Şimdi Ara

Yemek ve tatlı sonrası ~240 çıkan şeker

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
92.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şeker hastası değilim ama şeker ölçüm cihazım olduğu için arada ölçüm yapıyorum. Tokluk kan şekerim hastane ölçümlerinde biraz fazla çıkıyor (140-170 arası). Bugün öğle yemeği sonrası bir adet şekerli sütlü çikolatalı (frigo) dondurma yedim ve yaklaşık 45 dakika sonra şekerimi ölçtüğümde ~240 gibi bir rakam gördüm. Şeker belirtileri olarak sadece uyuklama var. Bu yemeğin ve tatlının üstüne bir saat geçmeden yaptığım bu ölçüm anlamsız mıdır? yoksa kesinlikle 240 çıkmamalı mıydı? Daha önceki ölçümlerim normal öğün sonrası 1. ve 2. saat olaraktı ve genel olarak 1.saat maksimum 140 olup 2. saatte ise hep daha az oluyordu. OGTT testi yaptırmadım, bunun yerine, daha kaliteli bir ölçüm cihazı ile iki haftalık düzenli ölçümler yapsam anlamlı olur mu?

• Arkadaşlar bilen yok mu konuyu? yabancı kaynaklarada baktım, tatmin edici bir cevap bulamadım. Şeker hastası olmayan birinin her halukarda herhangi bir zaman şekerinin 140 üzeri olmaması gerekiyor diyor. Buna benim yaptığım gibi yemek yiyip üstüne dondurma yiyip ölçmek dahil mi? yoksa bu durumda normal mi çıkması?
  • 200'e kadar sıkıntı yok, gidip 1 kilo baklava yemediyseniz tabii ki. Ne yediğinizi bilmiyorum ama siz şuan riskli bir gruptasınız. Özel hastaneye gidin, SGK'nız varsa eğer şeker yüklemesi yaptırın 75 gr'lık yaptırın ama 125gr sizin için riskli olabilir. Doktordan 3 saatlik isteyin çünkü 2 saatlik ölçüm ( her yarım saatte bir) bazen yanıltıyor. Birde HOMA-IR testi isteyin. İnsülin direnci yani 2 test totalde 50TL'yi aşmaz SGK varsa anlaşmalı bir kurumda. Boşuna kendinizi hırpalamayın.
  • KerEnYıl K kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Önce köfte+ekmek+300ml kadar normal kola. Bunları yedikten 30-40 dakika sonra sütlü çikolatalı bar dondurma (alaska frigo), ve frigodan 30-40 dakika sonra ölçüm yaptım 240 idi. 2. saat ölçümlerim hep 140 altı. Açlık değerlerim sınırda yada biraz üstünde (90-110).
  • Merhaba hocam sende sıkıntı yok büyük ihtimal. Ama 3.saatin sonunda şekerin 100'ün altına dönmesi lazım hafif bir insülin direnci olabilir sen de gizli şeker olacağını sanmam. En azından bir insülin direncini yaptır bak bakalım ne çıkacak, açlık şekeri bir şey ifade etmiyor. Açlık şekerinin kanında bulunan insülin oranı önemli. Yani Açlık şekerin 95'tir ama eğer o açlığa rağmen (8-10 saatlik açlık) kanında 20 uIU / mL insülin varsa sende normal insanın 2.5-3 katı İnsülin direnci vardır ve 1-2 sene sonra büyük ihtimal tip2 diyabetlisin demektir. Açlık şekerine pek güvenme derim. Bir baktır zor değil. Eğer sıkıntı çıkarsa muhakkak yüklemeyi de yaptır.
  • 240 çıktı ise kesin şeker hastasısın bunun başka açıklaması yok. Şeker yüklemesi yaptırman bundan sonraki ömür boyu kulancağın ilaçların yorumunda daha iyi olacaktır.Geçmiş olsun.Ömür boyu sıkı bir diyetle yaşamaya çalışacaksın artık.İlaçlarını ihmal etme

Hafif ironi ile yazdımda 240 cidden çok yüksek.İhmal etme hemen doktora git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 18 Haziran 2015; 0:46:02 >
  • Öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum; İki ayrı ve zıt yorum var. Yabancı kaynaklarda benzer sorular buldum, anladığım kadarı ile, insülin direnci, gizli şeker yada spor yapmama, hareketsiz yaşam ve kilo fazlasından dolayı böyle yüksek çıkabiliyor. Şeker hastası olsaydım bu dediklerimi yediğimde 300-350lere çıkması gerekmez mi? Diğer yandan hiçbir şekilde ne olursa olsun, ne yenirse yensin ve ne kadar zaman geçerse geçsin 140 üstü gizli, 200 üstü tip 2 dir diyen kaynaklarda var.

