Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.811
Cevap
111
Favori
1.088.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dostum aynı durumdayız, yüksek lisans tecilim vardo 2020 şubat ayına kadar, askerlik şubesi bedelliye başvurmak için önce tecili bozmamız gerek dedi ve artık benimde sende olduğu gibi 30.09.2019 'a kadar tecil gözüküyor ve durum sorgulamada sınıf tertibat bekliyor diyor. şube bedelli başvurusuyla ilgili hiç bir şey bilmiyor resmen rezalet yani. tut ki kura çıkmadı kaçak mı olacaz ne olacaz belli değil. keşke düzgün bir sistem yapıp da yayınlasalardı bu saçma salak uğraşmazdık.
  • anka356 kullanıcısına yanıt
    Hocam selam ben e devletten yoklama aşamalarını tamamladım sağlığa gittim halledildi. Fakat diğer işlemleri yapamadım. Sizin gibi durumum ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR diyor.

Şubeye gittim haftaya gelin dedi sizde aynı durumda mısınız ?

Bedelli başvurusu yapabilen arkadaşlar hangi menüden yaptı acaba ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caesar* -- 19 Temmuz 2019; 14:4:1 >
  • Arkadaşlar bir şey merak ediyorum 4 senelik okul bitirdim şimdi tecilim 2020 ocağa kadar suanki bedelliye kayıt olmasam ocakta kayıt olsam oluyormu? Tecilim bitince direk askeremi alıyolar? Yada seneye açılan bedelliye kayıt olabilirmiyim? Bedelli kayıtları senede bir mi açılıyor istediğimiz zaman başvurabiliyormuyuz? Çünkü ydısına gitme ihtimalimde var şimdi tam bedelliye kayıt olurum yurtdışı çıkar bilgisi olan varsa bilgilendirirse çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 19 Temmuz 2019; 14:32:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caesar* kullanıcısına yanıt
    "ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri" bu bölümden başvuru yapıyorsun.

para yatırılmaya başladığında sayfadan bir belge indirme seçeneği gelecek ve o belgeyle parayı yatırıp işlemlere devam edeceksin

Erteleme nedeninde aynısını bende de diyor
    Ben buraya girince askerliği ertelemek ister misiniz diyor hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    ben buna tıklayınca bedelli askerlik mi yoksa normal askerlik mi yapmak istiyorsun diye 2 seçenek vardı
    Askerlik hizmeti tercihi yapmak için öncelikle ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini kullanmanız gerekmektedir.

diyor bana hocam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesyilmaz82

Bedelli askerlik başvurusu için e devlete girdim bikaç defa teknik sorun var uyarısından sonra bedelli askerlikten faydalanmak istiyor musunuz seçeneğini evet olarak seçtim. Kurada çıkmazsanız paranızı geri almak için başvuruda bulunacağınız askerlik şubesini seçin dedi.Kısıtlı seçenekler içerisinden en yakın olan şubeyi seçtim.Ardından tamam veya onayla (artık onay seçeneği her neyse şu an hatırlamıyorum) dedim. Hata verdi teknik aksaklıklar falan filan dedi 2 saniye sonra bir daha onay dedim başvurunuz başarıyla alınmıştır dedi ödemenizi şu şu bankalara yapmanıza müteakip celp tarihlerini seçme işlemlerini yapabileceksiniz dedi.Hani teknik aksaklık uyarısı falan aldım ya önceki denemede o sebeple bi de şubeye gidiyim dedim sistemde başvurunun alınıp alınmadığı görünür diye neyse şubeye gittim hal vaziyet nedir böyle böyle durum var yapmam gerek bir şey var mı ve birkaç klasik soru sordum, bi tane kadın vardı dedi ki e devletten başvuru olmuyormuş siz nasıl yaptınız bizim sistemlerden de başvuru alınmıyor falan dedi, dedim hanımefendi başvurumu internetten yaptım işte nasıl yaptınız da ne biçim bi soru ardından kadın bizim sistemimiz yok şu an başvuru alamıyoruz gündemi haberleri takip edin falan dedi yani anlayacağınız onlar da ne yaptıklarını bilmiyor. Artık bilgi alabilmek için haber siteleri ve forum sitelerine muhtaç kaldık.

