Şimdi Ara

YENİ BİLGİSAYARDA KASMA, TUTUKLUK YAPMA PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.yeni aldığım bilgisayarı sinerji.gen.tr adresinden pc toplama sihirbbazıyla topladım bilgisayarı. yarım saat güzel bir şekilde kullandıktan sonra
    autocad 2007 ile çizim yaparken bilgisayar kasıyor. mouse tutukluk yapıyor. sorunun donanımsal uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum. pc donanım aşağıdaki gibidir.

    işlemci : Intel Core i5-6600K Skylake 6M 3.5Ghz 1151
    anakart : MSI Z170-A Pro D4 2133Mhz ATX 1151
    RAM : Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB2/8)
    ekran kartı :Sapphire HD6850 1GB GDDR5 256Bit (11180-31-20G)
    soğutucu: CoolerMaster Hyper 612 VER.2 İntel 2011/1366/1156/1155/1151/1150/775 AMD FM1/AM Serisi Uyumlu CPU Soğutucusu



    pc mi sorunlu arkadaşlar. yardımcı olur musunuz ?
    not: yeni format atıldı. yine aynı sorun devam ediyor.







  • Bu Sadece auto cad' demi oluyor başka uygulamalarda denedin mi ?
  • BEN GENELDE AUTOCAD VE EXCELL AYNI ANDA KULLANIYORUM. BİLGİSAYARLA BAŞKA Bİ PROGRAM KULLANMIYORUM. BUNUN HARİCİNDE İNTERNETE GİRMEK İÇİN KULLANIYORUM.
  • İntelin K serisi işlemcilerinde ısınma sorunu var keşke Ryzen alsaymışın geçmiş olsun.
  • Yarım saat sorun yokken sonradan oluyorsa ram dolmuş ve sanal diske geçmiş olabilir. Sanal diske geçince bilgisayar kasmaya başlar. Programları kullanırken ram tüketimine ve sıcaklıklara bak.
  • Selamlar,

    Eğer başka bir program ile yapmıyorsa sorun autocad programında olabilir. 2007 bayağı bir eski sürüm. Eğer lisanslı ise torrentten 2014 veya 2016 sürümünü indirip test edebilirsiniz. İşletim sisteminiz de önemli tabi win10 mu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    İntelin K serisi işlemcilerinde ısınma sorunu var keşke Ryzen alsaymışın geçmiş olsun.

    Belki arkadaşın bireysel olarak ısınma problemi olabilir, cpu fan tam oturmamıştır vs vs herşey olabilir de gelmiş geçmiş tüm k serisine mok atmak da neyin nesi. İ7 7700K da kullanılan dandik macundan kaynaklı biraz ısı fazla gözüküyor ,onun da kullanımda partikde bir sıkıntısı yok . Konuda arkadaşınki gibi donma takılma gibi bir durumla alakası yok.
  • 1. windows hangi sürüm, temiz mi?
    2. benchmark programlari ile test yapin sistemi, sicakliklari kontrol edin, islemci kac derecelerde?
    3. Ekrankartinin driveri güncel mi win ile uyumlu mu? hatta ekrankartini cikarip, anakarta baglayin monitoru öyle deneyin.
    4. Anakartin sürücüleri güncel ve yüklü mü, yüklü degilse yükleyin.
    5. Psu dan bahsetmemissiniz? kac yillik ve kac watt 12v kanali
    6. mousu taktiginiz usb slotunu degistirmeyi denediniz mi? farkli bir mouse denediniz mi?
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    WİN7 KULLANIYORUM TEMİZ
    BİLGİSAYAR SIFIR DİYEBİLİRİZ.
    DRİVERLAR GÜNCEL. FORMATTAN SONRA Driver Booster İLE İNDİRYORUM

    BENCHMARK DEĞERLERİNE BAKACAĞIM BUGÜN. DAHA ÖNCE KULLANMADIM HİÇ. OPTİMUM DEĞERLER NEDİR. YANİ SONUÇ ÇIKTIĞINDA İYİ Mİ KÖTÜ MÜ NASIL ANLAYACAĞIM SIKINTIYI.?
  • serhdemir kullanıcısına yanıt
    yeni k serilerini kast ettim eskiler gayet iyidi
  • serhdemir kullanıcısına yanıt
    SİNERJİ.GEN.TR DEN GERİ DÖNDÜLER BUGÜN. AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM BURADAN CİHAZLARININ ARKASINDALAR.BİRKAÇ ŞEY DENEMEMİ İSTEDİLER ÇÖZÜLMEZSE PROBLEMLE İLGİLENECEKLER.
    ONLAR DA THERMAL MACUNLA İLGİLİ SIKINTI OLABİLİR DEDİLER. THERMAL MACUN YENİLEYİP BENCHMARK TESTLERNİ YAPACAĞIM.
    AYRICA BİLGİSAYARI TOPLARKEN FORUMDONANIM DA KONU AÇMIŞTIM Kİ ÇİZİM İÇİN BÜYÜK ÇOĞUNLUK AMD Tİ DEĞİL İNTEL İ ÖNERMİŞLERDİ. BEN DE BU SEBEPLE BÜTÇEYE GÖRE ALABİLECEĞİM EN İYİ SERİYİ ALDIM. TEŞEKKÜRLER.
  • bakkalamca14 kullanıcısına yanıt
    AUTOCAD İN KENDİ FORUM SİTESİ DE BENZER ŞEYLERİ SÖYLEDİ. YENİ SÜRÜMLERDE KASMAYLA İLGİLİ PROBLEMLER ÇÖZÜLDÜ DEDİ. AMA BEN ÇİZİMİ 2007 SÜRÜMÜYLE İLK ÖĞRENDİĞİM İÇİN BU SÜRÜMDEN VAZGEÇEMİYORUM
    İNTERNETİM UYDUNET OLDUĞU İÇİN TORRENT İNDİRMİYOR. BİLDİĞİNİZ SİTE VAR MI AUTOCAD 2016 YI İNDİREBİLECEĞİM.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mm87

