Şimdi Ara

yeni anakart aldım ramler 4 ü bir arada çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • msi x470 procarbon ac den asus rog strix b550 e gaming anakarta geçtim 3 tanesini takıyorum uyumlu sıkıntı olmadan çalışıyor 3600 mhz hızlarında 4. yü takınca pc ye görüntü gelmiyor ne yapabilirim mem 86+ ile test edicem ama doğrudan bios ekranına atıyor bir türlü yapamadım

• hizi 3200 e düsürüp deneyebilir misin?
    ramlerin modeli nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 28 Ekim 2020; 15:6:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    yeni anakart aldım ramler 4 ü bir arada çalışmıyor

yeni anakart aldım ramler 4 ü bir arada çalışmıyor versiyon no ları farklı sadece 32 gb ram var elimde biri 3 ile başlıyor diğeri 8 birde birinin bellekleri micron diğerinin nanya tam performans kullanmak istyorum o yüzden düşürmek istemiyorum açıkcası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yeni anakart aldım ramler 4 ü bir arada çalışmıyor 3 ü takılıylen hata kodu almıyorum fakat bu tamleri test edebileceğim mem86+ harici bir yazılım yokmu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bios windows chipsetine kadar son sürüm güncel

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt

4 adet ram takili iken windowsa gecemiyorsun anlasilan. 1-2-3 takili diyorsun ama olmayinca mesela 4. yü degisim yapiyor musun? misal nanya ve micron lardan biri mi hatali? Test etmen lazim bu sekil, ardindan biostan 3200mhz ye indirip yine test edilmesi lazim. ardinda 4 adet 3200 de calisirsa windows ortaminda iyi ram test programlari var.

• bu konuya yazmistim programin (windows ortaminda) linki var.. >> https://forum.donanimhaber.com/g-skill-trident-z-neo-rgb-f4-3600c16d-32gtznc-32-gb-2x16-ddr4-3600-xmp-sorunu--146013869

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 28 Ekim 2020; 15:24:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

şimdi testi uyguluyorum hem işlemciyi hem ramleri yük altına soktu şuan hata olduğunu nasıl anlarım bilmiyorum fakat deneyeyim.

mesela bazen açıyorum 4 ü birden takılıyken bazen görüntü geliyor kafasına göre bazende açılmıyor fanlar son sürat dönmeye başlıyor

Ramlerde hata oldugu durumda error yaziyor kesinlikle görürdün, görmediysen ramler saglamdir. Program calisiyor, hatali ramlere sahip bir laptopta 63 error gördüm bu programla. geriye islemci imc si ve anakartin biosu kaliyor. bios un yeni olmasi bu durumda pek birsey ifade etmeyebilir. iki farkli chipe sahip ramden kaynakli olabilir, 4x8gb 3600mhz de islemcinin imc doluyor olabilir, gskill ile son konustugumda bunun bazi ryzen islemciler ile mümkün oldugunu söylemisti, cözüm hizi bir miktar indirmek oldugunu söylemislerdi. 3466mhz ye kadar misal ama ben 3200mhz de bir denemeni sorun olup olmayacagini görelim demistim.

• Zaten 4 adet dımm kullanmak hata baştan hata yapmışsın. Zen kullanıyorsan 2 dımm kullanıp memory tweak yapacaksın.

• 4lu olarak x470de de kullanmıssan bıosla alakalı bır durum olabılır.

xmp acmak yerıne manuel olarak 3600 olarak bır dene.

değerlerı 1 tık yuksek vererek.

• Arkadaşım ne bahtsız çıktın ya, gene sorun gene sorun ://

3200'lük corsair'leri göndereyim mi yine? yeni anakart aldım ramler 4 ü bir arada çalışmıyor 

• kırmızımercimek kullanıcısına yanıt

hahaha 32 gb rami 24 olarak kullanıyorum bende hakkaten şans yok ne yapsam bişey çıkıyor :D 4 adet varmı elinde dostum :D

4 ünü takıp bir deneyeyim denemekte fayda var ne yaptıysam 4 ü bir arada çalışmadı bu gün yine son kez ramleri test edip 4 lü şekilde çalıştırmaya çalışıcam olmadı malesef 2 tanesini satmayı düşünüyorum

• acura07 kullanıcısına yanıt

kullandım hepte iyi anakartlar.Hatta x470 de 3 lü şekilde de çalışmıyordu

Maalesef, 2*8 şeklinde hala:)

• olsa bile bana çaresi yokki dostum :(

asusun sitesinde şöyle demişler

• ・Bir bellek seti monte ettiğinizde lütfen ürün kılavuzunun Bellek montaj bölümünde belirtilen DIMM yuvası önceliğine uygun hareket edin.
    • ・Tüm bellek modüllerinin tek bir doğrulanmış setten alındığından lütfen emin olun. Aynı marka ve model olsa dahi lütfen birden fazla seti bir arada kullanmayın. DIMM'lerin karıştırılması ve eşleştirilmesi önyükleme yapılamamasına neden olabilir ve uyumluluk garanti edilmez.
    • ・İşlemcinin bütünleşik bellek denetçisinin, takılı cihazların ve ilgili veriyolu alanlarının çalışma frekansının yeteneklerinden etkilenebileceğinden JEDEC standartlarının dışında çalışan XMP bellek setlerinin kararlılığı ve uyumluluğu garanti edilemez.
    • ・Daima aynı CAS gecikmesine sahip DIMM'leri takın. Optimal uyumluluk için aynı satıcıdan ayı sürüm ya da tarih koduna (D/C) sahip bellek modüllerini takmanızı tavsiye ederiz. Doğru bellek modüllerini almak için satıcıya danışın.
    • ・Varsayılan DIMM frekansı, Seri Varlık Algılamasına (SPD) bağlıdır ve bu bir bellek modülünden bilgilere erişmenin standart yöntemidir. Hız aşırtma için satılan bazı bellek modülleri satıcı tarafından belirtilenden daha düşük frekansta çalışabilir. Setin nominal hızını ayarlamak için lütfen XMP(Intel)/D.O.C.P(AMD) seçimi yapın ya da manüel ayarları uygulayın.
    • ・Toplam 4Gb ya da üzerinde bellek takıldığında 32-bit Windows işletim sistemi 3Gb altını tanıyabilir. Bu nedenle takılı toplam belleğin 3GB altında olması tavsiye edilir

Bendeki belleklerin versiyon no ları farklıydı kod ve çalışma frekansları cl değerleri hepsi aynı olmasına rağmen 4 ünü taktığımda sürekli hata verdi bende iade talebi oluşturdum 2 tanesi için yollucam gitsin :(

• Voods kullanıcısına yanıt

4 çarpı 8 yada 4 çarpı 16 çalışmazmı ? Nedeni nedir acaba ?

• Yine mi sorun :) başka bir konunda demiştim sorun o belleklerde

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.