Şimdi Ara

YENİ BAŞLAYACAK BİRİNDEN Nikon D5000 ve Canon 550D İNCELEME YORUMLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
12.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün Canon Eos 550D ve Nikon D5000 makinelerini inceleme fırsatım oldu.

Canon 550D almayı istiyorum normalde, çünkü Full HD video oluşu etkiliyordu gitmeden önce..

İki makineyi de elime aldım. İkisinde de 18 - 55 Lens mevcuttu. Ayrıca D90'da vardı tabii ama onun yerine D5000 tercih ederim dedim. D90 çok ağır geldi.

D5000 ile 550D arasında da bariz bir gövde kalitesi farkı gördüm. Bana mı öyle geldi onu sorgulamak için açtım konuyu da.
    D5000 çok daha kaliteliydi, kullanılan malzeme D550'yi elinize aldıktan sonra kendini belli ediyordu.. D550, D5000'den sonra çok basit geldi. Nikon'a dokunduğunuzda verdiği kalite hissini hiç alamadım Canon'da. Ben nikon almalıyım dedim kendi kendime. Ama mantık olarak (1080p video, iso vs.) 550D almalıyım diyor bir tarafım da.

Genel olarak Nikon'lar böyle gövde olarak daha kaliteli malzemeden ibaret midir? Yoksa bana mı öyle geldi?

Gerçekten hissettiğim gibi bir durumsa 550D yerine, D5000'i 18 - 55 lens yerine daha iyi bir lensle birlikte tercih etme düşüncesindeyim.(Nikon'un lensi). Sizce hangi lens ile birlikte tercih etmeliyim? yoksa 550D'de Nikon kadar body kalitesine sahip midir..

Okuyanlara teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum.

İyi Günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the best or nothing -- 18 Eylül 2010; 23:21:40 >

• kasa kalitesi konusunda haklısın.canon genellikle nikonun yanında oyuncak gibi kalır.kullanım kolaylığı ve tuşların yerleştirildiği yerler açısından canonun çoğu modeli nikondan bir adım öndedir bence. ben de canon 550D kullanıyorum, ve gerçekten öneririm.
  • Evet aynen dediğiniz gibi..Elime alır almaz hissettim. D5000 ele daha uyumluydu ayrıca. Tuşların yerlerine okadar da dikkat etmedim.

D5000'de AF motoru olmaması çok kötü ayrıyetten. Ama gövde çok güzel.
  • ben de nikon d5000 kullanıyorum ve tek eksiği af motoru gerçekten de. onun dışında çok güzel alet. ama madem video ile bu kadar ilgileniyorsunuz d3100 gelmek üzere. d3100 de full hd video çekiyor ve aynı video kamerelarda olduğu gibi çekim anında sürekli otofokus yapabilen ilk dlsr (zaten nikondan başka markada bu özellik yok) d3100'ün amerika fiyatı d5000'den 50 dolar ucuz burada da en kötü ihtimal d5000 ile aynı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarsusian -- 19 Eylül 2010; 20:42:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarsusian

ben de nikon d5000 kullanıyorum ve tek eksiği af motoru gerçekten de. onun dışında çok güzel alet. ama madem video ile bu kadar ilgileniyorsunuz d3100 gelmek üzere. d3100 de full hd video çekiyor ve aynı video kamerelarda olduğu gibi çekim anında sürekli otofokus yapabilen ilk dlsr (zaten nikondan başka markada bu özellik yok) d3100'ün amerika fiyatı d5000'den 50 dolar ucuz burada da en kötü ihtimal d5000 ile aynı olur.

D3100'de video daha iyi lakin fotoğraf kalitesi açısından eksileri vardır D5000'den. Yoksa neden 50 dolar daha ucuza Full HD video da olsun ?

AF motoru var mıdır, iso hassasiyeti nedir..Bunlara bakmalıyım öncelikle. Fotoğraf herzaman için önceliğim olmalı diye düşünüyorum.

