Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği Hakkında Bilgi İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
9.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, foruma az önce üye oldum ve aklıma takılan bir konu var. Meslek olarak "Yazılım Mühendisliği" düşünüyorum. Fakat bu meslek ve programlama hakkında pek fazla bilgim yok. Forumda adını duyduğum Sefer Algan'ın "Her Yönüyle C#" kitabını da para biriktirip almayı planlıyorum.

Şuanda 9. sınıf öğrencisiyim. 10. sınıfa geçerken hangi bölümü seçmem benim için daha iyi olur? Üniversite olarak hangisini önerebilirsiniz? İlk adım olarak nereden başlamalıyım, ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backgraund -- 1 Mart 2012; 17:04:52 >

• Oncelikle merhaba. Ulkemizde atilim universitesinde ve adi aklima gelmeyen bir uni.de vardi yazilim muhemdisligi. Bu bolum icin sayisal bolumunu sececeksin.
    Yazilim muh. Ile bilg. Muh arasindaki fark yazilim muhendisliginde direk yazilima endekslenmesidir. Bilgisayar muhendisliginde donanim basta olmak uzere farkli konularda uzmanlasmak mumkundur. Kitap alip c# ogrenmek konusunda ise bence su asamada boyle bir girisimde bulunmak dogru degil. Daha 9. Siniftasin. Daha cok ygs-lys kasip duzgun bir universiteye girmeni tavsiye ederim. Sana onceden bir dil bilmenin faydasi olacagini dusunmuyorum. Ancak, html-css-php-javascript te uzmanlasabilirsin 4 yilda. Hem freelance olarak is yapabilirsin , (derslerini aksatmadan) hemde meslegin zorlugunu anlarsin inceden. Hem bunlar icin ekstra kitap almana gerek kalmaz. Neyse mobilden bu kadar yazabildim musait oldugumda yazarim daha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.sınıftan eğer Ygs ve lys başlarsan çalışmaya başlarsan yazılım mühendisliğine rahat gidersin Şuan Türkiye de iş olanağı olarak önü açık bir meslek ama bana sorarsan direk bilgisayar mühendisi ol MTOK lardan ve devlette mühendis sınıfında öğretmen olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tizzy

Oncelikle merhaba. Ulkemizde atilim universitesinde ve adi aklima gelmeyen bir uni.de vardi yazilim muhemdisligi. Bu bolum icin sayisal bolumunu sececeksin.
    Yazilim muh. Ile bilg. Muh arasindaki fark yazilim muhendisliginde direk yazilima endekslenmesidir. Bilgisayar muhendisliginde donanim basta olmak uzere farkli konularda uzmanlasmak mumkundur. Kitap alip c# ogrenmek konusunda ise bence su asamada boyle bir girisimde bulunmak dogru degil. Daha 9. Siniftasin. Daha cok ygs-lys kasip duzgun bir universiteye girmeni tavsiye ederim. Sana onceden bir dil bilmenin faydasi olacagini dusunmuyorum. Ancak, html-css-php-javascript te uzmanlasabilirsin 4 yilda. Hem freelance olarak is yapabilirsin , (derslerini aksatmadan) hemde meslegin zorlugunu anlarsin inceden. Hem bunlar icin ekstra kitap almana gerek kalmaz. Neyse mobilden bu kadar yazabildim musait oldugumda yazarim daha

Belirttiğiniz sayısal bölümde fen ağırlıklı mı matematik ağırlıklı mı seçmeliyim? Dediğiniz gibi derslerimi ön planda tutarak boş zamanlarımda bunu yapmayı planlamıştım. Kendimi geliştirmek için ne tür programlar yada hangi internet sitelerinden yardım alabilirim?

quote:

Orijinalden alıntı: doguking

10.sınıftan eğer Ygs ve lys başlarsan çalışmaya başlarsan yazılım mühendisliğine rahat gidersin Şuan Türkiye de iş olanağı olarak önü açık bir meslek ama bana sorarsan direk bilgisayar mühendisi ol MTOK lardan ve devlette mühendis sınıfında öğretmen olursun

Bilgisayar Mühendisliği sizin seçiminiz ama ben programlama konusunda daha ileriye gideceğimi düşünüyorum, çünkü; bu işe karşı bir hevesim ve sevgim var.

