Şimdi Ara

Yazılım Üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
6
Favori
2.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim yazılıma ilgim aşırı yüksek fakat şu an okuduğum bölüm doğrudan değil dolaylı olarak yazılımla alakalı(mekatronik).
    Kendimi yazılım alanında geliştirebilirsem bu ünvan ile yapabilme imkanım var mı ? Diploma ne denli bir sıkıntı çıkarır ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Her şeyden önce mühendis dil seçmez. Hangi işi hangi dille halledebiliyorsa onu kullanır. Şuan benim bildiğim 5 tane programlama dili var. 6.'yı öğrenmem 1 haftamı almaz. En iyi dil diye bir şey yoktur. Java, C++'dan iyi veya C, Python'dan iyidir diye bir şey yok.

Mekatronik mühendisliği ile gömülü sistemler, robotik üzerine çalışabilirsiniz. Simülasyonlar için Python, robotik için C/C++ öneririm.
  • "Manitam beni aşşalayıp terkeettti ühühü ss'li" konusu olmadığı için ilgi çekmedi tabi.

• ASLANSIN YAPARSIN

• pm attim burayada yazayim.

is yapman icin master yapman sart, c/c++ i cok iyi ogrenmelisin, zaten mekatronik icin gerekli bir dil. eger kendi bolumunden bir ise girer deneyim edinir ve yazilim uzerine master yaparsan her pozisyonda kabul edilirsin. (ilgili alanlar tabiki)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi herkes sana bişeyler b,iliyormus gibi c ve c++ yı tavsiye edecek. Ben sana az çok bu işleri bilen biri olarak html javascrpt ve javayı önereceğim. İlk html deneyerek gerçekten bu işi yapıp yapamayacagını görmelisin. Önce varolanları yazmaya çalış ilgin varsa javaya geç. Ufak bir iş araştırması ile hangisinin sana fayda saglıyabileceğini net olarak görebilirsin.

• Yazılımdan kastınız nedir ? Görsel tasarım mı ? Android mi ? Network mü ? C -C++ ta max dosya açıp kapatmak mı ? Image processing mi ?

Bölümünüzün robotik - control - elektronik gibi dallara yakın olduğunu öğrendim (ref ). Naçizane tavsiyem işlemci programlamayı veya devre tasarımı öğrenin yazılıma olan merakınızı elektronikle birleştirmeyi deneyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NamizakeMinato. -- 9 Mart 2018; 18:34:55 >
  • ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Mekatronikci htmli ne yapacak anlayamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

Mekatronikci htmli ne yapacak anlayamadım.

Adam yazılıma meraklıyım diyor. mekatroniğin alanı isteseydi plc adı verilen sistemi öğrenmesini tavsiye ederdim. Yani çoklu makine çalıştırma sistemi

• Önemli olan birşeyler yapabiliyor olabilmen.

Diploma kurumsal firmalarda gerekli olsada yine de bir kılıfına uydurulur.

Yeterki işe yarayan bir yazılımcı ol.

• NamizakeMinato. kullanıcısına yanıt
    Hocam işte sıkıntı orada . Ben meslek lisesinde makine okudum, bölümümden az çok memnundum ama uniyi ne di şehrimde okuma kararim yüzünden makine ve mühendisliğinden sonra olan mekatronik tercihim geldi fakat bu bölümde elektrik elektronik çok yoğun daha

1.siniftayim sanırım bu işte başarılı olamayacağımi düşünmeye başladım. Asıl hedefim bilgisayar üzerineydi bu yüzden gönlümde hep bu var halen bastırmaya calissam da ara sıra ortaya çıkıyor

Bilgisayar kullanmak dışında bir yetenegim olduğunu kesfedemedim henüz.

Şimdi bilgisayar ve elektronik aslında uzak kavramlar değil fakat mekatronik için gerçekten elektronik ciddi bir kol oluşturuyor. İş imkanları olayına deginmeyecegim sonuçta işverene bir seyler verilirse karşılığı da alınır.

