Merhabalar yaşım 20 , 1.93 boy 83 kiloyum , yağ oranından ziyade kas kütlemi arttırmak istiyorum. hafif sıska duruyorum
Devletin spor salonuna yazıldım burda başka yok çünkü, daha 2 gün oldu , bi tane hoca var o da geldi sana bi program yazayım falan dedi böyle çok ilgisiz aletlerde döndürdü ilk gün beni, her kas grubunu bir kez çalıştırıyor full body çakıp gönderiyor
10 dakika koşu bandında ısınma goblet squat 3x15 dumbell press 3x12 shoulder press (makine) 3x12 lat pulldown (sırta) 3x12 triceps pull down 3x12 dumbell biceps 3x12
İlk gün nerdeyse hiç ilgilenmedi ben çok aşırı istekli olmama rağmen hareketleri gösterdi gitti, sonra 2 gün sonra yani bugün bi daha gittim işte aynı hareketleri yap falan dedi. Yine yaptım ama araştırdım internette insanlar belli kas gruplarını ayrı çalışıyor , barbell falan kaldırıyorlar , hocanın ilgilendiği falan da yok istediğimi yaparım yani salonda ama ne yapcağımı nasıl bi program izleyeceğimi bilmiyorum , hani mesela bi hareket görsem onu 4x10 mu yapmalıyım 3x12 mi 4x8 mi yani bilemiyorum çok karışık sabit bi programım olsa onu tertemiz izlesem olur da hani bissürü hareket var ne yapcağım belli değil hangi hareket hangi gün vs. bilen birisi benle ilgilenebilse her türlü tecrübeye açığım :)
Niye hocalara ön yargı var anlamadım
Verdiği program güzel
Hareketlerin youtube dan videolarini iyice izle
Zaten bu işle ilgilendikce tecruben artar kendine uygun programi yazmaya başlarsın
Bench press barbell dow deadlift tarzı hareketleri ogrendikce programına eklersin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Trust.Me
Niye hocalara ön yargı var anlamadım
Verdiği program güzel
Hareketlerin youtube dan videolarini iyice izle
Zaten bu işle ilgilendikce tecruben artar kendine uygun programi yazmaya başlarsın
Bench press barbell dow deadlift tarzı hareketleri ogrendikce programına eklersin
Anladım , besin konusuna kafam çok takıldı , yağ yüzdemi falan bilmiyorum haliyle almam gereken kalori miktarını falan bilmiyorum , maddi durumum çok iyi sayılmaz bursla geçiniyorum zaten. Bir kaç videoda kalorinizi eksik alırsanız kaslarınız gelişmez falan diyordu yani beslenmenin hep mükemmel olması olmazsa olmaz mı ? Takip etmesem ve elimden geldiğince yemeye çalışsam normal yediğim gibi olmuyor mu ilk başlarda?
Hocam kiloluysan ekmeği-yağlı yiyecekleri-abur cuburu azalt Protein ağırlıklı yemeye özen göster
Değerlerini tam olarak bilemediğim ve 18 yaştan büyük olduğun için BMI değerlerine göre konuşacağım, boyuna göre kilo değerinin en azından bi 87-88 kilo arası olması gerekiyor. Koçun güzel bir program vermiş sana, yeni başlayanlar için kas tonusu kazanmak ve ağırlıklara vücudun alışması için full body program vermiş. 3 set zaten yeni başlayanlar için ideal. Bunları yapmaya, fakat doğru yapmaya dikkat etmelisin. Kaldırabileceğinden ne az ne de fazla ağılıkla çalışmalısın. Yeme olayıne gelirsek, sadece spor yaptığın gün değil her gün yüksek protein ve yüksek karbonhidratlı(glisemik indexi düşük besinler) yiyecekler yemelisin.