Şimdi Ara

Yeni Başlayanlar İçin Bas Gitar Dersleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
5
Favori
2.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuyu forumda müzik bölümüne açmıştım fakat pek ilgilenilmedi ticari hiç bir amacım yok sadece bilgiyi paylaşmak istiyorum.Fakat kimse ilgilenmeyecekse derslerin devamını yazmakla uğraşmak cidden istemiyorum varsa ilgilenen söylesin bende devamı için uğraşayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drinkduff -- 6 Mayıs 2014; 7:24:18 >

• isterseniz gitar derside verebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: GurJii

isterseniz gitar derside verebilirim

Olur valla. Sen yaz ben okurum hocam.
  • quote:

http://anekto.blogspot.com/

Bu konuyu forumda müzik bölümüne açmıştım fakat pek ilgilenilmedi ticari hiç bir amacım yok sadece bilgiyi paylaşmak istiyorum.Fakat kimse ilgilenmeyecekse derslerin devamını yazmakla uğraşmak cidden istemiyorum varsa ilgilenen söylesin bende devamı için uğraşayım

Ben bas gitar çalıyorum blog çok işime yarayacak derslere devam ederseniz çok sevinirim. Çünkü internette hiç kaynak yok bas gitarla ilgili.. Şimdi sormak istediğim bir şey var. Kursa gidecek hiç boş zamanım yok ancak evde 1 saat zaman ayırabilirim. Nasıl öğrenebilirim? İnternette hiç kaynak bulamadım adam akıllı.. Pratiğim iyi, elimi tamamen alıştırdım. Muse - Hysteria'yı iyi kötü çalabiliyorum ama artık tablara bakarak öğrenmek istemiyorum. Şarkılara eşlik etmek ve tamamen öğrenmek istiyorum bas gitarı.. Önerilerin için şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 19 Ekim 2012; 18:58:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

quote:

http://anekto.blogspot.com/

Ben bas gitar çalıyorum blog çok işime yarayacak derslere devam ederseniz çok sevinirim. Çünkü internette hiç kaynak yok bas gitarla ilgili.. Şimdi sormak istediğim bir şey var. Kursa gidecek hiç boş zamanım yok ancak evde 1 saat zaman ayırabilirim. Nasıl öğrenebilirim? İnternette hiç kaynak bulamadım adam akıllı.. Pratiğim iyi, elimi tamamen alıştırdım. Muse - Hysteria'yı iyi kötü çalabiliyorum ama artık tablara bakarak öğrenmek istemiyorum. Şarkılara eşlik etmek ve tamamen öğrenmek istiyorum bas gitarı.. Önerilerin için şimdiden teşekkürler..

Şarkı çalarken şarkıların tablarına bakmak kulağın gelişmesini engeller.Şarkıyı kulaktan çıkartmak hem daha eğlenceli olur hemde ileride kendinden bir şeyler katabilirsin hatta istersen direk şarkının baslarını değiştirirsin kendi baslarını yazarsın.Bunun için gerekli olan gamlar,akorların yapısı, ses aralıkları, transpoze gibi konuları bilmen gerekir.Herkesin yaptığı bir hata var temelini oluşturmadan üst seviyeye atlamak.Klavye üzerinde gitar notalarının yerini bilmeden gam çalışmak gibi bunların hepsi sırasıyla ve zamanla oluşacak şeyler.Mesela parmak alıştırmaları yaparken bastığın notayı söyleyerek yap parmak alıştırmalarını metronom eşliği ile yap bunların ilerde çok faydası olacaktır.Daha sonrasında gamlar akor yapıları gibi konulara girersen sana çocuk oyuncağı gibi gelir.Bir süre sonra şarkıya kendi baslarını yazarsın sahnede ve kayıtlarda çok rahat edersin.Hepsi yavaş yavaş gelişecek şeyler

• quote:

Şarkılardaki bas notalarını çok iyi duyabiliyorum tonunu falan algılayabiliyorum ama nota adını seçemiyorum. Birkaç kolay şarkı çıkartmaya çalıştım mesela Beatles - Come Together'ı denedim o sesin hangi perdede olduğunu bilmediğim için çıkaramıyorum. Dediğiniz gibi yapmak gerek bu arada ben metronomsuz da çalışabiliyorum yani ayağımla ritm tutarak tıpkı metronom gibi o yüzden metronoma ihtiyaç duymuyorum. Hiç aksama ve koşma olmuyor ritmlerde vs.. Zaten yaklaşık 4 yıldır gitarla ilgiliyim şimdi blogtan notaları ezberledim gamlara çalışıyorum derslere devam edersen çok sevinirim. Gerçekten yararlı bilgiler bu arada ellerine sağlık..

