Şimdi Ara

YDS Nasıl Geçti Dostlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
5.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biri ekşi'ye yazmış, geçen dönemki sınava göre sıralamalardaki yoğunluk çok değişik.

giren sayısı = 133503
    90-100 puan arası= 9093 kişi yani 6.81%
    80-89 puan arası= 13237 kişi yani 9.91%
    70-79 puan arası= 14854 kişi yani 11.13%
    0-49 puan arası= 60404 kişi yani 45.24%

ve 2013 yds (kpds yerine geçiyor)
    giren sayısı = 289076
    90-100 puan arası= 1742 kişi yani 0.60%
    80-89 puan arası= 8009 kişi yani 2.77%
    70-79 puan arası= 13686 kişi yani 4.73%
    0-49 puan arası= 218039 kişi yani 75.43%

Bu sene sınavlar birleşince giren sayısı fazla olduğu halde 70'i geçen sayısı daha az. Bu da sınavın zorluğuna işaret. Belki not bareminde değişiklik yapılır, bilemiyorum.
  • not bareminde değişiklik yapılmalı şaka gibi %75lik dilim başarısız
  • Üstadlar not baremi değişmez, değişse bile çoğu kişinin işine yaramaz çünkü örneğin ben araştırma görevlisi başvurularına bakacağım, yani a,b,c,d beni ve rakiplermi bağlamıyor... dengesizlik şuradaki önceki dandik sınavdan 67 alıp bu sınavdan 60 alamayan adam benden avantajlı.
    Ayrıca çoğu kişi doktoraya başvuracaktı 50 alamadılar not baremi değişse ne olacak ki?
  • ilk girişim 45 almam lazımdı 35 almışım daha mezun olmama 1,5 sene var yani 3 kere daha girebilirim demek.Sizce hangi kaynaklardan nasıl çalışmalıyım?
  • Hocam o halde, geçmiş sınavları tanımayacaklar. Haksız rekabet söz konusu. Zaten sıfır çekenlerin durumu ve sınav ortalaması da ortada. Olmaz böyle bir adaletsizlik.

Bu gereksiz ÖSYM sınavlarıyla uğraşacağımıza IELTS'e girmek daha mantıklı. Öyle denklikler yapmışlar ki, gir IELTS'e işi bitir diyorlar. IELTS 4, ilkokul İngilizcesi notudur. Adamın 4'e verdiği YDS denkliği ise 60. Arkadaşım girmişti IELTS'e kapak kaldırmadan 6 almıştı, ki bu sınavda da 65 almış biri. IELTS 6 ise YDS 78'e denk geliyor. Şaka gibi ÖSYM. Kediye ciğer emanet ederim, bunlara emeğimi etmem.
  • 2012 Kpdsden 91.25 almıştım A puanı aldıydım, şimdi kpss için zorunluluk getirdiler bu kazık sınava girdik 82.5 zar zor aldım A oldu sana B... böyle saçma bi sistem bu kadar gereksiz zor bir sınav yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

Hocam o halde, geçmiş sınavları tanımayacaklar. Haksız rekabet söz konusu. Zaten sıfır çekenlerin durumu ve sınav ortalaması da ortada. Olmaz böyle bir adaletsizlik.

Bu gereksiz ÖSYM sınavlarıyla uğraşacağımıza IELTS'e girmek daha mantıklı. Öyle denklikler yapmışlar ki, gir IELTS'e işi bitir diyorlar. IELTS 4, ilkokul İngilizcesi notudur. Adamın 4'e verdiği YDS denkliği ise 60. Arkadaşım girmişti IELTS'e kapak kaldırmadan 6 almıştı, ki bu sınavda da 65 almış biri. IELTS 6 ise YDS 78'e denk geliyor. Şaka gibi ÖSYM. Kediye ciğer emanet ederim, bunlara emeğimi etmem.