    AUTOCAD İN KENDİ FORUM SİTESİ DE BENZER ŞEYLERİ SÖYLEDİ. YENİ SÜRÜMLERDE KASMAYLA İLGİLİ PROBLEMLER ÇÖZÜLDÜ DEDİ. AMA BEN ÇİZİMİ 2007 SÜRÜMÜYLE İLK ÖĞRENDİĞİM İÇİN BU SÜRÜMDEN VAZGEÇEMİYORUM
    İNTERNETİM UYDUNET OLDUĞU İÇİN TORRENT İNDİRMİYOR. BİLDİĞİNİZ SİTE VAR MI AUTOCAD 2016 YI İNDİREBİLECEĞİM.

    Bende ilk çizimi 1997 versiyonu ile öğrenmiştim . 2000 versiyonunu da kullandıktan sonra 2004 senesinde solidworks öğrendim ve o zamandır da onu kullanıyorum size de tavsiye ederim. Anlamadığım şöyle birşey var uydunette bit torrent programı çalışmıyor mu ? şöyle bir link buldum. 6 parça portable(taşınabilir versiyonu)https://saglamindir.net/autodesk-autocad-2016-portable-full-indir-download linkler çalışıyor gibi. bir deneyin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mm87

    BEN GENELDE AUTOCAD VE EXCELL AYNI ANDA KULLANIYORUM. BİLGİSAYARLA BAŞKA Bİ PROGRAM KULLANMIYORUM. BUNUN HARİCİNDE İNTERNETE GİRMEK İÇİN KULLANIYORUM.



    Merhaba, HD 6850 ekran kartını yeni mi aldın acaba ? eğer eskiden elinde olan bir ürün ise bu karttan şüphelenebilirsin, fanları düzgün dönüyor mu ? GPUZ ile mutlaka kart ısısını takip et özellikle kasmalar varken, kartta aşırı ısınma olursa sistemi komple yavaşlatacak hatta reset attıracaktır bilgisayara. Ayrıca gpuz nin kasma sırasında verdiği ekran kartı ısısını burada paylaşman iyi olur.
  • autocad icin 8gb ram yetersiz
  • mm87 M kullanıcısına yanıt
    Power supply yeterli öyle degil mi? marka model yas sormustum.

    farkli windows versiyonu ile denenenilir. ama önce termalmacun olayini deneyin. farkli mouse ile de ayni seyi yapip yapmadigini yazmamissiniz. driver booster falan 3. bir yazilim asla kullanmam. Formattan sonra herseyi tek tek sirasina göre ince ince yaparim.

    mouse un kilitlenme olayi, anakartin bios u ilede ilgili olabilir diye düsünüyorum. cok fazla secenek var o yüzden suana kadar söylediklerimizi ve denediklerimizi ( mümkünse kücük harflerle) yazarsaniz cok daha hizli sonuca yaklasmis oluruz.

    genel olarak sistemi degerlendirecek olursak, 8gb ram autocad icin yeterli. Autocad cizim icin islemcinin tek cekirdek performansi ile ilgilendigi icin ryzen alsaydiniz autocadde daha fazla performans alamazdiniz. 6600K daha iyidir. Yanlis bir tercih degil, dogru yapmissiniz ama iciniz rahat olsun diyemiyorum farkli bir problem ile karsilasmissiniz. Gecmis olsun diyelim, umarim cözüm bir an önce sizi bulur. benim basima gelse 1 hafta kilitlenirdim mevzuya, yemeden icmeden herseyi denerdim. Beni cok rahatsiz ederdi.

    edit: ekrankartini cikartip dahili gpu ile denediniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 22 Mayıs 2017; 18:12:5 >




  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    CoolerMaster Hyper 612 VER.2 İntel 2011/1366/1156/1155/1151/1150/775 AMD FM1/AM Serisi Uyumlu CPU Soğutucusu
    cihazla beraber alındı. 1 yıllık fakat son 3 aydır aktif kullanıyorum.
    kasma olayı çalışmaya başladığımdan beri değil çalıştıktan yarım saat sonra başladığı için farklı mouse denemedim. şuan tavsiyelleri kademeli olarak deneyeceğim. thermal macundan sonra testlerden sonuç alamazsam dediğiniz gibi ekran kartı gpu önerinizi deneyecğim.
  • bakkalamca14 kullanıcısına yanıt
    ben inşaat sektöründe tesisat projeleri çiziyorum. oyüzden autocad kullanıyorum
    indirmek için telefon numaramı istiyor. bi sıkıntı olmasın
  • Disk taraflı sıkıntı olabilir, disk modelini yazmamışsınız sata mı ssd disk mi var? Kasma olduğunda hdd ışığını takip ettiniz mi? Sürekli yanık halde kalıyor mu?

    Ayrıca görev yöneticisindende cpu-disk tarafını takip edebilirsiniz ama windows 7 de disk yük durumu çok detaylı gösterilmiyor, windows 10'da daha deteylı bilgi edinmek mümkün.
  • BUGÜN 3 SAAT AÇIK KALDI. DEĞER RESİMDEKİ GİBİDİR.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.