Şimdi Ara

Yazılım Üzerine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
6
Favori
2.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    C'de şu işe yarayan bunda bu işe yarıyormuş demesi 1 haftasını almaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wernher von Braun

İstanbul'un en iyi eğitim veren okulların birinde bilgisayar mühendisliği 3. Sınıfta olan bir dahaki dönem tez yazacak ve robotik, machine learning üzerine çalışmalar yapan biri olarak cevap vereyim :)

Mühendislik algoritmadır. Dil sadece syntaxtır. C'de printf ile çıktı alırsın, java'da system.out.print.ln ile. Kontrol yapıları, döngüler her dilde vardır. Ve evet bir dilin kendisine uyum sağlamam 1 haftamı almaz.

Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın.

Ogrenci kardes, ben yuz milyonlarca euro yatirim alan bir projede yazilim muhendisligi yapiyorum. Madem 1-2 ingilizce havali kelime kullanip 'Machine Learning' yapiyom ben yeagg moduna girip bilmedigin konularda yorum yapma dedin, ben de cevap vereyim o zaman.
    Hayvan gibi cloud computing, distributed ortamda yazilim gelistirme, ayni anda Berlin, Eindhoven, Chicago dahil bir cok sehirdeki takimlarla is birligi icinde olup surekli buralarda bulusup projeyi devam ettirme, onlarca birim/farkli backend servis uzerinden akip giden saniyede yuz binlerce verinin islenmesi ve tum bunlarin son kullaniciya 1 saniyeden kisa bir sure icerisinde yansitilmasi gibi aklinin hayalinin henuz almayacagi islerle ugrasiyorum.

Sacma sapan konusuyorsun. Dedigin seyler kadar aptalca birsey yok bu sektorde. 1 haftada dil ogrenecekmis. Bunu da printf ve sysout karsilastirip acikliyor. Hic bir halttan anladigin yok. Millet zaten gerizekali sen akillisin. Adam 5 senedir bilimum Java gelistiriyor hic birsey bilmiyorum diyor ama bizim ulkemizdeki ogrenciler 1 haftada ben bu isin ustasi olurum kafasinda. Senin gibiler yuzunden bir arpa basi yol alamiyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

C'de şu işe yarayan bunda bu işe yarıyormuş demesi 1 haftasını almaz.

Billur mu geciyorsunuz abi siz? C de su ise yarayan bunda bu ise yariyormus demek ne demek?

• AC DC A kullanıcısına yanıt
    Syntax tan bahsediyorum abicim.

Ayrıca demek istediklerini herkes anlıyor. Aptla aptal sidik yarıştırmana gerek yok.

Proje tasarlanır algoritma hazırlanır en son hangi dilde yazılacağına karar verilir. Öyle bir proje olur ki oturur dili siz yazarsınız.

Lafı ne tarafınızla anlıyorsunuz bilmiyorum. Zaten kimse biliyorum derken bütün kütüphaneleri ezbere biliyorum yapılacak herşeyi yaparım demiyor.

Siz türkçe biliyorum derken bütün türkçe kelimeleri bildiğinizi mi kastediyorsunuz? Yada ingilizce biliyorum derken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 10 Mart 2018; 16:19:59 >
    Benim machine learning yazmama takılıp kendiniz cloud computing yazmışsınız. Kendinizle çelişiyorsunuz

Paralel programlama ile belli düzeyde uğraştım. İtü UHEM'de bu işi yapmış arkadaşlarım da var. Neyin ne olduğunu biliyorum emin olabilirsiniz :) kendim de bu yaz dünyanın en büyük robotik ar-ge yatırımlarından birini yapmış bir firmada staj yapacağım. Ayrıca bu sözler benim değil USA'in sayılı üniversitelerinde doktora yapmış hocalarımdan aktardıklarım.

Ben çıktı alma fonksiyonunu örnek olarak verdim. LinkedList yapısını C'de ve Java'da uygulamak da aynı şekilde. Birinde header'a null atamak listeyi silerken garbage collector sayesinde. Diğerinde listenin elemanlarını teker teker silmek lazım. Böyle örnekleri artırabilirim.

Ben bir dilde uzman olurum demedim. Şuan ki bildiğim dillerde yapabildiklerimi başka bir dilde yapmam 1 hafta sürer demiştim. Şuan ise node.js'de bir proje geliştireceğim. Daha önce hiç bilmediğim bir dil olmasına rağmen 1 haftamı almayacak öğrenmem. Çünkü bir temelim var.

