Şimdi Ara

Yeni AURİS 2013 (223. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.972
Cevap
62
Favori
628.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Bu arada Toyota Protect konusunda yazmak elzem oldu artık. Bayram öncesinde şirketin güvenlik köpeği arka tamponu ve bagaj kapağını tırmalamıştı. Sanırım egzoz susturucusunun üst bölümündeki siyah diffizöre koruma kaplamamışlar orasını tırnaklarıyla bir hayli kanırtmış köpek. Tampon yüzeyi ve bagaj kapağında ise Toyota Protect yüzeyinde sadece kılcal çizikler olmuş.
    Hamilton Khaki E.T.O. Chronograph
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alicilik

:D

de mi

plaka ne hocam ? Nerede duruyorsunuz okulda 3 beyaz bir bronz bir gri bir de siyah var :D

Beyazlardan biri benimki olabilir. Sabah ve Akşam eşimi bırakıp alıyorum. Bazı günler eşimde kalıyor. Genelde rektörlüğün önünde duruyor. Plaka 8244

Orijinalden alıntı: kyn35

Ön cam buğu çözme (defrost) tuşuna bastığınızda klimanın çalışma sebebi:klimanın nemi alması, yani içerideki havayı kurutmasıdır.
    Araç dış hava girişi kapalıysa açılır.Bu sayede buğu daha çabuk çözülür.
    Bu sistem tüm manuel ve otomatik klimalı araçlarda böyledir.
    Çünkü özellikle kışın yağışlı havalarda istanbul-izmir gibi şehirlerde yaşayanlar bilir,içeri hemen buğu olur.
    Buğudan çabucak kurtulmanın yolu klimayı devreye koymaktır.

Cevabınız için teşekkür ederim. Kendimce bir kavram karmaşası yaşıyorum. Ben buğu çözme ile buz çözme olayını karıştırdım sanırım. Peki bu fonksiyonla kışın ön camda oluşan buzu da çözebilir miyim acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gastan

Manuel ile otomatik performansları kıyasladınızmı hiç

Yarıştırmak gibi bir fırsatım olmadı ama kullanım tecrübelerime göre şehir içi manuelin yakıt ekonomisi öndeyken şehirdışında multidrive ın yakıt ekonomisi önde. Performans olarak manuel önde geliyor tabiki hızlı vites atabiliyorsanız. Çünkü otomatik şanzımanlarda ister istemez bir aktarma kaybı olabiliyor. ama arada ahım şahım bir fark yok denebilir. CVT'nin teknolojisi, rahatlığı ve konforu iste anlatılmaz yaşanır. İkinci aracımı alırken bütçem el vermediğinden dolayı manuel almak zorunda kaldım. Yoksa onu da Multidrive alırdım.
    güzel bir buz kazıyıcı almanızı öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yekta F. kullanıcısına yanıt
    Merabalar,

Bende 2 ay önce aldım aracımı. 1.6 multidrive s skypack active donanımlı bendeki. Sorduğun sorulara cevap vermek içinde uye oldum denebilinir:) Araç kullanmaya ne zaman başladığımı gerçekten hatırlamıyorum, motorlara olan sevdam araç kullanmanın ötesinde küçük yaşlardan beride f1 racing takip ederim. Ukalalık etmek istemem ama otomobilden anladığımı düşünüyorum. Sorduğun sorularada net cevap vermeye çalışacağım.

1) Golf un dizel motoru aurisin dizelinden iyidir. DSG şanzıman ise çift kavramalı şanzıman tipi ve bunlar gerçekten iyi çalışırlar robotize şanzımanlar ve tork konvenktörlü şanzımanlara oranala. Ama yapıları çok karmaşıktır. DSG sık arıza veriyor diyorlar oda karmaşık olmalarından. Aslında en basit ve mantıklı şanzıman cvt şanzımandır ve ben kullanıyorum gerçekten mutiş geçişleri. Cvt şanzımanda zaten bir geçişden söz etmekte mantıklı değil çünkü herhangi bir geçiş yok sadece kasnağın büyüyüp küçülmesi işlemi var. Cvt eski bir şanzıman ama hep geliştiriliyordu ve çok verimli değildi. Son bir kaç yıldır bu şanzımanı bir çok üretici kullanmaya başladı. Sonuç olarak multimode şanzımanda bazı karar verme sorunlarının olduğunu biliyordum ama yeni aurisde kullananlardan duyduğum kadarıyla ortadan kaldırılmış. Bence 14 000 lik bir farka kesinlikle değmez. Aurisin dizeli ve multimode şanzımada iyi işler yapar. Arada 3 bin 5 bin lik bir fark yokken katiyen değmez golf.

