Şimdi Ara

YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM. (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
6
Favori
55.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

Teşekkür ederim.Gerçekten bende 30 TL lik benzin 50 TL lik gaz aldığımda bıkmıştım.Hayırlı olsun kazasız,belasız sürmek dileğiyle.

Evet, bir müddet sonra bıkıyor insan kim ne derse desin.
    Tamam, gerçekten LPG tasarruflu bunu kimse inkar edemez. Günümüzde benzinli araçların tasarruf edebilmesi için kaçınılmaz yöntem.
    Ancak sizin de dediğiniz gibi iki yakıtlı araç bir müddet sonra yoruyor. Benzini takip et, otogazı ayrı takip et; yoruyor. Hele sırf aracın çalışması için ayda aldığınız 20-30 liralık benzin size çok koyuyor. Çöpe atmışsınız gibi oluyor. İstasyonlarda -varsa eğer / her istasyonda da otogaz olmayabiliyor- size ayrılmış kıyıda köşede yere geçip, her seferinde pompacıya "depo kapağı şurada" diye tarif etmek, eleman yerlere yatıp depo kapağı ararken eminim içinden geçirdiği "Hay ben bu LPG'nin..." ifadelerini hissetmek insanı sıkıyor ve yoruyor. Dizel, tasarruf konusunda gerçekten en iyisi...

@ plectrum
    yakıt tüketimi şehir içi 5-6 litre/100 km civarında ancak motor dha açılmadı dahada düşer mutlaka

hocam cruise control zaten hız sabitleyici değil mi ikisini de yazmışsınız dikkatimi çekti.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.Gerçekten bende 30 TL lik benzin 50 TL lik gaz aldığımda bıkmıştım.Hayırlı olsun kazasız,belasız sürmek dileğiyle.

Evet, bir müddet sonra bıkıyor insan kim ne derse desin.
    Tamam, gerçekten LPG tasarruflu bunu kimse inkar edemez. Günümüzde benzinli araçların tasarruf edebilmesi için kaçınılmaz yöntem.
    Ancak sizin de dediğiniz gibi iki yakıtlı araç bir müddet sonra yoruyor. Benzini takip et, otogazı ayrı takip et; yoruyor. Hele sırf aracın çalışması için ayda aldığınız 20-30 liralık benzin size çok koyuyor. Çöpe atmışsınız gibi oluyor. İstasyonlarda -varsa eğer / her istasyonda da otogaz olmayabiliyor- size ayrılmış kıyıda köşede yere geçip, her seferinde pompacıya "depo kapağı şurada" diye tarif etmek, eleman yerlere yatıp depo kapağı ararken eminim içinden geçirdiği "Hay ben bu LPG'nin..." ifadelerini hissetmek insanı sıkıyor ve yoruyor. Dizel, tasarruf konusunda gerçekten en iyisi...

@ plectrum
    yakıt tüketimi şehir içi 5-6 litre/100 km civarında ancak motor dha açılmadı dahada düşer mutlaka

hocam cruise control zaten hız sabitleyici değil mi ikisini de yazmışsınız dikkatimi çekti.

yok değil,
    birisinde hızı sabitleyerek ayarlıyorsunuz mesela 60 km. sabitlediniz, aracı son gaz bile yapsanız 60 km.den fazla gitmiyor, diğeri ise yine buna benzer hızınızı belli bir km.ye ayarlıyorsunuz ve araç kendi kendine gaz vererek aynı hızda gidiyor diğerinde ise gaz pedalına siz basıyorsunuz ve ayarladığınız km.yi geçmiyor.

• quote:

yok değil,
    birisinde hızı sabitleyerek ayarlıyorsunuz mesela 60 km. sabitlediniz, aracı son gaz bile yapsanız 60 km.den fazla gitmiyor, diğeri ise yine buna benzer hızınızı belli bir km.ye ayarlıyorsunuz ve araç kendi kendine gaz vererek aynı hızda gidiyor diğerinde ise gaz pedalına siz basıyorsunuz ve ayarladığınız km.yi geçmiyor.