• Hocam o sistemle alakalı bilgim pek yok ama 9 bittiğinde rehber öğretmen size soracaktır zaten hangi bölümü seçmek istediğini , ona göre yapacaktır tercihini.http://mertozgun.com.tr/web-programlamaya-giris/ böyle bir yazı yazmıştım... Windows programlama için mi kaynak arıyorsun? onu da belirtirsen daha çok yardımcı olabilirim.

edit: Başlangıç olarak hangi dil diye sorarsan, senin mnatığına bağlı. Bazıları kolaydan zora gitmeyi sever bazıları zoru bitirip kolaya geçmek ister.
    Benim önerim ilk c ile başlamandır. çünkü gayet kapsamlı bir dil olduğundan bu dilin mantığını çözersen diğerleri kolay gelir. Zaten c# en kolay dil.
    İstediğinden başlaman yararına olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterTrain -- 2 Mart 2012; 23:19:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anlatas

quote:

Orijinalden alıntı: Tizzy

Oncelikle merhaba. Ulkemizde atilim universitesinde ve adi aklima gelmeyen bir uni.de vardi yazilim muhemdisligi. Bu bolum icin sayisal bolumunu sececeksin.

Belirttiğiniz sayısal bölümde fen ağırlıklı mı matematik ağırlıklı mı seçmeliyim? Dediğiniz gibi derslerimi ön planda tutarak boş zamanlarımda bunu yapmayı planlamıştım. Kendimi geliştirmek için ne tür programlar yada hangi internet sitelerinden yardım alabilirim?

quote:

Orijinalden alıntı: doguking

10.sınıftan eğer Ygs ve lys başlarsan çalışmaya başlarsan yazılım mühendisliğine rahat gidersin Şuan Türkiye de iş olanağı olarak önü açık bir meslek ama bana sorarsan direk bilgisayar mühendisi ol MTOK lardan ve devlette mühendis sınıfında öğretmen olursun

Bilgisayar Mühendisliği sizin seçiminiz ama ben programlama konusunda daha ileriye gideceğimi düşünüyorum, çünkü; bu işe karşı bir hevesim ve sevgim var.

Biyoloji ve Matematik (Fizik ve Geometri) ağırlıklı seçim var benim bildiğim. Çoğu okulda da biyoloji bölümü açılmıyor, tıp isteyenler çoğunlukta değil ise, kastın bu ise tabiki fizik geometri bölümünü seçeceksin. Fizik geometri diyorum çünkü başta Fizik diye seçtirip sonra geometri'yi 3 saat yapıyorlar. Ben de 11. sınıftayım, yaklaşık 2,5 senedir programlama ile uğraşıyorum. Çok amatörüm ama en azından temeller oturmuş durumda. Bu yaşta başlamanın illaki faydası olur. Öyle gidip günde 200- 300 soru çözmen ileride (meslek hayatında) sana bir kar sağlamaz, benim düşüncem bu şekilde, hergün düzenli bir iki test her türlü yeterlidir yanına bir de dersi derste dinleyip anlama eklendimi bir öğrencinin takdir-teşekkür almaması için bir neden yok. Bence Programlamaya başla; çoğu kişi başlangıç için C#'ı önermese de ben sana öneriyorum. C# başlangıç için bana göre gayet güzel bir dil. Rahatlıkla başlayabilirsin.

