Şimdi Ara

YEMEKSEPETİ BANABİ'de POŞET SOYGUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Poşet kullanımını azaltmak için 2019'da malum poşetler ücretli hale geldi. Fakat Yemeksepeti Banabi firması başta olmak üzere gibi müşterinin kararı dışında miktarı kendilerinin belirlediği platformlar ve mali fiş kesmeyen ve sadece bilgi fişi veren marketler olmak üzere maalesef artık poşeti ciddi bir gelir kapısı haline getirdi.


    BANABİ bu konuda başta geliyor. Kendileriyle birkaç defa bu konuda görüşme yaptım. Dedim ki aynı türde (örneğin gıda) ürünler olduğu halde ve hepsi tek poşete sığabildiği halde (Bu arada her boy poşetin fiyatı da aynı. Buradan da ayrı kâr yapıyorlar.) iki poşet ücreti ödüyorum. Hatta azımsanmayacak kadar siparişte de ücretini aldıkları poşetleri de eksik getiriyorlar, bu da cabası. Ben konuyu eleştirmek ve itiraz etmek yerine en başta yapıcı olarak bu konunun sattıkları ürünlerin fiziksel boyut ve ağırlığına göre basit bir şekilde otomasyonla çözülebileceğini söyledim ama bu kadar ayrıntıya girmek hoşlarına gitmedi. Bunun yerine bana hediye çeki tanımladılar. (Halbuki hak ve adalet küçük ayrıntılarda gizlidir.) Bu sorunun böyle çözülmeyeceğini amacımın bir hediye çeki gibi şeyler olmadığını sadece sorunun çözümünü istediğimi belirtmeme rağmen maalesef bir sonuç çıkmadı. Ayrı ayrı ve yakın zamanlarda bu sorunla ilgili kendilerini yine aradım. Sonra bir yetkili beni arayarak çözüm için samimi bir konuşma yaptı ama o da sonuç vermedi. Kısacası tabiri caizse ben bu soruna artık TIRTIKLAMA diyorum. Geniş zamanda kullanırsak SOYGUN.


    Kısacası 0,25 kuruşta olsa poşet kullanımını azaltması gereken ücret uygulaması çeşitli ayrıntılı hesaplamalarla artık haksız bir gelir kapısı haline gelmiş. Bu konuda sizin de fikirlerinizi almak isterim.


    Herkese sağlıklı, umudun mutluluk ve huzura dönüşeceği günler diliyorum.


    Not: Firmalar artık maalesef bu platformlardaki kitlesel itiraz ve ayarlarla istemeseler de yola geliyorlar. Ben insanca ve nezaket çerçevesinde ne kadar düzgün iletişim kursam da maalesef bu beyhude bir çaba oldu. Aşağıdaki fotoğrafta 3 simit, 3 rulo börek, 100 gr peynir ve bir şipşak salam bir vişneli browni için gelen poşetleri görüyorsunuz.





    YEMEKSEPETİ BANABİ'de POŞET SOYGUNU


    YEMEKSEPETİ BANABİ'de POŞET SOYGUNU







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.