Şimdi Ara

Yeni 2012 Honda Civic Hatchback için hazırladığım inceleme yazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar deneme amaçlı bir inceleme yazısı yazdım. Görüşlerinizi almak istiyorum, eksik gördüğünüz yerleri belirtirseniz sevinirim.

    quote:

    Merhaba, bu yazımda size Honda’nın 2012 model Civic Hatchback’ini tanıtacağım.
    İlk olarak aracın motor seçeneklerine baktığımızda turbodizel motor dikkatimizi çekiyor. Daha önceki modellerde dizel motor seçeneğinden kaçınan Honda 2012 modelinde dizel motoruda seçenekleri arasına eklemiş görünüyor. 2.2 litre motor hacmiyle ve 150 HP gücüyle Honda’nın bu motorda performanstan ödün vermediğini görüyoruz. Ancak 2.2 litre motor hacmine rağmen 4.2 L/100 KM yakıt tüketimiyle ekonomik sıfatını taşıyor. Bu ekonomiyi sağlamada Honda’nın benzinli motorlarda kullandığı V-TEC teknolojisinin dizel motorlarda kullandığı yeni D-TEC motor teknolojisine borçlu olduğunu söyleyebiliriz. Diğer motor seçeneklerine baktığımızda ise Benzinli 1.4 litre 100 HP motor dikkatimizi çekiyor. Bu motor 5.4 L/100 KM yakıt tüketimine sahip. Diğer bir motor seçeneği ise performans odaklı üretilmiş Benzinli 1.8 Litre 142 HP motor. Bu motor ise otomatik vitesli modellerde ortalama 6.3 L/100 KM yakıt tüketimine sahipken bu değer manuel vitesli motorlarda 5.8 L/100 KM’ye düşüyor. Honda tüm motor seçeneklerinde 6 kademeli manuel vites, vites değişim zamanlarını gösteren ECO Assist sistemi, ve Start&Stop sistemini standart olarak sunmuş. 5 kademeli otomatik şanzıman ise 1.8 motor ile opsiyon olarak satın alınabilecek.

    Aracın dış görünüşüne baktığımızda arkası eski Hatchback Civic modelleriyle çok bir farklılık göstermiyor. Bu yeni model de arka stop lambaları birleşik sunuluyor. Ayrıca arka cam için silecek eklenmiş durumda. Aracın ön tarafına baktığımızda ise yeni ızgara ve tamponların araca çok şık bir görüntü kattığını söyleyebiliriz. Farlar klasik Civic çizgisinde devam ediyor. Sis farları bu araçta baz donanımda standart olarak sunuluyor. Aracın kokpitine baktığımızda ise geniş bir ön cam bizi karşılıyor. Bu da kör noktaların azalmasını sağlıyor. Yaklaşık 7 inç büyüklüğündeki ekran yol bilgasayarı ve CD çalar için ayrılmış durumda. Gösterge ışıklarında diğer Civic’lerde olduğu gibi mavi renk yoğunlukta. Direksiyonda kontrol düğmelerinin bulunduğunu görüyoruz. Ayrıca Honda bu modelde pedalların klasik kauçukla kaplanması yerine metal kullanmayı tercih etmiş. Bu da görünüş açısından oldukça tatminkar. Bu Civic Hatchback 2,595 mm dingil mesafesi, 1.700 mm genişlik, 1440 mm yükseklik ve toplam 4.300 mm uzunluğa sahip.

    Honda bu araç için en düşük fiyatı 1.4 benzinli motor seçeneğinde 42.800 TL olarak belirlemiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aspire07 -- 8 Aralık 2011; 20:51:33 >







  • SS ile desteklense daha güzel olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AxeII

    SS ile desteklense daha güzel olur

    SS sonra ki aşama
  • hoş araba cidden gözüm yok değil demek 42.800 biriktirmek lazım
  • Cool Story Bro

    Birazcık atmışsın aralarda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.