• Şimdi siz bana c# falan diyorsunuz da benim bu diller hakkında, nasıl başlayacağım hakkında hiçbir bilgim yok. Bu nedenle işin temeline nasıl başlayacağımı kaynak göstererek belirtirseniz sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Şimdi siz bana c# falan diyorsunuz da benim bu diller hakkında, nasıl başlayacağım hakkında hiçbir bilgim yok. Bu nedenle işin temeline nasıl başlayacağımı kaynak göstererek belirtirseniz sevinirim.

c# , c , c++ , java için kitaba ihtiyacın olabilir. Hangi kitapla daha iyi öğrenebilirim diye bir sorunun cevabı bence yok. Bir kitapta yazan bilgiler diğer kitapta yazmayabilir. Bu yüzden tek kaynakta kalma.www.bilgisayarmuhendisleri.com var ordan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin. Neredeyse her sorunun cevabını bulabilirsin.

• Arkadaslar tamam yii güzel de ben sizden ilk hangi dilden baslamam gerektiğini ve hangi program ve sitelerden yararlanabileceğimi öğrenmek istiyorum. Bunlar benim istediğim cevaplar değil.
  • quote:

Arkadaslar tamam yii güzel de ben sizden ilk hangi dilden baslamam gerektiğini ve hangi program ve sitelerden yararlanabileceğimi öğrenmek istiyorum. Bunlar benim istediğim cevaplar değil.

Bu değişen birşey sorduğun, genel görüş şöyle; "Temelleri öğrenmen gerektiği için C ile başlamalısın, daha sonra OOP bir dile yönelirsin", ben ise sana C# öğrenemeni tavsiye ederim Java da olabilir. Bu dilleri öğrenmen kolay çünkü anlaşılabilir yazımları var. Bunu öğrendikten sonra C de öğrenirsin C++ da ne istersen öğrenirsin. Hem C# öğrenirken sıkılmama gibi bir avantaj var. Genelde C gibi dillerde etkileyici bir şeyler üretilmediğinden ilk başlarda sıkıcı olabiliyor. Bu da erken bırakmaya neden olabiliyor. Bu yüzden C# benim tavsiyem başlangıç için. Site kitap dersen ben kitaptan öğrenmedim o yüzden tavsiye edemem (Bilge adam'ın ders notları vardı onlara bakmıştım biraz). Ve görsel derslerden öğrenmiştim. Bunun yanında kod incelemek önemli. İnternette bir çok açık kodlu ufak projeler var. İşte tetris, yılan oyunu gibi. Bunları indirip üzerlerinde değişiklik yaparak öğrenmek de çok etkili. Ama her ne olursa olsun bilen birinden birşeyler kapmak faydalı. Bu konuda eğer etrafında kimse yoksa bilgisayarcı, yazılımcı; Forumdaki bilgili insanlardan faydalanabilirsin, sorduğun sorularına genelde cevap alırsın. Başarılar..

• istediğin cevabı alamamış olmanın 2 nedeni vardır. birinci ihtimalle soruyu yanlış sormuşsundu 2. ihtimalle beklentilerin farklıdır. bence sen bu konuyu unut. kapat . össye gir eline puanını al bence ondan sonra konuşalım hatta benımle iletişime geç istanbuldaki üniversiteleri ben gezdiririm sana

fen bölümünü seç. sorunun cevabı olarak.

hayalleri ve idealleri olan insanları severim , idealleri için gayret gösterenleri sayarım
  • quote:

Arkadaslar tamam yii güzel de ben sizden ilk hangi dilden baslamam gerektiğini ve hangi program ve sitelerden yararlanabileceğimi öğrenmek istiyorum. Bunlar benim istediğim cevaplar değil.

Hocam hangisinden başlamak istediğine bağlı. programlamayla ilgili zilyon tane site var. Neyi öğrenmek istediğin önemli burada.
  • C++ öğrenirsen, C# ve Java öğrenmen çok kolaylaşır..C öğrenmene gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

istediğin cevabı alamamış olmanın 2 nedeni vardır. birinci ihtimalle soruyu yanlış sormuşsundu 2. ihtimalle beklentilerin farklıdır. bence sen bu konuyu unut. kapat . össye gir eline puanını al bence ondan sonra konuşalım hatta benımle iletişime geç istanbuldaki üniversiteleri ben gezdiririm sana

fen bölümünü seç. sorunun cevabı olarak.