Maalesef eski sınavları tanımama gibi birşey teknik olarak yapamazlar, Bu bizden daha fazla mağdur olacak kişi anlamına gelir. Ösym artık bu zorluk seviyesinde devam eder. Artık alternetiflere yönleneceğiz, Ne yapalım. Ösym umarım son yanlışını bize yapmış olur ve düzeltme sürecinin bir parçası olur ne diyelim. Bu sınav ÖSYM olan güveni kaba bir tabirle foşurt etti
    İngizilizce sınavını tamamen İELTS'e bıraksa fena olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 17 Nisan 2013; 17:27:17 >

• rezillik bu kadar zor sordular çoğu kişi başarısız oldu bende dahil !!!
  • sonbahar kpds 45 puan çıplak alelade bilgilerle, ilkbahar yds 40 puan aradan geçen 5 ayda dünyanın kelimesini ezberlediğim birçok teknik taktik öğrendiğim halde üstelik bol bol da deneme çözüyordum :( sallasam zaten o kadar puanı yine alırdım ki ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muvaZaa xD -- 17 Nisan 2013; 17:44:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 puan ile ilk 1742 içindeyim Allah'a şükür

fakat rekorumu geçemedim :D
  • yüksek alan arkadaşları tebrik ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornado42

sonbahar kpds 45 puan çıplak alelade bilgilerle, ilkbahar yds 40 puan aradan geçen 5 ayda dünyanın kelimesini ezberlediğim birçok teknik taktik öğrendiğim halde üstelik bol bol da deneme çözüyordum :( sallasam zaten o kadar puanı yine alırdım ki ben

Al benden de o kadar ..
  • sınavları birleştirmeyeceklerdi arkadaş yanlış yaptılar bırak kardeşim eski düzen sürsün işte yüksek lisans-doktora yapacak olanlar girsin üds ye, kamu kurumları için kpss puanı yanında belirli ing puanı alması gerekenler girsin kpds-kpss ingilizceye, dil tazminatı için de memurlar girsin kpds ye olsun bitsin. bu ülkede yapılan neredeyse her düzenleme durumu eskisinden daha beter hale sokuyor özellikle eğitimde ve sınavlarda!!! şu sınava hiç çalışmadan da girsem yine aynı puanı alırdım zaten boş yere vakit harcamışım o kadar çalışmam gereken hukuk iktisat maliye muhasebe varken neyse artık sağlık olsun tek tesellim kpss puan türlerinin hesaplanacak olması... sonbahar dönemine de çalışmadan deneme falan çözmeden sadece kelime ezberleyerek gireceğim bakalım o zaman ne olacak sonuç yine en düşük 50-55 puan alamazsam hepten bırakacam ingilizce faslını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muvaZaa xD -- 17 Nisan 2013; 19:20:45 >

• sınav zorlaştığı için İnşallah dil tazminatları artar :) özellikle akademisyenlere ^^
  • Çok zordu gerçekten...70 aldım ama..Son 1 saat çok kötüydü. Sigara içenler, nikotin sakızı alarak girmeliler sanırım.
  • 60 aldım, haydi hayırlısı
  • vay be bizim forumun yarısı kevin çıktı bir ben miyim 32,5 alan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornado42

sonbahar kpds 45 puan çıplak alelade bilgilerle, ilkbahar yds 40 puan aradan geçen 5 ayda dünyanın kelimesini ezberlediğim birçok teknik taktik öğrendiğim halde üstelik bol bol da deneme çözüyordum :( sallasam zaten o kadar puanı yine alırdım ki ben

Albendende o kadar 2012 üds 48.75 . arada 1 sene çalıştım kelime ezberledim. bu sınav 43.25. Ben bıktım bu ülkedeki plansız değişimlerden lanet olsun.
  • Sınavdan 50 almam lazımdı özel öğrenci olduğum yüksek lisanstan kadroya geçebilmek için, ama alamadım. çok sinirliyim
    yüksek lisans dersi aldığım hocam şöyle söyledi çok hoşuma gitti aynen yazıyorum
    ''Bu Sınavı İngilizlere yada Ermenilere yada bizim ülkeden nefret eden bi ülkeye gidipte, Türkiyede öyle bir sınav yapki insanlar istediği yeterlilikte not alıp bu programlara başlayamasın deseler, sınavı bundan zor hazırlamazlardı.'' dedi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.