Şimdi Ara

Yeni bilgisayar kasıyor yarım eder misiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar geleli yaklaşık 1 hafta oldu. Zayıf oyunlarda bile kasma oluyor. Örneğin GTA 4'ü lowda oynarken bile kasıyor. Kasmaması gereken oyunlar kasıyor. Lütfen yardım edin.

Sistemim;

İşlemci : İntel Core Quad 2 2.50ghz
    Bellek : 4 GB DDR3
    Ekran Kartı : Nvidia Geforce GT430 2gb
    Sabit Disk : 500gb

Windows 7 Professional

(Not : Bilgisayarda virüs bulunmamakta.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xrader -- 21 Temmuz 2015; 11:57:03 >

• sürücüleri güncelleme, directx, ekran kartı v.s. deneyebilirsin.
  • Peki oyunlarin kasmasi normalmi bu sistemde ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xrader X kullanıcısına yanıt
    GTA 4 optimizasyonu sıkıntılı oyun zaten.Başka oyun deneyin.

Ayrıca sisteminiz zayıf.
  • Hangi parça zayıf acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xrader -- 21 Temmuz 2015; 19:15:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xrader

Hangi parça zayıf acaba ?

nerdeyse tüm sistem zayıf hocam
    işlemciniz şu linkte karşılaştırılan iki tanesinden biri muhtemelen:http://ark.intel.com/tr/compare/33922,39107
    orda görülüyor ki, 2008 yılında üretilmiş bu işlemciler. epey eski
    ekran kartınız da eski ve üretildiği yılın (tahminen 2010 yılının) dahi alt-orta sınıf kartlarından. günümüzde pek şansı yok bu sistemin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 21 Temmuz 2015; 21:30:26 >
  • Yorumun için teşekkürler. Sistemin biraz hızlı çalışması için ne yapabilirim peki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xrader -- 21 Temmuz 2015; 20:52:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bilgisayar ne kadar eder?
    15 yıl önce açıldı
    Bilgisayarım ne kadar eder?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada az önce GameDetabate'den baktım. Sonuç bu çıktı ?

Yeni bilgisayar kasıyor yarım eder misiniz.
  • Xrader X kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkcası sürücüler güncelse ve bilgisayarda da virüs yoksa alabileceğiniz en iyi performans budur. Bence GTA4'de lowda oynamanız bile bir mucize. Ben o bilgisayarın oyunu nasıl açtığını anlayamıyorum. (GTA4)

• Bu ekran kartiyla gta5 Ve battlefield 4 oynanabiliyor. Neden gta4un acilmasi mucize olsun ki ? İslemci de i3-i5 gibi bir islemci.

• İşlemcin eski mimariye sahip bir işlemci, GTA 5 ve GTA 4 'te iyi performans veremez muhtemelen, Core 2 Extreme olsa anlarım, onun dışında Intel i serisi bir işlemci edinmeni tavsiye ederim, ilk nesil i3 olmadığı sürece bütün i serisi işlemcilerle bu iki oyunu da az çok oynayabilirsin. (i5 650 ile 1440x900 'de son kalitede GTA 5 oynayabiliyorum mesela ben ki bu işlemci i5'lerin en vasatıdır). 4GB ram her şekilde işini görür ancak anakartına göre yükseltebilirsin de, en önemli sorunun bu değil ama.
    Bana sorarsan en önemli sorunun ekran kartın. Bu ekran kartıyla en zayıf oyunda bile kasması çok normal. Bu işlemcide bir ekran kartına ne akla hizmet 2GB ram takmışlar, onu da aklım almıyor.
    Bu arada psu ve anakartını yazarsan sistemini nasıl iyileştirebileceğin konusunda yardımcı olabilirim

• 2008 civarı işlemcimle gta 4 highte oynuyordum bilip bilmeden yazmışsın atıp tutmuşsunuz İntel core işlemciler eski olsada 4 çekirdek vs. Özellikleri ile bazıları iyidir.Arkadaşın işlemci core 2 quad 2.5 işlemcili E serili olsa daha iyi performans alabilirdi (oc 12.5 çarpanlı olanları mükemmel ötesi) Q 8300 2.5 ghz kullanıyorum ekran kartım arızalandı gitti. Kasayı başlatırken bip sesi 10-15 saniye sonra geliyordu ekran kartı oc 256 mb oldu işlemci oc 3.0 ghz oldu pci-e gücü 120 2 saniyede bip ediyor.Kardeş sende güzel bir işlemci ekran kartı stress testi yaptır bir performansına bak sıcaktan dolayı performansi duşmüş olabilir sıcaklığını falan kontrol et speedfan la

• İşlemcin kötü değil arkadaşım şimdi benim işlemciyle seninkini karşılaştırdım (i3-4005U) seninki 10 üzerinden 6.2 benimki 6 alıyor. Ekran kartının performansı da benimkine yakın yani kasmadan oynayacağın oyunlar da var. Örneğin Far Cry 3 (ben 40 FPS alıyorum), Hitman Absolution (bundan da 38.5 FPS alıyorum) gibi oyunları oynayabilirsin.
  • oyunlarda sıkıntı yaşamanın sebebi ekran kartı.işlemcine laf atanlar olmuş o işlemciyle single oynlarda sıkıntı yaşamazsın.şimdilik ekran kartını değiştirirsen çağ atlarsın.Bütçe ne kadar ona göre kart önerelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.