Neyse. Başarılar dilerim size. Daha çok tartışmayacağım. Bu da konuya son mesajımdır.

• quote:

Syntax tan bahsediyorum abicim.

Ayrıca demek istediklerini herkes anlıyor. Aptla aptal sidik yarıştırmana gerek yok.

Proje tasarlanır algoritma hazırlanır en son hangi dilde yazılacağına karar verilir. Öyle bir proje olur ki oturur dili siz yazarsınız.

Lafı ne tarafınızla anlıyorsunuz bilmiyorum. Zaten kimse biliyorum derken bütün kütüphaneleri ezbere biliyorum yapılacak herşeyi yaparım demiyor.

Siz türkçe biliyorum derken bütün türkçe kelimeleri bildiğinizi mi kastediyorsunuz? Yada ingilizce biliyorum derken.

Cocuk dil = syntax diyor. Bir dilde hello world yazdirip if else kullanip ben bu dili biliyorum yeagg diyor. Yeni bir dili ogrenmek de en fazla 1 hafta diyor. Adam ogrenci, 3. sinifim seneye tez yazcam yeagg bilmedigin islerden yorum yapma diyor hali hazirda bilgisayar muhendisi olan adama. Bunun nesi mantikli?

Mesela benim temelim Java. 3-4 senedir bilfiil birseyler gelistiriyorum Java EE olsun diger frameworkler olsun. Yine de diyorum ki hala hic birsey bilmiyorum. Ne yaptim da ben cok iyi Java biliyorum veya 5 tane daha dil biliyorum diyebileyim. Lead developer olarak bastan sona bir projeyi ve diger juniorlari vs idare edebilir miyim? Hayir, o zaman ben niye bu dili cok iyi biliyorum diye atip tutayim?

Yeri geliyor DevOps isleri cikiyor, DevOps yok takimda. Oturup bash script yaziyorsun mesela hic bir hesapta yokken. E iki if else yaptim diye simdi ben bash mi biliyorum?

Yazilim muhendisligi bu degil. Su goruse katilirim, bu sektorun yillardir suregelmis disiplinleri, gelenekleri, kulturu vs ogrenirsin. Bunu gercek is dunyasinda ticari yazilim tecrubesi ile percinlersin. Atiyorum 2-3 sene Java uzerinde calisip sonra sirketin seni baska bir projeye verir Node.JS vardir backend'de. if else ayni syntax diye sen JavaScript mi biliyorsun simdi? Ben zaten biliyorum bu dili agggbi diye ortalarda mi dolasmak lazim? Hayir. Yine belli bir sureyi JavaScript dunyasi ile gecirmek gerek. Tecrube etmek gerek. Her dilin dinamikleri sonuna kadar farkli.

• quote:

Benim machine learning yazmama takılıp kendiniz cloud computing yazmışsınız. Kendinizle çelişiyorsunuz

Paralel programlama ile belli düzeyde uğraştım. İtü UHEM'de bu işi yapmış arkadaşlarım da var. Neyin ne olduğunu biliyorum emin olabilirsiniz :) kendim de bu yaz dünyanın en büyük robotik ar-ge yatırımlarından birini yapmış bir firmada staj yapacağım. Ayrıca bu sözler benim değil USA'in sayılı üniversitelerinde doktora yapmış hocalarımdan aktardıklarım.

Ben çıktı alma fonksiyonunu örnek olarak verdim. LinkedList yapısını C'de ve Java'da uygulamak da aynı şekilde. Birinde header'a null atamak listeyi silerken garbage collector sayesinde. Diğerinde listenin elemanlarını teker teker silmek lazım. Böyle örnekleri artırabilirim.

Ben bir dilde uzman olurum demedim. Şuan ki bildiğim dillerde yapabildiklerimi başka bir dilde yapmam 1 hafta sürer demiştim. Şuan ise node.js'de bir proje geliştireceğim. Daha önce hiç bilmediğim bir dil olmasına rağmen 1 haftamı almayacak öğrenmem. Çünkü bir temelim var.

Neyse. Başarılar dilerim size. Daha çok tartışmayacağım. Bu da konuya son mesajımdır.

