|
Merhaba, bu urunde 10 yillik kompresor garantisi sunulmamis official web sitesinde. Nedenini biliyor musunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Merhaba, bu urunde 10 yillik kompresor garantisi sunulmamis official web sitesinde. Nedenini biliyor musunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dolabın üstünde yazması lazım 10 yıl kompresör garantisi var diye biliyorum Siemens ve Boschta üzerinde yazıyor profiloda yazmıyorsa o üründen uzak durun şuan bir kompresör değişimi 15-20 bin tl Profilo alırken kesinlikle bu durumu anlatın 10 yıl garanti vermiyorlarsa profilodan uzak durun Access Denied https://www.profilo.com/tr/tr/category/beyaz-esya/buzdolabi-ve-derin-dondurucular/buzdolaplari?intcid=10_yil_garanti_lp_buzdolabi~~Website~ContentTeaser~10_yil_garanti_lp_buzdolabi![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 31 Mayıs 2026; 15:22:10 > |
|
1 ay önce Profilo 3086IECN aldım. Dolabın kompresörü "Jiaxipera". |
|
|
Bilemedim tam şimdi. Pense ile kırarak sistemi bozup gaz kontrolü yapmış. Basınçlı gaz çıkardı herhalde kaçak olmazsa. Ama normalde içine hava basıp kontrol ederek kesin tespit yapılırdı. Kaçak yer tespiti yapmadan nasıl fiyat belirledi onu anlamadım. Evaporatör de varsa biraz daha pahalı olurdu. Sanki biraz sallapati tespit gibi geldi. İyi yorum almış başka bir tamirciye de arıza tespiti düşünür müsünüz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
1 - Dolap ömrünü bitirmiş fan motoru ve gaza 7k ücret ödemek mantıklı değil eğer kompresörde bir sorun çıkarsa bunun içinde ek masraf alacaklar Şuan bsh grubunda komprosör değişimleri 15-20 bin tl yi buldu 2 - 25 bine düzgün buzdolabı alamazsın düzgün ürünler 45 binden başlıyor geçen gün pc ye 32gb ram alayım dedim 25 - 50 bin tl fiyat çekiyorlar dolaba vereceğiniz 45-50 bin tl size kesinlikle dönüşü olur kısaca en az 10 yıl kullanacağınız ürünlerde tasarrufa gitmeyin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 16 Haziran 2026; 22:57:33 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 17 Haziran 2026; 18:10:11 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
O paraya gidip 200-250 dolarlık kompresör hiç bir firma koymaz 50-60 dolarlık kompresör kor Ucuza kaliteli ürün alabileceğiniz 2 ürün Arçelik Beko .... diğer ürünler daha pahalı üstelik kalitesiz kompresör Profilo BD3076ICAP 45265 TL Profilo BD3086ICFP 51300 TL ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 17 Haziran 2026; 23:1:53 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 17 Haziran 2026; 23:43:15 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
arçelik beko ucuz demiyorum bu ürünler ucuz diyorum arçelik bekodan 10-15 bin tl daha ucuz arçelik bekoda 60 - 70 bin tlye satılıyor üstelik bu ürünlerden daha kalitesiz Profilo BD3076ICAP 45265 TL Profilo BD3086ICFP 51300 TL Bu ürünler arçelik ve bekonun en iyi serisinden hem daha iyi hem de daha ucuz O link koyduğun ürünler en düşük kalite ürünler ama yine de siz bilirsiniz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 18 Haziran 2026; 14:11:26 > |
|
Hocam seneye düğünüm için bu aydan beyaz eşya seti alacağım, temmuz zamları gelmeden alayım diyorum. siemens iq700 serisi 4 lü set için 196k fiyat aldım. buzdolabı olarak alttan donduruculu ve xxl büyüklükte hangi marka model önerirsiniz ? konuda arçelik beko kompresörlerin iyi olmadığı konuşulmuş hep. beyaz veya dark inox düşünüyoruz. |
|
