Şimdi Ara

Yeditepe tıp yazsam kendi çabamla temel bilimlerde kendimi geliştirebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeditepe'nin eğitim seviyesi düşük bunu anladım artık. Fakat yeditepe'nin verdiği imkanlar da hiçbir yerde yok. Üniye yatıp zar zor geçmeye değil harbi çalışıp derece yapmaya gideceğim. Textbook vs. ile eğitim dezavantajından ne miktarda sıyrılabilirim? Sınavların basit olması bir miktar avantaj olduğu gibi büyük bir dezavantaj. Tıpta kendini geliştirme olayı var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Temel bilimlerde ilerlemek istiyordunuz diye hatırlıyorum.Türkiye'de özellikle kalabalık devlet tıp fakültelerinde temel bilimler eğitimi çok eski sunumlar şeklinde ve spot bilgiler verilerek anlatılıyor.Lab imkanları ve derslerin verimi zaten kötü düzeylerde çoğu okulda.Yeditepe'nin temel bilimler eğitiminin daha düşük olduğunu nereden duydunuz?Kolaylık, eğitim kalitesinin düşük olduğunu göstermez ki.Bence maddi imkan yönünden(dil eğitimi ve burs) avantajlı bir okula gitmeniz iyi olur.Yurtdışında temel bilimlerde doktora yapmak için para biriktirip dilinizi de geliştirme imkanı elde edersiniz.

• hocam yeditepenin temel eğitiminin düşük olduğunu pek sanmıyorum. Pek bilgim yok ama özellerde genel olarak preklinik eğitim devletlere göre çok daha iyi oluyor. Klinik kısımda hasta çeşitliliği falan derken devletler daha iyi eğitim veriyorlar. Temel bilim için yazılır bence öyle bir amacınız varsa.

Hocam yeditepe'den cerrahpasaya geçen bir hocamla konuştum. Daglar kadar fark olduğunu söyledi. Akdeniz yazsam çok daha iyi olduğunu söyledi. Ben Yeditepe'yi yazar isem eğitim eksikliğini kabul ederek yazacağım. Kendimi geliştirip geliştiremeyeceğimi merak ettim textbook vs ile

Yeditepe o klinik sorununu farklı hastanelere göndererek cözmüş sanırım hocam. Ben preklinikten korkuyorum konuştugum 1 2 kişi de pek iyi olmadığını hocaların ingilizcelerinin yetersiz olduğunu türkçe okusam daha iyi olduğunu söylediler.

Deü'de nasıl temel bilimler hocam memnun musunuz?

• Fena değil diyebilirim.Diğer okullarda okumadığım için karşılaştırmak pek uygun olmaz ama sıralaması Deü'ye yakın olan Gazi'nin temel eğitimine epey kötü diyorlar.Temel istediğiniz için akademik çalışmalar sizin için önemli diye düşünüyorum.Akdeniz, akademik olarak Marmara-Dokuz Eylül-Gazi'den geride bir fakülte.Devlet üniversitelerinden temel bilimler eğitimi olarak pek beklentiniz olmasın bence.İlerlemek istiyorsanız iş sizde bitiyor.Devlet üniversiteleri bu alanda size pek bir şey katmaz diye düşünüyorum

• Teşekkür ederim hocam işler iyice karıştı galiba yeditepe daha mantıklı duruyor. Akdeniz'in temel bilimleri çok iyi dediler bana. Özellikle hocalar çok iyi olduğundan öğrenciden de çok şey bekliyorlarmış. Ben biraz daha bakayım bu duruma.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.