Bu arada söylemedim 2011den itibaren düzenli kan sayımı ve kan tahlili ile yapılan diğer testleri (bio kimya)senede 2-3 defa yapıyorum. Tokluk bazen yüksek çıkıyor ama sürekli evde ölçüm yaptığımda tokluk sınırın altında. (kan alınarak yapılan testte daha fazla çıkıyor ve doğrusu o kabul edersek ve evde ölçümlerim üstüne 20 eklersek sınırın üstü oluyor tabi ama yine hep 200 altı) İşin ilginci bir doktor "tatlı yemişsindir az zaman geçmiştir anlaşılmaz öyle" vs. derken, diğeri normal değil OGTT testi istiyor. Aslında şeker yükselmesi değil, nadiren şeker düşmeleri yaşıyorum. Bu düşmeler 8-10 saat süren açlık sonunda olmuyor, genelde sabah kahvaltısından sonra öğle öğününü çok geciktirirsem oluyor. 50lere iniyor, ve hipoglisemi bulguları oluyor. (en barizi titreme ve heyecan). yiyince geçiyor. Büyük ihtimal şekere yatkınlık reaktif hipoglisemi var. Tip2 olmadan önüne geçilebiliyormuş sanırım. Doktora gidiyorum ama OGTT yaptırmadım, yaptırmam lazım. Eziyetli olduğu için hep erteledim. Ayrıca haşimato tiroidide var. En son kontrolde sınırdaydı, yani yakın zaman tekrar gidip, doz yükseltme yapmam lazım levitronun. Haşimato son evresinde değil çünkü t3-t4 normal, tsh fazla ve ilaçla normal. (Anti tg anti tpo baya yüksek) Bunlar dışında tansiyon sürekli 14-9. buda sinir ediyor ki bu yeni çıktı. eskiden 11-7, 12-8 idi hep.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum; İki ayrı ve zıt yorum var. Yabancı kaynaklarda benzer sorular buldum, anladığım kadarı ile, insülin direnci, gizli şeker yada spor yapmama, hareketsiz yaşam ve kilo fazlasından dolayı böyle yüksek çıkabiliyor. Şeker hastası olsaydım bu dediklerimi yediğimde 300-350lere çıkması gerekmez mi? Diğer yandan hiçbir şekilde ne olursa olsun, ne yenirse yensin ve ne kadar zaman geçerse geçsin 140 üstü gizli, 200 üstü tip 2 dir diyen kaynaklarda var.

Bu arada söylemedim 2011den itibaren düzenli kan sayımı ve kan tahlili ile yapılan diğer testleri (bio kimya)senede 2-3 defa yapıyorum. Tokluk bazen yüksek çıkıyor ama sürekli evde ölçüm yaptığımda tokluk sınırın altında. (kan alınarak yapılan testte daha fazla çıkıyor ve doğrusu o kabul edersek ve evde ölçümlerim üstüne 20 eklersek sınırın üstü oluyor tabi ama yine hep 200 altı) İşin ilginci bir doktor "tatlı yemişsindir az zaman geçmiştir anlaşılmaz öyle" vs. derken, diğeri normal değil OGTT testi istiyor. Aslında şeker yükselmesi değil, nadiren şeker düşmeleri yaşıyorum. Bu düşmeler 8-10 saat süren açlık sonunda olmuyor, genelde sabah kahvaltısından sonra öğle öğününü çok geciktirirsem oluyor. 50lere iniyor, ve hipoglisemi bulguları oluyor. (en barizi titreme ve heyecan). yiyince geçiyor. Büyük ihtimal şekere yatkınlık reaktif hipoglisemi var. Tip2 olmadan önüne geçilebiliyormuş sanırım. Doktora gidiyorum ama OGTT yaptırmadım, yaptırmam lazım. Eziyetli olduğu için hep erteledim. Ayrıca haşimato tiroidide var. En son kontrolde sınırdaydı, yani yakın zaman tekrar gidip, doz yükseltme yapmam lazım levitronun. Haşimato son evresinde değil çünkü t3-t4 normal, tsh fazla ve ilaçla normal. (Anti tg anti tpo baya yüksek) Bunlar dışında tansiyon sürekli 14-9. buda sinir ediyor ki bu yeni çıktı. eskiden 11-7, 12-8 idi hep.