Hemen hemen 30 yıldır kullandığımız hiç tamir bakım görmeyen Profilo BD4303 Anfe dolabımız Kurban bayramı Arefe günü akşam saatlerinde ani bir şekilde tüm ışıklarını yakıp söndürerek arza verdi. Alel acele hem internetten hem de eş dosttan tamirci aradım. Çoğu tamirci arzayı duyar duymaz telefonda 20-25K masraf var dedi buzdolabını görmeden. Tanıdık vasıtasıyla bir tamirci buldum kompresör arzalı değişecek masraf 15K dese de yaptığı incelemede anakartında yandığını buzdolabını tamirin fiyat performasn olarak mantıklı olmadığını iletti ve tercihi bana bıraktı. Bende o zaman yaptırmayalım dedim hemen beyaz eşya bayilerine koştum. Kurban bayramı arefesinde saat 21:00 sularında girdiğim tüm bayiler teslimatın en erken bayram sonrası olacağı iletti doğal olarak. Bayramı dolapsız geçiremeyeceğimiz için tamirciyi çağırmak için tekrar aradım. Tamirci bana "-Abi 15K kompresör, en azından 3-5K anakart tuttacak. Saatte çok geç oldu ben tamir etmek yerine elimde ikinci el bir Regal Nofrost buzdolabı var onu sana 17,5Kya vereyim" dedi. Bende çaresiz kabullenmek zorunda kaldım. Buz dolabı sıfır gibi dedi gece 12de gelen dolap leş gibiydi. 3 4 saat temizledim ama çalışmasında sorun yoktu. Geçen bir elektirk gidip geldi buz dolabı soğutmaz oldu. Bende dolabı getiren kişiyi aradım, geldi baktı fan hattında bir problem olduğunu fanın dönmeye başlayıp kendini bıraktığını hem anlattı hem gösterdi. 1,5 2 saat uğraştı sorunu çözemedi en son fana dıştan bir hat çekti ve gitti. Dolap ilk geldiği gibi soğutmuyor artık ve biz dolaptan soğuduk. Yeni dolap arayışına girdim. Daha önceki alışkanlıktan önce Profilo markasına yöneldim. Buz dolabının konacağı kabin ölçülerinden bize en uygun modellerin BD3076WCAP ve ya BD3076ICAP olduğuna karar verdik ve hangisini uygun bulursak onu alalım diye kararlaştırdık. İnternetten baktığımda BD3076WCAP 44-60K arası BD3076ICAP 45-68K arası satış fiyatları vardı. İnternetten tüm pazar yerlerini sırasıyla denedim. Yaşadığım il Yalovaya bu iki modeli gönderen bir satıcı çıkmadı. Lojistik maliyetler ve oluşan riskler nedeniyle satıcılar gönderimleri (sınırlı) çevre illere yapıyor sanırım. İstanbul Kocaeli ve Bursa arasında kalan Yalovaya satış yapan bir tane bile satıcı bulamadım. En son pazarama üzerinden 50500tlye sipariş verdiğim Profilo BD3076ICAP 3 saat içinde tedarik sorunu nedeniyle iptal edildi, gönderim yapılmadı. Bende son çare Yalovadaki birkaç Profilo bayisinden fiyat alayım dedim. En uygun aldığım nakit teklifler BD3076WCAP için 65K, BD3076ICAP için 73K oldu. Yalovada ki bayiden BD3076WCAP'ı almaya niyetlenirken bir de bu dolabın muadili sayılacak Bosch KGP76AWC0N ve Siemens KG76PAWC0N modellerine internetten bakayım son kez şansımı deneyeyim dedim. Şansa mı diyelim bilemiyorum Hepsiburada da Siemens KG76PAWC0N modelini 59K ve peşin fiyatına 9 taksit aldım. Satıcı firma Ankarada SIEMENS bayi imiş ve buzdolabında 10 yıl kompresör garantisi olduğunu söyledi. En geç Perşembe kargoya teslim edecekler haftasonu dolap elimde olacak. 65K peşin fiyatını kabullenmişken 59Kya 9 taksit ve SIEMENS nasip olması bir nebze mutlu etti ne yalan söyleyeyim. Ölümden korktuk sıtmaya razı olduk meselesi. Çok uzattım başınızı ağırttım hakkınızı helal edin. Bu ürünün 10 yıl kompresör garantisi var ya extra garanti uzatmaya gerek var mı sizce? Forumda okuyarak bilgilerinden ve deneyimlerinden faydalandığım herkese teşekkür ederim ayrıca. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PiSiCoMaT -- 1 Temmuz 2026; 0:48:30 > |
|
Siemens alarak çok iyi yapmışsın hayırlı olsun Garanti uzatmaya gerek yok 10 yıl kompresör garantisi var tamiratta en pahalı parça bu Yıllık garanti uzatmaya 4-6 bin tl isterlerse kimse garanti uzatmaz biraz daha sıksalar BİM den buzdolabı alırsınız Yıllık garanti uzatma 1500-2000 tl olursa garanti uzatılır 4000-6000 tl ye garanti uzatmak enayiliktir |
|
Eski buzdolabımız arıza yaptığı için tamir ettirmek yerine yer kısıtı nedeniyle 70cm ene sahip Siemens KG56NVWD0N modelini aldık. Kompresörü Jiaxipera VMU1111YR. +6/-18 derece ayarda Haziran ayı boyunca günlük ortalama 0,75kWh civarı enerji harcadı. Yer dar olmasaydı daha iyi bir dolap almak isterdim. ![]() |
| _____________________________ |