Şimdi Ara

YENİ ASTRA SEDAN ŞİMDİMİ ALSAM, YOKSA BEKLESEM Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    yeni astra sedan 1.6 enjoy metalık renk + elegance paket almayı düşünüyorum. ötv indirimi gelince fiyatı 32.000 ytl oldu.bayıye almaya

    gıtmıstım.ellerınde kalmadıgını soyledıler, almak ıstedıgım takdırde aracın nısan ayında gelecegını ve gelen aracında fıyatınında degısebılecegını

    soyledıler. bende kararsız kaldım ne yapacagımı bılemıyorum.zam gelcegını dusunuyorum fıyatlara.forumu okudugumda bazı arkdaslar mayıs ayına

    dogru fıyatlarda dusme olacagını yazmıslar, dıyelımkı mayıs ayında fıyatlar dustu bu sefer araba bulabılırmıyız? (ötv 15 hazında bıtecek)

    mayıs ayında gelecek araclar sımdıden satıldı.

    saygılar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capable_dou -- 21 Mart 2009; 13:10:14 >







  • ÖTV indirimi başladığında birçok arkadaş sakin olalım, fiyatlar daha da düşecek dedi ama gördüğümüz kadarıyla piyasada 1 hafta için de doğru dürüst araç kalmadı ve de hangi bayi ile konuşsam Nisan'da gelecek araçlar zamlı olacak diyorlar. Ben zamlı olacağına inanıyorum, fiyatlar yükselecektir kesin, firmalar bu indirimi kendi lehlerine çevirmek için gerekli zamları zaten biraz yaptılar, daha da yapacaklar.

    Şimdi sorun şu; piyasa da müthiş bir araç satışı oldu, zaten önemli ölçüde piyasa doygunluğa ulaştı, yeni araçlar geldiğinde bir süre daha satış olur ama kriz böyle devam ederse, kredi faizleri ve kurlar yukarılarda kalırsa, firmalar da bindirimleri yaparsa, Mayıs itibariyle satışların Ocak-Şubat seviyelerine düşeceği, hatta belki daha da kötü olacağı kesin. Bundan sonra ise firmalar gene çeşit çeşit kampanya adı altında fiyatları aşağıya çekecekler diye düşünüyorum. Haa o zaman fiyatlar ne olur bence kimse bilemez, ama bence sıfır araç almak için (piyasa da istediğiniz aracın kalmadığını düşünerek) en mantıklısı bir süre fiyatları takip etmek ve Mayıs-Haziran'daki duruma göre hareket etmek.

    Nisan'da gelecek araçlar için birçok kişi sıraya girdi bu arada ama ben Mayıs-Haziran başı itibariyle araç bulamayacağınızı düşünmüyorum. Ancak kampanya + ÖTV indiriminin son günler niyetine son birkaç hafta gene bir patlama olabilir...




  • Korkma araba dünyada bulunmaz bir nimet değil istediğin her zaman araba bulabilirsin. Sakın ola bayilerin elimde araba kalmadı lafına kanma her zaman fabrikada ülkeye yetecek kadar stok bulunur. ÖTV inmeden önce 150 bin stok olduğu söyleniyordu bu stok bir haftada hatta bir ayda bile bitmez. Yıllık satışın 600 bin civarında olduğu yıllık otomotiv ihracatının 1,3 milyon adet olduğu bir ülke Türkiye. Bu zam gelecek havasının tek bir amacı var piyasayı kontrol etmek ve daha çok kazanmak. Kapora istenmesinin sebebide bu. Arzı biran önce tüketip, dengeleyebilmek satışı garantiye alıp zamlı yeni fiyatlardan maksimum kar yapmak. Eğerki biraz beklerseniz mayısın sonu haziran gibi araç fiyatlarında düşüş olacağını, tabiri caizse firmaların kampanya üstüne kampanya yapacağını düşünüyorum.
  • Bu ülkede böyle fırsatçılar olduğu müddetçe araba fiyatı falan inmez.Her türlü adamlar kendi karlarından fedakarlık yapmıyorlar.Aralık ayında bile araba almayın daha düşecek bekleyin falan dendi.Ama gördük ki hepsi hikaye ve şuanki fiyatları aralık fiyatlarıyla pekte bir farkı yok.O günden bugüne de arabasız kalmamız cabası.
    Şunuda söyleyeyim dedğinize göre araba ellerinde yoksa zaten sizn verdiğiniz sipariş arabanın geliş tarihindeki bedelden yani zamlı işlem görecek bence paranızı ve kafanızı oraya bağlamayın o günlerde belkide fikriniz değişecek.Paranızı bastırıp istediğiniz arabayı alırsınız.Fazla değil daha geçen hafta otomobil firmalarından telefon üstüne telefon geliyordu şimdi ne olduda yüzümüze bile bakmıyorlar.
    Sonuçta sen alıcısın olsun bir ay iki ay sonra olsun paranı bastır istediğin yerden arabanı alırsın.Ama bu firmaların amacı ötv indirimli araç satmamak ise zaten o tren kaçtı ne olacağı belli değil.




