Şimdi Ara

YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->> (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
73
Favori
71.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • özellikle astrofotoğrafçılık için yazmıştım. zaten bir sürü fotoğraf çekip birleştirerek fotoğraf makinesinin etkisini oldukça azaltıyorsunuz, lensin önemi ortaya çıkıyor.


    şu makaleye göz atmanızı öneririmhttp://astronomidefteri.com/dslr-ccd-fotograf-makinesi-secimi/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • berlin007 kullanıcısına yanıt
    50mm 1.8 lens ve dediğin gibi bir makine işini görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astrofoto için
    https://forum.donanimhaber.com/astrofotografcilik-icin-makine-onerisi--143082578

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda RX100 M4 makinamı sattım. Makina çok güzeldi. Fotoğraf olsun video olsun gerçekten kaliteli idi. Fakat 4K da 4 dakika video çekme sınırı tüm hevesimi kaçırdı. Üzülerek te olsa sattım. Sıfır başka bir makina aldım. Ama Sony deki keyfi alamadım. Buna rağmen yine aynısı olsa yine yaparım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilsimsek06 İ kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun, sıfır ne aldınız ?..
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Diğer makinayı henüz çözemedim. O yüzden diğer markaya haksızlık etmemek adına adını söylemeyeyim. Çok amatör bir kullanıcı olduğum içinde pek sağlıklı yorum yapamayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilsimsek06 -- 21 Eylül 2020; 22:6:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abi bana yardımcı olur musun bana güzel fotoğraflar çekebileceğim ağır olmayan bir aynasız lazım olypus tarafında güzel makineler var ama seninde önerin varsa söyler misin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmişte fotoğrafa merak salıp canon 700d ve ilerleyen dönemde sigma 17-50 aldım ve bir süre kullandım, keyif de aldım ancak bu ikilinin bir sorunu vardı hocam, çok ağırlar ve sanırım bu yüzden zor gelmeye taşımak ve koptum fotoğraf işinden.

    şimdi tekrar merak saldım ama geçmişten ders aldım, şu an istediğim kolaylıkla taşıyabileceğim bir makina ve 2 seçenek var önümde, birini alırsam ne kazanırım ne kaybederim çözmeye çalışıyorum.

    ilk seçeneğim ikinci el bir fujifilm x100f diğer seçenek ise sony rx100 mark v. Fuji aslında hala biraz büyük ama yapabildikleri muazzam, sony ise tam cebe atıp her fırsatta kullanmalık.

    En sevdiğim şey bokehli fotoğraflar çekmek ve bu konuda minimum yükle tatmin olmayı arıyorum, siz ne dersiniz hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube,günlük kullanım için ne önerirsiniz maks 3000. sony a6000, olympus dem-10 mark 3 düşünüyorum.

  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Konu çok eski ama fotoğrafları görünce yazmak istedim, çok başarılı çekimler var oldukça net

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni konu açma gereği duymadım, lg g6 telefonum var. Geniş açı lensi ile geniş ama kalitesiz fotoğraflar, normal lensi ile de manuel ayarda uzun pozlama dahil güzel şeyler çıkartabiliyorum. Hatta macro lens takıp güzel macrolar da çekebiliyorum. Yeni bir telefon alamayacağım için bir makine alma kararı verdim. Zoom merakım var mesela bogazda karşıdaki bir yapıyı camii vs. çekebileyim istiyorum sizce ikinci el uygun fiyatlı hangi cihaz iş görür? Aynasız makineler nasıldır? 1000 1400 arası samsung nx2000 ler var, yanında 20 50 mm ve 50 200 mm lensler ile... Bunlar işimi görür mü? Gece çekimi, uzun pozlama vs nasıldır? Lg g6 ile bazı örnekler:
    Tripodsuz olduğu için ufak titreme var.
    YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->>
    Bu iki çekimi instagramdan aldım kaliteleri düşük orjinalleri pc de.
    YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->>

    YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->>

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar selamlar


    Varmıdır 6k fiyat bandında video ağırlıklı önerebileceğiniz bir makina marka takıntım yok fiyat performans kullanıcısıyım, önerileri bekliyorum.