2) Hyundai iyi şeyler yapıyor, Crdi motor da bence biraz fazla yaksada iyi bir motordur ama dediğiniz gibi bu fiyatlar söz konusu olunca kesinlikle toyota derim,

3) Yukarda dediğim gibi bizzat test etmedim. Eski şanzıman gerçekten kararsız kalıyordu ve geçiş yavaşlayınca da yığılmalara yol açıyordu. Bunu düzeltmişler diye duydum kullananlardan. Tabiki bir çift kavrama şanzıman kadar iyi değildir ama test ettiğinizde sizi rahatsız etmemiş ise bence bunu hiç düşünmeyin bile.

4) Cruise Control uzun yolda rahatlık sağlıyor evet şehir içinde hiç aramazsınız bile. Hız sabitleme sistemi sadece gaza dokunma meselesi değil aslında. Çok çok ufak olsada yakıt ekonimiside sağlar. Hız sabitleme sistemi araca ihtiyaç duyduğu yakıtı en optimal şekilde göndermeye çalışır. Bizim ayağımız bazen bu hassasiyeti yakalayamaz. Benim araçda da yok olsa kullanırdım ara sıra ama ayakda gazı hissederek gitmekte güzel tabiki.

Birde bahsettiğiniz gibi bizim ülkede araca körü körüne bağlanma olayı var ne yazik. Kimse gerçekten ihtiyacı olan aracı almıyor. Kimse hangi firmanın hangi teknoloji ile müşterinin karşısına çıktığını düşünmeden sadece trend ne ise ona göre araç alıyor. Zaten bunu bilen araç firmalarıda mantıklı satış fiyatlarından araçları piyasaya sürmüyor. Bazı fiyat farklarına anlam veremememizde bundan.

Size yardım etmeye çalıştım inş. yardımcı olabilmişimdir.

• Beyler merhaba,

Mazur görün çok kızarım golf le karşılaştırma yapılmasına ama benim merak ettiğim bir konu var bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa merakımı gidermiş olurum.

Bugün yolda giderken E modunda biraz yükleneyim dedim. Seri bir şekilde 2 vites düşürdü ve araç resmen şahlandı. Bu olaya bayılıyorum. ve "Es" modunda olmasamda böyle tepkilerde araç performans moduna geçiyor resmen. Beni anlayan ve benim istediğim tepkileri veren bir şanzumanla yol almak daha bir mutlu ediyor.

Ünlü DSG çift kavrama ve biliniyorki geçişler en hafif ve hızlı şekilde ama bu ki vites düşürme olayı DSG de de oluyor mudur ?
    hocam sana şu kadarını söyleyeyim dsg gerçekten aracı zorlamayı seviyorsan iyi bir şanzıman, bi kez test etme imkanım oldu gerçekten başarılı fakat herkesin dilinde bi sorunludur lafı var almış başını gidiyor.

cvt'yi ise bana sorucaksın. cvt çok garip bi şanzımandır, gaza bastığın kadar gider ama devir artmaz :D acaip bi şekilde devri 2.000 çizgisine sabitleyip 0dan 100e çıkabilirsin. çok konforludur. 1den 2ye geçti sallandım 3e geçti 2ye düştü altıma işedim 4. viteste tavandan çarşaf düştü önümü göremedim vs. sorunların olmaz çünkü arabada ordan oraya geçme olayı yok şanzımandan dolayı.

es modu sanırım hondalardaki s moduyla aynıdır d modunun altındaki. s modunda aracı direksiyondan manuel kullanırsan arabadan çok daha fazla güç alırsın zira araba s modunda bile olsa torkun gücünü gösterdiği devirlere pek çıkmak istemiyor :) ayrıca direksiyondan kullanmaya bi alışırsan zaten hem daha keyifli hem kendine göre ekonomik hem de aracı istediğin güçte kullanabilirsin :)

ben kesinlikle cvt öneririm. vites düşürme konusunda da benim 2012 jazz cvt gayet başarılıydı. arabada 4 kişiyle d modunda yokuşu gözüm kesmezse s'e çekerdim çat diye devir yükselir araba fırlardı. ki benim araba 100 beygir ve 120 torka sahipti düşün. 130 ve 160 neler yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kyn35

güzel bir buz kazıyıcı almanızı öneririm

Bugün test etme imkanım oldu. Sabah ön camda ince bir buz tabakası oluşmuştu. Buğu çözücüyü açtım 3-4 dakika içinde çözdü buzu. Çözülüşünü net bir şekilde görebildim. Daha soğuk günlerde daha kalın buz tabakalarında ne yapar onu bilemem bakıcaz artık..

