Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Dkoroglu Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.725
Cevap
114
Favori
1.076.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castieello

    Sevk tarihi 20 haziran olunca yol izni ile bu tarih 23 hazirana mı uzuyor 22 hazirana mı ? Arada pazar günü var o sayılıyor mu
    İkamet ettiğiniz yer ile katılacağınız birlik arası

    0-800 km ise 1 gün

    Yani 20 Haziran sevk bitiş tarihi bu zaman üzerine 1 gün yol izni ele alınırsa 22 Haziran birliğinize katılacağınız son gün oluyor.

    800-1600 km ise 2 gün

    Yani 20 Haziran sevk bitiş bu zaman üzerine 2 gün yol izni ve 23 Haziran'da birliğinize son katılacağınız tarih oluyor.

    1600 Km üstü ise 3 gün veriliyor

    Bunda da en geç 24 Haziranda katılmanız lazım.Bu süreler yasaldır ve askerliğe sayılır bunun üstünde ise askerliğiniz uzar geç katılımda ve diğer cezai şartlarda olabilir savunma vs isterler mazeret.

    Askeriyede her ne olursa olsun aynı garnizonda bile olsanız 1 gün yol izni verilir her yükümlüye yani.20 Haziransa sevk bitiş yani askere yolculuk 22 si son katılım gününüz olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Hiç belli olmaz, erteleme olabilir ya da direkt terhis edebilirler.

    Alıntıları Göster
    Ancak erteleme verilir bu saatten sonra eğer olası bir uzaktan eğitim seçeneği olsa bunu en başta yaparlardı.Bedelli sanıyorum para sömürmek için bu şekle getirilmiş.

    Ne ihaleler vardır işin ucunda ayrıca şuan gidecek askerler bilet alacak ayrıca askeri malzeme edevat alacak sonra isterse kışlada boş boş dursun kantinden yiyecek sıkılacak oradaki artık ne imkan varsa ps, bilardo, veya spor maksatlı ne varsa ona para harcayacak siz yürüyen sömürülecek elemansınız.Zorlamalarının sebebi bu.

    Celp Erteleme dışında ki oda zor gibi ancak onu yaparlar.

    Ha gidenleri çok düşünseler böyle ortalama olarak fazla sirkülasyon sağlanmayacak düzeyde çevre illere aktarırlardı.Yani adamlar sizi gönderecek ve bunun ardılında alınmış net bir önlem yok.Sadece galiba ilk 14 gün normal askerler dahil 2 hafta yorucu birşey yapılmayacak eğitim olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 15 Haziran 2020; 18:47:8 >




  • Bu kadar almaya istekliler ise gelmek istemeyenden(çalışan, işinden olmak istemeyenler v.b.) ekstra ücret talep etsin.Bu kadar paraya tapılmamalı bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Ancak erteleme verilir bu saatten sonra eğer olası bir uzaktan eğitim seçeneği olsa bunu en başta yaparlardı.Bedelli sanıyorum para sömürmek için bu şekle getirilmiş.

    Ne ihaleler vardır işin ucunda ayrıca şuan gidecek askerler bilet alacak ayrıca askeri malzeme edevat alacak sonra isterse kışlada boş boş dursun kantinden yiyecek sıkılacak oradaki artık ne imkan varsa ps, bilardo, veya spor maksatlı ne varsa ona para harcayacak siz yürüyen sömürülecek elemansınız.Zorlamalarının sebebi bu.

    Celp Erteleme dışında ki oda zor gibi ancak onu yaparlar.

    Ha gidenleri çok düşünseler böyle ortalama olarak fazla sirkülasyon sağlanmayacak düzeyde çevre illere aktarırlardı.Yani adamlar sizi gönderecek ve bunun ardılında alınmış net bir önlem yok.Sadece galiba ilk 14 gün normal askerler dahil 2 hafta yorucu birşey yapılmayacak eğitim olarak.

