Şimdi Ara

YDS'ye hazırlanıyorum, kafayı yemek üzereyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yüksek lisans ve akademisyenlik için erkenden YDS'ye hazırlanıp kısmet olursa bu sene bu işi halletmek istiyorum. Üni 2. sınıfa geçtim. Bu sene YDS, önümüzdeki sene ALES, 3. sene de 2. dil için çalışıcam. Ama YDS için kafayı yemek üzereyim, YDS ile ilgili hiçbir tecrübem bilgim olmadığı için her şey çok karışık geliyor bana.

    Önümde Temmuz, Ağustos, Eylül olmak üzere bütün günlerimi ayırabileceğim 3 ay var. Ekimden sonra okul başlayacağı için haftasonları dışında vakit ayıramayabilirim. Hedefim Martın sonunda yapılacak ilkbahar YDS sınavından 70-80 arasında garanti puan alıp bu dertten kurtulmak zira bunu seneye falan bırakırsam her şey üst üste gelir.

    Bilenler, daha önce girmiş olanlar bu konu hakkında tecrübelerini paylaşırsa sevinirim, iyi bayramlarr



  • ben de böyle bir durumdayım, takip.
  • Herşeyden önce oldukça fazla kelime bilgisi gerektiyor bence. Ben de giricem kısmetse bu sonbahar dönemindeki sınava ancak gramer bilmekle bitmiyor iş, her konudan paragraf çıkabiliyor ve neye uğradığını şaşırıyor insan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 üzerinden 95 almıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    nasıl çalıştınız hocam hedefim 80
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A D M I R A L

    nasıl çalıştınız hocam hedefim 80

    Ben İngilizce kursuna gittiğim için zor olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazırlık sınıfından bu sene mezun oldum bende gireceğim ydsye bakalım nankör dil ingilizce 1-2 ay çalısmasan unutuyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben işte 3 ayımı ayırdım okul başlayana kadar. Bu süre içinde gelişebileceğim kadar gelişicem

    Murat Kurt'un Türkçe açıklamalı grammer kitabı ile Cambridge'nin 3 seri kitabını aldım. Bunlarla başlayacağım. Bu 4 kitap ile grammeri halledersin diyorlar bakalım ne olacak. 1 ay ayırdım bu 4 kitap için. Sonra reading yapmaya başlicam. Speaking ve Writing şimdilik beni ilgilendirmiyor sınav odaklıyım. Yanlış ama ne yapayım sınavdan sonra ağırlık veririm bunlara :D Reading için ise öncelikle ODTÜ'nün efsane Reader at Work diye 2 kitabı var onları edindim. Bunlarla başlayıp eksik olan alt yapımı tamamlicam, sonrası için bir fikrim yok :D

    TEMMUZ: Grammer
    AĞUSTOS: Reading
    EYLÜL: Vocabulary + YDS

    Çok kafam karışırsa Marmara'nın kendi açtığı YDS kursu varmış, ona katılırım belki ama işte kurs işe yaramıyor bende. Kendim çalışmayı daha çok seviyorum ama bilmiyorum. Marta kadar sürem var, hedefim 70-80 puan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A D M I R A L -- 8 Temmuz 2016; 14:51:41 >




  • Merhaba. İngilizce seviyen ne durumda? Geçmiş yıllardan sanırım en son 2013ün sınav soruları yayınlanmıştı.2012 filanda var.Onları çözdünmü hiç,çözmediysen indir çöz durumunu net öğren.

    Sınavda kelime sorusu az gibi gözüküyor fakat kelime anlamını bilmediğinde yapamayacağın birçok soru vardı ben girdiğimde. Bu yüzden bana göre en önemlisi kelime bilgisi.Fazla bir kelime bilgin yoksa elinden sözlük düşmeyecek öncelikle. Çalıştığın konuda,oynadığın oyunda , izlediğin dizide ne var ne yok bakacaksın hepsine.Defter tutabilirsen tut .Bazı hocaların facete vs gruplarda paylaştığı kelime listeleri var. Baya fazla kelime var buralarda.Çıktısını al dursun elinde gel git bak.Oturup tek seferde ezberlemek çok zor olur.Bahar yds'si diyorsun çok vakit var,hallolur kelimeler baya.