Ogrenci kardesim, ben de NodeJS uzerinde calisiyorum su anda. Sana ilk ip ucunu soyleyeyim hatta birazdan ben 1 haftaya NodeJS ogreninirim 7. dil olarak demeden once. NodeJS bir programlama dili DEGILDIR. Konustukca batiyorsun. Ben sana gercek ticari dunyadan bir yazilim muhendisi olarak ornek verirken sen israrla bana okul projelerinde implement ettirilen veri yapilarindan bahsediyorsun.

Selametle. Sana kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC DC -- 10 Mart 2018; 16:25:29 >

• anladığım kadarıyla konuyu açan arkadaş bölümünden memnun değil yazılıma yönelmek istiyor.
    yazılım için ne kadar emek vermen ile ilgili. öyle 2-3 programla dili öğrenince de herşey olmuyor. analitik çözümleme gerekir. olaylara çözüm bulman olası ihtimalleri düşünmen lazım. algoritmanı geliştirmen lazım.
    uni de arkadaşım 1. sınıfta masaustunu değşitirmeyi bilmiyordu ama sonra gece gündüz inat etti şimdi yazılım şirketi var.
    çok emek verip çok beklemen gerekir 1 sene kapısını çalan bile olmadığını söylemişti zamanında. yazlım için diplomanın hiç bir önemi yok.

Hocam siz java ile birçok proje yaparak bir disiplin bir mantık kazandınız. Bu zamana kadar yaptıklarınızı kısa sürede başka dilde de yapabilirim ama o dili biliyor olmam diyorsunuz.

Sizin için dili biliyor olmanjn tanımı farklı diğer arkadaş için farklı.

• quote:

Hocam siz java ile birçok proje yaparak bir disiplin bir mantık kazandınız. Bu zamana kadar yaptıklarınızı kısa sürede başka dilde de yapabilirim ama o dili biliyor olmam diyorsunuz.

Sizin için dili biliyor olmanjn tanımı farklı diğer arkadaş için farklı.

Evet. Cunku her dilin dinamikleri farklidir. Cok bilmislige, ukalaliga karsiyim ben. Yine de yanlis anlasilmasin, kendimden ornek verecek olursam eger 20 sene daha Java ile bir seyler yapsam bile kendimi hic bir zaman Java Developer olarak tanimlamayacagim. Cunku ben Yazilim Muhendisiyim, Java Muhendisi degil.

• quote:

Her şeyden önce mühendis dil seçmez. Hangi işi hangi dille halledebiliyorsa onu kullanır. Şuan benim bildiğim 5 tane programlama dili var. 6.'yı öğrenmem 1 haftamı almaz. En iyi dil diye bir şey yoktur. Java, C++'dan iyi veya C, Python'dan iyidir diye bir şey yok.

Mekatronik mühendisliği ile gömülü sistemler, robotik üzerine çalışabilirsiniz. Simülasyonlar için Python, robotik için C/C++ öneririm.

@cakiyyyy kardeşim ile uzunca konuştuk pm den. Benim tavsiyelerimde bu şekilde oldu. Robotik-Otomotiv alanında gömülü sistemler üzerine ilerlemesi bölümü açısından en hayırlısı olur şeklinde tavsiyede bulundum. HTML öğrensin diyenler olmuş şaştım kaldım :)

Programlama öğrenmek isteyen insanlar JAVA veya C den başlangıç yapmalı veya her ikisi ile kıyaslamalı öğrenmeli kanaatimce.

JAVA object oriented dillerin atasıdır.
    C ise function oriented dillerin atasıdır.

Başlangıçları sağlam yaptıktan sonra sizinde söylediğiniz gibi farklı bir dil öğrenmek 1 hafta alıyor.

Önemli olan algoritma analizi yapabilmek, design pattern lerine hakim olmak ve doğru kullanmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 10 Mart 2018; 19:4:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

pm attim burayada yazayim.

is yapman icin master yapman sart, c/c++ i cok iyi ogrenmelisin, zaten mekatronik icin gerekli bir dil. eger kendi bolumunden bir ise girer deneyim edinir ve yazilim uzerine master yaparsan her pozisyonda kabul edilirsin. (ilgili alanlar tabiki)

yav bi bas git bir seyden anliyormus gibi master yapman sart, c/cpp ogrenment sart yazmis.