hayalleri ve idealleri olan insanları severim , idealleri için gayret gösterenleri sayarım

Öncelikle teşekkürler. Puan olarak hedefim 400 üzeri puan almaktır. Bunun biraz zor olduğunu biliyorum ama zorlamaktan başka bir çare olmadığını da biliyorum. Şuanda matematik ve geometride Lise 4 seviyesinde soruları rahatlıkla çözebiliyorum. Sözel dersler baştan tamam. Şuan için fizik ve biyolojide zorlandığım söylenebilir. Üniversite olarak karar vermedim, en iyisi neyse o olsun :) Üniversiteleri gezmeyi elbet isterim, gerekirse sizinle iletişime geçerim. Yalnız şunu öğrenebilir miyim; Üniversiteleri gezmem yaz tatili sırasında mümkün olur mu? Yani okul açık olur mu ve öğretmen bulabilir miyim? Aslında birinci sırada "Yazılım Mühendisliği" düşünüyorum. Eğer fikrimi değiştirirsem de "Uzay Bilimleri" okumayı istiyorum.

• yazın hoca vs bulabilir misin? evet yazın genelde yazokuluna oğrenciler kalır. yazında eğitim oğretim oluyor çoğu okulda.
  • quote:

yazın hoca vs bulabilir misin? evet yazın genelde yazokuluna oğrenciler kalır. yazında eğitim oğretim oluyor çoğu okulda.

Peki İstanbul'da hangi okullarda Yazılım Mühendisliği veya Uzay Bilimleri okuyabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backgraund -- 14 Mart 2012; 20:17:49 >
  • quote:

quote:

yazın hoca vs bulabilir misin? evet yazın genelde yazokuluna oğrenciler kalır. yazında eğitim oğretim oluyor çoğu okulda.

Peki İstanbul'da hangi okullarda Yazılım Mühendisliği veya Uzay Bilimleri okuyabilirim?

1-2 saatlik araştırmam sonucunda aşağıdaki tabloyu çıkardım.

Yazılım Mühendisliği Hakkında Bilgi İstiyorum

Elimden geldiğinde world dosyasını jpeg formatına çevirmeye çalıştım. Benim çözemediğim şu; Listedeki "İzmir Ekonomi Üniversitesi - Yazılım Mühendisliği (UOLP-SUNY Fredonia)" kısmının taban puanı 275.987, araştırdığım kadarıyla UOLP-SUNY Fredonia kısmı sayesinde 2. ve 4. senemizde yurt dışında eğitim görüyormuşuz ama bölümün puanı çok düşük. Burada bu puanla okumamın geleceğime nasıl bir etkisi olur? Ayrıca üniversitelerdeki bölümlerin İngilizce olması neyi değiştirir, yazılım mühendisliği zaten İngilizce'ye dayalı değil mi? Düşük puanlı yer ile yüksek puanlı yerin eğitim açısından farkları nelerdir?