Sormak istediğim bir şey var. Mesela Do Majör: Do - Re - Mi - Fa - Sol - La - Si - Do demişsiniz majör de 2 tam 1 yarım 3 tam 1 yarım oluyor ama do majör de yarım ses var mı? Ben anlamadım bu kısmı..

Bu arada siz ne çalıyorsunuz, kaç yıl eğitim gördünüz, nasıl eğitim aldınız vs kendinizden de bahsederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 20 Ekim 2012; 0:09:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

quote:

Şarkılardaki bas notalarını çok iyi duyabiliyorum tonunu falan algılayabiliyorum ama nota adını seçemiyorum. Birkaç kolay şarkı çıkartmaya çalıştım mesela Beatles - Come Together'ı denedim o sesin hangi perdede olduğunu bilmediğim için çıkaramıyorum. Dediğiniz gibi yapmak gerek bu arada ben metronomsuz da çalışabiliyorum yani ayağımla ritm tutarak tıpkı metronom gibi o yüzden metronoma ihtiyaç duymuyorum. Hiç aksama ve koşma olmuyor ritmlerde vs.. Zaten yaklaşık 4 yıldır gitarla ilgiliyim şimdi blogtan notaları ezberledim gamlara çalışıyorum derslere devam edersen çok sevinirim. Gerçekten yararlı bilgiler bu arada ellerine sağlık..

Sormak istediğim bir şey var. Mesela Do Majör: Do - Re - Mi - Fa - Sol - La - Si - Do demişsiniz majör de 2 tam 1 yarım 3 tam 1 yarım oluyor ama do majör de yarım ses var mı? Ben anlamadım bu kısmı..

Bu arada siz ne çalıyorsunuz, kaç yıl eğitim gördünüz, nasıl eğitim aldınız vs kendinizden de bahsederseniz sevinirim.

Notalarda yarım ses ve tam ses olayları vardır.Yarım ses demek gitar üzerinde 1 perde kaymak anlamına geliyor diyebiliriz.Mesela en üst mi telinden 5. perdeye bastınız bu size La sesini verir.Eğer 6. perdeye basarsanız La diyez sesini verir ve yarım ses tizleşmiş olursunuz.Eğer siz 7. perdeye basarsanız Si sesi basmış olursunuz.La ve Si sesi arasında la diyez sesi olduğu için bu tam sesdir.8. perdeye bastınız diyelim bu sefer Do sesini basmış olursunuz yani arada diyez sesi oluşmaz yani si diyez olmaz do olur.

Si sesinden Do sesine geçmek için bir perde yana kayarsınız
    Mi sesinden Fa sesine geçmek için bir perde yana kayarsınız

La sesinden Si sesine geçmek için iki perde yana kayarsınız.
    Do sesinden Re sesine geçmek için iki perde yana kayarsınız.

Burada 2 tam 1 yarım 3 tam 1 yarım formülünü uygulamak isterseniz mantığı

Siz kendinize bi nota seçin mesela La notasını seçtiniz bunun majör gamını yazmak istediniz.Formüle baktınız 2 tam 1 yarım 3 tam 1 yarım
    Burada ki tamlar 2 perde atla yarımlar ise 1 perde atla anlamına geliyor.

La sesini yazdık o kök ses bize 2 tam diyor La sesinden 2 kere tam ses yazıcaz yani 2 perde atlicaz.

La - yanındaki perde La diyez onu atladım tam ses olduğu için Si sesine ulaştım.

La-Si oluştu bi kere daha tam ses gidicez Si sesinden 1 perde kaydım Do sesi var onu atladım Do diyez sesi onuda yazdım

La-Si-Do diyez 3 ses oluştu elimde ilk dediği 2 tam sesini bitirdik şimdi 1 tane yarım istiyor.

En son Do diyez sesinde kalmıştık yarım ses dediği için 1 perde atladım Re sesinide aldım

La-Si-Do diyez-Re sesleri oluştu şimdi 3 tane tam ses istiyor.En son Re sesinde kalmıştık

Re 2 perde kaydık Mi sesine ulaştık bunu aldık.

La-Si-Do diyez-Re-Mi sesleri oluştu.

2 kere daha tam ses gideceğiz ilkini gidelim o zaman en son Mi sesinde kalmıştık.

Mi sesinden 2 perde kaydık Fa diyez sesine geldik onuda aldık

La-Si-Do diyez-Re-Mi-Fa diyez seslerine ulaştık.Bir kez daha tam ses gitmemiz gerekiyor.Fa diyez sesinde kalmıştık

Fa diyez sesinden 2 perde kaydık Sol diyez sesine ulaştık onuda yazalım.