    Alıntıları Göster
    Hocam siz bilgili birine benziyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim :) arkadaşımla askerliğimiz aynı yere çıktı , aynı birliğe düşmek için ne yapabiliriz ?
    Bir de Sevk tarihi 29 Haziran gözüküyor, ikamet ettiğim şehir ile arada 800 kmden fazla yol var. Ne zaman teslim olmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hit2934

    Bu kadar almaya istekliler ise gelmek istemeyenden(çalışan, işinden olmak istemeyenler v.b.) ekstra ücret talep etsin.Bu kadar paraya tapılmamalı bence.
    Ona gelirsek mantık şu hani işi kılıfına uydurmak denir ya.Yani sizin dediğiniz mantıkla askerlik direk paranı ver yapma mantığına geliyor.Farkı ödemenizin manası yok yani siz 35 binde verseniz hatta 50 veya 70 binde bunu diyen olacak.İsterseniz 500 bin verin yahu.İlla mızmızlanan çıkar.Çünkü askerde şöyle bir olay var normal yaptığınızı farzedelim şafak 25 filan o süre geçmiyor insan yani 20 bin mi vereyim terhisim gelsin noktasına geliyor görev kitleniyor yok mıntıka koğuş temizliği 2 komutan birşey diyor sen başçavusun esseği gibi kalıyorsun.Ha şansın varsa rahatta geçebiliyor herşey oluyor yani.Yapanların gözünde dersek böyle 100 bin versen 500 bin versen anca belki dengi olur.

    Nedeni mi denilirse azar yiyorsun yok yere psikolojik olarak alt oluyorsun artık aklından çıkmıyor.Zul geliyor bazı şeyler robotlaşıyorsun misal ben 1 ay kendime gelememiştim.Sözde çıkışta tatile gidecektim o zamanlar oda olmadı.Gidip evime yatasım geldi .Zaten işten çıkış alıyorsun.Öyle öyle anca düzeliyor.

    Ha bu metafor haklı mı dersen hayır.Asıl sıkıntı şu bu bedelli haksızlık içeriyor.Bana gelirse zorunlu askerlikte mantıksız.1 ay herkese temel eğitim olsa ve bu bulunduğunuz garnizondaki kışlada yapılmak durumunda kalsa en iyisi olur.En adaletlisi bu.Zorunlu askerlik angarya yani bazı görevleri ucuz işgücü mantığı ile tsk milliyetçilik takınarak normal askerlere yaptırıyor ve bunun karşılığında çok cüzi harçlık veriyor aylık.Yani başka yolla yap desen yapılmayacak şeyler yediğin azarlarda cabası.

    Mantıklı olan profesyonel böyle ipe sapa gelmez dengesizlerle uğraşmaktansa dosdoğru sadece operasyon ve iş mantığı ile giden bir yapılanma.Yoksa hep ayakbağı olur bu durum.Ha askeriye temel görevler yani bazı absürt gereksiz işler için askeri ihtiyacı var mı var ama bunun için ekonomik kaynak yok tam yeterli değil.Olsa zaten dediğime gelecekler.Fakat şimdi bu bedellide iyi kaynak yaratıyor.Uzman erbaş erlerin sözleşmelilerin maaşlarına gidiyor filan.Bu daha düzenli ve planlıda yapılabilir ama baştan sağma durum şuan.


    Bizim konumuza gelirsek.Kimse laf yemek istemiyor yani şuan bir sitem varya ben yaptım onlar para ödesin fakirin çocuğu falan filan diyorlar ya sanki çok düşünüyor fakiri aha ölen ölüyor unutuldu gitti.Herşey prim için anca.Ünlülerin yaptığıda aynısı misal kadın cinayeti olur.Kaşarlanmış üç beş kendini sanatçı sanan re re rö der kaymağıda bu yerler aynı hesap.İşlerine göre diyor bunu diyen.

    Baştakiler daha çok bu kaymağın içinde belli olmadan işten para kazanma peşinde misal damat kamuflaj için konyada fabrika açmış.Şuan bizde öyle değildi tabi çoğu kışlada özel yemek firmaları yandaşlar ihale alıyor genellikle.Pek çok bu noktada nemalanan fazla.Özellikle iktidara yakın kısımlar bu kaymaktan parmağını çıkarmama peşinde hem laf yok hemde bir sıkıntı başlarına gelmiyor.Yani buradan nemalanıyorlar.1 ayıda sanıyorum.Gerdirip bu şekilde yaptılar.Yoksa 1 ayda bir cacık öğrenmez kimse ha düştüğün kışla bölüğe göre işte nasıl bir kaale alınırsan öyle bir uygulama çeker geçerler.Bazıları savar baştan bazıları ciddi yapar belli olmaz.Ama net bir ortası yok.Dediğim gibi parasını ver yap işini kabul etmezler.