• anlatas kardesim benim tavsiyem puan falan takmaman. Girdigin yerde kendini gelistirmen cok daha onemli. Okulun adi da onemli tabi ozellikle Istanbul'da Ege universitesi'ni cok seviyorlar ama orada Bilgisayar Muhendisligi var. Elektronik ve donanima pek ilgin yoksa ve sadece yazilim uzerine bir bolum dusunuyorsan, puanlara takilmadan, Izmir Ekonomi Universitesi'ne (NORMAL PROGRAMA SUNNY DEGIL) gitmeni oneririm. Egitim kalitesi olarak cok iyi bir okul. Ben 2011 yilinda oradan mezun oldum. Su anda Bogazici Universitesi'nde yuksek lisans yapiyorum ayni bolumde. Fakat Ekonomi Universitesi her haliyle daha iyiydi diyebilirim. Su an sadece o dedigim okul ismine takilan insanlara CV'mde bir cevabim olsun diye okuyorum, yoksa pek bir sey ogrendigim de yok hani. Mezun olmadan isini bulursun ve maas derdin de olmaz boyle bir meslekte. Baska bir tavsiyem de en onemlisi olacak,SAKIN SAKIN TURKCE BIR PROGRAMLAMA KITABI ILE CALISMA. Bu tip konular hemen hemen her yerde Ingilizce olarak karsina cikacak, sonradan sikinti cekersin. Ayrica hicbir programlama diliyle alakan yok ise, C ile basla, bir giris kitabi al. Daha sonra da C++ ile kisa bir calisma ve sonra Java oneririm. Benim egitimim bu sekilde oldu. .NET platformunu kesinlikle onermiyorum. Java Developer'lar hem daha iyi maaslar aliyor hem de daha iyi sirketlerde calisiyor. Java kendi basina ayri bir dunya. Ama BENCE EN DOGRUSU bu tip seyleri okulda ogrenmen. Daha detayli bilgi istersen PM at yardimci olayim. Ama su anda universite sinavlarina hazirlanman daha mantikli olacaktir. Bazi seyleri disarida alaylilarla calisarak bilip gitmen seni okuldan sogutabilir. Hic iyi bir sey degildir bu da.

NOT: HIGH-LEVEL bir programlama dili (C#, Java,Visual Basic vb.) ilk baslangic olarak sana sadece ZARARLI olacaktir. Ama Tizzy arkadasimizin da dedigi gibi, html-css-php-javascript gibi dilleri ogrenebilirsin, bir zarari olmaz. Ne de olsa artik internet cafe'lerde bile bunlarla gelistirme yapiyorlar, sen de yaparsin 1-2 haftalik (ya da aylik) bir calismayla. Daha cok yardim istersen PM atabilirsin, vakit buldukca yazarim.

• Selam kardesim Bir Yazılımcı olarak ilk başta ünv cok temel ing iyi olacak suanda çalışmalarını yapıyoruz yeni acacak oldugumuz sitede bu konu hakkında bir cok dersi online olarak izleye bilecek ve aynı anda diğer yazılımcı arkadaşlarıma soru sora bıleceksın başta hevesın varsa gercek anlamda güzel ama cok zor bır bölümdür hemen bıkacaksan ilk dönemden bende hic tercih etme derim cunku ilk başlarda aşırı derecede sıkıcı gelır herkeze daha fazla bilgi istersen yardımcı olurum yazılımcı ark tanısırırım sormak ıstedıklerını sora bılırsın onlarada
  • 8-9 aylık hort olacak, zaten konuyu açan arkadaş da banlanmış ama ileride bu konuyu okuyup fikir almak isteyen dimağlara şunu belirtmeden geçemeyeceğim ;

DERS ÇALIŞIN!

kesinlikle ama kesinlikle ders çalışın. bilgisayara ilgi duymanız güzel ama bunun zamanı lise değil. yazılım mühendisi olmak için 6 yaşından beri kod yazıyor olmak gerekmiyor. emin olun bilişim ile alakalı bölümlere giden öğrencilerin bir çoğu daha temel bilgisayar konularına bile hakim değildir. eğer bilişim ile alakalı bir bölüm okursanız üniversitede yeterince zamanınız olur ve ilginiz devam ediyor olursa öğrenirsiniz zaten. ama lisede ders çalışmayıp, sıradan bir bilg. mühendisliğine veya yazılım mühendisliğine tamah etmeyin. çalışın, iyi bir üniversitede okuyun ki daha sonra benim gibi "lan acaba aldığım eğitim yeterli mi? boğaziçi mezunu ile ben hayatta bir olmam ki, hay kafama s.çayım keşke zamanında çalışsaydım" demeyin. inanın okul çok önemli. boğaziçin kadrosuna bakıyorum, bir de bizim kadroya bakıyorum (gerçi bizimki de fena sayılmaz ama boğaziçi diyorum sonuçta) kafamı duvara vurup kendimi tokatlattırmak istiyorum. maksimumunuzu zorlayın gençler, zorlayın ki sonradan pişman olmayın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.