    Grammar karışık gibi gözüksede bence en rahatı olur senin için.Çünkü yapacağın şey belli.Alacaksın güzel bir kitap oturup çalışacaksın başka yolu yok.Piyasada sınav taktikleri veren kitaplar var.Ben almıştım bir tanede bakmaya pek fırsatım olmadı. Mesela anahtar bir kelime vermiş , şu soru tarzında eğer bu kelime varsa doğru cevap budur gibi. İngilizce öğrenmede çok işe yarar mı bu kitaplar bilmiyorum(bence yaramaz) ama sadece sınavı atlatmak için gireceksen bu işe , bakmanda fayda var.

    Sınavda çeviri soruları vardı.Bunlar görece basit .Ama bunlarda da kelime anlamı bilmen gerekiyor.Anlamlar çok yakın olduğundan kelime kelime gidiyorsun bazı sorularda.

    Paragraf soruları için bol bol soru çözmen lazım.Aynı bizim türkçe sınavları gibi işte . Soru tarzlarını benimsemen, pratik kazanman için soru çözmeye ağırlık vermelisin.Bunun grammarinede yardımı olur. Sınava kadar aşinalık kazanabilirmisin bilmiyorum ama kuralları vs hatırlamadığın yerde cümlenin gelişinden rahatça çıkartacaksın zamanla.

    Pek ayrıntılı yazamadım ama hatırladıklarım bu kadar.Elimden gelen birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım fırsat buldukça.




  • Bir tane defter edin. Ona yeni öğrendiğin kelimeleri not et ve altına onları 4 kere ardı ardına yaz. 3 gün ya da 1 hafta sonunda tekrar et. Halledersin böylece kelimeleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GjRr1 -- 8 Temmuz 2016; 15:10:07 >
  • Valla bu bahar döneminde hiç çalışmadığım halde 80 aldım.

    En son 2011 yılında ingilizce görmüştüm. Ondan beridir bir kere bile kitap açıp çalışmışlığım yok. Çevremde hayatı ingilizce olan insanlar var. Aralarında 70'i geçen yok.

    Sanırım dilin mantığını kavramak lazım. Mesela benim grammer çok kötü. Çünkü Türkçe dil bilgisi de bilmiyorum. Neyin zarf, neyin tümleç olduğunu bilmiyorum. Haliyle ingilizcede de öğrenemiyorum bir türlü. Ancak ingilizce bir cümle okuduğumda grammer bilmesem bile bir yanlışlık varsa direkt anlıyorum. Mesela Türkçede de dil bilgisi bilmeseniz bile bir insan yanlış bir cümle kurduğunda anlarsınız. Aynı o şekilde. Yada cümle içindeki kelimelerin çoğunu bilmesem bile anlıyorum cümleyi. Kelimeyi bilmiyorum ama bir aşinalığım oluyor, yada cümlenin şeklinden diyorum ki bu aşağı yukarı şu anlama geliyordur. Çoğunlukla da doğru tahmin ediyorum.


    Benim tavsiyem öyle harıl harıl ingilizce çalışmak değil. Tabi istiyorsan çalış yine. Ama böyle yapmak biraz ezberlemek oluyor ve unutuluyor. İngilizce kitap okumanı öneririm. Seveceğin romanları okuyabilirsin. Ancak bunları bir kere okumak yetmez. Tekrar tekrar okumalısın ki kitaptaki kelimeleri aklına kazıyasın.
    Ayrıca oyun oynarken, film/dizi izlerken kesinlikle Türkçe kullanma. Hep ingilizce oynamaya yada izlemeye çalış. Bunun çok yararı olur. Ayrıca tavsiyem ingilizce izlerken de altyazılı izleme. Türkçe altyazılı kesinlikle izleme çünkü altyazıyı okurken insanların söylediğini kaçırırsın. Söylenenleri anlayamıyorsan ingilizce altyazılı izleyebilirsin başlarda.

    Ayrıca bir video izleyeceksen ingilizce tercih et. İngilizce şarkı dinlerken sözlerini anlamaya çalış. Bir araştırma yapacaksan internette ingilizce araştır. Falan filan işte. Kısaca ingilizceyi hayatının merkezine koy. Yoksa bir yds'de 80 alırsın, daha sonra unutursun.