Öncelikle 1995 yılından bu yana hep toyota kullandım ve çok memnunum. Ayrıca Toyota'ya karşı sempatim var. Bunu saklamam ve beni tanıyanlar bilir.

Şimdi ise şu noktaya değinmek istiyorum. Toyota piyasada en çok müşteri memnuniyetine sahip firma. Bu bir gerçek. Auris almadan önce arkdaşlarımın da baskısıyla Seat'a gittim satış görevlisi bayanyerinden bile kalkıp aracı göstermedi. Üstüne üstlük siz opsiyonlara netten bakın bana bildirin ben size aşağı yukarı bir rakam çıkarayım. Araç 4 ay sonra gelecek fiyat garantisi de veremeyiz dedi... Aracı satarken bu kadar önemsemeden uzak bir firma yarın servis durumunda nasıl muamele eder siz düşünün.

Bunun gibi bir çok şey sıralayabilirim.

Şimdi gelelim işin en can alıcı noktasına. Her aracın artısı ve eksisi vardır. Golf kendini kanıtlamış bir araçtır ama auris dediğimiz araç daha piyasaya gireli 6 yıl oldu ve yeni yeni kabul görüyor. ama şunu unutmamak lazım toyota bu aracı corolla hb olarak sunsa daha çok sempati doğardı.

Golf'ün de test sürüşünü yaptım aynı zamanda 2 auris sahibiyim. Golf de güzel araç Auris'te. Biribirine bazı noktalarda üstünlükleri olduğu gibi bazı noktalarda da eksiklikleri var.

DSG mi CVT mi deseler ben CVT derim. Çünkü CVT çalışma prensibi gereği daha konforlu yolculuklar vaadediyor. ama DGS'de kayıp daha az. Gel gör ki DSG'lerde sık karşılaşılan mekatronik arızasının onarımı işçilik dahil 7000tl civarı...

Golfün bagajını açtığınızda bagaj havuzunun dahi içinin yalıtımlı olduğunu göreceksiniz. Ama gel gör ki japonlardan umulmayacak kadar sessiz bir araç olmuş auris.

Golfün daha önceki golf, bora, jetta, polo modellerinden alıştığımız ve 1-2 yıl gibi bir sürede soyulan ve yapış yapış olan durasoft kaplamaları var...

Bir kısım donanımlarda Auris önde iken bazı donanımlarda ise golf önde.

Rakam olarak Golf'ün auris ile mücadele etmesi mümkün değil.

Aydınlatma teknolojisi olarka ta Auris bence önde. Bi halojen farlar bence daha yeni ve gelişmiş bir teknoloji.

Aurisi eleştirenlerden bir çoğu hemen Xenon far yok diyor. Türkiye pazarında yok. Doğru söylüyorlar. Bence de bir eksiklik.

bunun gibi daha bir sürü şey sayılabilir. Bir aracın bir kişiye yakın gelmesi normaldir. Herkes beğendiğini alır. Birinin önem verdiğine diğeri önem vermeyebilir. ama senin bir aracı beğenmemen o aracın kötü olduğu anlamına gelmez. Ben yeni golfü almam ve almadım da gittim bildiğim ve memnun olduğum marka olan Toyota Aurisi aldım. Daha sonra memnun kaldım ve ikinci araç gerekince bir tane daha aldım. Çok ama çok ta memnunum ve iyiki bu aracı aldım diyorum.

Ayrıca çok kızdığım bir noktaya değinmek istiyorum

Bir kısım otomobil firmaları bir de utanmadan metalik renk farkı istiyorlar. Ben de kızdım 1500tl daha düşün bana arabayı boyasız verin ben boyatırım diyiverdim..

Ya arkadaşlr yapmayın etmeyin 1993 yılında doğan slx aldığımızda dahi böyle bir fark istemediler. Hadi metalik boya için para isteniyor bari bu kadar da fahiş rakamlar istemeyin. Kimse sanmasın metalik boya ile opak boya arasında ciddi bir maliyet farkı var. Yok öyle birşey metalik boya ile opak boya arasında litre bazında 10tl gibi bir fark oluyor o da perakende fiyatında. Otomobil üreticisi gibi binlerce litre alan bir firma için aradaki fark çok daha az olur. Emin olun o rakamın %1'idir aradki fark.

Şu anda metalik boya farkı alan belli firmalar var zaten onların da bir kısmı stepneyi bile parayla satanlar...
    Firmaların müşterisini soymaktan başka

• okitoxxx kullanıcısına yanıt
    YAzınız için teşekkür edeirm. Benim öğrenmek istediğim DSG de bu iki vites birden düşürme oluyor mu ? Yoksa benim cvt-mmt veya dsg ile bir karşılaştırma durumum yok.