O zaman ağabey, bence de bunu herkes anlamaz. Karışıklık olmaması için imzana | Hız Sınırlayıcı | Hız Sabitleyici | şeklinde yaz.
    Çünkü Cruise Control'ün Türkçe karşılığı Hız Sabitleyici oluyor ve aynı şeyi iki kere yazmışsın gibi.
  • quote:

quote:

yok değil,

O zaman ağabey, bence de bunu herkes anlamaz. Karışıklık olmaması için imzana | Hız Sınırlayıcı | Hız Sabitleyici | şeklinde yaz.
    Çünkü Cruise Control'ün Türkçe karşılığı Hız Sabitleyici oluyor ve aynı şeyi iki kere yazmışsın gibi.

tamamdır,

•  YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _uMaY_

quote:

@_uMaY_
    acaba beklentilerinizin neden altındaydı.Çünkü az yakması,güvenlik donanımı çok iyi gelmişti de bu arabayı düşünüyordum bende.Sizden bir fikir almış olurum.

Aracı Topkapı daki showroomda test ettim, test aracını çalıştırdığım anda motordan garip bir Hirilti geliyordu, sesin normal mı yoksa arızadan mı kaynaklandığını sorduğumda normal oldugu cevabını aldım. İlk rahatsız oldugum konu DİZEL motordan gelen bu hiriltili rolanti sesiydi. Daha sonra camları tamamen kapattım ancak motor sesi hala olması gerekenden fazla geliyordu iç mahale bu ikinci rahatsız eden unsurdu. Fakat söylemeliyim ki motor gercekten arac için son derece yeterli, kasayı cok rahat alıp götürüyor.

Beğenmediğim ve beklentimin altında kalan diğer seyler de sunlar kısaca;
    - Rahatsız suspansiyon sistemi.
    - Cahvrolet den beklenmeyecek duZeyde kalitesiz iç mekan ve gösterge paneli.
    - Kapidaki cam açma kapama düğmelerinin kalitesizligi.
    - On konsoldaki plastigin kalitesizligi. Tamam sert plastik olabilir ama biraz kalite katilabilirdi...

Eski kasa Opel Astra nin aynı paraya satıldığını gördüm aynı showroomda, bence o arac cok daha iyi bir secim olabilir iç kısımda kaliteye önem verenler için. Kaldı ki ben eski Astra dan hiç haz etmeyen biri olarak Aveo dan inince eski Astra gözüme ilginç bicimde guzel göründü. (:

Aynı şeyleri bende gördüm, hanımda istemeyince siparişi verilmiş, kredisi çıkmış aracı iptal ettirdim, amaaa birkaç gündür araç bakmaya devam ediyorum ve her seferinde aveo'ya dönüp bakmak zorunda kalıyorum, bu gidişle de alacak gibiyim.

Ne vardı yani, o iç kapı kilit kolu, iç kapı açma kolu, iç plastik aksamlar, göstergeler biraz daha kaliteli olmaz mıydı? En azından o kilit kolunu o kadar dandik yapana kadar, hiç yapmasalarmış ya, veya o iç kapı kolunu Ltz koymuşsun madem, LT'ye de koysan ne olurdu yani, masrafı ney ki sanki?

Diğer herşey tamam lafım yok, hatta bu fiyata F/P'nin anasını ağlatıyor.

• şu an güncel ltz dizel 95lik fiyat alan varmı opak renk sedan için?
  • Arkadaslar motor eski teknoloji olabilir ama LPG ye uyumlu olmasi bizim gibi ulkelerde satisi cok etkiliyor. O zaman onlarda pazara gore LPG ye uyumlu urun cikarsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayaras

quote:

Orijinalden alıntı: _uMaY_

quote:

@_uMaY_
    acaba beklentilerinizin neden altındaydı.Çünkü az yakması,güvenlik donanımı çok iyi gelmişti de bu arabayı düşünüyordum bende.Sizden bir fikir almış olurum.

Aracı Topkapı daki showroomda test ettim, test aracını çalıştırdığım anda motordan garip bir Hirilti geliyordu, sesin normal mı yoksa arızadan mı kaynaklandığını sorduğumda normal oldugu cevabını aldım. İlk rahatsız oldugum konu DİZEL motordan gelen bu hiriltili rolanti sesiydi. Daha sonra camları tamamen kapattım ancak motor sesi hala olması gerekenden fazla geliyordu iç mahale bu ikinci rahatsız eden unsurdu. Fakat söylemeliyim ki motor gercekten arac için son derece yeterli, kasayı cok rahat alıp götürüyor.

