Şimdi Ara

Yedek Subaylığı Bedelliye Çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Benim 2025 Haziran sonunda ertelemem bitiyor ancak öğrendiğim kadarıyla yoklama işlemlerini daha öncesinde bitirmem kaydıyla 2026'ya kadar kaçağa düşmüyormuşum. Bu dönemde yedek subaylığa başvurmayı düşünüyorum. Yalnız, yedek subaylığı takım komutanı değil de meslekçi olarak yapmak istiyorum. Eğer takım komutanı çıkarsa bunu bedelliye çevirmek mümkün müdür? Takım komutanı ya da meslekçi olduğumuz sınıflandırma sonucunda mı yoksa sevk belgesini aldıktan sonra mı kesin olarak belli oluyor? Hangisinde belli oluyorsa, o aşamadan sonra bedelliye çevirmek mümkün müdür? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Daha önce yoklama islemlerini tamamlayıp gideceğiniz birlik belli olmadıysa (yani sınıflandırma) 31 Aralık 2025e kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak. İlla tecil bitmeden yaptırmanız gerekmiyor.
    İlgili duyuru
    www.msb.gov.tr
    2025 Yılı Yoklama Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/ce27fa8aeeea44fdb07d6f7b8b2a2a28

Sınıflandırma sonuçlarından meslek kurası veya takım komutanı olunduğu kısmen anlaşılabilir.
    Jandarma, hava ve deniz kuvvetlerine çıkıp sınıf: topçu yazıyorsa %99 meslek kurası olur.
    Ama kara kuvvetlerine çıkıp sınıf: topçu yazıyorsa anca sevk belgesinden anlaşılabilir.
    Sınıf kısmında, piyade, tank, muhabere, istihkam, Bakım ibaresi olanlar 2.5 ay egitimi olan tayfa.

Sevk belgesini aldıktan sonra yol ve iade bedeli de sisteme düşüyor. Bildiğim kadarıyla bedelliye çevirmek için şubeden sevki iptal ettirmek gerekebilir. Siz yine de görüşürsünüz

Bir de şu var. Her meslek kurası çıkan mesleği ile ilgili iş yapacağı anlamına gelmiyor. Burada kendi yaşadığım örnekleri anlattım.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161277909

Hakeza eğitimin ağırlığı-zorluğu da, eğitime giren subay veya astsubaya göre değişebilir. Mesela bizim eğitime astsubay çavuş girmisti, 3 defa sürünmeye cezası aldık, ya tabur ya bölük komutanından aldık.
    Bizden sonraki dönemin eğitime yeni atanan bir teğmeni vermişler, elemanların içlerinden geçmiş.

Askerligin iyi veya kötü geçmesi,
    Gittiğiniz yere,
    Oradaki ast ve üstlerinizle olan muhabbetinize - tavırlarınıza (karşılıklı)
    Ve askerlik psikolojisini kaldırıp kaldıramayacağınıza
    Bağlıdır. O yüzden binbir çeşit askerlik anısı olur. Bana sorsan aynı askerliği tekrar yaparım. Doğuda sınır karakolunda yapmış birine sorsan milyon versen gitmez.

Kaybedecek bir işiniz ve bedelliyi karşılayacak maddi durumunuz varsa hiç düşünmeyin bence.
    Devlet memuru iseniz size kalmış. Askerliğin kötü tarafı başlayınca bitirmek gerekiyor, bedelli şansınız olmayacak.
    Paraya ihtiyacınız varsa o bambaşka durum.

Askerliğin kısası makbuldür diye genelde herkese uyan bir önerme vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik (YEDEK SUBAY mı Oldum??)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.