    Ha dediğim noktaya gelse 21 gün herkese acemilik ha bu acemiliği yapmayanda şu kadar versin kurtulsun mantığı olsa dediğiniz olabilir bir nebze ama şuan zor gibi.Dışardakilerde de uzaktan eğitim mantığı şu şekilde var eskiden göçmenler gidiyordu yaşlı kesim onlar genellikle askerliği yapma heveslisi idi ama son 10-15 yılda gidenler hiç hevesli değil bunun içinde miktarı artırıp

    toptan kışla olayını kaldırdılar.Çünkü dışarıdakiler bu sefer hiç ülkeye gelmedi gelir azalmıştı.Şuan ise adam ayak bağ olmasın diye 2 aylık maaşını atıyor birşey değil.Ama bu ülkede yaşadığın müddetçe işin o bu şu burada sürdüğü müddetçe oy cart curt vesilesi ile içerdekine tavır farklı dışardakine tavır farklı oluyor.Dışardakine baskı kuramazsın.Ayrıca dışardaki direk döviz getiriyor ha birde onlara kolaylık sağlayıp oy alıyorsun.Ama içerdekinde oy filan sıkıntılı iş.Zaten çoğu yandaş çocuğuda bu yolla dövizli ibaresi ile yırtıyor artık.




    Ben son derece eşitim bak görüş olarak ama bu bedelli bir adı ile kötü intiba bırakıyor bu yanlış bedel diye birşey olmaz yoksa biri canla biri para ile yapıyor noktasına gelir seçilen ad tamamen yanlış.Kısaltılmış özel askerlik dense daha iyi olabilirdi.

    Ayrıca şu beş parmağın beşi bir değil.Sen askeriyede insanın süresini alyorsun.Bedelli yapanda genellikle süreden ve elindekinden olmamak için buna girişiyor.Herkes için eşit olmaması lazım bu durumun neden mi.Çünkü herkes zengin intibası veriliyor halbuki öyle değil.Misal 15 binlik tam beleş bir uygulama idi herkes yapabilirdi.


    Diğer konuya gelirsek.Herkesin süresini alıyorsun diyorum ya şimdi bir adam öğrenci bir adam futbolcu basketbolcu kimi mühendis doktor öğretmen veya memur bu adamlar aynı mı kazanıyor hayır ama sen bu kişilerin diyelim 6 ay yapmaları gerek 1 ay eğitim maksatlı silah altına alıyorsun 5 ay için şu bedel olacak diyorsun ama diyorum ya bu 5 ayda bu kimseler aynı kazanmıyor sen kişilerin süresinin yani kışlada geçireceği sürece para biçiyorsun.

    Bunu şu şekilde yapsalar hem daha çok kazançta olabilir.Daha makul noktayada inerdi bu şekilde.Bir öğretmen 5 ayda 20 bin alıyor misal.20 bin ödeyecek resmi belirlenecek bu ispat edilecek.Bir futbolcu 1 yılda diyelimki 5 Milyon Tl alıyor 5 ay için 3 Milyon TL ödemesi lazım.Bir doktor diyelim gene 25 bin.Asgari geçinen bir kişi diyelim ne kadar ödemesi lazım 12 bin gibi bakın eşit oldu anladınız mı eşit oldu herkes için eşit neden çünkü kişilerin süreci ve o süreçte meslekleri yolu ile icra ettikleri zamana karşılık gereken bedeli tahsis ettin.

    Yapılan yanlış burada aslında baştan sona revize edilmesi gereken bir olgu ama uğraşan yok.Bu yolla uzman erbaş er sözleşmeli eğitimli askerler alınıp sürekli personel kazandırılabilir tskya angarya ayakbağı kimselerle ile rütbelilerde uğraşmak istemiyor.Kaynak yaratılsa daha disiplinli gidişat yaratılır.Yahu biri iş olarak meslek olarak seçmiş o niyette maaş almak için gönüllü gidiyor.Diğeri zaten gideceğim keyfime göre hareket edeyim deyip savıyor ona buna mani oluyor kaytarıyor komutanların başınıda yakıyor misal.Zorla güzellik olmaz neticesinde.Her işte disiplin bağlılık elzem.

    Uzun uzun yazdım ama durum bu yani.Askerlik zor birşey değil.Askerliği zorlayan sizinle askere giden kişiler bölüğünüzdeki koğuşunuzdaki kimseler şansınıza iyi kimselerde olabilir nefret edeceğiniz sokakta görseniz yolunuzu değiştireceğiniz kişilerde.Ona göre askerliğiniz şekilleniyor yani.Ama buna dur denmeli.TSK gibi bir yapı disiplinli düzeyde olmalı en alt kademeden en üstüne.Askeri liselerin kapanması, harp okullarının kapanması yaptıkları en büyük yanlıştı.




