Şimdi Ara

Yeni AURİS 2013 (224. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.972
Cevap
61
Favori
632.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: mrkapo

Bende 1.33 aurisle 120-130 bandínda Istanbul Ankara yaptim yaklasik 70 km sehir içi olmak üzere 510 km yol yaptìm 5.6 toplam deger arac gercekten yakit konusunda super daha 3000 binde yakítí shellden aldîm bu arada

Bende 1.33 aracımla Ankara dan Polatlı ya gidip geldim. Giderken 5.5 yaktı . Yaklaşık 110 km hız la.

Gelirken yine aynı hızlarda 110 civarı 5.0 yaktı. Gelirken yalnız rüzgar arkadan esiyordu. Benzinliklerin bayrakları hep doğuya doğru dalgalanıyordu. :)
    Yaradan kanar mı bunlara?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alicilik

Bugün Ankara antares de beyaz advanced gördüm -2 de tek başına park etmiş çıkışa yakın. Sahibi buralarda mı :D

Arkadaşım bende Etlik de oturuyorum fakat aracım 1.33 life :) . sizde etlik demisiniz?
  • evvela kullanıcısına yanıt
    Evet hocam antaresin bir üst sokağındayım. Siz ne taraftasınız ?

Orijinalden alıntı: Alicilik

Evet hocam antaresin bir üst sokağındayım. Siz ne taraftasınız ?

Bende Osmanli iş merkezinin alt tarafındayım. Antarese çok yakın.
  • Sevgili arkadaşlar herkes otomatik full dizel versiyonlarını alabilmiş hepinize hayırlı uğurlu olsun ve kazasız belasız sürüşler dilerim. ben 25 bin peşinat ve geri kalanı kredi olarak 1.33 life auris almayı düşünüyorum kullanan eden, memnun olan olmayan var mı? bütün konuyu okuyacak vaktim olmadı kısaca bi özet geçerseniz bu 1.33 ile ilgili çok sevinirim bir de bu şimdi al geri kalanı mayısta öde şeklinde arabayı alan oldu mu ne şartlar aranıyor merak ediyorum...
    Valla hocam aynı durumdayım ben de 1.6 benzinli cvt premium düşünüyorum o yüzden ilk 60 sayfayı istisnasız okudum atlamadan. 1.4 golf alacaktım ama bir hafta doğuşa gidip geldikten sonra arabayı satarken bile gösterdikleri alıyosan al almıyosan içerde kalabalık etme tavrını yarın bir gün servise düşersek ne hale sokarlar diyerek vazgeçtim. Ki golfün tasarımı hoşuma gitmese de sırf sağlamlığıyla ün salmış diye alacaktım ama gördüm ki o konuda da bi hayli şüphe var. Bunlar benim anladıklarım anlayışım kıt veya eksik olabilir. Kimseyi ilgilendirmez fakat fikrimi de yazabiliyim diye bu forum var. Herkes 170 iq ile yazıyosa ben terk ediyim burayı.

Kullananlar memnun, kullanmayıp memnun olmayanların çoğu zaten, benim hissettiğim hiç arabası olmayıp da varmış gibi davranan ve kavga çıkarıp izlemeyi seven ergenler.
    Aracın içinde beğenilmeyen bi iki kısım var anladığım kadarıyla:

1- Ortada duran saat (bence olması bişey eksiltmez hatta ben alırsam arabaya bindiğinde bu nası saat lan diyenlere, sen retro style'dan anlamazsın yavrum derim susarım)
    2- Koltuk döşemeleri (benim için çok problem değil sonuçta otururken gözümü değil başka bi yerimi kullanıyorum, gözüyle oturanlar var sanırım, yapıcak bişey yok saygı duymak lazım)
    3- Az da olsa iç malzeme kalitesi şikayeti var (bu da bence sorun değil gördüğüm kadarıyla iki üç liralık gözle görülmeyen ama ulaşılan plastikler, kolayca değiştirilir günlük kullanımda hiç bir sorun çıkarmaz, sonuçta verdiğimiz para belli, hiç bi yeri oynamasın istiyosan bugatti showroomlarına...)

Bunlar dışında aracı millet çok beğenmiş ama ben hep kendi alacağım premium pakete odaklandığım için life hakkında daha ayrıntılı bilgiyi kullananlar verecektir.

Bu arada arkadaşlar CVT şanzımana sahip ve ilk defa kullanan kardeşlerim için bir kaç ipucu vereyim CVT ile ilgili çok anım var çünkü :)