Ayrıca bazı sorularım olacak bilgisi olan yazsın lütfen çünkü bilgi kaynağı yok, benim durum şu benim e devlet askerlik sorgulama durumunda 30.09.2019 tarihine kadar askerlikle ilişiği bulunmamaktadır diyor, durum yerinde de "sınıf ve tertibat bekliyor" diyor.Öncelikle bu sınıf ve tertibat bekliyor ne anlama geliyor? Düz mantıkla düşünecek olursak 30.09.2019 tarihinden sonra yoklama kaçağı olacam. E yukarıda da anlattığım gibi bedelli askerliğe başvuruyu internet üzerinden yaptım, parayı 30.09.2019 tarihinden önce mi yatırmam gerekiyor ? Diyelim ki 15 Aralık gibi parayı yatırdım, ben kasım celbine mi çağrılacam, diyelim ki çağrılmadım ve ocakta kura çekildi kurada da çıkmadım bir daha kuraya katılma hakkım var mı, yani bu kura benim için tek seferlik mi geçerli, bir de son olarak sizce 145.000 kontenjan dolar mı tahminen? çünkü askerlik şubesindeki sakinliği görünce demek ki kimse başvuru yapmıyor bedelliye gibi bi düşünceye kapıldım. Ne kadar haklıyım sizce?
    Ya şimdi eylüle kadar tecilli görünüyoruz. Kura 2020 şubat ayında. Bu aradaki sürede kaçak mı olacaz nasıl olacak. Bu nasıl saçma bir sistem.

• Arkadaşlar size yaptıklarımı paylaşayım.
    Ağustos celbi 2. grupta sınıflandırmam yapılmış durumda. Bundan dolayı ben bedelliye direk başvurdum.(yoklamam var) Henüz para yatırmadım. Ödeme beklemektedir uyarısı alıyorum.

Gelelim bu süreçte sevke tabi olanlar veya tecili biteceklere. Onlar askerlik şubeye gidecek ve kuraya kadar geçici erteletme dilekçesi verecekler. Askerlik şubesi çalışanları yüzde bir milyon ihtimalle bunu bilmiyorlardır ama siz yine ısrar edin yaptıran var. Ben de pazartesi ilk iş gidip geçici tecil yapacağım.

Bir tanıdığım sözde bugün teslim olması gerekiyordu ancak 31 Ocak 2020 ye kadar geçici tecil yaptırdı.

Açıklama yapan bir Allah'ın kulu yok bari ben biraz bilgilendireyim dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stayikol

Arkadaşlar size yaptıklarımı paylaşayım.
    Ağustos celbi 2. grupta sınıflandırmam yapılmış durumda. Bundan dolayı ben bedelliye direk başvurdum.(yoklamam var) Henüz para yatırmadım. Ödeme beklemektedir uyarısı alıyorum.

Gelelim bu süreçte sevke tabi olanlar veya tecili biteceklere. Onlar askerlik şubeye gidecek ve kuraya kadar geçici erteletme dilekçesi verecekler. Askerlik şubesi çalışanları yüzde bir milyon ihtimalle bunu bilmiyorlardır ama siz yine ısrar edin yaptıran var. Ben de pazartesi ilk iş gidip geçici tecil yapacağım.

Bir tanıdığım sözde bugün teslim olması gerekiyordu ancak 31 Ocak 2020 ye kadar geçici tecil yaptırdı.