  • Alastair JR A kullanıcısına yanıt
    Çook teşekkür ederim cevabınız için. geçmiş soruları çözmedim zira biliyorum yani kendimi çözecek seviyede değilim :D Sınav taktikleri veren kitapları gördüm ama pek çok kitap var, siz hangisi kullandınız?? İrem yayınlarının 2 serilik bir strateji kitabı varmış o hoşuma gitti ama bilmiyorum. Kelime için ise daha hem pratik yapabileceğim hem de kelime öğrenebileceğim kitaplar tercih edicem, sözlükten kelime ezber yapamam, sıkılırım öyle şeylerden.

    bu linkte kelimeleri gruplandırarak vermişler, bunların da çıktılarını alıcam.

    Aslında ben bir tık daha fazlasını istiyorum. Yani sınav için 6-7 bin kelime bilgisinin yeterli olacağını söylüyorlar, ben 10 bin kelime istiyorum. İyi seçilmiş 1-2 kitap ile istenilen seviyeye ulaşılabileceğini söylüyorlar ben elimden geldiğince her kitabı çözmek istiyorum. Garantici bir karakterim vardır. Eğer o garantiyi hissedemezsem istediğim hedefi tuttursam bile tatmin olamam.

    Ayrıca benim korkum şu: Ekim ayına kadar bütün gün çalışıcam ama sonra okul başlayacak ve mecburum ihmal edicem ingilizceyi. Bunu nasıl önlerim??




  • Madem akademik düşüncen var, uzun ama faydalı olabilecek bir yazı yazıyorum.

    YDS den 75 puan almış bir doktora öğrencisi olarak sana yardımcı olabilirim.

    Ales in geçerlilik süresi 3 yıldır, YDS nin ise ,yabancı dille eğitim veren yerler haricinde, süresizdir.

    Öncelikle yüksek lisans, doktora yapmak istiyor ve araştırma görevlisi ve uzman gibi yerlerde kadro bulmak istiyorsan ilk yapman gereken şey sağlam bir hoca bulmaktır. Kısaca torpil diyebiliriz buna. çünkü ileride puanların çok yüksek olsa bile senden çok daha düşük puanlı biri atanırsa şaşırma.

    İyi bir hocayı danışman olarak seçtikten sonra bölümün diğer hocaları ile de aranın iyi olması gerekir ki alım olduğunda seni düşünsünler almak için..

    Gelelim senin söylediklerine. YDS yi şimdiden halletmek istemen mantıklı. Ama ortalaman da önemli olabiliyor. Derslerini ihmal etmeden hem ortalama, hem ales hem de dil puanın yüksek olmalı. Alımlarda ales her zaman önemli oluyor.

    YDS ye çalışmaya 3. sınıfta başlamıştım ki iyiki başlamışım. Yüksek lisansta hallederim mantığı ile giden birçok arkadaşım dil i halledemediği için bıraktılar. Benim avantajım erkenden başlamak oldu. Girdiğim ilk sınavda 58 almıştım, bu da doktora yapmak için yetiyordu, ama 65 ve üstüne de varmak gerekirdi. Dil öğrenmek zaman istiyor ve her zaman da çalışmak gerekir. İngilizce makaleler okuduğumdan dilim farkında olmadan gelişmiş, çalışmadan girdiğim sınavdan 75 aldım.

    Burada en önemli nokta dildeki mantığı anlamak ve okuma yapmak. taktik vs ile uğraşma. Okuduğunu anlamaya çalış ve sakın strese girme. Daha önünde zamanın var. Düşük puan alabilirsin. Ama bunu yükseltebilirsin. notlarım 58-43-75 şeklinde değişti. Ama yılmadım.

    Öncelikle grammer vs çok iyi halletmen gerekir. Dildeki mantığı kavradıktan sonra Reader at work ve more to read kitapları var, onları okumalısın. PDF leri mevcut, istersen atabilirim. Bunları hallet ve sınavda çıkmış soruları çöz 70+ alırsın. Sıralaması ise reader at work 1 -2 more to read 1 - 2.

    Ales için hızlı isen halledersin sorular zor değil, zaman yetmiyor.

    Burada en önemli şey hedefinden eminsen ve ne yapman gerektiğini biliyorsan asla pes etme, yolunda devam et.

    The world makes way for those who know where they are going.

    Not: bölümüm fizik.




