Şimdi Ara

Özgeçmişim yüzünden iş bulamıyorum.Delirmek,kafayı yemek üzereyim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
5
Favori
23.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar liseden mezun olduktan sonra bir akaryakıt istasyonunun marketinde 3 yıl çalıştım.Askerlik sebebiyle bu iş yerinden 22 yaşında ayrıldıktan sonra vatani görevimi yapmaya gittim...Herşey askerden geldikten sonra başladı..


    Daha vasıflı,daha nitelikli bir iş arayışındaydım,bende eski iş yerime başvurmayıp JTİ sigara firmasına plasiyer olarak yani satış temsilcisi pozisyonunda işe girdim..Winston,Camel,LD,Monte Carlo vs bu sigaraları Transit tarzı arabaya yükleyip Tekel bayiler,bakkallar,marketler,benzin istasyonlarına satıyordum,aynı zamanda tahsilatlarını topluyordum..Maaşı oldukça tatmin ediciydi ama iş o kadar ağır ve psikolojik olarak yıpratıcıydıki sabah 7'de gidip akşam 10'larda 11'lerde işten çıkıyordum..Hatta gece 2'de bile çıktığımı biliyorum...Ne ailemi ne arkadaşlarımı görebiliyordum..Kardeşimin doğum gününe bile gidememiştim...Anlayacağınız sosyal hayatım tamamiyle sıfırdı!!!


    -Şeflerin verdiği absürt hedefler,satış baskıları,tahsilatı almadan gelme,satmadan sakın gelme baskıları vs dayanamayıp 3 ay sonunda işi bıraktım...Burdan ayrıldıktan sonra üniversite okumaya karar verdim ama üniversite sınavına daha çok olduğu için boşta kalmamak adına bir akaryakıt istasyonunun marketinde işe başladım..O ara üniversite sınavına girdim,tercihlerimi yaptım,tercihler açıklandı ve Erciyes üniversitesinde İnsan Kaynakları Yönetimi lisans bölümü kazandım...5 ayın sonunda üniversiteye başlamak için bu akaryakıt istasyonundan ayrıldım...24 yaşında Üniversiteye gittim,lisans eğitimini aldım,28 yaşında okulu bitirdim ve İstanbula tekrar geldim yaklaşık 600 iş yerinin İnsan Kaynakları pozisyonu için Kariyer.net ve benzeri uzantılı sitelerden başvurularda bulundum..Yaklaşık 50 iş görüşmesine çağrıldım ve hepsi ne yazıkki olumsuz sonuçlandı...


    Çoğunun sebebi ise JTI'de 3 ay,2.ci akaryakıt istasyonu maceramda 5 ay çalışıp işi bırakmış olmam..Çoğu görüşmede karşımdaki İK'cılar "istikrarsız bir iş hayatın var,biz buraya sürekli çalışacak düzenli bir personel arıyoruz" diyorlar...


    Ne kadar izah etsem,durumu anlatsamda nafile...Anlamıyorlar!!



    Bazılarıda yaşımdan ötürü,bazıları iş tecrübesizliğimden dolayı,bazılarıda beni marketçi mavi yaka olarak gördükleri için beyaz yaka diye tabir edilen o departmana uygun görmediler.....


    Arkadaşlar 28 yaşındayım geleceğimi kurmak,hayata başlamak yuva kurmak istiyorum ama iş yok!!! Torpili olanlar,adamı,dayısı olanlar bir yerlere geliyor,hayatı o kadar rahat,geleceği hiç düşünmeden umursamadan yaşıyorlar...İnanın bu o kadar zoruma gidiyorki anlatamam...Geceleri geleceğimi düşünmekten,ne olacağım ben diye düşünmekten uyku uyuyamaz oldum...Ne yapalım hocam bana akıl verin hırsızlıkmı yapayım! Çalıp çırpalımmı?? Bu yaşta evde oturmak işe yaramamak çok ama çok zoruma gidiyor!!!!!!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İşsizlik durumu, ne olacağım baskısı çok kötü. Eskiden ben de çok yaşardım hocam o yüzden konuyu okuduğumda bir kaç cümle yazmadan geçmek istemedim. Her zaman bugünlerin geçeceğini, ileride iyi yerlere geleceğinizi düşünün. Özellikle bu pandemi döneminde firmalar ince eleyip sık dokuyor, o yüzden bu dönemde iş bulamaniz normal.

    Siz kendinizi geliştirmek için elinizden geleni yapmışsınız, bu saatten sonrası biraz da şans açıkçası. Çalıştığım firmada ik ile aram iyidir, görüşmelerde bazen nasıl eleman aldıklarını anlatırlardi şok olurdum. Pes etmeden başvurmaya devam edin elbet bir firmada şansınız gülecek.

