Merhaba arkadaşlar, eğer yazılım alanında bir kariyer hedefliyorsanız fakat sınavınız kötü geçtiyse veya farklı bir yol arıyorsanız size bir alternatif paylaşmak istiyorum. Yirmiden fazla ülkede faaliyet gösteren ve mezunlarının işe yerleşme oranı %100 olan 42 Ecole okulu bu sene Kocaeli ve İstanbul olmak üzere iki kampüs olarak ülkemizde faaliyete başladı. Tamamen ücretsiz ve 7/24 açık olan bu okulun öğretim tarzı bildiğimiz okullardan biraz farklı. Akran öğrenmesi modelini esas alan 42 Ecole öğrencilerin birbirinden öğrenmesinin daha kalıcı bir öğrenme yöntemi olduğunu düşünüyor. Burada öğretmen yok siz birilerinden öğrenip başkalarına öğretiyorsunuz. Bu okulun öğrencisi olabilmek için öncelikle hafıza ve algoritma testlerini internet üzerinden gerçekleştiriyorsunuz. Bu testleri başarıyla geçen adaylar kampüslerden birinde 1 ay sürecek havuz eğitimine katılmaya hak kazanıyorlar. Bu eğitim aynı zamanda bir sınav burada sıfırdan bile başlasanız emek verirseniz ana eğitime geçmeye hak kazanıyorsunuz. Ana eğitim ise çekirdek ve uzmanlaşma olarak ikiye ayrılıyor. Çekirdek eğitimi 9-15 ay arası öğrencinin ayırdığı zamana göre değişiyor. Okuldan mezun olmanız ise 3-5 yıl arası sürüyor. Çekirdek eğitimi bitirdikten sonra tam zamanlı çalışma imkanına sahip oluyorsunuz. Bu okulun finansmanı çok fazla büyük şirket ve devlet tarafından sağlanıyor bu sebeple tam bir okul olarak düşünmek yerine istihdam sağlayan bir kurs olarak düşünmek daha mantıklı olur. Burada amaç istihdama nitelikli yazılımcı kazandırmak. Daha fazla bilgi için: |
42 YAZILIM OKULLARI: Yazılımcı Olmak İsteyenler İçin
Yazılım geliştirme alanında kariyer yapmayı hedefliyorsanız, 42 Yazılım Okulları dikkate almanız gereken eğitim kuruluşlarıdır. 42, dünyanın dört bir yanında bulunan ve yazılım mühendisliği alanında yenilikçi bir eğitim modeli sunan bir okuldur.
42 İstanbul ve Diğer Kampüsler
42 Üniversitesi'nin Türkiye'de İstanbul'da bir kampüsü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, École 42 ismiyle Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde de kampüsleri mevcuttur.
Eğitim Modeli
42 Yazılım Okulları, geleneksel eğitim yöntemlerinden farklı, öğrenci merkezli ve proje tabanlı bir yaklaşım benimser. Öğrenciler, teorik dersler yerine gerçek dünya projeleri üzerinde çalışarak öğrenirler. Okulun eğitim programı, yazılım geliştirme için gerekli tüm temel becerileri kapsar.
Kabul Koşulları
42 Yazılım Okullarına kabul için herhangi bir ön koşul veya diploma gerekmez. Bunun yerine, öğrenciler "havuz" adı verilen, beceri ve motivasyonlarını değerlendiren seçici bir süreçten geçerler.
Öğrenci Yorumları
42 İstanbul hakkında öğrenci yorumları genel olarak olumludur. Öğrenciler, okulun yenilikçi eğitim modelini, destekleyici topluluğunu ve sektörle olan bağlantısını takdir etmektedirler.
42 Kocaeli Yorumları
42 Kocaeli kampüsü henüz kurulmamıştır. Bu nedenle, bu kampüs hakkında öğrenci yorumları mevcut değildir.
42 Yazılım Okulları Hakkında Daha Fazla Bilgi
42 Yazılım Okulları hakkında daha fazla bilgi edinmek için resmi web sitelerini ziyaret edebilir veya İstanbul kampüsünü arayabilirsiniz. Ayrıca, "42 yazılım okulu" anahtar kelimesini kullanarak çevrimiçi olarak da araştırma yapabilirsiniz.