Şimdi Ara

Yazılımcılar GG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Meta’nın LlamaCon konferansında konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin dahili kodlarının %20 ila %30’unun yapay zekâ tarafından yazıldığını söyledi. Microsoft’un CTO’su Kevin Scott, 2030 yılına kadar tüm kodların %95’inin yapay zekâ tarafından yazılacağını öngörüyor.Google CEO’su Sundar Pichai de geçen hafta yaptığı açıklamada, şirketlerindeki kodların %30’undan fazlasının artık yapay zekâ ile yazıldığını ifade etti."




  • dsaewq D kullanıcısına yanıt
    İyi hoşta ne yazacağını isteyecek biri gerek algoritmayı bazen yanlış kuruyor istekleri dogru degerlendiremiyor geliştirmeler icin iyi tavsiyeler veremiyor ve en önemlisi ilginctir ancak aktif kullananlar beni anlayacaktır bilgisi günce değil eskiden takip ediyor eski yontemler öneriyor yeni yollar aklına gelmiyor ancak internet+yapay zeka+bilgi+ deneyim + istedigini yapabileceğini bilmek bir araya gelince çok güzel araç amele islerini güzel yaziyor ama hala yapı kurmada alacak yolu var yüzde 95 satır olarak yazabilir gelecekte ancak yapıyı yüzde 51 kurması zor gibi istekler değişiyor hepsine cevap vermesi zor yol gösterebilir ancak şimdiki yol göstermeside bana biraz eski geliyor nedense.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece yazılım mı millet işin ciddiyetinin farkında değil. Şimdiden seslendirme, animasyon, oyun, grafik tasarımı gibi işleri çok iyi yapmaya başladı. Biraz uğraşsan kısa metrajlı animasyon filmi yapabilirain hem de seslendirmeli. İnsandan daha zeki ve yaptığı her işi en iyi seviyede yapan bir şeyden bahsediyoruz bi 20 seneye insanlığın yarısına ihtiyaç kalmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılımcı dediğin adam coder değil.

    buyursun yazılımcı. olmayan biri yapay zeka'yı alıp proje üretsin hadi görelim. nah üretir. babayı üretir.

    yapay zeka yazılımcıları bitirecek lafları komedi. yahu plazalarda hiçbir teknik iş yapmadan en yüksek maaşları alan bi beyaz yakalı ordusu var. onların bitmesi için yapay zekaya bile ihtiyaç yok ama onlar orda duruyor çünkü neden mi? nedeni çok basit. onlar bi sınıf. kendi kendini orda tutan bi sınıf. ve o sınıfın içinde en nitelikli kişiler yazılımcı olanlar. siz zannediyo musunuz ki yazılımcı dediğin adamlar kovulacak da onların işlerini bu elinde kahveyle gezen işe yaramaz beyaz yakalı ordusu ile yapay zeka yapacak. öyle bi dünya yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav he he

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    belki de dar bi istihdam ortamı sağlanır ve bu kadar yazılımcıya gerek kalmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konulara ben sadece gülüyorum.


    Evet yazılımcılara ihtiyaç AZALACAK fakat bu tamamen biteceği anlamına gelmiyor sadece şekil değiştirecek. İş bulmak zorlaşacak belki fakat farklı iş kolları açılacak.


    Skynet tarzı bir şey yapılsın onun bile hataları olacaktır bunları takip edecek ve yönetecek insanlara ihtiyaç var. Bunu bir bilgisayar teknikeri olarak söylüyorum. Mühendisliğe tamamlamaktan vazgeçmiyorum çünkü tarih tekerür ediyor.


    20 Sene önce HTML/CSS bilenler kendileri köşeyi dönüyordu .com balonuyla tonla para kazandılar ancak mevcut teknoloji ilerleyince wix, wordpress gibi toollar geldi web tasarımcıların çoğu işsiz kaldı mı? Evet bazıları ise adapte oldular ve yine para kazanmaya devam ettiler fakat adapte olmak yeni şeyler öğrenmek, gelişime açık olmak demektir.


    Önemli olan değişime adapte olmaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 1 Mayıs 2025; 19:41:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    yazılımcı lafı baştan hatalı bi laf. dükkanlara basit web sitesi yapan liseli çocuklar da yazılımcı sayılıyo mesela.

    yapay zeka sadece basit işleri otomatize eder. ve yapay zeka zaten minimum 20 senedir hayatımızda kullanımda. her yerde kullanılıyor ama insanların haberleri yok.

    gelelim kompleks yazılım işlerine. mesela benim yönettiğim tarz bi network yazılımı işini yapay zeka hiçbir zaman yapamayacak. çünkü benim işim otomatize edilebilir bi iş değil. benim işim kod yazmaktan ibaret değil. ben birsürü farklı birime görüşüp, birsürü farklı iş disiplininde uğraş veren biriyim.

    gerçek dünyada teknoloji şirketlerinde işler böyle yürür. mesela Kafka projesinin ortaya çıkmasına sebep olan middle layer denilen alandaki sorunları düşünelim, bütün o süreçleri bir yapay zekanın yapması imkansız.

    YZ hayatımızda olacak ama, nasıl yapılacağının kalıpları net olan her bir alanı kendi içinde otomatize etmek için var olacak. ve zaten 20 senedir hayatımızda.