Beğenmediğim ve beklentimin altında kalan diğer seyler de sunlar kısaca;
    - Rahatsız suspansiyon sistemi.
    - Cahvrolet den beklenmeyecek duZeyde kalitesiz iç mekan ve gösterge paneli.
    - Kapidaki cam açma kapama düğmelerinin kalitesizligi.
    - On konsoldaki plastigin kalitesizligi. Tamam sert plastik olabilir ama biraz kalite katilabilirdi...

Eski kasa Opel Astra nin aynı paraya satıldığını gördüm aynı showroomda, bence o arac cok daha iyi bir secim olabilir iç kısımda kaliteye önem verenler için. Kaldı ki ben eski Astra dan hiç haz etmeyen biri olarak Aveo dan inince eski Astra gözüme ilginç bicimde guzel göründü. (:

Aynı şeyleri bende gördüm, hanımda istemeyince siparişi verilmiş, kredisi çıkmış aracı iptal ettirdim, amaaa birkaç gündür araç bakmaya devam ediyorum ve her seferinde aveo'ya dönüp bakmak zorunda kalıyorum, bu gidişle de alacak gibiyim.

Ne vardı yani, o iç kapı kilit kolu, iç kapı açma kolu, iç plastik aksamlar, göstergeler biraz daha kaliteli olmaz mıydı? En azından o kilit kolunu o kadar dandik yapana kadar, hiç yapmasalarmış ya, veya o iç kapı kolunu Ltz koymuşsun madem, LT'ye de koysan ne olurdu yani, masrafı ney ki sanki?

Diğer herşey tamam lafım yok, hatta bu fiyata F/P'nin anasını ağlatıyor.

1,3 üzeri bir araç seçerseniz şu anda ödeyeceğiniz MTV 384+384 olacaktır 1,3 seçecek olursanız 240+240 TL MTV ödeyeceksiniz. bence siparişinizden vaz geçmeyin derim her yönüyle güzel araç doğrusu ben bir çok araca baktım (blue-linea-fierino- corsa v.s.) ve en sonunda bunda karar verdim

• Bugün sedan dizel LS vardı en son 36.500e bırakacaklardı.... benzinli yokmuş yetkili satıcıda :D sipariş verirseniz getiririz dediler.35.500 e bulursam alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden

Bugün sedan dizel LS vardı en son 36.500e bırakacaklardı.... benzinli yokmuş yetkili satıcıda :D sipariş verirseniz getiririz dediler.35.500 e bulursam alacağım.

dizel almanızı öneririm ben LT modelini 1,3 dizel 37,5 TL aldım.
  • quote:

YENİ AVEO 1,3 DİZEL LT. ALDIM.

Maşallah...
    Alıştın abi araca.
  • Evet Serkan, ama ben dizelin zararını gördüm, dizel az yakar dediler ama az yakmıyor be yaw :) 20 günde 350 TL yakıta para verdim yinede yetmedi bugün yarın 50 tl daha alacam. lpg.li benzinli araçta bile bu kadar sürede bu kadar çok para vermemiştim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden

Bugün sedan dizel LS vardı en son 36.500e bırakacaklardı.... benzinli yokmuş yetkili satıcıda :D sipariş verirseniz getiririz dediler.35.500 e bulursam alacağım.

dizel almanızı öneririm ben LT modelini 1,3 dizel 37,5 TL aldım.

95 hp 6 ileri olan mı 75 hp mi
  • 75 hp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

yakıt tuketimı nasıl aveo 1.3 dizelın?

şu an araç 1700 km ye geldi ve şehir içi yakıt tüketimi 6,5 litreden 5,7 litreye düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

hayırlı olsun..

sanırım hararet göstergesi yok aracınızda

evet yok daha önceki era da da yoktu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

yakıt tuketimı nasıl aveo 1.3 dizelın?

şu an araç 1700 km ye geldi ve şehir içi yakıt tüketimi 6,5 litreden 5,7 litreye düştü.

Bence yol bilgisayarına guvenmeyin. Linea'da yol bilgisayarına göre 1-1.5 litre fazla tuketim vardı yol bilgisayarına gore. Pompa'da olçmenizi tavsiye ederim
  • Hayırlı olsun güzel bir tercih
  • Kazasiz belasiz surusler. Su donemdeki en dogru secimlerden biri yeni aveo 5 yildizli dolu dolu saglam bi arac. Kardesime aldik yeni hb aveo otomatik cok memnunuz:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.