  • arkadaslar verdiğiniz cevaplar için teşekkur ederım.

    beklemek en iyisi galiba.bekleyip görecegiz....
  • ne hallere geldik...
    vatandaşın elinde nakit olduğu halde araç satın alamıyor.. türlü tezgahlarla resmen kazıklanmaya çalışılıyor...
    bu işin cılkı çıktı artık...ne ötv imiş bee...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toz-koparan

    ne hallere geldik...
    vatandaşın elinde nakit olduğu halde araç satın alamıyor.. türlü tezgahlarla resmen kazıklanmaya çalışılıyor...
    bu işin cılkı çıktı artık...ne ötv imiş bee...

    belli standartlar olmayınca alıcı müşterinin de morali bozuluyor
    kazıklanacak mıyım diye düşünüyor haklı tabiki
    neden daha iyi bir satış sistemi yok
    neyin ne olduğu ya da belirtilen fiyattan kaç tane araç stoğu olduğu belli değil
    adamlar hemen iyi kazanmak istiyor
    indirimden önce bir sürü kampanya var dı
    http://forum.donanimhaber.com/m_30536717/tm.htm




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Tucson mu Yeni a3 mü
    3 yıl önce açıldı
    Yeni Polo mu ? Yeni İbiza mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkdaslar bakan acıklama yapmıs ötv 3 ay daha uzayabilir diye. hurriyet'te okudum az önce
  • Alan pişman olacak...
  • arac hoşuna gidiyorsa al illa bulunduğun şehirden almak zorunda değilsin ayrıca örn. istanbulda isen koceleninden tekirdağdan bursadan yalovadanda alına bilir


    araclar var ellerinde bekletiyorlar kar oranlarını yükseltmek için yok stok bitti vs. hikaye...

    zaten şuanda aşırı talep var

    ya indirim alamıyorsun ya opsiyon

    bayilerde ne de olsa satıyoruz anlayışıyla ilgilenmiyorlar..

    bundan 1 ay önce hepsi ağlıyordu

    şimdi müşteri beğenmiyorlar

    ülmemize has bir özellik

    o yüzden daima kaybeder

    umarım daha beter olur otomotiv söktörü de

    millet gercek fiyatına arabaya biner

    devlette görünce zoru indirdi vergiyi yine indirecek

    bu satış 2 hafta sürer 2 hafta sonra satışlar yine dibe iner

    niye 0 km. araba alıcakların oranı

    arabası olupte yenilemeyi düşünen kullanıcılardan az hemde baya az..

    ee ne olacak bayiler ölü takas fiyatı veriyor ikinçi el satış yok zaten fiyatı düşürsede yükseltsede

    bu sefer ne diyor o büyük coğunluk aracıma binerim....

    bu saman alevi sönünce bakalım ne yapacaklar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NİTROUS666 -- 21 Mart 2009; 20:41:04 >




  • ya öyle veya böyle ihtiyacın varsa alıcaksın.ben vergiden dolayı araç aldım aralık 31de 32bine şimdi aynı araç 28bin ama işimin görüldüğüne bakıyorum.beklesem işime yaramayacaktı.sizin de ihtiyacınız varsa alın ha yoksa bekleyin ama bekle bekle de nereye kadar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.