Hayvansal ürünleri yemeyi azaltarak kan şekerine ve insülin hormonuna en büyük iyiliği yapmış olursun, istersen kaynak atayım ingilizce olarak.
    Bir günde yediğin yiyecekler çoğunlukla işlenmiş ve hayvansal ürün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 18 Haziran 2015; 12:25:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ciclista kullanıcısına yanıt
    Kırmızı et yemeden doymuyorum diyebilirim. :)
  • quote:

Kırmızı et yemeden doymuyorum diyebilirim. :)

İngilizcen varsa atayım çalışma sonuçlarını kırmızı et oldukça artırıyor tip-2 diyabete yakalanma riskini.
    Vegan olmanın beta-hücrelerini koruduğu birçok çalışmada yazıyor, ve çok daha düşük kan basınçları oluyor.Detaylar çalışmalarda yazıyor anlamazsan yardımcı olurum.

Diyabet ve insülinle ilgili hepsi
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15983191
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23509418
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15523486
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11317662
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24149445
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19351712
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24523914
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18460913
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22385956
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22360800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 18 Haziran 2015; 19:09:56 >

Dostum genel olarak zaten kırmızı etin zararlarını biliyorum. Diyabet dışında da bir sürü zararı var ama alışınca işte :)
  • ben 6 yıldıt tip 1 diyabetim. sana tavsiyem dahiliye doktoruna görünmen ama iyi bi doktor olmalı. ölçümlerle falan uğraşma yani git bi kaç tahlil yapsınlar açlık kaç çıktı şekerin ?
  • ne olursa olsun 180in üstüne çıkmamalıydı ve kırmızı ette sorun yok kararında tüketildiği sürece. karbonhidratlara dikkat etmelisin insülin direnci diyeti var mesela 1400 kalori sanırım o çok uygun bi liste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayln..*

ben 6 yıldıt tip 1 diyabetim. sana tavsiyem dahiliye doktoruna görünmen ama iyi bi doktor olmalı. ölçümlerle falan uğraşma yani git bi kaç tahlil yapsınlar açlık kaç çıktı şekerin ?

Diyabet hayatını olumsuz olarak ne kadar etkiliyor ? İstediğin gibi yiyemiyorsun sanırım ? Benim açlık şekeri 102 çıkmıştı.

Bu arada son 2 aydır diyetteyim. 10 kişilik kırmızı et yemişimdir öyle böyle değil.Son 1 ayda 40 porsiyon köfte yemişimdir abartmıyorum.Bugün öğlen akşam köfte yedim örneğin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KalemKolik

quote:

Orijinalden alıntı: ayln..*

ben 6 yıldıt tip 1 diyabetim. sana tavsiyem dahiliye doktoruna görünmen ama iyi bi doktor olmalı. ölçümlerle falan uğraşma yani git bi kaç tahlil yapsınlar açlık kaç çıktı şekerin ?

Diyabet hayatını olumsuz olarak ne kadar etkiliyor ? İstediğin gibi yiyemiyorsun sanırım ? Benim açlık şekeri 102 çıkmıştı.

Bu arada son 2 aydır diyetteyim. 10 kişilik kırmızı et yemişimdir öyle böyle değil.Son 1 ayda 40 porsiyon köfte yemişimdir abartmıyorum.Bugün öğlen akşam köfte yedim örneğin.

Hayat kalitem cok ama cok dusuk cunku diyabet butum hormonlarimla oynadi. Ama istedigimi yiyebiliyorum tabi cok abartmadan. Bence yanlis yoldasin bobreklerin zarar gorebilir ve ettende tiksinebilirsin. Ben hastalik yillarimin ilk basinda diyetme eksiksiz uyuyordum aile zoruyla tabi. Her oglen ve aksam et, tavuk veya balik vardi menude. Araogunler genelde elma yogurt. Inanir misin 1 yil surdu ama tiksindim suan yani zorda kalmadikca yiyemem. Abanmasan iyi edersin. Diyet listeni diyetisyen yazdiysa bile guvenme cok aptallar var piyasada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen seneki kayıtlarımı buldum copy-paste yapıyorum;

Açlık: 112
    1.Saat: 123
    2.Saat: 140

Açlık: 108
    1.Saat: 129
    2.Saat: 120

Açlık: 118
    1.Saat: 123

Açlık: 112
    1.Saat: 120
    2.Saat: ???

Açlık: 101
    1.Saat: 121
    2.Saat: 113

Açlık: 98
    1.Saat: 124
    2.Saat: ???

Açlık: 97
    1.Saat: 130

Ayrıca zaman zaman hastane ölçümleri, ne zaman ve ne yediğim belirsiz tok karnına ölçümler;

31.05.2011 = 137
    01.11,2011 = 179
    30.07.2014 = 167

Bazı idrar testlerinde şeker pozitif bazılarında negatif. Ketonda keza öyle.