La-Si-Do diyez-Re-Mi-Fa diyez-Sol diyez

Bizden son kez yarım ses gitmemizi istiyor Sol diyez sesinde kalmıştık yarım ses gittik yani 1 perde kaydık.La sesine ulaştık.Onuda yazalım

La-Si-Do diyez-Re-Mi-Fa diyez-Sol diyez-La

La majör : La-Si-Do diyez-Re-Mi-Fa diyez-Sol diyez-La

Bunu istediğimiz notada yapabiliriz.Bu formülü uyguladık doğru olup olmadığınıda başladığınız nota ile bitirdiğini nota aynı olmak zorunda buradan anlayabiliriz.Biz La notası ile başladıysak o gam La notasında bitecek.

Ben öğretmen olmadığım için anlatışım biraz sıkıntılı olabilir elimden geleni yapıcam eğer anlamadığınız yer olursa tekrar tekrar anlatabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    a
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Derslere devam etmeyeceğim sanırım kimse umursamıyor ve ilgilenmiyor.Bundan sonra takıldığı yerde soru soranlara cevap veririm.
  • niye bitirdin dersleri takip ediyorduk ne güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdimdegeldim

niye bitirdin dersleri takip ediyorduk ne güzel

Aslında bu ara boş vaktim var devam edebilirim hatta bugün yarın başlayayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: drinkduff

quote:

Orijinalden alıntı: erdimdegeldim

niye bitirdin dersleri takip ediyorduk ne güzel

Aslında bu ara boş vaktim var devam edebilirim hatta bugün yarın başlayayım

çok iyi olur şimdiden teşekkürler
  • Hocam bloğunuzu bugün buldum ve bugünden sonra 20 günlük bir boşluğum var. Artık devamlı müdavimlerinden olmayı düşünüyorum. Yalnız yaklaşık belli bir bass geçmişim var ve hep hatalarla geldim bu ana kadar. Her zaman tab oku stüdyoya git "aa oldu abi güzel güzel" de geç ve hiç üstünde durma tarzında. Ancak şimdi daha profesyonel bir gruba girdim. Gitaristimiz aynı zamanda ev arkadaşım ve gerçek anlamda yetenekli bir adam. Gerçekten müziği müzik için yapmak istiyoruz. Yalnız müzik bilgileri epey fazla ve kendimi acayip geliştirmem lazım. Mesela şimdi elimizde bir şarkımız var. Şarkı normal de mi'den ama bana abi biz bunu re'den çalıyoruz diyorlar. Bu sefer internette bulduğum tablar bir işe yaramıyor saçma sapan birşey çıkıyor. Bunun mantığı nedir biraz açıklarsanız sevinirim. Birde atıyorum şarkıyı çıkartamadım. Ritim gitariste göre çıkarmam mümkün mü? Mesela çıkarttığım zaman abi iyi hoş ama bu şarkıyı re (örnek veriyorum) çalıyoruz biz diyince ne yapmam gerek ?

• quote:

Orijinalden alıntı: puslu.kıtalar.atlası

Hocam bloğunuzu bugün buldum ve bugünden sonra 20 günlük bir boşluğum var. Artık devamlı müdavimlerinden olmayı düşünüyorum. Yalnız yaklaşık belli bir bass geçmişim var ve hep hatalarla geldim bu ana kadar. Her zaman tab oku stüdyoya git "aa oldu abi güzel güzel" de geç ve hiç üstünde durma tarzında. Ancak şimdi daha profesyonel bir gruba girdim. Gitaristimiz aynı zamanda ev arkadaşım ve gerçek anlamda yetenekli bir adam. Gerçekten müziği müzik için yapmak istiyoruz. Yalnız müzik bilgileri epey fazla ve kendimi acayip geliştirmem lazım. Mesela şimdi elimizde bir şarkımız var. Şarkı normal de mi'den ama bana abi biz bunu re'den çalıyoruz diyorlar. Bu sefer internette bulduğum tablar bir işe yaramıyor saçma sapan birşey çıkıyor. Bunun mantığı nedir biraz açıklarsanız sevinirim. Birde atıyorum şarkıyı çıkartamadım. Ritim gitariste göre çıkarmam mümkün mü? Mesela çıkarttığım zaman abi iyi hoş ama bu şarkıyı re (örnek veriyorum) çalıyoruz biz diyince ne yapmam gerek ?