Eğitiminiz olmasına rağmen bu şekilde bir tavırla cevap yazıyorsanız, aldığınız eğitimin üzerinizdeki verimi tartışılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 12 Mart 2018; 6:8:37 >
  • 1 dil ogre mek 1 hafta surer diye adamin cv'sine bakmama gerek yok. 1-2 saat once ayni seyi soyleyerek ahkam kesen adam Node.js dilini ogrenecegim diyordu

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Demeye çalıştığım tam olarak buydu. Teşekkür ederim.

OOP mantığını bilen adam Java da Phyton da C++ da çok rahat öğrenir. Class, object, polymorphism, inheritance, encapsulation vs. hepsinde var. Sadece Syntax'ı farklı.

Bu arada TAI için tebrik ederim Şerefcan bey. Benim de çalışmak istediğim firmalar arasında.

• quote:

pm attim burayada yazayim.

is yapman icin master yapman sart, c/c++ i cok iyi ogrenmelisin, zaten mekatronik icin gerekli bir dil. eger kendi bolumunden bir ise girer deneyim edinir ve yazilim uzerine master yaparsan her pozisyonda kabul edilirsin. (ilgili alanlar tabiki)

Oncelikle aciklar misiniz master niye sart? Kim takiyor masteri? Dunyadaki yazilimcilarin cogu lisans egitimine sahip.

C/Cpp ogrenmek neden sart? Ben de c -> cpp -> java diye gittim akademik sebeplerden. Ama boyle bi yukumluluk yok. Her ne kadar sevmesem de dili, python ile baslayip canavar gibi kod yazan adamlar var. hatta Mit de onunla basliyor. Yukarudaki ogrenci kardrsime sordan python da biliyordur gerci:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC DC -- 10 Mart 2018; 21:53:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu konulari tartisacagim birisi degilsiniz, lutfen daha fazla uzatmayalim ogrenci kardesimizin akli bulanmasin. 3.sinifta secmeli dersler aldikca hocalari dogru bir sekilde yonlendirecektir onu zaten.

• quote:

Demeye çalıştığım tam olarak buydu. Teşekkür ederim.

OOP mantığını bilen adam Java da Phyton da C++ da çok rahat öğrenir. Class, object, polymorphism, inheritance, encapsulation vs. hepsinde var. Sadece Syntax'ı farklı.

Bu arada TAI için tebrik ederim Şerefcan bey. Benim de çalışmak istediğim firmalar arasında.

Hani son mesajindi konuya ne oldu? En son node.js dilini ogrenecegim sen bir halttan anlamiyorsun diyordun:))))

• Tesekkur ederim, dilerim hedeflerinize ulasirsiniz. Konusmak guzel sey birilerine bir seyler anlatmak, fikirlerini aktarmak.. Bir nebzede olsa yardimimiz dokunmustur diye dusunuyorum konuyu acan arkadasimiza.

• quote:

Bu konulari tartisacagim birisi degilsiniz, lutfen daha fazla uzatmayalim ogrenci kardesimizin akli bulanmasin. 3.sinifta secmeli dersler aldikca hocalari dogru bir sekilde yonlendirecektir onu zaten.

Ona destek cikarak iyilik yapmiyorsunuz. Allah askina 1 haftada nasil dil ogrenebilir insan? Israrla soruyorum, millet gerizekali mi atiyorum 5 yil java dev tecrubesi olan adam ariyor mesela?

Tekrar ediyorum, ben de c/cpp ile basladim akademik olarak. Daha sonra java ile devam ettim sevdigim icin ticari olarak. Bir suredir js, ts vs uzerinde calisiyorum proje geregi. Simdi ben gerizekali miyim kendime hala js biliyorum demiyorum 3-5 async fonksiyon yazdim diye.

Sebebini soyleyin, bilelim hatta yanlissam sizden ozur dileyeyim. Yine de ill alinti icin ozur dilerim, sert bir uslup ile yazmisim.

Bir arkadasimiz yazmisti yukarda tekrar yazayim, sizin soylediginizi algilama biciminizle bizimki farkli. Bir seyi bildigini soylemek, o konuda uzman olmak degildir.

Junior * 0-3 yil

Middle(Regular) * 3-5 yil

Senior * 5+ yil

Seklinde title edinmemizin sebepleri budur, sizinde anlayacaginiz uzere.. Daha fazla detaylandirmaya gerek yok. Ozur dilenecek bir seyde yok. Sizin soyledikleriniz benim hayatim uzerinde olumlu veya olumsuz bir etki birakmiyor cunku.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.