    Konu hakkında tavsiyem olacaksa yapmaları gereken zaten 40 bin mi ne kimse başvurmuş.Gidecek kişiler biraz işlerini ayarlasa malum aradan sonra işlere geri dönüş oldu ve genel sınav gibi senede bir yapılan şeyleri(kpss yds dgs vs vs. yüksek lisans tez vs.) geçen bir tarihe göre ayarlasalar daha tutumlu bir davranış olabilirdi.Bu noktada yaptıklarını hatalı buluyorum.Eylül-Aralık zarfında 40 bini eritirlerdi.Kişilerde ona göre ayarlardı işlerini.Galiba mağduriyet bundan kaynaklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 15 Haziran 2020; 19:33:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hk@n

    Hocam siz bilgili birine benziyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim :) arkadaşımla askerliğimiz aynı yere çıktı , aynı birliğe düşmek için ne yapabiliriz ?
    Bir de Sevk tarihi 29 Haziran gözüküyor, ikamet ettiğim şehir ile arada 800 kmden fazla yol var. Ne zaman teslim olmalıyım?

    Alıntıları Göster
    Arka arkaya girin badi olursunuz.Kardeş olarak yapanlarda vardı tabi bunu belirtiyorsunuz kardeş durumunda aynı ranzada kalıyorsunuz.

    Sizin durumunuza gelirsek en uygun işlem aldıkları sayıya göre parça parça arka arkaya sıraya girmeniz.Bazen dağıttıklarıda oluyor kışlaya göre değişir hepsinin nasıl bir yol izlediği.Ama genellikle arka arkaya giden aynı koğuşa gidiyor.Siz içerde bunu dilede getirebilirsiniz.Biz aynı koğuşta kalmak istiyoruz diye yapabilirler yani sorun değil.Arka arkaya girin ama sıraya.İnternetten katılacağınız birlikte önceden askerliğini yapmış olan kişilere bu gibi durumlarda nasıl yol izlendiğine dair mesaj atın onlar yardımcı olabilir.Dediğim gibi ise arka arkaya sıraya girmeniz yeterli olur.


    Sevk işine gelince 800-1600 ise 2 gün 1600 üstü ise 3 gün.


    29 haziran galiba sevk bitiş tarihi askerliğe yolculuk 900 km diyelim yani 2 gün veriliyor.

    29 haziran askerlik başlangıç 2 gün askeri yasal yol izni dersek 2 Temmuz birliğinize katılacağınız son tarih oluyor.Bu Bilgilendirme size sulüs kağıdında beyan edilir zaten(Birliğe son katılım tarihi diye).Edevlet veya askeri şubeden alacağınız sevk kağıdında yani.




  • Gayet iyi açıkladınız, ağzınıza sağlık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim kafamı kurcalayan konuya biri açıklama getirse gerçekten çok sevinirim arkadaşlar. Tecilim 19 haziranda bitiyor ve ben bedelli başvurumu yaptım parayı ödemek için 2 ay zaman veriliyor ancak sorum şu parayı tecilden öncemi yatırmam gerekli yoksa başvuru yaptığım için 2 ay sonra ödesem oluyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;
    Tecilim 20.07.2020 tarihinde bitiyor.Bedelli askerlik yapmak istiyorum.Şimdiden başvursam ücreti 2 ay içinde ödemem gerekiyor.Ödemeyi 1 Temmuzdan sonra yapsam zamlı ücreti mi öderim yoksa şuanki 35.000 TL üzerinden mi ödeme yaparım ? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.Şimdiden teşekkürler
  • Beyler benim sağ dizimde menisküs yırtığı var ve bedelliye başvurursam aile hekimine bunu söylediğimde beni hastaneye yönlendirecek sanırım. Sürecin uzamaması adına sorunumu söylemesem askerde spor vs sıkıntı çekermiyim ? Bedellide normal askere göre spor aktiviteleri nasıldır acaba ?