Multimode dan çok memnunum ara ara 1-2 de hissettiriyor onun dışıdna çok keyifli bir şanzuman. CVT de öyle görünüyor. Ülkemizde benzin fiyatı düşük ve yılda 20000Km yapmasam cvt benzin tek tercihim olurdu.
  • Yekta F. kullanıcısına yanıt
    selam yekta :)
    iyikide vw almamışsın dsg benim elimde patladı 2 defa sıfır araç aldık birincisi 1000 km de mekatronik bozuldu 3000 km de yenden arıza yaptı servis bu aracın karakteristik arızası yapılacak bisey yok dedi kardesim 0 km aldıgı aracı sattı ben yeni jetta aldım onunda mekatronik bozuldu garanti dısı aracım 8000 tl den başlıyor arızası dısarda 1740 tl ye tamır ettırdım ve aracı sattım

vw çok güzel arac alacaksanız manuel alın eskiye siye kadar kullanın ama otomatik alacaksanız asla ve asla almayın .tecrube ile sabittttttttttttttttt
    Ben medini insanlar gibi yazdım yazmadığımı kimse kabul edemez ama okuyan ben inan miyorum diye bilir,şaşıra bilir ,merak ede bilir saygı duyarım ama yalan beyan yazdığımı kimse bana söylimez ben sana yalan yazıyorsun desem sen yarabbi şükür dermisin kardeş .
    bende demedim cevabımıda veririm kimseden sakınmam.

memlekete gittim gelsim 841 km yaprım 169 tl lik yakıt aldım aracım 0,20 kuruş yakıyor full dolu gittim full dolu geldim arac bilgisayarında ortalama 4.3 Litre resim ekliye bilsem yalan beyan muamelesi yapanların gözüne sokacam ama ekliye miyorum malesef.
    bak bizim 2 tane vardı
    dsg arac aldık bırı sıfır km 3000 ile 4000 km olan a kadar e defa mekatronık arızası yaptı şangur şungur sesler geliyor ve aracı sattık 3 ay lıkken
    kendi aracım yeni jetta dsg mekatronık bozuldu camlıca tepesınde yolda kaldım
    garantı dısı dunyanın masrafı cıktı yaptırdım ve sattım .

dsg şanzımanlı araç alınmaz piyasaya çıkan her dsg şanzıman arıza yapmıştır. arıza yapmayan dsg ben daha duymadım.

Isparta -İzmir arasını 4 kişi full dolu bagajla gittik. Klima açıktı. Ortalama 5.5 ile uzun yolu tamamladık. 90-100 ortalama ile gittiğim Denizli'ye kadar olan bölümü 4.8 ile gittim. Sonra şehir içleri ve otoban derken 5.5 çıktı tüketim ama ben çok memnundum.

İzmir içine girince arabanın tüketimi sıfırladım. yaklaşık 400 km şehir içi 10 gün boyunca gezdik. Bazı günler çok yoğun bayram trafiğine takıldım bazen ise sakin yollarda sürdüm. Ortalama 6,7 gibi bir değerle tamamladım şehir içini.

Dönüşte ise 5.6 ile geldik. Gidişe göre hem klima yoğun çalıştı hemde fazla bastım.

Ben genel olarak nazar değmesin çok beğeniyorum aracımı ama keşke otomatiğini alsaymışım demekten başka eksiği yok.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drtroy -- 23 Ekim 2013; 16:35:31 >

• Bende 1.33 aurisle 120-130 bandínda Istanbul Ankara yaptim yaklasik 70 km sehir içi olmak üzere 510 km yol yaptìm 5.6 toplam deger arac gercekten yakit konusunda super daha 3000 binde yakítí shellden aldîm bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yok hocam olmadı dsg'yi 2-3 saat kullandım sadece ama o sürede arıza çıkarmadı ve gayet başarılıydı benim dediğim o yoksa dsg bozulmaz demedim hatta arızalı lafı almış başını gidiyor dememin nedeni de oydu.

ben sadece cvt kullandım bugüne kadar :)
  • Bugün Ankara antares de beyaz advanced gördüm -2 de tek başına park etmiş çıkışa yakın. Sahibi buralarda mı :D

Yalnız dikkat ettiğim arka koltukta otururken kafam tavana değecek kadar yakın. 1-2 cm fark kalıyor.

1.88 boyundayım. Aynı sorunu yaşayan var mı? Arka koltukların herhangi bir yükseklik ayarı yok değil mi?

Arka koltukta kapı yanında otururken kafamı kapıya çevirdiğimde göz hizamda tavan sütunu görünüyordu.

Açıkçası arka kısım bana çok alçak geldi. Benzer problemi yaşayan var mı?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.