Şimdi Ara

Yeni aldığım laptop pil sorunu (prize takılı dolmuyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
19.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben yeni laptop bataryası aldım.Eski batarya prize takmadan 10 dakika bile dayanmıyordu.Yenisi aldım fakat bugün taktığımda %0 kullanılabilir prize takılı dolmuyor diyor.İlk taktığımda laptopta batarya ışığı yanıyor pc yi açtığımda doluyor gözüküyor ama %0 dan yukarı çıkmıyor.10 dakika sonra batarya ışığı sönüyor.Görev çubuğunda bakıyorum %0 kullanılabilir prize takılı dolmuyor açıklaması ile karşılaşıyorum.İnternette aradım binbir türlü şey söylüyorlar.Batarya ya da şarz sorunu.Windows 7 ile ilgili olabilirmiş vs.Bataryayı aldığım yeri aradım.Windows 7 olduğu için öyle olabilir miş.Akşamdan sabaha kadar fişe takılıyor şarz olsun diyolar.Bende yarına kadar prize taktım dolmuyor diyor ama durum ne gösterecek bilmiyorum.Eski bataryamı takıyorum onda gösteriyor %100 %97 şeklinde şarz oluyor.Şarz aletinde sorun yok kesinlikle çünkü bataryayı çıkardığımda elektrik geliyor.Bataryada sorun olduğunu düşünüyorum.Sizce sorun nerde olabilir ? Yardımlarınız ıbekliyorum teşekkürler..

• Yeni aldığız batarya da sorun olabilir.. Satın aldığınız yerde, şarj etmiyor diye test edilmesini isteyin..
  • Aldiginiz batarya orjinal mi? Eger orjinalse biosta battery calibration gibi bir secenek olmasi gerekir onu bir deneyin (her bilgisayarda yok bu ayar, yoksa hic ugrasmadan aldiginiz yere goturun). Orjinal degilse sorun bundan olabilir. Her durumda aldiginiz yere gitmelisiniz.
  • Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

@frux dediğiniz gibi ben de bataryada olduğunu düşünüyordum fakat 1 saat önce şarz cihazını pc den söktüm.Öyle bıraktım kapanmadı 20 dakka falan %0 kullanılabilir diyor fakat pc kapanmıyordu ondan sonra tekrar şarza taktım sabaha kadar dursun dedim bilgisayarcının dediği gibi.En son çare bataryayı götüreceğim.

@kaanureyen biosa girip bakacağım sanırım güç yönetimi bölümünde olur dediğiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdinç Çelik

Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

@frux dediğiniz gibi ben de bataryada olduğunu düşünüyordum fakat 1 saat önce şarz cihazını pc den söktüm.Öyle bıraktım kapanmadı 20 dakka falan %0 kullanılabilir diyor fakat pc kapanmıyordu ondan sonra tekrar şarza taktım sabaha kadar dursun dedim bilgisayarcının dediği gibi.En son çare bataryayı götüreceğim.

@kaanureyen biosa girip bakacağım sanırım güç yönetimi bölümünde olur dediğiniz.

Sizin bios Türkçe mi??
    Aldığınız pil orjinal mi yoksa yan sanayi bir pil mi_

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanureyen

quote:

Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sizin bios Türkçe mi??
    Aldığınız pil orjinal mi yoksa yan sanayi bir pil mi_

Biosa baktım güç seçenekleri bile yok (phoenix biox).Daha doğrusu hiç bir özellik yok adam gibi.Aldığım pil eski pille aynısı değil fakat bilgisayarcıdan aldığımda orjinal sıfır ürün dedi.Bilgisayarımı oraya getirdiğimde modelini almıştı sipariş ettirdi.Kutudan çıkardı yeni yani gördüm.Anlamadığım pc den şarz cihazını çıkarınca kapanması lazım fakat kapanmıyor %0 kullanılabilir diyor.%40 %85 falan bişe göstermiyor.