    Menisküsü bilmeyenler için söyleyeyim dizin her türlü katlanması menisküsler için zararlıdır kimisi acıdan kıvranır bunu yaparken, kimisi yapamaz çöker, kimisi karşı tarafa hissettirmez bile tamamen yırtık seviyesine bağlı durum. Squat gibi özellikle ördek yürüyüşü gibi hareketler bizler için yapılacak en büyük zulüm.
  • bende daha önce ameliyat olmuştum. sonra tekrar yırttım şu an halen yırtık durumda. raporlarımı yanımda götürüp orada spor yapmamayı planlıyorum.

    not: 29 haziran celbi ile gideceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrek34 -- 16 Haziran 2020; 13:34:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poseidn

    Benim kafamı kurcalayan konuya biri açıklama getirse gerçekten çok sevinirim arkadaşlar. Tecilim 19 haziranda bitiyor ve ben bedelli başvurumu yaptım parayı ödemek için 2 ay zaman veriliyor ancak sorum şu parayı tecilden öncemi yatırmam gerekli yoksa başvuru yaptığım için 2 ay sonra ödesem oluyor mu ?
    bakaya duruma düşersen başvurun sayılmıyormuş gibi birşey varmış sen bunu askerlik şubesine sor bir.Tecilin bitmeden öde bana göre yoksa belli mi olur.Ülkenin durumu belli.Ha tecil hakın varsa gene tecil edersin kaldığı yerden bir sıkıntı çıkarsa.Ha tecilin tamamen bitiyorsa o kötü işte.Sanırım bakayalar başvuramıyormuş.Birde fiyatı mı ne güncellenecekmiş.Memur maaşlarına zam olduğu dönem gibi 6 ayda bir ödeyeceğin miktarda değişebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONUR_345241

    Beyler benim sağ dizimde menisküs yırtığı var ve bedelliye başvurursam aile hekimine bunu söylediğimde beni hastaneye yönlendirecek sanırım. Sürecin uzamaması adına sorunumu söylemesem askerde spor vs sıkıntı çekermiyim ? Bedellide normal askere göre spor aktiviteleri nasıldır acaba ?

    Menisküsü bilmeyenler için söyleyeyim dizin her türlü katlanması menisküsler için zararlıdır kimisi acıdan kıvranır bunu yaparken, kimisi yapamaz çöker, kimisi karşı tarafa hissettirmez bile tamamen yırtık seviyesine bağlı durum. Squat gibi özellikle ördek yürüyüşü gibi hareketler bizler için yapılacak en büyük zulüm.
    Çekersin tabi ha askeriyede geldiğinde durumu oradaki doktorlara kanıtlayacak raporun varsa eğitimden muaf olursun.

    Ha çok ciddi bir durumsa gidin tamamen askerden muaf olun bellide olmaz.Sağlık probleminiz varsa es geçmeyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrek34

    bende daha önce ameliyat olmuştum. sonra tekrar yırttım şu an halen yırtık durumda. raporlarımı yanımda götürüp orada spor yapmamayı planlıyorum.

    not: 29 haziran celbi ile gideceğim
    Eğitimden muaf olursunuz raporları yanınızda götürün.
  • Ben de bugün bedelliye başvurdum seneye için ama bazı arkadaşlarda "Bedelli kurası çıkmaması durumunda askerliğimin ertelenmesini istiyorum" diye bir yazı var.Bende bu seçenek yok. Şimdi baktığımda ön izleme kısmında:
    "Bedelli Askerlik kurasında çıkmama durumunda;Diğer statülerde (yd.sb.,yd.asb., erbaş/er) askerliğimi yerine getirmek istiyorum" yazıyor. Yeni başvuranların hepsinde böyle mi yoksa parayı yatırdıktan sonra değişiyor mu ?
  • Ne[M]esis kullanıcısına yanıt
    kura olmaz, dert etmeye gerek yok.
  • Araştırdım hocam muaf olma durumu olmuyormuş bu rahatsızlıkta. Ilginize teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitterda "bedelli28gün virüsyaymasın" etkinliği var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba,
    Ben 15.06.2020 tarihinde bedelliye basvurdum ama formu doldururken bana bedelli cikmama durumunda askerligimi ertelemek istiyorum secenegi cikmadi. Basvuru formuma goz atarken denk geldim o kisimda bende diger statulerde yd.sb, yd.asb, erbas/er askerligimi yerine getirmek istiyorum yaziyor. Ben de askerligimi erteleme secenegini secmek istedigim icin basvurumu iptal et secenegine tikladim ama sistem hata donuyor ve iptal islemimi kabul etmiyor(herhangi bir odeme daha yapmadim). Yarin tekrar deneyecegim. Siz de boyle bir durum oldu mu? Daha sonradan askerligimi ertelemek istiyorum secenegini aktif edebildiniz mi? Cevap verirseniz cok sevinirim. Benim de tecilimin bitmesine yaklasik 10 gun kaldi o yuzden biraz acele ediyorum :) iyi forumlar.
  • Sevk için covid testi yaptıran var mı? Ne zaman belli olacak dün yaptırdım ben saat 15 te ama hala bi sonuç gelmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.