Siz ne dersiniz? Kısaca kendimden bahsedersem:. Yaş 28. Aklımda bir kursa gitmek var geleceğimi o yöne yönlendirme babında. 1). Programcı olmak 2).CNC operatörlüğü 1).Programcı-Yazılımcı olmak Avantajları: -Rahat çalışma ortamı -Freelance imkanı -Kısa sürede yüksek maaşlara çıkabilme -Düşük girişimcilik maliyeti Dezavantajları: -Sürekli bilgisayar başında olmak -Meşgul kafa -Sürekli kendini geliştirme zorunluluğu -Belli bir yaştan sonra yapabilme zorluğu -Rekabet fazlalığı -1 seneyi aşan kurs vs yetişme 2). CNC operatörlüğü Avantajları: -6 ay kurs -Düşük rekabet ve kolay iş bulabilme -Sürekli kendini geliştirmek zorunda kalmama yazılıma nispeten -Tasarım tarafına geçebilme imkanı daha sonraları Dezavantajları: -Çalışma ortamı(Yağ,pas ve gürültü) -Yazılıma nispeten düşük maaş -Girişimcilik maliyetinin yüksek olması Yazılımcı: 2 sene sonra maaş : 5-6k 5 sene sonra : 10-12k CNC operatörü: 2 sene sonra maaş : 4-5k 5 sene sonra : 6-7k < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albequerr -- 19 Mart 2021; 11:33:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yazılımcı olmak vs Sanayide operatörlük




-
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cnc garanti olur yazilim isi streslidir is yetistirme telasi ve rakiplerle ugrasirsin, icsel huzurun olmaz. 6 sayfalik intihar mektubu birakan doktor olma yolunda ilerlersin. Birde sektor son zamanlarda cok populer bilgisayar muhendisi dururken ozel sektor seni secmez bu adam safkan bilgisayarci der
Tulum ve kulaklik giydigin zaman yag ve pas seni zorlamaz. 8 saat calisirsin evine gidersin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Operatörlük yaparken yazılım öğrenmek -
İçinden ne geliyorsa onu seç, gönülsüz yapılan iş çekilmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cnc tarafını bilmiyorum ama yazılımda çok çaba sarf etmen gerekecek. Üni. mezunu biri senden daha az bilgisi olmasına rağmen şans tanırlar ama sana acaba yapabilir mi? diye düşünecekler. Bu düşünceyi kırmak için proje geliştirmen gerekecek.
Ben turizm okudum, Ünide boş zamanlarımda yazılım ile uğraştım. Kendim öğrendim hep. 1 senedir bir ajansta yazılım bölümünde çalışıyordum. Buraya girerken üstte yazdıklarımı yaşadım birebir.
Şimdi yazılım firmasından teklif aldım, haftaya oraya geçeceğim. Geçeceğim firmadaki yönetici yıllardır kendi kendime öğrenmemin avantaj olduğunu olduğunu bile söyledi.
Maaş konusunda evet 2 senede bahsettiğin rakamı yakalarsın hemen hemen. Yinede yaklaşımın para öncelikli olursa bir şey diyemem. 8 saat çalış eve gel yat işi değil maalesef. Eve gelince bile ulan şöyle denesek nasıl olur acaba diye aklından geçiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 15 Mart 2021; 22:13:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ben de benzer ikilemdeyim.Sanayi tecrübem var ve bu yüzden bana pek mantıklı gelmiyor.Yağ,pas,gürültü bi süre sonra rahatsız edici olabiliyor.Yerinizde olsam yazılım imkanı varsa ordan devam ederdim...
-
Dedikleriniz mantıklı evet, kafanın temiz olmasının hazzı başka olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O maaşları yazılımcı olarak alman için Baya hızlı öğrenmen lazım.
Anca yazılıma çok yetenekliysen olur. hele sıfırdan başlıyorsan çok daha zor.
Torpil veya tanıdık yoksa gel öğren ayağına seni ucuza çalıştırmaları muhtemel.
Ama mümkünmü mümkün.
Fakaaat ingilizcenin şimdiden çok iyi olması lazım, araştırma yapmayı çok iyi bilmen lazım. İngilizcen kötüyse hiç ilerleyemezsin.
Birde zeki ve çalışkan olman lazım.
Günde 2 saat çalışıp yazılımcı olamazsın 8-9 saat çalışman lazım.
Bu özellikleri karşılayabilirsen başla yazılıma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 16 Mart 2021; 12:34:2 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam inşaat mühendisliği mezunuyum, anlama ve kavrama konusunda çok sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. C derneğinden algoritma eğitimi aldım, çok verimli geçti.
Bir dizinin en büyük elemanıyla en küçüğün yerini değiştiren ,
Rakamlarının karelerinin toplamı kendisine eşit olan sayıları veren program vs gibi programlar yazdık.