Dostum senin bahsettiğin konu Transpoze yani şarkının kendi tonundan değil başka bir tondan çalınması diyebiliriz.Örneğin bir şarkı çalacaksınız şarkı La dan siz Sol den çalmak istiyorsunuz.Bunun için şunu yapman lazım

La - Sol arası tam ses önce buna dikkat etmen lazım yani sen La yerine Sol den çalacaksan şarkı içersindeki tüm notaları 1 tam ses pesleştirmen lazım

Daha açık anlatmak gerekirse La - Sol - Fa - Mi şarkının akorları bunlar diyelim.
    Sen bunu Sol'den çalarken Sol - Fa - Re diyez - Re bu şekilde çalman gerekir.Gördüğün gibi şarkının tüm notalarını 1 tam ses pesleştirdim.Bu konuyu anlatmamıştım sanırım en kısa zamanda detayla bi şekilde anlatacağım.
    Şarkıyı ritm gitariste göre çalman mümkün istersen ona bakarak çalabilirsin.Transpoze olayını iyice kavradıktan sonra şarkıyı çıkaramazsan şarkının akorlarına bakıp transpoze edip kendin baslarını ekleyebilirsin.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir en kısa zamanda Transpoze konusunu daha detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım

• quote:

quote:

Hocam bloğunuzu bugün buldum ve bugünden sonra 20 günlük bir boşluğum var. Artık devamlı müdavimlerinden olmayı düşünüyorum. Yalnız yaklaşık belli bir bass geçmişim var ve hep hatalarla geldim bu ana kadar. Her zaman tab oku stüdyoya git "aa oldu abi güzel güzel" de geç ve hiç üstünde durma tarzında. Ancak şimdi daha profesyonel bir gruba girdim. Gitaristimiz aynı zamanda ev arkadaşım ve gerçek anlamda yetenekli bir adam. Gerçekten müziği müzik için yapmak istiyoruz. Yalnız müzik bilgileri epey fazla ve kendimi acayip geliştirmem lazım. Mesela şimdi elimizde bir şarkımız var. Şarkı normal de mi'den ama bana abi biz bunu re'den çalıyoruz diyorlar. Bu sefer internette bulduğum tablar bir işe yaramıyor saçma sapan birşey çıkıyor. Bunun mantığı nedir biraz açıklarsanız sevinirim. Birde atıyorum şarkıyı çıkartamadım. Ritim gitariste göre çıkarmam mümkün mü? Mesela çıkarttığım zaman abi iyi hoş ama bu şarkıyı re (örnek veriyorum) çalıyoruz biz diyince ne yapmam gerek ?

Dostum senin bahsettiğin konu Transpoze yani şarkının kendi tonundan değil başka bir tondan çalınması diyebiliriz.Örneğin bir şarkı çalacaksınız şarkı La dan siz Sol den çalmak istiyorsunuz.Bunun için şunu yapman lazım

La - Sol arası tam ses önce buna dikkat etmen lazım yani sen La yerine Sol den çalacaksan şarkı içersindeki tüm notaları 1 tam ses pesleştirmen lazım

Daha açık anlatmak gerekirse La - Sol - Fa - Mi şarkının akorları bunlar diyelim.
    Sen bunu Sol'den çalarken Sol - Fa - Re diyez - Re bu şekilde çalman gerekir.Gördüğün gibi şarkının tüm notalarını 1 tam ses pesleştirdim.Bu konuyu anlatmamıştım sanırım en kısa zamanda detayla bi şekilde anlatacağım.
    Şarkıyı ritm gitariste göre çalman mümkün istersen ona bakarak çalabilirsin.Transpoze olayını iyice kavradıktan sonra şarkıyı çıkaramazsan şarkının akorlarına bakıp transpoze edip kendin baslarını ekleyebilirsin.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir en kısa zamanda Transpoze konusunu daha detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım

Hocam ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz. Sayfanızı takip ediyorum gerçekten bass gitar konusunda internette ki en içerikli kaynaklardan biri. Teşekkürler

• Gitar dersi verirsen daha süper olur valla
  • South Park'da ki zenci gibi bas gitar çalma olayı geldi aklıma her neyse bir yıl sonra bende bas gitara başlıyacam şimdilik elektro ve klasik gitar ile yetiniyorum :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz. Sayfanızı takip ediyorum gerçekten bass gitar konusunda internette ki en içerikli kaynaklardan biri. Teşekkürler

Dostum konuyu daha detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım ders olarak ekledim eğer takıldığın yer olursa buradan ya da blogdan sorabilirsin :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet2ksl

Gitar dersi verirsen daha süper olur valla

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet2ksl

Gitar dersi verirsen daha süper olur valla

Biraz daha bas gitar dersi yazdıktan sonra gitar derslerine başlayacağım :D

• drinkduff kullanıcısına yanıt
    Süper olur saolasın :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.