Şimdilik okulda programlama dersi altında c gösteriliyor bunla devam edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

Hocam işte sıkıntı orada . Ben meslek lisesinde makine okudum, bölümümden az çok memnundum ama uniyi ne di şehrimde okuma kararim yüzünden makine ve mühendisliğinden sonra olan mekatronik tercihim geldi fakat bu bölümde elektrik elektronik çok yoğun daha

1.siniftayim sanırım bu işte başarılı olamayacağımi düşünmeye başladım. Asıl hedefim bilgisayar üzerineydi bu yüzden gönlümde hep bu var halen bastırmaya calissam da ara sıra ortaya çıkıyor

Bilgisayar kullanmak dışında bir yetenegim olduğunu kesfedemedim henüz.

Şimdi bilgisayar ve elektronik aslında uzak kavramlar değil fakat mekatronik için gerçekten elektronik ciddi bir kol oluşturuyor. İş imkanları olayına deginmeyecegim sonuçta işverene bir seyler verilirse karşılığı da alınır.

Şimdilik okulda programlama dersi altında c gösteriliyor bunla devam edeceğim.

Hangi üni?

• cbu

• Her şeyden önce mühendis dil seçmez. Hangi işi hangi dille halledebiliyorsa onu kullanır. Şuan benim bildiğim 5 tane programlama dili var. 6.'yı öğrenmem 1 haftamı almaz. En iyi dil diye bir şey yoktur. Java, C++'dan iyi veya C, Python'dan iyidir diye bir şey yok.

Mekatronik mühendisliği ile gömülü sistemler, robotik üzerine çalışabilirsiniz. Simülasyonlar için Python, robotik için C/C++ öneririm.

• Meslek lisesinde mekatronik okuduktan sonra üniversitede makine mühendisliğini bitirdim. Ünvan ile iş yapabilmekten ziyade kendini geliştirmek için projeler yap. Drone yap, 3d yazıcı yap, robot yap. Proje geliştir, proje grubuna katıl veya kur. 3d yazıcı ile ürettiğin dronu kullanabilmek için Android uygulaması geliştir. Mezun olunca da seni işe almayan utansın.

• firmalar nereden mezun olmuşsundan ziyade ne iş yapabiliyorsuna bakarlar.

yani kendini yazılıma geliştir, ufak tefek projeler yap, yapabildiğini göster.
    iş başvurusu yaparken de bunu belirtirsin.

yazılımda başarılı olduktan sonra, mekatronikcisin sen diye karşı çıkan olmaz

• mekatronik alanında ilerliyeceksen c/c++ öğren.Zaten bu iki dili sağlam bir şekilde bilirsen diğer dilleride gerektiğinde kolaylıkla öğrenebilirsin.

• Guest-1DFD8C17B G kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:42:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

pm attim burayada yazayim.

is yapman icin master yapman sart, c/c++ i cok iyi ogrenmelisin, zaten mekatronik icin gerekli bir dil. eger kendi bolumunden bir ise girer deneyim edinir ve yazilim uzerine master yaparsan her pozisyonda kabul edilirsin. (ilgili alanlar tabiki)

yav bi bas git bir seyden anliyormus gibi master yapman sart, c/cpp ogrenment sart yazmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC DC -- 10 Mart 2018; 14:34:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wernher von Braun

Her şeyden önce mühendis dil seçmez. Hangi işi hangi dille halledebiliyorsa onu kullanır. Şuan benim bildiğim 5 tane programlama dili var. 6.'yı öğrenmem 1 haftamı almaz. En iyi dil diye bir şey yoktur. Java, C++'dan iyi veya C, Python'dan iyidir diye bir şey yok.

yav he he. 1 haftada dil ogrenecekmis. hello world yazdiran 2 if statement koyan dili ogrendim saniyor. abi nasil bir kafayi yasiyorsunuz ya?

• AC DC A kullanıcısına yanıt
    İstanbul'un en iyi eğitim veren okulların birinde bilgisayar mühendisliği 3. Sınıfta olan bir dahaki dönem tez yazacak ve robotik, machine learning üzerine çalışmalar yapan biri olarak cevap vereyim :)

Mühendislik algoritmadır. Dil sadece syntaxtır. C'de printf ile çıktı alırsın, java'da system.out.print.ln ile. Kontrol yapıları, döngüler her dilde vardır. Ve evet bir dilin kendisine uyum sağlamam 1 haftamı almaz.

Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.