• Bir linux dagitimini (ubuntu linux vs.) cd ye cekip ondaki pil durumunu yazabilir misiniz? (sorunun yazilimsal mi donanimsal mi oldugunu anlamak icin) eger ondada durum ayni ise yapacak birsey kalmiyor, aldiginiz yerin yolu gozuktu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bataryanız bozuktur veya başka bir prize tak dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkpower1-2

bataryanız bozuktur veya başka bir prize tak dene

Ya yazılımsal bir sorun var ya da bataryanın ne kadar dolu olduğunu gösteren devreler bozuk gibi gözüküyor. Ama batarya doğru bir şekilde çalışıyor.
  • quote:

Arkadaşlar ben yeni laptop bataryası aldım.Eski batarya prize takmadan 10 dakika bile dayanmıyordu.Yenisi aldım fakat bugün taktığımda %0 kullanılabilir prize takılı dolmuyor diyor.İlk taktığımda laptopta batarya ışığı yanıyor pc yi açtığımda doluyor gözüküyor ama %0 dan yukarı çıkmıyor.10 dakika sonra batarya ışığı sönüyor.Görev çubuğunda bakıyorum %0 kullanılabilir prize takılı dolmuyor açıklaması ile karşılaşıyorum.İnternette aradım binbir türlü şey söylüyorlar.Batarya ya da şarz sorunu.Windows 7 ile ilgili olabilirmiş vs.Bataryayı aldığım yeri aradım.Windows 7 olduğu için öyle olabilir miş.Akşamdan sabaha kadar fişe takılıyor şarz olsun diyolar.Bende yarına kadar prize taktım dolmuyor diyor ama durum ne gösterecek bilmiyorum.Eski bataryamı takıyorum onda gösteriyor %100 %97 şeklinde şarz oluyor.Şarz aletinde sorun yok kesinlikle çünkü bataryayı çıkardığımda elektrik geliyor.Bataryada sorun olduğunu düşünüyorum.Sizce sorun nerde olabilir ? Yardımlarınız ıbekliyorum teşekkürler..

öncelikle aldıgınız batarya orjinalmi belki batarya orjinal degilse sorun batarya sorun olabilir sizde belirmişiniz zaten

• Eski bataryayı şarza taktım onda bakıyorum.Xp kurmayı düşünüyorum bir de onda bakacam bugün pazar dükkan kapalı.Ünideyim çarşamba günü memlekete gidecem pazartesi getirirsem inşaallah yaparlar ya.
  • ya ben lenovo laptop kullanıyorum oyun oynarken birden bilgisayar kapandı sonra açılmadı şarjda açıldı %51 şarjı var prize takılı dolmuyor yazıyor ne yapabilirim çok acil söylermisiniz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: carismatic enigma

ya ben lenovo laptop kullanıyorum oyun oynarken birden bilgisayar kapandı sonra açılmadı şarjda açıldı %51 şarjı var prize takılı dolmuyor yazıyor ne yapabilirim çok acil söylermisiniz???

Bir süre sonra dolmaya başlayacaktır, panik yapmaya gerek yok
  • garantisi varmı öncelikle
  • garantisi var şimdi **** olmuş ama laptopta batarya işareti yok prizden çıkarınca bilgisayar direk kapanıyor yani galiba bataryayı okumuyor
  • bataryayı cıkar direk prize tal calişsacakmı pc birde baska batarya ile deneme sansın varmı
  • yok ama bataryayı çıkarınca da çalışıyor şarjdan çıkarınca çalışmıyor
  • batarya olmayınca zaten calişmaz sarj aletini cekerseniz elektrik gitmez laptopa kapanır haliyle
    baska batarya ile deneyebilirmisiniz
    olmazsa servise gönderin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 23 Ocak 2012; 18:15:15 >
  • Arkadaşlar xp kurdum aynı sorun devam ediyor.Yarın aldığım yere gideceğim.Adamlar windows 7 den olduğunu söylemişlerdi.Xp kurdum yine aynıu sorun devam ediyor.
  • bataryayı ve şarj adaptörünü çıkartıp laptopun açma tuşuna 30 sn kadar basılı tuttuktan sonra bataryayı takıp şarj etmeyi deneyiniz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.