Açıklama yapan bir Allah'ın kulu yok bari ben biraz bilgilendireyim dedim.
    Geçiçi tecil olayıda mantıklı değil. Ben şuan 2020 aralık kadar tecilliyim. Bedelli için bozuldu. Diyelim ki geçiçi tecil ile 2020 ocak kadar tecilli oldum. Arada 11 ay kaybım oluyor eğer kura çıkmaz ise.

• Pazartesiye kadar bekleyin arkadaşlar arkadaşım bakanlıkla görüştü onlarda bekleyin sistemi düzelteceğiz demişler

• Ben ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri'nden bedelli başvurusunu yaparken aşamaların birinde bedelli çıkmazsa paranın iade edileceği askerlik şubesini seçme bölümü vardı. Benim bulundugum şehir seçenekler arasında olmadığı için çevre ilçelerden biri vardı onu seçmek zorunda kaldım. Fakat ertesi gün aynı şehirden bir arkadaşım bedelli başvurusu yaparken bulunduğumuz şehir merkezindeki askerlik şubesini seçebilmiş. Benim bu yaptığım tercihi değiştirebilme imkanım var mı? Bu durumu yaşayan başkası var mı?
    Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mst6e -- 20 Temmuz 2019; 23:31:9 >
  • Bedelliye başvurmadan önce tecili bozdurmak gerekiyor mu? Yoksa direkt başvurup otomatik olarak tecil bozulur mu?

• Arkadaşlar kura çıkmazsa ne olacak bilginiz var mı? Sonuçta tecilimizi bozduracağız. Tecil devam mı edecek?
  • Allah için bakanlık neden bir açıklama yapmıyor.
  • Yardım!!!!!!
    Arkadaşlar bir konuda size danışmak istiyorum.

Şimdi ben 25 Haziranda gittim askerlik şubeye dedim ki ben askere gitmek istiyorum ne yapmam lazım. Bana bir kaç evrak imzalattılar kısa mı uzun mu diye sordular. Bir dilekçe verdim ve işlemler başladı. 16 Temmuzda sınıflandırılmış yükümlü olarak e-devlette kendimi gördüm.

Bedelli yasası çıkınca da e devlet üzeriden "Askerlik Tercihi İşlemleri"ne girdim ve Bedelli yapmak istiyor musunuz sorusuna evet dedim. Ekranda Ödeme beklemektedir. Ödeme yapmanıza müteakip işleminize devam edebileceksiniz yazıyor.

Sorum şu : İşlemler doğru mu? ve Bazı arkadaşlar aile hekimine gidip muayene olmuş öyle açılmış. Ben hiç muayene falan olmadım bana nasıl açıldı. Konu ile ilgili çok bilgim yok ondan soruyorum.
  • Muayene oldum. Sisteme ne zaman düşer. Ne zaman tercih yapabilirim.
  • fafa1236 F kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemde sıkıntı var ben oldum 2 gün sonra sisteme düştü şimdi yükümlü değilsiniz askerlik şubesine gidin diyor şubeyi arıyorum şu an bir şey yapamıyoruz sistem sorunlu diyorlar.. nasıl iş anlamadım..
    Paramızla rezil oluyoruz resmen. Bakalım bekliyorum inşallah hallolur. Yoklama başvuru takibide yapılamıyor ne durumda belli değil.
  • Arkadaşlar merhaba yoklama işlemlerini tamamlamak üzere e devletten başvuruda bulundum bu sabahda aile hekiminden muayene olup ankara askerlik şubesine gittim.Görevli aile hekiminin raporunun yarın sisteme düşeceğini söyledi fakat aile hekiminden muayene olmadan önce e devletten "ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri" ne girdiğimde beni iki tane raporun indirildiği sayfaya yönlendiriyordu şu an girdiğimde bunu yazıyor "Askerlik hizmeti tercihi yapmak için öncelikle ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini kullanmanız gerekmektedir. " ben askerliğimi ertelemek istemiyorum ki . bedelli ye başvurmak istiyorum bu durumla karşılaşan var mı ne yapmam gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.