    25 sene önce Çeşme'ye denize gittiğinde dönüş yolunda otobanda kilometrelerce gişe trafiği oluyodu. ama 2000'lerin başlarında gişe derdi sona erdi. nasıl sona erdi? yapay zeka sayesinde. işte bunu kimse bilmez. insanlar zannediyo ki 2023'te çıktı yapay zeka.

    daha çok örnek verebilirim böyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • yapay zekanın bir alanda insanın yerini alması için, o alanda yapılan çalışmaların ne sonuç vereceğinin net biliniyor olması lazım ki bu sayede YZ eğitimi yapılabilsin.

    gerçek dünyadaki IT işlerinde çoğu zaman yaşanan sorunlara nasıl müdahale edileceği zaten soru işareti oluyo. işler kaotik ve öngörülemez şekilde yapılıyor çünkü her bir işi etkileyen bambaşka alanlar mevcut. yapay zeka böyle işlere uyarlanamaz.

    istediğin kadar nöron sayısını arttır, elinde yapay zeka'yı eğitecek belli başlı başarı / başarısızlık kalıpları yoksa, o alanda yapay zeka kullanamazsın.

    bunun aksini söyleyen cahildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri size diyosa ki: "yapay zeka bu mühendislik işleri sona erdirecek" bunu diyen kişi bilmediği alanda atıp tutan birisidir. onun dediği hiçbir şeyi ciddiye almayın.

    yapay zekanın ne olduğunu ben biliyorum BEN. neden mi? üniversitedeki her iki projem de yapay zeka idi, oturdum yapay zeka yazdım ve eğittim sıfırdan. ben bu işin yazılımının nasıl olduğunu biliyorum. yapay nöronların nasıl oluşturulduğunu, nasıl çalıştığını nasıl eğitildiklerini biliyorum ve kendim aylarca yapay zeka yazıp eğittim. Barış Özcan gibi bu alanda cahil olan kekolara kanmayın. onlar gördükleri videoları kopyala yapıştır yapan kişiler. kendi fikirleri yok onların.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Mayıs 2025; 2:57:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay zeka ile iyi geçinmek gerekli mi? İleride belki mesela uyumlu olup olmadığımıza dair rapor çıkarır işverenlere.  

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Tebrikler hocam

  • dsaewq D kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla şu an bizim şirkette de arge'deki kodları ai yazıyor sağolsun. lead etmesem yazamazdı tabii. programlama/cloud know how'ı olmayan biri ne yazık ki benim kadar efektif kod yazdıramaz ai'a. işim kolaylaştı

  • call centerlara gerek kalmayacak.

  • Tüm her şeyi insanlar yapay zekaya endekslerlerse ileride yapay zeka ile üretim yapan şirketler insanlar tarafından boykot edilir ve sadece insan ile üretim yapan yerlerin malları satın alınır ayrıca elindekinide satamazsın ben a firmasında çalışıp kazandığım para ile b firmasının ürününü alırım b de çalışanda a dakinden şimdi b gitse yapay zeka yapsa a da yapay zeka yapsa ikiside üretir kendi çalar kendi oynar satacak kimse olmadıktan sonra ürününü yapay zeka yapmış insan yapmış kime yarar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canını seven bu mesleğe girmez. Git networkçü ol, siber güvenlikçi ol. Başta kodlamayı zevkle yapsan bile bir süre sonra bıkmaya başlıyorsun angarya geliyor zor bir meslek. Şuan iş piyasasıda kötü gördüğüm kadarıyla gidin networkçü olun siber güvenliğe kayın veya makine mühendisi falan olun

    Edit: zaten herkesi yazılımcı diye doldurdular piyasa şişti ihtiyaç azaldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trambole -- 22 Mayıs 2025; 14:37:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kendi elleriyle şişirdikleri sektör aşırı doygunluğa ulaşınca böyle açıklamalar yapmaya başladılar. Nedense son 1-2 yılda bu tür haberler arttı. Geçen yıl Nvidia’nın CEO’su da boşuna artık yazılım öğrenmeyin diyordu. Tabi bir de yazılımın tek kaynağı ellerindeki Ai olsun istiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 23 Mayıs 2025; 2:53:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Trambole T kullanıcısına yanıt
    Yazılımcılıkta aslında çok geniş bir alan yazılımcı ama ne yazılımcısı bunun c si c++ sı golangı javası pythonu ayrıca bu dillerin kendi içinde ayrıldıkları pozisyonları bir sürü şey var mesela ben Java backend developerim ama gençlerin %70 i ya ne amaçla kullanacağını bilmeden Python öğreniyor yada oyun yapmak için unityde C# veya unreal enginde c++ yada klasik html css javascript frontend için

    Yazılımın sıkıcı taraflarını öğrenen ( düzgün öğrenen ) pek yok mesela java öğrenme videosu arat YouTubede 6 yıl önce atılmış direkt listenin en üstünde çıkan video 100 bin civarı izlenmiş bide static yada OOP veya collection konularına doğru gidersen bu sayı max 6 7 bine düşüyor bunlarında bazıları bu nasıl konuymuş diye öylesine bakanlardır

    Aslında yazılımın belirli pozisyonlarında iş varda insanlar oraları emek isteyen yerler olduğu için hep Python ve frontende gidiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    Valla onu bilemeyecem ben bezme aşamasına hafiften geldim gibi. Web için konuşmak gerekirse işler azaldı gibi şuan. gömülü yazılımcılık , oyun vs… ona bişe diyemem tabi. Web te Oop collection programlama dili vs… küçük firmalar, küçük projeler için önemlidir belki onlar sorun değil ki asıl alt yapısı oturmuş büyük projelerdeki bigdata ve iş akışına bağlı sorunları çözmek sıkan daraltan beni şahsen. kolay iş değil. Video izleyerek dili öğrenebilirsin ama kısa vadede önemli olan görev alacağın projeyi veya modülü öğrenmen

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.