Bildirim
YENİ ALDIĞIM AMD FX 8350'Yİ 4.5 GHZ'YE O.C. LEMEK İSTİYORUM YARDIM
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
V 1.425
4.5
Turbo kapalı
Loadline ultra high
Apm açık (kişiye göre değişir)
Hpc açık
Overclock işleminin standardı yoktur anakarta ve işlemciye bağlıdır. Uzun süreli kullanım sonucu kararlı değerlere ulaşabilirsiniz. Elinizdeki işlemcinin vid değerinden tutun potansiyeline kadar herşey etkiler. Yukardaki değerlerle stabil kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 7 Ocak 2015; 11:19:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: emiLL
V 1.425
4.5
Turbo kapalı
Loadline ultra high
Hpc açık
Overclock işleminin standardı yoktur anakarta ve işlemciye bağlıdır. Uzun süreli kullanım sonucu kararlı değerlere ulaşabilirsiniz. Elinizdeki işlemcinin vid değerinden tutun potansiyeline kadar herşey etkiler. Yukardaki değerlerle stabil kullanıyorum
Evet hocam işlemciden işlemciye değişir de merak ettiğim konu 1.425 nereye yazmam gerek -
Voltaj bölümüne.Bu arada umarım iyi bir soğutucunuz vardır. -
quote:
Orijinalden alıntı: holybody132
quote:
Orijinalden alıntı: emiLL
V 1.425
4.5
Turbo kapalı
Loadline ultra high
Hpc açık
Evet hocam işlemciden işlemciye değişir de merak ettiğim konu 1.425 nereye yazmam gerek
Bazı Anakartlar vid değeri üstüne + eklenerek voltaj girer bazı Anakartlar doğrudan değeri girersin. Herşeyden önce işlemcinin stabil olup olmadığını nasıl anlayacağınızı öğrenmelisiniz. H80i ile düşük fan hızında, 55 derece altında tutabiliyorum 4.5ghzde. En minimal voltaj en optimal performansı sıcaklığı takip ederek bulmalısın buda uzun bir zaman ve sistem kararlılığını anlamaniza bağlı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sakın voltajı birden veremeye kalkma işlemciye zarar verebilirsin kademe kademe arttır voltaj verirken -
Bu bilgi seviyenle voltaj işlerine girmemeni öneririm. -
amd overdrive programını indirdim. auto clock dedim kendisi otomatik olarak 4.3 ghzde cıkardı. Bu arada işlemcim amd a8 6600k 3.9 ghz. oradaki degeri 43 den 44 yaptım. 4.4 degere cıktı. overdrive programını deneyin bence -
Her işlemci ve anakart için farklı değerlere ulaşılabilir overclock olayında.
Tek tavsiyem voltaja birden yüklenmeyin.Anakartınız sağlam işlemcide iyi denk geldiyse iyi değerlere ulaşabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: tayfn1907
Sakın voltajı birden veremeye kalkma işlemciye zarar verebilirsin kademe kademe arttır voltaj verirken
Kademe Kademe artır derken ne demek istediniz? Default 1.3 zaten 1.4 yapsam 4.5 ile stabil olmaz mı -
bende de aynı işlemci var. fsb arttırmadan çarpanı 21.5 a getirip 4.51 ghz'a getirdim. voltaj vermeme de gerek kalmadı.. fakat stok fan kullanmıyorum bilginize. -
bendede bu işlemciden var cooler master t4 taktım oc yapıcam çarpan biosda 20.00 gözüküyo direk 23.5 yapabilir miyim voltaj filam vermeden sistem boştayken 4ghz de 10 dereceye kadar düşüyor sıcaklık
Bu konuyu araştırmadan az ve hazır veriler ile overclock işine girmeniz sizin için kötü sonuçlanabilir.
Bu konu hakkında detaylı araştırma ve bilgiye ulaştıktan sonra yapmanızı tavsiye ederim.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Bios default haldeyken voltaj degerlerini yazman gerekiyor ? Cpu ve cpu/nb degerleri
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: tayfn1907
Sakın voltajı birden veremeye kalkma işlemciye zarar verebilirsin kademe kademe arttır voltaj verirken
Kademe Kademe artır derken ne demek istediniz? Default 1.3 zaten 1.4 yapsam 4.5 ile stabil olmaz mı
Böyle yani 0.03 şeklinde arttır yani şöyle mesela 1,316 ise 0.03 arttirirsan; 1,346 olur -
ya o işlemcide inan ayara bile gerek yok çarpanı 25 yap tamamdır istersen bende asus sabertooth anakart var var yanında asusun programı geliyor onunla yapıyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: noktasalih
ya o işlemcide inan ayara bile gerek yok çarpanı 25 yap tamamdır istersen bende asus sabertooth anakart var var yanında asusun programı geliyor onunla yapıyorum
Asusun programıyla denedim ve 4.5 yaptım. Occt programı ile test ederken 10 saniye sonra error on core 2 gibi bir hata geldi ne yapmalıyım? -
asus anakartlarda şöyle bir güzellik vardı voltajı elle girmeden standart voltaj üzerine +xx mv diye birşey oluyor. çarpanı arttırarak 4.5 ghz yap sonra ufak ufak mv vererek stabiliteyi yakalamaya çalış. fsb arttırırsan hani 200 olan o değer varya onu 210 yaptın diyelim işlemcide sorun olmasa bile ramlerin de frekansları artacağı için belki ramlerden çakılırsın. 4.5 değeri 8350 ile kolay bir değer, dediğim gibi stock voltajın üzerine + değer vererek yap onun da seçeneği biosda voltaj verme kısmında bir seçenek vardı manuel auto birde bişey bişey tam hatırlayamadım ama rahatça bulursun.
prime95 ile test et 4.5 çıktığını zannedersin sistem resetlenmese de çekirdekler çalışmayı durdurabilir overdrive gibi programlarla yaptığın oc işlemlerinde. eğer prime testinde çekirdeklerden birinde worker stopped yazarsa hemen biosa dön + olarak verdiğin mv değerini hafiften arttır. prime95 den 45 dk hatasız gidersen %90 olmuştur sıkıntı çıkmaz.
-
quote:
quote:
ya o işlemcide inan ayara bile gerek yok çarpanı 25 yap tamamdır istersen bende asus sabertooth anakart var var yanında asusun programı geliyor onunla yapıyorum
Asusun programıyla denedim ve 4.5 yaptım. Occt programı ile test ederken 10 saniye sonra error on core 2 gibi bir hata geldi ne yapmalıyım?
Kardeşim ben 1 yıl önce filan oynamıştım o işlemciyle 4.6 ya kadar stabil tutmuştum. ama ayarları desen unuttum -
quote:
quote:
quote:
Asusun programıyla denedim ve 4.5 yaptım. Occt programı ile test ederken 10 saniye sonra error on core 2 gibi bir hata geldi ne yapmalıyım?
Kardeşim ben 1 yıl önce filan oynamıştım o işlemciyle 4.6 ya kadar stabil tutmuştum. ama ayarları desen unuttum
ya kusura bakma tekrar düzeltiyorum. ben yanlışlıkla çarpanı 25 demişim 25 yaparsan hız 5.ghz çıkar.
23 yada 22.5 yap öyle dene
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X