Eğlenceli geldi ama yazılım hep böyle basit eğlenceli problemlerden oluşmuyordur diye düşünüyorum. Beni korkutan nokta şu ki sürekli bilgisayar başında olmak zorunda olmak. Pek yerinde duramayan biriyim. Film için bile bilgisayar başında çok duramıyorum. Ama zekamı zorlamayı , analitik işler yapmayı da seviyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnşaat müh bitirdiysen her türlü halledersin ama yine de yazılım işinde çok rakip var mal mal tiplerle falan uğraşacaksın bide pc başında sürekli bişeyler yazacaksın vs uğraşılmaz yani. İnşaat mezunuysan o işi yapsana hocam
-
Hocam bizim meslek bitti desem yeridir. İhtiyacın 3 katı inşaat mühendisi var memlekette. Emeğin ve mühendisliğin değeri kalmadı. 10 yıllık mühendisler bile işsiz, iş arıyorlar. Gelecek yok hocam , kpss olursa ancak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yazılım konusunda vizyonun nedir ?
Hangi amaçla yazılım öğrenmeyi planlıyorsun ?
Yazılımcı/programcı diye iş yok, front-end ? back-end ? full-stack - mern-stack ? ui - ux design ? veri tabanı ? yapay zeka ? varoğlu var.
En önemlisi ingilizce var mı ? Türkçe kaynakları takip ederek her zaman 10 adım geriden gelirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 16 Mart 2021; 13:53:49 > -
Hocam yüksek lisans vs yaparak başka alanlara kayma durumun yok mu? Sonuçta inşaat mühendisliği dediğin bi bilim dalıdır başka alanlara da yönelebilirsin diye düşünüyorum.
-
Hocam şimdi düz mantık tavsiyede bulunacağım. Eğer atladığım bir yer olursa belirtirsin:
Yaş 28 demişsin, yani en azından bir B planın olmalı. Yani kısa vadede orta/güzel bir kazancın olsa fena olmaz. Türkiye şartlarına bakınca CNC Operatörüne 4-5k maaş demişsin. Asgari ücretten %50 kadar yüksek bir maaş. Yani tek kişiyi döndürür rahatça.
Fakat diğer yandan yazılımı boşver de diyemem çünkü gelecek orada ve kazanabileceğim paranın bir sınırı yok.
Bence ikisini bir arada yürütmelisin. Zaten CNC operatörlüğü kursu 6 ay demişsin. Sonrasında hemen işe başlayacağını varsayıyorum ki güzel ve kısa bir süre.
CNC Operatörü olarak çalışırken aynı zamanda online kurslar ile yazılımda ilgini çeken alanlara yoğunlaşırsın. Diyelim seçtiğin alanda iyi bir seviyeye gelmek için 2 seneye ihtiyacın var ise (İngilizcen yoksa bu süre artar) o aradaki farkta (2 yıl - 6 ay) hem her zaman iş bulabileceğin kalifiye bir meslek öğrenmiş olursun hem de geleceğe yatırım yaparak yazılım kariyerine bir adım atmış olursun.
Tabi bu tavsiyeyi şuan içerisinde bulunduğun durumları bilmeyerek yazdım.
Not = Bu tavsiye yazılım ve iş zekası konularına meraklı bir işletme son sınıf öğrencisi tarafından yazılmıştır. 8 ay öncesine kadar yazılımın y'si ile alakam yoktu. Geldiğim noktaya şaşırıyorum.
-
Hocam çok da vizyonum yok. Bu işe şartları iyi bir meslek olarak bakıyorum. Kendi başıma değil de c derneği ile devam etmeyi düşünüyorum eğer nasip olursa. Java ve java uygulaması eğitimi alıcam. İngilizce seviyem C1.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Napıyorsun mesela 8 ayda ne öğrendin şaşıracak kadar?
-
quote:
Orijinalden alıntı: AltioremNapıyorsun mesela 8 ayda ne öğrendin şaşıracak kadar?
Yani şöyle söyleyeyim 8 ay öncesine kadar yazılım dilleri arasındaki farkı bile bilmezdim.
İlk 2 ayım yanlış dil seçimi ile heba oldu zaten onda suç bende (FreeCodeCamp sitesi ile tanıştım ilk olarak). Sitenin önerdiği HTML & CSS dillerini öğrendim sonra öğrenirken aşırı sıkıldığımı fark ettim ve diğer dilleri iyice araştırmaya başladım.
En sonunda İş Zekası alanını seçtim ve Temel Python kursu aldım.
Temel Python kursundan sonra Python Data Science kursu aldım (Numpy, Pandas, Matplotlib, Seaborn vs.)