• Avrupa'nın en çok satan modeli olan D3000'in devamı niteliğindeki Nikon D3100 dijital fotoğraf makinesi 14.2 megapiksel çözünürlüğü, Full HD video kayıt fonksiyonu, yeni AF otomatik netleme modları ile Live View canlı ön izleme çekim desteği ve ergonomik çizgileri ön plana çıkıyor.

AF motorunun olduğunu mu belirtiyor buradaki ifade ?

Nikon USA sitesinde teknik özellikleri mevcut. AF motoru var 3100'de ve D5000'den 70 dolar daha pahalı D3100.

D3100 = $699.95

D5000 = $629.25

Lens Servo :
    Otofokus (AF): Tek-servo AF (AF-S); sürekli servo AF (AF-C); otomatik AF-S/AF-C seçim (AF-A); edilen netlik trackinga otomatik olarak konu durumuna göre Activated

Genişletilmiş ISO Duyarlılığı Seçenekleri 1 EV ISO 3200 (ISO 6400 eşdeğeri üzeri)
    2 EV ISO 3200 (ISO 12800 eşdeğer yukarıda) Yaklaşık.
    Auto ISO kontrolü mevcuttur

Otofokus Sistemi Nikon Multi-CAM 1000 otofokus TTL faz denetimi modülü ile sensör

Kaynak :http://www.nikonusa.com/Find-Your-Nikon/Product/Digital-SLR/25472/D3100.html#tab-ProductDetail.ProductTabs.TechSpecs

Edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the best or nothing -- 19 Eylül 2010; 21:03:54 >

• Hayır d3100ün videoda afyi sürekli olarak netleyebildiği yani lensdeki motora o şekilde sinyal gönderdiğinden bahsediyor.
    Otofokus Sistemi Nikon Multi-CAM 1000 otofokus TTL faz denetimi modülü ile sensör bu ifadede af içn kullanılan tekniği söylüyor tıpkı kontrast bazlı af de bunlardan biri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben amerika fiyatlarını b&h'den aldım. orada da d3100'ün fiyatı aynıydı ama d5000 daha pahalıydı. hayır d3100'de af motoru yok. af motorlu ve video kaydında tam zamanlı otofokus yapan piyasada tek bir makine var o da d7000. zaten d7000 ve d3100 dışında video kamera gibi netleme yapabilen bir dslr henüz yok.
  • quote:

ben amerika fiyatlarını b&h'den aldım. orada da d3100'ün fiyatı aynıydı ama d5000 daha pahalıydı. hayır d3100'de af motoru yok. af motorlu ve video kaydında tam zamanlı otofokus yapan piyasada tek bir makine var o da d7000. zaten d7000 ve d3100 dışında video kamera gibi netleme yapabilen bir dslr henüz yok.

d7000 insanı heyecanlandıran bir makina. canon 60dye fw ile video moduna sürekli af çekim özelliği koyabiliyorsa tez elden davranmalı veya fiyatta indirime gitmeli.
  • D7000 iyi bir fiyata bulursam alacağım bir makine.
  • kesinlikle nikon d3100 derim.
    ama fiyata dikkat abd'de 630 dolara kadar düştü
  • quote:

ben amerika fiyatlarını b&h'den aldım. orada da d3100'ün fiyatı aynıydı ama d5000 daha pahalıydı. hayır d3100'de af motoru yok. af motorlu ve video kaydında tam zamanlı otofokus yapan piyasada tek bir makine var o da d7000. zaten d7000 ve d3100 dışında video kamera gibi netleme yapabilen bir dslr henüz yok.

sony a55 de video esnasında af yapabiliyor ve oldukça hızlı..
  • quote:

Sony A55 de yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eddie The Head -- 3 Kasım 2010; 13:18:29 >
  • nikon d5000 teknik olarak genelde canon un 500d si ile kıyaslanır. eğerki sağlam gövde arıyorsanız pentax da uzun ömürlüdür.
  • evet sony a55 beğenilen bir model ama a55 tam olarak bir slr değil, slt denilen farklı bir sistem. açılımı "single lens translucent" yani çekim esnasında refleks olarak kalkan bir ayna yok. ayna sabit ve yarı geçirgen. yani sürekli olarak çekim öncesi ve çekim anında lensten gelen ışığın bir kısmını vizöre geri kalan çoğunu da sensöre gönderiyor. slr makineler bu yüzden vizörden çok iyi netleme yapabilirken video modunda veya liveview'da netleme yapmakta çok zorlanıyor.

a55 alınmaz bir makine demiyorum hatta avantajları dezavantajlarını geçer ve kullanıcısını memnun eder belki de ama aradaki farkın bilinmesi için yazıyorum. slr'ler hareketli aynası sayesinde çekim öncesinde görüntünün %100'ünü vizöre, çekim esnasında da %100'ünü sensöre yolluyor. ama sensör'e görüntünün %100'ü gittiği için vizördeki netleme mekanizması devre dışı kalıyor, a55 ise sensöre giden ışıktan feragat edip netleme sisteminin çekim esnasında devam etmesini sağlıyor.

• hocam ben de slr ı slt ye tercih ederim, bu tamamen tercih meselesi. mantıksız bir tercih de değil gerçi ,ışıktan biraz feda edip karşılığında çok daha hafif bir gövde, vizörde %100 bir görüntü, 10 fps çekim hızı, rakiplerine göre gerçekten ucuz.. siz sadece video esnasında af yapabilen tek makine d7000 diyince söylemek istedim sadece.
  • Videoya için sony a55 diğer gövdelerin çok önünde bence.
    Şaşırtıcı derecede başarılı olmuşlar bu yeni gövde ile..
  • evet doğru ben daha çok nikon'u takip ettiğim için ve canon'da da böyle birşey olmadığı için "nikon tek" demişim ama sony'i ihmal etmişim gerçekten. a55'leri takip edip ne yapabildiklerine bakmak lazım. aradaki fiyat farkına rağmen f/1.8 yerine f/1.4 alanlara hitap etmez ama giriş seviyesi için çok iyi bir makine olabilir.
  • d5000in malzeme kalitesi 1000d-450d-500d-550d den daha iyi fakat kullanım kolaylığı bakımından Canon bana daha kullanışlı geldi ilk kez 1000d kullandım manuel ayar yapmak 10sn mi aldı ayrıca canonun cihazlarıda ergonomik ele güzel oturuyorlar 1000d bile hoşuma gitti dslr sonuçta ama dayanıklılık hissini vermedi Pentax kx - d5000 - 450d düşünüyordum kxin vizöründe af noktaları olmadığı için vazgeçtim d5000i çok az kullandım menüleri kullanışlı gelmedi gerçi 1-2 haftaya her şeyi öğrenilir ama canonların kullanımı daha basit geldi .. ayrıca d5000de ağır canonlar daha hafif kalıyor makinayı spot almayı düşünüyorum ama canonlar korkutuyor insan güvenemiyor ama forumda spot kullanan bir sürü kişi var şimdiye kadar sorun çıkmadıysa bende çıkmaz heralde

550d gerçekten iyi bir cihaz büyük teknomarketlerden alınmasına karşıyım spot olarak 1400-1500e hayyamdan alınabilir o fiyat aralığında harika bir cihaz...

• A55 tarzı yarı-geçirgen aynalı makinelerde ışığın bir kısmı algılayıcıya veya filme düşmediği için yüksek ISO'da sorun olabiliyor. Nitekim A55'in yüksek ISO başarımı D7000 ve Pentax k-5'in biraz gerisinde.
    Canon 1 veya 3 serisinden bir makinesinde bu yarı geçirgen aynayı kullanmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 3 Kasım 2010; 13:31:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.