Daha önce dediğim gibi haşimoto yüzünden tiroidde sapıtmış TSH artmış, bünye yavaşlamış olabilir. Oda bütün dengeyi bozan birşey. Aile hekimine gidiyimde pzts yada salı, veriyim kan bakalım, sabah aç giderim, açlık şekeri, tiroidle ilgililer, yapılıyorsa kolesterol falan baktırayım. Açlık kan şekeri 100ün üzerinde çıkarsa OGTTe giderim başka zaman. (aile hekiminde değil hastanede).

• quote:

Dostum genel olarak zaten kırmızı etin zararlarını biliyorum. Diyabet dışında da bir sürü zararı var ama alışınca işte :)

Akıl vermek gibi olmasın ama etde birşey yok diyenlere inanmanı tavsiye etmem bir kanıtları bile olmuyor söyleyenlerin.Etin emin ol baharatsız tuzsuz hiçbir lezzeti yok tada alıştıysan eğer bırakabilirsin git görün doktora ne gerekiyorsa yapılsın ayrıca eti uzun bir süre kes diğer hayvansal ürünleri de azalt bayağı bak bir yıl içinde nasıl kan şekerin düzeliyor.Yerinde olsam doktorlardan fazla diyet tavsiyesi almazdım.Ama herşeyden önce bitkisel öğünler hakkında bilgi edin.Rafine yağlardan ve işlenmiş çoğu gıdadan da uzak durmak lazım.
    En nihayetinde tabii ki kendi vücudun kendi tercihlerin.
    Devamlı editledim ama bir de öğünlerde aldığın karbonhidrattan korkma yüksek karbonhidrat almaya çalış bunu da bildiğin gibi bol meyveyle sağlayabilirsin.Yüksek karbonhidrat alındığında kan şekerinin daha rahat normal seviyelerde dolaştığı yazıyor çalışmalarda bir düşün hayvansal ürünlerde hep az oranda karbonhidrat var.
    Yine de dediklerimin hepsi yanlış da olabilir doğru da bu konularda hevesli olduğumdan genelde yabancı kaynaklardan okuyorum oradan anladığım kadar artık.Zaten linkleri de attım.
    Şifa bulursun umarım.
    Boy kilo kaç bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 19 Haziran 2015; 4:46:40 >

Birkaç sene önce gittiğim dahiliyeci kırmızı etin zararlarından bahsedip, çok çok daha az yemem gerektiğini, daha çok sebze yemem gerektiğini söylemişti. Yani doktorlarda söylüyor kırmızı et yemeyin az yiyin diye.

1.78 cm - 83 kg. Fazlalıklar olduğu gibi göbek olarak var. Bu arada ilginçtir ben 26-27 yaşıma kadar hep zayıftım. Boyumun uzaması bittiğinden beri hep 55 kg civarındaydım. 26-27 yaşından sonra aldım kiloları :) (şimdi 32 yim)
  • quote:

Birkaç sene önce gittiğim dahiliyeci kırmızı etin zararlarından bahsedip, çok çok daha az yemem gerektiğini, daha çok sebze yemem gerektiğini söylemişti. Yani doktorlarda söylüyor kırmızı et yemeyin az yiyin diye.

1.78 cm - 83 kg. Fazlalıklar olduğu gibi göbek olarak var. Bu arada ilginçtir ben 26-27 yaşıma kadar hep zayıftım. Boyumun uzaması bittiğinden beri hep 55 kg civarındaydım. 26-27 yaşından sonra aldım kiloları :) (şimdi 32 yim)

Çok çok daha az yemeni söylediyse işi biliyormuş:) bu arada boyumuz aynıymış. 65 kiloyum yaşı da tahmin etmişsindir.
    Yani sonuç olarak hayvansal şeyleri oldukça azaltman lazım bu beta hücrelerinin işine gelir ve bu iş tersine döner şifa bulursun.
    Kolay gelsin : )

Bugün eczanede kahvaltıdan 2.5 saat sonra şekerimi ölçtürdüm, 116 idi. Ordan aile hekimine uğradım, yemek üstüne tatlı ve kısa süre sonra ölçüm sonucu çok çıkmasının normal olduğunu söyledi şekerin. Tabiki beslenme spor yapmama konuları her zaman söylenen gibi :) Ayrıca bugün normal kolayı bıraktım, şekersiz zero içiyorum ama sanki asiti kaçmış, aroması alınmış kola içiyorum gibi. Ne kadar içersim içeyim tatmin olmuyorum :) Çayda da şekeri azalttım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.