Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği Hakkında Bilgi İstiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
9.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yazilim ve bilgisayar muh fazla farkı yok
    tavsiyem yazilimci olacaksan yazilim muh sec
    http://yazilimsozluk.com/Default.aspx?KonuId=1129
  • Kısaca kendimden anlatayım. Yazılım Mühendisiyim. Kimse yanlış anlamasın bu söyleyeceğimi lütfen; Bilgisayar Mühendisliği mezunu olup Yazılım Mühendisiyim demiyorum, bu bölümden mezun biri olduğum için bunu söyleme gereği duydum. Aynı zamanda şu anda Boğaziçi Üniversitesi'nde Yazılım Mühendisliği yüksek lisansımı tamamlamak üzereyim.

Şunu bilmen lazım; Yazılım Mühendisi bir programcı değildir, ama bu da programlama bilmediği anlamına gelmez. Tabiki de ülkemiz şartlarında orta ve küçük ölçekli yazılım firmalarında bir çok bilgisayar veya yazılım mühendisi işe kod yazarak başlar - ki bu aslında artık bu durumun bir kalıbı olmuş bulunmakta. Ha, yurt dışında da her yerde "ooo mühendis olarak başlıyosun sistem tasarlıyosun" diye bir şey de yok. Ama standartların farklı olduğu aşikâr. Aklında tutman gereken, Mühendisin görevlerinden biri de probleme çözüm bulmaktır. Bu problem, sistemde oluşan bir hata diye düşünme. Müşterinin veya firmanın senden isteği de bir problemdir ve sen buna mühendislik prensiplerine en uygun şekilde çözüm üretirsin. Ekip lideri veya ekibinin bir parçası olarak. Ayrıca mühendislik olmasından dolayı bu bölümün bir sayısal bölüm olduğunu da biliyorsun muhtemelen :)) Kolay bi bölüm değil, gerçekten hakkını vererek yapmak istiyosan böyle bir işe giriş derim kendimce. Ben öyle yaptım, şu anda istediğim yerlere gelmeye başladım adım adım. Eğer soruların olursa özel mesajdan seve seve yardımcı olurum, mesleğimizi sevdirmek görevimiz :)

Ayrıca yukarıda söylediğime alınmasın kimse lütfen :)

Not: Eklemek isterim, Yazılım Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği arasında fark yok diyenlere kulak asma. Belki piyasada bir çok alanda yaptıkları işler ortak veya benzer olabilir ama aldığın eğitim bazı alanlarda ortak ama FARKLI. Unutma :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimser -- 27 Kasım 2012; 13:40:28 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.