Şimdi Ara

42 YAZILIM OKULLARI - Yazılımcı Olmak İsteyenlere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
11
Favori
6.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, eğer yazılım alanında bir kariyer hedefliyorsanız fakat sınavınız kötü geçtiyse veya farklı bir yol arıyorsanız size bir alternatif paylaşmak istiyorum. Yirmiden fazla ülkede faaliyet gösteren ve mezunlarının işe yerleşme oranı %100 olan 42 Ecole okulu bu sene Kocaeli ve İstanbul olmak üzere iki kampüs olarak ülkemizde faaliyete başladı. Tamamen ücretsiz ve 7/24 açık olan bu okulun öğretim tarzı bildiğimiz okullardan biraz farklı. Akran öğrenmesi modelini esas alan 42 Ecole öğrencilerin birbirinden öğrenmesinin daha kalıcı bir öğrenme yöntemi olduğunu düşünüyor. Burada öğretmen yok siz birilerinden öğrenip başkalarına öğretiyorsunuz. Bu okulun öğrencisi olabilmek için öncelikle hafıza ve algoritma testlerini internet üzerinden gerçekleştiriyorsunuz. Bu testleri başarıyla geçen adaylar kampüslerden birinde 1 ay sürecek havuz eğitimine katılmaya hak kazanıyorlar. Bu eğitim aynı zamanda bir sınav burada sıfırdan bile başlasanız emek verirseniz ana eğitime geçmeye hak kazanıyorsunuz. Ana eğitim ise çekirdek ve uzmanlaşma olarak ikiye ayrılıyor. Çekirdek eğitimi 9-15 ay arası öğrencinin ayırdığı zamana göre değişiyor. Okuldan mezun olmanız ise 3-5 yıl arası sürüyor. Çekirdek eğitimi bitirdikten sonra tam zamanlı çalışma imkanına sahip oluyorsunuz. Bu okulun finansmanı çok fazla büyük şirket ve devlet tarafından sağlanıyor bu sebeple tam bir okul olarak düşünmek yerine istihdam sağlayan bir kurs olarak düşünmek daha mantıklı olur. Burada amaç istihdama nitelikli yazılımcı kazandırmak.


    Daha fazla bilgi için:

    42 YAZILIM OKULLARI - Yazılımcı Olmak İsteyenlere
    42 YAZILIM OKULLARI - Yazılımcı Olmak İsteyenlerewww.42istanbul.com.tr
    42 İstanbul
    https://www.42istanbul.com.tr


    42 YAZILIM OKULLARI - Yazılımcı Olmak İsteyenlere







  • Bilgisayar mühendisi ve yazılımcı farklı meslek grupları burada yazılımcı sıfatını alıyorsunuz mühendis değil belirtmek isterim

  • Kocaeli'de yaşıyorum, üniversiteye bu sene mutlaka gidiyorum. Belki mezuna kalacak arkadaşlarıma tavsiye ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ücretsizmiş lan çok iyi

  • bende yazıldım istanbul dakine ekimde başlıyorum merak eden sorusu olan varsa cevaplayabilirim kampüsü vs oradaki insanları gördüm.

  • Zaten bilgisayar için mühendislik okumaya fazla gerek yok diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DemirdenLeblebi kullanıcısına yanıt

    Dünyanın en yenilikçi okullarında ilk sıralarda ve silikon vadisinde kampüsü olan Snapchatin kurucusu gibi isimleri bünyesinde barındıran öğrencilerinin %24 ünün kendi şirketini kurduğu %100 istihdam oranı olan +10 binden fazla yazılımcı ile networku olan bir okula boş iş demek :/

  • DemirdenLeblebi kullanıcısına yanıt

    ben bu okulun bir öğrencisiyim ve tamamen ücretsiz olan bir okul için reklam mı? emin ol buranın yıllık bütçesini duysan reklam yapmasına gerek olmadığını anlarsın :D. Bu boş muhabbetlerini kendine sakla arkadaşım.

  • DemirdenLeblebi kullanıcısına yanıt

    Hayır amacım okulu tanıtmak değil kardeşim okul ücretsiz ne gibi bir çıkarım olabilir. Sende bir sıkıntı mı var? Okulun eleme sürecini falan mı geçemedin? nedir bu agresif olmanın kaynağı?

  • Burası üniversite mi kurs mu anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransa'da üniversite olarak geçiyor burada geçen aylarda Yök başkanı geldi çalışmalarımız devam ediyor dedi fakat şu an ülkemizde üniversite olarak geçmiyor. 42 nin sağladığı networkler sayesinde yurtdışındaki mezunların aktardığına göre açıkcası üniversite mezunu olmak iş bulma konusunda büyük bir kriter değil. Üniversite önemsiz demek istemiyorum hatta üniversite ile birlikte götürülebilirse çok iyi olur. Fakat üniversite olmadan da bu sektörde özellikle güzel işler yapılabilir. Ülkemizde ileri dönemlerde burası için de denklik sağlanabilir. Sektörle iş birliği yaparak nitelikli personel istihdam eden bir oluşum diyebiliriz. Yurt dışında bu tür alternatifler fazlasıyla yaygın bu gibi organizasyonlar ileride bizde de üniversiteye alternatif olarak yaygın olacağını düşünüyorum.

  • müfredat felan yazmıyor aaaaaaaaa

  • Havuz müfredatı;

    42 YAZILIM OKULLARI - Yazılımcı Olmak İsteyenlere
    42 YAZILIM OKULLARI - Yazılımcı Olmak İsteyenleregithub
    GitHub - appinha/42sp-piscine: Code developed at 42's Piscine, a 26-day (straight) C bootcamp - from 18/nov/2019 to 13/dec/2019.
    https://github.com/appinha/42sp-piscine


    Ana Eğitim Graph;


    42 YAZILIM OKULLARI - Yazılımcı Olmak İsteyenlere
    42 YAZILIM OKULLARI - Yazılımcı Olmak İsteyenleregithub
    GitHub - jkaplin/42-holy-graph
    https://github.com/jkaplin/42-holy-graph

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu eğitimin yoğunluğu, aldığı zaman nedir? Üniversiteye veya işe giden birisi bir yandan da bu eğitime katılabilir mi?

  • ikigai kullanıcısına yanıt

    zaten dediğiniz gibi üniversite okuyup bölümünden memnun olmayan ya da iş değiştirmek isteyen adam dolu katılan var yani

  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar okuyup da gelen var mı?

    Yurt dışında milletin 20k dolar falan ödeyip gittiği bootcamplara benziyor, güzel bir şey gibi aslında. Eğitmen olmadan yazılım bilmeyen öğrencilerin birbirine nasıl öğreteceğini ise tam anlamadım.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.