  • insan. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim görüşleriniz için. Bende tarih bölümünde okuyorum bu sene 2. sınıfa başlicam. Akademik bir kariyer hedefim hep vardı ama bölüme başlayınca bu daha da arttı. Hocalarla aram iyi, beni severler sağolsunlar. Hele bir hoca ile çok çok iyi, işte o yönlendiriyor beni. Onunla konuştuğumda önceliğimi dile vermemi söyledi. Not ortalamam fena değil 2.90-3.00 arası değişti bu sene ama bunların altına inmem gibime geliyor, bütünlemeler kaldırılmasaydı iyiydi :D

    2. SINIF: YDS'nin bazı yerlerde min 5 yıl olmak üzere sınırsız geçerli olduğunu bildiğim için bu yılımı ona ayırdım. Ne yapıp edip bu sene YDS'yi halledip bu sorunu ortadan kaldırmak istiyorum.
    3. SINIF: Bu seneyi ise ALES'e ayırıcam. Yine 2. sınıfın bitiminde yazın çalışmaya başlicam ve sene sonunda ALES'e girip bu kısmı da halledicem.
    4. SINIF: YDS ve ALES sorununu atlattıktan sonra artık kişisel gelişimime önem göstericem. İngilizcemi daha da geliştiricem, Alanımla ilgili araştırmalar yapmaya ve 2. dilimi öğrenmeye başlicam.

    Kendimce böyle bir plan yaptım. Bölümdekileri tanıdığım için erken bunları halletmemin benim için avantaj olacağını düşünüyorum zira bunlar kimsenin umrunda değil. Normalde 3. veya 4. sınıfta böyle şeyler yapmaya başlayan öğrencilere alışık hocaların önüne ben 3. sınıfın sonunda hem dil hem de ales belgemi koymak istiyorum.

    YDS için ise dediğiniz gibi ODTÜ'nün READER AT WORK 1-2 ve MORE TO READ 1-2 kitaplarını zaten listeme eklemiştim. PDF ile verimli çalışamadığım için kitap olarak alıyorum hatta reader at work kitaplarını aldım bile duruyorlar :D

    Hocam aklımda yapmak istediğim çok şey var ama pek çok engel var. Bu yüzden hepsi üst üste gelmesin diye şimdiden bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İnşallah başarırım




  • A D M I R A L kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Bahsettiğim kelimeler aynı sizin attığınız gibi.Böyle birçok liste var.Abartmadan ,Düzgün bir hocanın listelerini alın çalışın.

    Aynen benim aldığım kitaplarda irem yayıncılıktı.2 yazarı vardı ,Gürbüz mü neydi birinin adı.Ben kitabı konu tekrarı yapayım diye almıştım pek içeriğinden haberim olmadan.Bu yüzden pek beğenmemiştim,çalışasımda yoktu ondan belkide.Ama sınav stratejisi için iyi bir kitaba benziyordu alınabilir yani.Elimde olsa şu an bakardım sizin için.Kitabı hiç çözmedim öyle bir baktım o kadar . Bu yüzden net birşey söyleyip yanıltmayayım , kullanan filan çıkarsa onlar daha iyi yorumlar.

    Kitap tercihlerini iyi yap.Bencede güzel çalışırsan hallolur 1-2 kitapla.Fazlasını çözersende zararı değil yararı olur

    3 ay çalışıp sınava kadar bırakırsan unutursun kesinlikle. Tabi tatildeki kadar vakit ayıramazsın ama illa ayırabileceğin vaktin olur. Edebildiğin kadar tekrar edersin.Tamamen bırakma, az da olsa düzenli tekrar yaparsan problem yaşayacağını düşünmüyorum.




  • @Alastair JR @Uberior @by-ko Teşekkür ederim

    Okul başladıktan sonraki dönem için artık test çözmeyi düşünüyorum. Mesela kelime öğreten testler falan varmış. Boş vakitlerimde, otobüste falan çözerim
  • YDS İngiizce mi? İngilizce zor biraz, çok çalışmak gerekir.
  • A.F.Y.D kullanıcısına yanıt
    İngilizce hocam, zor olmaması için çabalıyorum bende :D
  • A D M I R A L kullanıcısına yanıt
    hocam ben hep 30-35 yanlış çekerdim denemelerden, düşün, şu an yeminli tercümanın yaptığı çevirideki her hatayı anlıyorum ama 30-35 yanlış çıkıyor o kadar zor, kafayı yedirtir, iyi ki geçti, hele toefl'ı düşünemiyorum.
  • A.F.Y.D kullanıcısına yanıt
    Kaç puan aldınız??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.