Şimdi Ara

Yazılım Üzerine (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
6
Favori
2.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theVerge

Bir arkadasimiz yazmisti yukarda tekrar yazayim, sizin soylediginizi algilama biciminizle bizimki farkli. Bir seyi bildigini soylemek, o konuda uzman olmak degildir.

Junior * 0-3 yil

Middle(Regular) * 3-5 yil

Senior * 5+ yil

Seklinde title edinmemizin sebepleri budur, sizinde anlayacaginiz uzere.. Daha fazla detaylandirmaya gerek yok. Ozur dilenecek bir seyde yok. Sizin soyledikleriniz benim hayatim uzerinde olumlu veya olumsuz bir etki birakmiyor cunku.

O zaman insanlara kesin bilgi vermemek lazim bazi seyler goreceli ise. Adam ben web dev yapacagim diyorsa neden tutup da c ogren diyelim mesela?

Cv'nize bakamadim telefondan. Ben lisansi da avrupa'da yaptim ise de yazilim muhendisi olarak orada basladim tam zamanli olarak 3. senemde. Burada en sevilmeyen yazilimci tipi tam olarak bu. Python' mu? Ogreniriz yeaa 1 haftada. Biz bunu java ile yazariz abi, ben cpp biliyorum 3-5 gune javayi da hallederiz.

Yok abi boyle birsey. Calistigim projede lead dev 20 senedir sektorde. 10 yil microsoftta calismis .net platformunda. Bu adam ben java ogrenemem diyor efektif olarak 2 hafta icinde.

Polymorphism, inheritance, abstraction, design patterns vs hepsinde var o zaman hemen ogreniriz demek yanlis. Bunlar zaten senin bilmekle yukumlu oldugun seyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• AC DC A kullanıcısına yanıt
    Peki. Siz daha iyi bilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kod yazma mantığını kapınca herşey 1 haftada halloluyorsa biz bırakalım hocam mesleği bunlar devam etsinler, boşuna kendi vaktimizi öldürmeyelim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden tartışıyorsunuz ki

Dili 1 haftada öğrenirsin uzmanlaşman yıllar alır

• quote:

Orijinalden alıntı: Trust.Me

Neden tartışıyorsunuz ki

Dili 1 haftada öğrenirsin uzmanlaşman yıllar alır

Haklisin. Az sonra 1 gecede fortran hatta cobol ogrenecegim. ne de olsa polymorphism biliyorum. inanmiyorsan linked list bile implement ederim. cunku ben superim, seneye staj yapip tez yazacagim. bunlari yapabilecegimi de amerika'ya gitmis hocalarim soyledi.

Hocam bence kavramları farklı algılıyoruz şuanda hiç bilmediğiniz bir dilde 1 hafta içerisinde birprje yapamaz mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Trust.Me

Hocam bence kavramları farklı algılıyoruz şuanda hiç bilmediğiniz bir dilde 1 hafta içerisinde birprje yapamaz mısınız?

1 gunde de yaparim. Bu dili bilmek midir?

İşte demekki kavramları farklı algılıyoruz bence bu bilmektir sizce bilmek değildir

• Kaç yıldır yazılımcısınız. Ne kadar sürede öğrendiniz.

İos geliştiricisi olmaya çalışıyorum fakat ingilizce kaynaklar zorluk çıkarıyor.

Yazılıma yeni başlayan için tavaiyeleriniz nedir. P.m den de cevap atabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pm atıyorum

• Zahmet olmazsa bana da atın hocam :)

• ngn kullanıcısına yanıt
    Millet üst kısımda birbiriyle yarışmış

Şu yorumu gördüğümde çok sevindim,evet tercih zamanı pat diye seçtiğim bir bölüm oldu . Gönlümde hep bilgisayar vardı nedense sanırım küçüklükten beri PC dışında bir seyle ugrasmadigim için . Birde kendini geliştirmenin en mümkün olduğu alan bana göre .

• cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi bilg ile ilgilenmek demek iyi yazılımcı olabilirsin demek değil. bak bunu unutma. çoğu kimse bilgisayarı severim bilgisayarla uğraşıyorum diye girip sonra dayanamayıp bırakmıştır.
    yazılım alanına girmek istiyorsan bütün dilleri kullanmayı bilmelisin. bazılarında master tarzında olmalısın. çok zahmetli bir yol söyleyeyim.
    ona göre kararını ver. ingilizcenin gerçekten iyi olması gerekli kaynaklara ulaşabilmen için. sürekli kendine meydan okumalısın. bence C-C++ visual C gibi dillerle başla eğer seversen daha detaylı girebilirsin içine.
    ama okuduğun bölüm daha çok ekmek paranı çıkarabilecek gayet te parlak bir bölüm. dediğim gibi çok sevmen lazım yazılımı eğer sarmazsa kendi bölümün de gayet iyi
    Mekatronik bana tuhaf geliyor ya, elektromekanik sistemlerin tasarımını vs. yapıyorlar genelde. Zaten onda da yazılım var geniş anlamda,benim için tek sıkıntı elektronik konusu şimdilik.
    ama diyeyim çok daha geniş bir iş alanın var.
    bi kere türkiyenin her şehrinde bi dünya fabrika var.
    bu fabrikalarda bi dünya robotl var ve sürekli yeni işler için yeni robotlar isterler. o robotları tasarlıyacak programlayacak adamlar da lazım.
    öyle robot diyince arnold değil yani. şaka bi yana endişelenme bölümün güzel. ama illa yazılımcı olmak istiyorum diyosan.
    çok sevmen lazım yani. tabiki de biraz işlerinin yolunda gitmesi.
    Zaten herkes okuduğum bölümle alay etmeye çalışıyor. Hadi yap bi transformes, evde ekmek bitince mekatronik mühendisi gidip alıyor
    Çok fazla mezun vermeden piyasaya atılabilirsem + olur benim için.
    Sadece yazılımcı için ciddi rekabet var gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.
    mezun sayısından endişelenme dediğim gibi türkiye o kadar fabrika var illaki işin olur. orada da sürekli çalıştıkça daha çok tecrübe kazanırsan zaten çok iyi yerlere de gelebilirsin.
    ama yazılım da öyle hayal edebileceğin gibi yere ulaşamama ihtimalinde var bunu da hatırlatıyım dilin iyiyse belki amerika yada kanada gibi yerlerde üstüne koyabilirsin.
    ben de otomasyon sektöründe çalışıyorum. gayet de kullanışlı bir bölüm.
    Meslek nedir sizin ?
  • ben matematik mezunuyum okul zamanında yazılım ile ilgilendim ama devamını getiremedim.
    okul bittikten sonra makine sektörüne girdim.
    şimdi otomasyon sektöründeyin daha yeniyim öğreniyorum :)
    genel de şatış işindeyim ben.
    Otomasyon sektöründe genelde o sistemleri kimler üretiyor ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.