1- Aniden öne atma gibi bişey beklemeyin yapısı gereği arabayı 1 sn kadar bağırtıp sonra hızlanırsınız dikkatli olun. Direksiyon arkasından yaparsanız 1sn falan dinlemez fırlar o zaten manuel tepkisi verir ama o anlık normalden yüzde 10 falan fazla yakarsınız.
    2- Sollamada hızlanacaksanız sola çıkıp değil sola çıkmadan 1 sn kadar önce gaza basıncı artırıp sonra çıkın, yani siz sola geçtiğinizde araç deviri artırmış olursa sollamada gayet başarılı olacaktır araç tork devrine çabuk ulaşacağı için. 1.4 100 beygir 120 torklu jazz bile fırlayabiliyordu bu şekilde yoksa küfür edersiniz, günahtır.
    3- CVT arada bir size ''noluyo lan bu arabaya'' dedirtecektir, özellikle yarım saat önce çok iyi gaz alıyor dediğiniz araç bi sonraki çalıştırmanızda şimdi basıyom gitmiyo gibi oluyo dedirtirse şaşırmayın problem aramayın. CVT ilginç bi şekilde bunu bazen yapıyor.
    4- Dik yokuşlara girince sol taraftan 1 veya evereste çıkar gibiyseniz 2 vites düşürün yokuşun sonuna gelince sağdaki kulakcığa BASILI TUTUN tekrar otomatiğe alacaktır.
    5- Kalkarken gaza birden basmayın yavaş ama ivmeli basarsanız daha çabuk hızlanırsınız, birden basınca CVT kendi kendine ''patron çıldırdı biradeeer!!!!'' moduna girip zaman kaybettirir ve çok yakar.
    6- Vitesi düz yolda yokuşta falan boşa almayın boş yere hiç yakmıycakken benzin harcar araba 0.5 litre civarı tüketim yapar.
    7- Vitesi boşa almayı sadece 60sn üzeri lambalarda yapın.

CVT şu an en rahat ve en az yakan şanzımanlardan biridir hatta bizim gibi orta direkler için en iyisidir diyebilirim. Sıkıntı çıkarmaz, az yakar, sallamaz...

Kullanmayı öğrenince, daha doğrusu kullanımına alışınca, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

• 1.33 olan benzinli değil mi? Yani 5. 8 iyi bir değer. Benimde 2009 dizel auris var multimod. benimde aşağı yukarı aynı tüketim değerleri mevcut. Başta ödenen dizel fiyatı ve servis bedelleri düşünülürse sanırım benzinli daha karlı gibi oluyor..
  • Dizelin bir esprisi kalmadı. Aşağı yukarı 7.000tl fark oluor alırken. Dizel yakıtın da litre fiyatı malum... Bnece bir auris aşağı yukarı 80bin kmde falan amorti eder kendisini. Ben onun yerine benzini çok gelirse LPG takar geçerim mantığıyla hareket ediyorum.

CVT bu zmana kadar kullandığım en başarılı otomatik şanzımandı. Toyotanın önceki otomatik şanzımalarına itimat etmezdim. diğer markalra daha muhafazakar, performans açısından kıt ama kendini kanıtlamış sağlam şanzımanlardı. CVT ile büyük bir atılım hatta devrim yaptı diyebiliriz. Herşeyden önce erişilebilir fiyatlarda piyasaya sundu.

doğru kullanımla çok az yakan, performanslı ve en konforlu şanzıman diyebiliriz.

Dün manuel Aurisle Çeşmeye gidip geldim. Sabah karşıyakadan hareket ettim ve çok yoğun bir trafik vardı, çeşmeden dönüşte bir defa deneme amaçlı 210'a çıktım onun dışında her zaman normal tempoda kullandım(100-120 arası) Sonuç olarak 6.6LT ortalama yakıt tüketimi yakaladım. Bu arada araba 1000kmde daha... İleriki zamanlarda biraz daha düşecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdemmani -- 25 Ekim 2013; 17:04:45 >

• okitoxxx kullanıcısına yanıt
    en sorunsuz şanzıman deniyor ben hep manuel kullanmıştım ilk otomatik aracım dsg 7 yeni jetta ve polo idi ikiside tırtladı : ))
    en iyisi tam otomatik ama oda cok yakıyor cvt şanzıman güzel
    yeni aurisim M/M şanzıman çok büyük konfor beklemeyenler icin ideal gibi görülüyor.
    sorunsuzdur doğrudur. yani sorunsuzdan kasıt durduk yere sorun çıkarmaz yoksa sen aracı ferrari gibi kullanmaya kalkarsan şanzımana dikkat etmezsen kısacası uğraşırsan sorun çıkartırsın illa ki :)

MM hiç kullanmadım ama önceleri çok şikayetler vardı sanırım şimdilerde iyileşmiş düzelmiş.

bir de arkadaşlar auris'i olanlar cevaplayabilirler mi? aracın kullanımı sırasında görüş açılarında problem var mı? bazı araçlarda kafayı gözü kaldırmaya çalışa çalışa parklardan falan çıkıyoruz ya, o açıdan soruyorum. arabanın önünü hissedebilme mi denir tahmin edebilme mi denir ne denir ondan işte :)
  • okitoxxx kullanıcısına yanıt
    2008 Auris mmt kullandım 2 sene, yeni Auris'e geçtim. Arabaya ve şanzımana alışıncaya kadar sıkıntı çekebiliyor insan ve performans arayanları ilk viteslerde üzüyor. Benim başıma hiç gelmedi ama onun dışında mmt'de yaşanması muhtemel en çok sıkıntı yoğun trafikte şanzıman ısınması ve aşırı zorlamada baskı balata yakma. Bir arkadaşım Yaris mmt baskı balata değiştirdi geçen sene 80 bin km'deyken sadece 800 liraya.