  • Arkadaşlar selamlar Sony Rx-100 M3 veya M4 bakıyordum, karşıma Ricoh GR II çıktı. Baya iyi bir cihaz olduğundan bahsediliyor. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

  • Güzel bir konu olmuş şurdaki arkadaşların kararsız kaldığı konularda bende zamanında çok arada kaldım samsung s7 telefonum vardı iyi çeken bir kamera mı almalıyım? Yoksa iyi kamerası olan bir telefon mu? Sonra düşündüm ki ne kadar iyi çeken telefon alsamda bir dslr görüntü kalitesi alamayacağımı düşünüp gidip nikon d3500 aldım. bir süre kit lensi ile takıldım ama tatmin etmedi beni çok kısa süre sonra sigma 17-50mm f2.8 aldım o zaman 3000bin küsür liraydı makine ve kit lensten daha pahalıydı. lensi kullanmaya başladıktan sonra işte bu dedim muazzam bir kalite keskinlik kontrast ne ararsan var. Derken portre çekeyim dedim 50mm f1.8 aldım, sonra dedim ki ben neden zoom çekmiyorum gittim 55-200 aldım. Baktım kalitesi düşük ışıkta tatmin etmiyor mesafede kısa. Gidip sıfır tamron 70-300 di vc usd aldım. Nikon 55-200ü sattım. Daha sonra flash, nd filtre,uv filtre polarize tripot vs derken iki çanta ekipman oldu elimde. Buna değdimi bence değdi çünkü bu işi yapmaktan zevk alıyorum. Ama herkes gibi bu işin zorluğu bu kadar ekipmanı yanınızda taşımanız kurulumunu yapmanız vs derken çok zaman istiyor. Özel bir zaman ayırmanız gerek yoksa bu paraları vermeye hiç gerek yok.


    Hiç bir zaman bir telefondan veya kompakt bir makineden dslr veya aynasız apsc sensörlü bir makine performansı beklemeyin. Ne kadar ekmek o kadar köfte kısmı fotoğraf işinde de geçerli. kompakt bir makine almaktansa gidip 1,1/33 inc sensör kullanan telefonlar çıktı onlardan alın yapay zeka ile birlikte çok daha iyi fotolar çekersiniz.


    Ama ben bu işin sanatını yapacam diyorsanız dslr veya aynasız bir makine alıp diyafram ve enstantaneyle oynayıp telefonla çekme ihtimaliniz olmayan fotoğraflar çekebilirsiniz. Ben şuan ne yaptım diye sorarsanız gidip bir tane xiaomi mi note 10 aldım sensörü büyük diye çünkü makinem her zaman yanımda olmuyor. Anı yakalamak içinde insanın yanında iyi çeken bir telefon olmalı. Mi note 10 ile nikon d3500'ü kıyaslarsam arada dünyalar kadar fark var imaj kalitesi bakımından mi note 10 ile önümde koşan birinin fotosunu çeksem bulanık çıkar nikon d3500 ile saatte 100km hızla uçan kuşu havada donduruyorum gibi... Farklı seneryolarda geçen her koşulda fotoğraf çekebilmek için bütün ayarlara sahipsiniz ona göre düşünüp karar vermek gerek ne yapacağına. Fikir vermesi açısından çektiğim fotolara instagram adresimden bakabilirsiniz @scknbrky bu tarz fotolar çekmek istiyorsanız makine şart.





  • Iphone 7 plus ve S7 telefonum var. Kameraları çok tatmin edici değil.
    Telefonlardan memnunum sadece kamera için yeni telefon almak istemiyorum.
    Küçük ve fiyat performans olarak iyi bir ürün önerebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darktemplar1903 kullanıcısına yanıt

    Tamamen bütçe ile alakalı konular hocam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

    Tamamen bütçe ile alakalı konular hocam.

    Haklısınız hocam. Fakat fotoğrafçılık merakım yok. Fiyat performans olarak uygun bir cihaz bakıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba, uzun süredir alıcam alıcam diyordum bugün

    ikinci el bi canon eos 250d 18-55 & 75-300 lens aldım 4600 liraya.

    Umarım iyi yapmışımdır bakalım :)

    Güzel bir fiyata aldım gibi geliyor umarım bir eksik kusur yoktur bakınca çok anlamadım çünkü ben YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->> 

  • Bi50likdaha B kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun ... shutter sayısı düşük ve lensler IS STM ise iyi ... lensler DC III ise almadan önce sorsanız daha iyi olurdu ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darktemplar1903

    Haklısınız hocam. Fakat fotoğrafçılık merakım yok. Fiyat performans olarak uygun bir cihaz bakıyorum.

    Alıntıları Göster

    Olympus M10 Mark2 öneririm hocam güzel bir model, Toplam bütçe ye göre iyi lens alınırsa birde tadından yenmez.

  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.