Sonra Machine Learning ve Neural Network alanına giriştim; fakat biliyorsunuzdur zaten bu alan öyle oturayım öğreneyim gibi bir alan değil sağlam bir istatistik / olasılık bilgisi istiyor. Python Machine Learning konularında baya bir ilerledim ve aynı zamanda matematik temeli atmaya başladım. İngilizce olarak yapıyorum hepsini.
Matematik konularında temelim olunca "Probability and Statistics for Business and Data Science" tarzı satın aldığım kurslar var. O kurslarla pekiştireceğim. Tabi youtube'da statquest gibi kanallar da işime yaradı (Şuan daha çok Supervised Learning alanındayım).
Neural Network kısmına daha yeni yeni girdim ve her videodan sonra anlatılan konuyu araştırıp ne olduğunu anlamam uzun sürdüğü için biraz yavaş ilerliyorum; fakat pandemiden dolayı zamanımız bol nasılsa.
Başta İş Zekası alanını seçtim demiştim. Başka neler yaptığıma gelirsek:
++ SQL Beginner ve SQL Advanced kursları aldım (PostgreSQL ve MySQL üzerinde tecrübelendim şuanlık)
++ Beginner Tableau ve Advanced Tableau kursları aldım.
++ Python + SQL + Tableau Integration kursu aldım.
++ Söylemeye değer mi bilmiyorum ama advenced excel kursu'da aldım başlarda (VBA hariç).
Şu anlık böyle keşfede keşfede gidiyorum.
Ha bir iş bulabilecek donanımım var mı? Hayır yok; fakat 1-2 sene içerisinde baya kendimi geliştireceğimi düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 16 Mart 2021; 14:23:38 >
-
O zaman süpersin, irade ve zamanın yönetme konusunda disipline sahipsen, en fazla 2 yılda bu sektörde güzel konuma gelirsin. Tabi bu 2 yıllık süreçte maddi olarak kendini sağlama al.
Öğrenme sürecinde ingilizce kaynakları takip et, mesela udemyde türkçe kaynaklar yerine direk ingilizce kaynaklara bak. Gerçekten sağlam eğitimler var.
Yine senin gibi, bu yola baş koyan veya koymak üzere olan insanların bulunduğu subbreddit'leri takip edebilirsin. Hatta 2 senesini bu işe ayırıp meslek değiştiren çok insana rastladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 16 Mart 2021; 14:27:28 > -
Algoritma öğrenmen güzel.quote:
Orijinalden alıntı: albequerrHocam inşaat mühendisliği mezunuyum, anlama ve kavrama konusunda çok sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. C derneğinden algoritma eğitimi aldım, çok verimli geçti.
Bir dizinin en büyük elemanıyla en küçüğün yerini değiştiren ,
Rakamlarının karelerinin toplamı kendisine eşit olan sayıları veren program vs gibi programlar yazdık.
Eğlenceli geldi ama yazılım hep böyle basit eğlenceli problemlerden oluşmuyordur diye düşünüyorum. Beni korkutan nokta şu ki sürekli bilgisayar başında olmak zorunda olmak. Pek yerinde duramayan biriyim. Film için bile bilgisayar başında çok duramıyorum. Ama zekamı zorlamayı , analitik işler yapmayı da seviyorum.
Pc başında oturmak bu işin kaderi. Günde 12saat pc başında oturmak normal bi yazılımcı için.
Türkiyede yazılım demek CRUD demek. Algoritma çözsen yine iyi eğlenirsin, crud yazılım yazmak çok daha sıkıcı birşey ama cnc başında durmaktan iyidir herhalukarda. Pc başında çalışmayan kodların başında saatlerce durmak çok kritik, yapabilirsen yazılımcı olursun zaten.
Bizim şirkette bi inşaat mühendisi var, işini bırakmış 1 sene evde front end yazılım çalışmış . İlk geldiğinde zayıftı ama şuan baya iyi durumda. İngilizcesi çok iyi ama çocugun, Arabistan'da falan çalışmış inşaatçıyken.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Cnc garanti olur yazilim isi streslidir is yetistirme telasi ve rakiplerle ugrasirsin, icsel huzurun olmaz. 6 sayfalik intihar mektubu birakan doktor olma yolunda ilerlersin. Birde sektor son zamanlarda cok populer bilgisayar muhendisi dururken ozel sektor seni secmez bu adam safkan bilgisayarci der
![]() Tulum ve kulaklik giydigin zaman yag ve pas seni zorlamaz. 8 saat calisirsin evine gidersin. |
Benzer içerikler
- emg yaptıranların yorumları kadınlar kulübü
- 175 erkek
- berberler ne kadar kazanıyor
- 1 torba kalekim kaç m2 yer yapar
- apranax plus kullananların yorumları
- elektrikli bebek arabası
- en ilginç rekorlar
- black friday 2025
- dc açıldı mı
- dünyanın en büyük vinci
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X