Arabanın burnunu görmek biraz sıkıntılı ancak benim aracımda ön arka park sensörü olduğundan sıkıntı yaşamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hamilton Khaki E.T.O. Chronograph
  • aracı bugün aldım 1.33 life modeli 44 bin lira + park sensörüne anlaştık biraz ikramı az yaptılar ama olsun artık
  • bikaç seferdir şu mesajla karşılasıyorum dizel araç benzinliden şu kadar pahalı şu km de anca amorti eder falan vs ... ya tamamda aracı satarken de benzinliden pahalıya satıyosun yani alırken verdiğin farkı satarken geri alıyosun tamamen olmasada ,olay bundan ibaret değilmi yoksa benmi yanlış düşünüyorum ben iki yakıt türünde araçda kullanıyorum mesela şuan benzinli araca hiç bi zaman dizel gibi binip rahat rahat gezemiyorum acıkcası

ortalama sıcaklığın 10 derecelerde seyrettiği 425 km'lik düzce-kadıköy-düzce yolculuğumu 120 liralık benzinle -ki o da 25,11 litre yapıyor- tamamladım. 120km hızı aşmamaya özen gösterdim. 208km yol aldıktan sonra kadıköy ispark'a ulaştığımda 5,8lt/100 idi değer. düzceye döndüğümde bu oran 6,1/100 oldu. Arabada 5 kişi + bagaj vardı.

Yola çıkmadan önce 75 liralık benzin alarak depoyu tam doldurdum. döndüğümde tekrar aynı benzinlikte depoyu tam doldurdum. bu sefer 120 liralık aldı. Yol bilgisayarı her ne kadar anlık tüketimi vermese de ortalama tüketim değeri gayet doğru sonuç veriyor arkadaşlar.
  • CVT 2005 Jazz'ımı satıp Auris Advance Multidrive S almayı düşünüyorum. Aracın liste fiyatı 1.6 58,420 TL görünüyor. Kaç lira indirim yaparlar acaba? Yeni alan arkadaşlar, ne zaman kaça almıştınız?

Orijinalden alıntı: ilcado81

1,33 auris ile dün bir istanbul seferi yaptım. yok böyle bir sürüş zevki. hele şu yakıt verisiyle :)

ortalama sıcaklığın 10 derecelerde seyrettiği 425 km'lik düzce-kadıköy-düzce yolculuğumu 120 liralık benzinle -ki o da 25,11 litre yapıyor- tamamladım. 120km hızı aşmamaya özen gösterdim. 208km yol aldıktan sonra kadıköy ispark'a ulaştığımda 5,8lt/100 idi değer. düzceye döndüğümde bu oran 6,1/100 oldu. Arabada 5 kişi + bagaj vardı.

Yola çıkmadan önce 75 liralık benzin alarak depoyu tam doldurdum. döndüğümde tekrar aynı benzinlikte depoyu tam doldurdum. bu sefer 120 liralık aldı. Yol bilgisayarı her ne kadar anlık tüketimi vermese de ortalama tüketim değeri gayet doğru sonuç veriyor arkadaşlar.

ben dede lpg li 1.33 Corolla var arabanın çekisi hakkında ne düşünüyorsun?
    sehir dişi 5.5-6 litre sehir icide 7-8 litre ortalaması var benim arabanın.
    LPG li olunca ekonomisi tadından yenmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysuleymany

CVT 2005 Jazz'ımı satıp Auris Advance Multidrive S almayı düşünüyorum. Aracın liste fiyatı 1.6 58,420 TL görünüyor. Kaç lira indirim yaparlar acaba? Yeni alan arkadaşlar, ne zaman kaça almıştınız?

58.420 TL. için normal bir indirimle dahi 57.000 TL.'nin altında almalısınız. Ama 56.000 TL. güzel bir fiyat olur. Hele de diğer markaların (Opel, Chevrolet vs.) 7-8.000 TL. indirimlerini de uygun bir dille belirtirseniz harikalar yaratabilirsiniz :)
    Çok dik yokuşlarda zorlanıyor ama düz yolda harika diyebilirim. Ki ben bunu fazla dert etmiyorum.

Orijinalden alıntı: ~Burak

Sevgili arkadaşlar herkes otomatik full dizel versiyonlarını alabilmiş hepinize hayırlı uğurlu olsun ve kazasız belasız sürüşler dilerim. ben 25 bin peşinat ve geri kalanı kredi olarak 1.33 life auris almayı düşünüyorum kullanan eden, memnun olan olmayan var mı? bütün konuyu okuyacak vaktim olmadı kısaca bi özet geçerseniz bu 1.33 ile ilgili çok sevinirim bir de bu şimdi al geri kalanı mayısta öde şeklinde arabayı alan oldu mu ne şartlar aranıyor merak ediyorum...

Selam ben aracin büyük kısmını kredi olarak aldim. Mayis olayi şöyle. Kredi başvurusu yapiyorsun eger onay gelirse alıyorsun ve mayista basliyorsun ama tabi yine para vermen gerekiyor ruhsat vs. Icin. Bende advance 1.4 d4d mm skypack olandan aldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.