Şimdi Ara

yeni aldığımız muhabbet kuşu çok çekingen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var 3 gün önce bir muhabbet kuşu aldım .erkek. Yumurtadan 25 gün önce çıkmış bu kuş gerçekten bir garip ve çok ürkek ve tembel hareket etmekten aciz. Kesinlikle hasta değil gayet sağlıklı fakat çok hareketsiz. 3 gündür hiç ötmedi telefondan kuş sesi dinletiyorum hiç tepki vermiyor.
    Kafesin içine elimi uzatıyorum elime çıkıyor dışarıya çıkarıyorum elimden kaçmıyor elimden yem yiyor fakat dediğim gibi çok uyuşuk. Ve çok korkak.sürekli tüneğinde oturuyor hareket etmeden. Yanına yaklaşıp konuşunca olduğu yerde ağzını hızlı hızlı açıp kapayıp hızlı hızlı nefes alıyor. Kafesinde tüneğine yaklaştırıyorum tüneğe 10 cm kalıyor. Tüneğine gitmek istiyor fakat atlamaya korkuyor. Çok aşırı temkinli ve beceriksiz. Bugün gene saldım kanepenin dibime girdi ve yarım saat öyle hareketsiz bekledi. Geri götürecem bu gidişle. Bu 3. Kuşum diğerleri böyle değildi cin gibiydiler


    yeni aldığımız muhabbet kuşu çok çekingen
    yeni aldığımız muhabbet kuşu çok çekingen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuğberk23 -- 14 Eylül 2017; 21:4:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:46:37 >
  • Dostum, eğer muhabbet kuşunun bir sağlık sorunu yoksa, şuan için alışma evresinde ve sizlerle ilgilenmemesi, ötmemesi çok normal olağan bir durum. Sana önerim arada bir kafesine gidip ona yumuşak ses tonuyla hitap etmen, ve ona ilgi göstermen bir kaç hafta kafesinde kaldıktan sonra yavaş yavaş ev içerisinde salabilirsin. Bu sayede size daha çok alışır. Bu surede hayvanı korkutmamaya ürkütmemeye çok özen göstermeniz gerekiyor.
  • Hocam maşallah kuşunuz çok güzel. Yazınızı okudum. Herhangi bir sıkıntı yok. Biraz sabırlı olun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.