Şimdi Ara

Askerlik tecili sınır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba beyler, haziran 1993 doğumluyum. 2021 Şubat ayında Üniversite lisans'tan mezun oldum. Askerliğimi ne zamana kadar tecil ettirebilirim. Şu an 31/12/2021 olarak gözükmekte.




  • Lisans mezunları 28 yaşını doldurduğu yılın sonuna kadar tecil ettirebilir. Yani senin için bu yılın sonuna kadar oluyor sanırım.

    https://asal.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisanstaki 28 yaş olayı öğrenciyken geçerli mezun olan için 32 yaşına kadar sınır var. 2 yılı tam olarak kullanabilirsiniz. Erteleme başvurusu veya yoklama sonrası erteleme yaptırmanız yeterli.
    İlgili yönetmelik maddesini bırakıyorum.

    quote:

    Öğretim kurumlarından terk, ilişiği kesilen veya mezun olanların ertelemeleri

    MADDE 48 – (1) Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;

    a) Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl,

    b) Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl,

    c) Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl,

    ç) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için denklik onay birimine başvuru tarihinden itibaren ilave bir yıl,

    d) Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlara bir yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ilave bir yıl,

    süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları ile denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için bir yıllık erteleme süresi verilenler için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

    (2) Yurt dışı yükseköğretim kurumları mezunlarının erteleme süreleri hiçbir şekilde lisans mezunlarının mezuniyet tarihinden itibaren üç yılı, yüksek lisans mezunları için mezuniyet tarihinden itibaren iki yılı geçemez.

    (3) Erteleme süresi içerisinde yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranların askerlikleri öğrencilik nedeniyle ertelenir.

    (4) Askerlik çağına girmeden önce lise veya dengi okullar ya da meslek yüksekokullarından mezun olanlar ile fakülte/yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişiği kesilenlerin ertelemeleri, askerlik çağına girdikleri yıldan itibaren başlar.

    (5) Yurt dışındaki öğrenim kurumlarında öğrenim görerek yetkili makamlarca denkliği tanınanların askerlikleri, tanındığı öğrenim seviyesine göre bu maddede belirtilen sürelere göre ertelenir.

    (6) Çift ana dal programından mezun olanlardan erteleme talep edenlerin işlemleri işlem yaptırmak istedikleri program üzerinden yapılır.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Sağolum hocam ben de böyle biliyordum. Ama herkes farklı bir şey diyor. Kafam karıştı açıkcası tam sınır yaş.

  • benbenben10 B kullanıcısına yanıt

    Yapacağınız şey aksiyona geçmek. Ya edevletten erteleme başvurusu yapar, 15 güne hallolmasını beklersiniz. Ya da en yakın şubeye gider, erteleme istersiniz. Hakkınız varsa ertelenir ki yönetmeliğe göre var görünüyor. Hakkınız yoksa 31 aralığa kadar yoklamanızı yaptırın derler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler tecilim 2 yıl daha uzadı. Aynı sorunun cevabını arayan arkadaşlar için mezun olduktan sonra yaş sınırı yok lisans meznuiyetten sonra 2 yıl daha tecil hakkınız var.

  • benbenben10 B kullanıcısına yanıt

    Bende lisans mezunu oldum yaş 28 tecil hakkım varmıdır bilginiz varmı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cenhret C kullanıcısına yanıt

    Yasalar, yönetmelikler kişiye özel değildir. Herkes için geçerlidir. O arkadaş faydalandıysa siz de faydalanabilirsiniz. Yapmanız gereken edevletten denemek veya en yakın askerlik şubeye lisans mezun belgeniz ile başvurmak.


    www.turkiye.gov.tr
    ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu
    https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-askerlik-erteleme-basvurusu


    www.turkiye.gov.tr
    Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.