    Kimler hangi pozisyonlarda hangi işleri yapıyorlar görseniz şaşkınlıklan dilinizi yutarsiniz, bu durumun sizin kişisel eksikliğinize değil, ülkenin saçma sapan bir iş sistemi olduğundan dolayı iş bulamadığınizi anlamanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.

    Umarim en kısa sürede bu durumdan kurtulursunuz, umudunuzu kaybetmeyin :)
    Sana ciddi bir tavsiye vereceğim. Kpss lisans başvuruları devam ediyor olmalı. Kpss'ye gir, en azından 70-75 puan al ve mübaşirlikle infaz koruma memurluğunu da düşün. Polis astsubay alımlarını da takip et. Kendi bölümün için de uğraş. Bu yaşlardan sonra pek seçim şansı olmuyor: bir yerden başla, vakit çok hızlı geçiyor.
  • Bir pompacilik yapmamissin kardesim. Ne diyelim hakkinda hayirlisi ne kadar sikma canini desemde kafaya takiyor insan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bime gir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şoka gir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha uzun çalıştığını gösteren sahte CV oluştur o zaman. Eski iş yerlerini tek tek arayıp sormazlar sanırım kaç ay çalıştı diye.

  • Aynı durumdayız. Uyuyamıyorum bazen. Annemde sürekli bir baskı uyguluyor. İyice delirdim.Özgeçmişim yüzünden iş bulamıyorum.Delirmek,kafayı yemek üzereyim.. 

  • CV ni boş bırak o zaman

  • Sana ciddi bir tavsiye vereceğim. Kpss lisans başvuruları devam ediyor olmalı. Kpss'ye gir, en azından 70-75 puan al ve mübaşirlikle infaz koruma memurluğunu da düşün. Polis astsubay alımlarını da takip et. Kendi bölümün için de uğraş. Bu yaşlardan sonra pek seçim şansı olmuyor: bir yerden başla, vakit çok hızlı geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları alay etmiş bim şok diye alay edilecek durum yok ortada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş, işte aranır.


    Hem masaya psikolojik olarak rahat konumda oturursun, hem de karşındaki kişi seni muhtaç görmediği için bunu leverage olarak kullanamaz.

  • Bunu denedim hocam..Sahte bir cv oluşturdum...


    3 yıl akaryakıt istasyonunda markette çalıştım daha sonra askere gittim,askerden sonra JTI'de 1 buçuk yıl aralıksız çalışıp lisans eğitimi için işten ayrıldım,4 yıllık lisans eğitimimi tamamladım diye bir CV hazırladım..Bir kaç yer kabul etti ama bu sefer 4A hizmet dökümü ve işkur kayıt belgesi istediler..Bunları verincede haliyle kaba gibi ortaya çıktı tüm özgeçmişim...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbolineam T kullanıcısına yanıt

    Tam ana avrat bacı kardeş ne varsa küfür edecektimki baktım Turboymuş...Ağını atmış sazan bekliyor :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt

    Nasıl yani anlamadım,detaylandırırmısınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sreylare kullanıcısına yanıt

    Subay ve Astsubaylığa yaşım tutmuyor hocam...Kpss'ye başvurdum en azından sınava gireyim belki polis molis birşeyler tuttururuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

    Daha uzun çalıştığını gösteren sahte CV oluştur o zaman. Eski iş yerlerini tek tek arayıp sormazlar sanırım kaç ay çalıştı diye.

    sigortaya bakıyorlar, sallamak o kadarda garanti değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HektorCupes

    Nasıl yani anlamadım,detaylandırırmısınız?

    Isten ayrilmak yerine calisir konumdayken is ariyor olmaliydin. Bir gun hastaneye gitmem lazim deyip is gorusmesine giderdin

  • Reis bu ülkeye işsiz adam da lazım. Boşver hiç iş bulamazsak yapacağımız belli.
    Özgeçmişim yüzünden iş bulamıyorum.Delirmek,kafayı yemek üzereyim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıl uyduruk bir bölüm okumak yerine istikrarlı çalışmaya devam etsen şu an çok daha iyi durumda olurdun. birde insan kaynaklarına genelde kadınları alıyorlar nedense...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: meola147of

    Reis bu ülkeye işsiz adam da lazım. Boşver hiç iş bulamazsak yapacağımız belli.

    Kendimizi asmaktan başka bir çare bırakmıyorlar. Bu adaletsiz düzenden nefret ediyorum.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.