Şimdi Ara

yazılım sektöründe çalışanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar ben anadolu teknik lisesi bilişim teknoloji veri tabanı mezunuyum.
    marmara üniversitesi bilgisayar programcılığı ikinci öğretime devam edeceğim.
    18 yaşındayım.

part time işe ihtiyacım var.

merak ettiğim ise:

benim lisede bölüm derslerim hep 4-5 idi.ama benim yaptığım en karmaşık program c sharp ile paint yapmaktı.sanırım iş yerinde bunlar pek işe yaramaz.
    10.sınıfta teknik bilgiler ve office öğrendim.
    11.sınıfta c sharp ve access öğrendim.
    12. sınıfta üni sınavı olduğu için hiç bir bölüm hocası fazla ders işlemedi kendi çabalarımla ms sql öğrendim.

yazılım olarak iş başvurusunda bulunsam kabul edilir miyim? acaba siz çok karmaşık şeyler mi yapıyorsunuz? aslında büyük iş yerlerinin veri tabanında iş yapabileceğimi düşünüyorum.okulda veri tabanı tablolar oluşturup içine veriler giriyorduk ve datagiridview ile c sharpa bağlıyorduk.bu iş, iş yerlerinde de mi böyle basit oluyor?

eğer olmaz ise benim teknikerlik diplomam ne işe yarayacak?

• Günümüzde bilgisayar mühendisini bile tecrübeli arıyor senin iş bulman zor ama yazılım firmalarında staj yapar gibi çalışabilirsin hem tecrübe olur hemde kendini beğendirirsen işe girebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin yaşındaki adama proje yaptırmazlar çalıştırmazlarda yanlış anlama, ama tecrübeli olman gerek önceden bi yerlerde çalışmış yada kendi projelerini yapmış olman gerek yapabiliyosan iyi bi yerde stajer olarak çalışabilirsin bu sana çok şey katar hem referansda olur
  • Yazilim firmalari seni ancak stajer kivaminda ise alinda, stajerede para verilmiyor artik bildigim kadariyla.

Madem C# temelin var Unity3D ile mobil oyunlar yazabilirsin, en rahatindan $500 kazanirsin ayda baslangic olarak. Bu seni aydan aya idare eder, ilerki donemlerde bu rakami kolaylikla katlarsin.
  • Asgari ücretle bir yerde staja başlayabilirsin kendini geliştirmiş olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Yazilim firmalari seni ancak stajer kivaminda ise alinda, stajerede para verilmiyor artik bildigim kadariyla.

Madem C# temelin var Unity3D ile mobil oyunlar yazabilirsin, en rahatindan $500 kazanirsin ayda baslangic olarak. Bu seni aydan aya idare eder, ilerki donemlerde bu rakami kolaylikla katlarsin.

Bende lisedeyim ve bizde C# öğretiyorlar. Hiç zannetmiyorum öğretilenler ile öle şeyler yapabileceklerini. 10. sınıfta foreach i bile göstermeyen bir okul var farklı yoldan bir programramı yazınca yanlış diyen hocalar... Türkiyede hiç bir şey olmaz ingilizce öğrenip kaynaklardan araştırma yapıp anca bir şeyler olabilir. Veri tabanı okuyorum ama web programlama üzerine çalışıyorum. Büyük projeler yapmaya başladım ve iş başı 1,500-2,000TL alıyorum. Desktopta gelişmek hele okulda yapmak bunu çok zor. Şuan ben mezun olacağım bilgiden daha çok şey biliyorum C# hakkında.

• quote:

Yazilim firmalari seni ancak stajer kivaminda ise alinda, stajerede para verilmiyor artik bildigim kadariyla.

Hahahahah,
    Hiç güleceğim yoktu. Ayda 500 dolar mı kazanır. Birde başlangıç olarak. Sen kazanıyosun heralde. Hayal dünyasını bırakın lütfen. Oyundan para kazanmak sayısal loto oynamak gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hehehehe Programı yaz ohh nihayet aylık 500 dolar ilk günden :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1980125

quote:

Hahahahah,
    Hiç güleceğim yoktu. Ayda 500 dolar mı kazanır. Birde başlangıç olarak. Sen kazanıyosun heralde. Hayal dünyasını bırakın lütfen. Oyundan para kazanmak sayısal loto oynamak gibi.

Android topigine takilin biraz o zaman anlarsiniz kazandigimiz rakamlari.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Birde katlarsın diyor. Uygulama yayınlandığı ilk gün vurgunu yapıyorsun. Daha sonra satışlar yere çakılıyor (Genelde ve appstore - google play için söylüyorum)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasan1980125

quote:

Hahahahah,

Android topigine takilin biraz o zaman anlarsiniz kazandigimiz rakamlari.

Arkadaşım yanlış anlama sana karşı bir şey değil ama Android yapacağıma Pascal'la Muhasebe Programı yaparım daha iyi. Ne saçma bir SDK'dır o öyle.
    Neden Oracle öyle bir şeye girişmiş hiç anlamadım. Gül gibi Java nerelere gelmiş. Bu arada Unity3D hakkında hiç bir bilgim yok tamamen Android Developer konusunda söylüyorum bu dediklerimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: altı ok

merhabalar ben anadolu teknik lisesi bilişim teknoloji veri tabanı mezunuyum.
    marmara üniversitesi bilgisayar programcılığı ikinci öğretime devam edeceğim.
    18 yaşındayım.

part time işe ihtiyacım var.

merak ettiğim ise:

benim lisede bölüm derslerim hep 4-5 idi.ama benim yaptığım en karmaşık program c sharp ile paint yapmaktı.sanırım iş yerinde bunlar pek işe yaramaz.
    10.sınıfta teknik bilgiler ve office öğrendim.
    11.sınıfta c sharp ve access öğrendim.
    12. sınıfta üni sınavı olduğu için hiç bir bölüm hocası fazla ders işlemedi kendi çabalarımla ms sql öğrendim.

yazılım olarak iş başvurusunda bulunsam kabul edilir miyim? acaba siz çok karmaşık şeyler mi yapıyorsunuz? aslında büyük iş yerlerinin veri tabanında iş yapabileceğimi düşünüyorum.okulda veri tabanı tablolar oluşturup içine veriler giriyorduk ve datagiridview ile c sharpa bağlıyorduk.bu iş, iş yerlerinde de mi böyle basit oluyor?

eğer olmaz ise benim teknikerlik diplomam ne işe yarayacak?

Sana gelirsek dostum bende o bölümü okudum ve inan staja dahi almazlar. Evde takıl 1 sene boyunca ve kendini geliştirmeye bak. Programcılık bölümünde de pek bir şey öğreneceğini söyleyemem.

Gerçek hayata gelir isek , evde öğrendiklerini değil senden akıcı çözüm yöntemleri bekleyecekler. İşler çok tersine dönecek diye biliriz.

• 2 yıl boyunca kendini geliştir daha sonra işe gir derim. Şimdi işe girsen genelde sana ıvır zıvır işleri verirle kendini geliştiremezsin daha zor olur kanaatindeyim. Paraya da ihtiyacın var ise @Moribito nun dedigi gibi Mobil programlamadan harçlıgını çıkartacak kadar para kazana bilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.