Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim, İş bulamıyorum (Eylül 2021 de bulundu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
13
Favori
31.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya bana sorsan, bu kadar kişinin CV ni özelden soracağına CV ne erişilebilecek bir link de koyabilirsin posta, ayrıca linkedin profilini falan da belirtmen de fayda var. Yardım etmek isteyen çıkacaktır elbet, aramaktan vazgeçme.

  • Yazılım mühendisiyim.

    Artık okulun onemi kalmadı. İstekli ve biraz da yatkın olan herkes udemy den falan dersler alıp bu sektöre girebilir.

    Okulun önemi hiç yok değil elbette ama okulunu okumasan bile 2-3 yılda sadece online kaynaklarla okulun 3-4 yılda vereceği bilgiyi edinebilirsin.


    Evden çalışma modası türkiye yazılım sektoru icin cok avantajlı olacak.

    Özellikle avrupa firmaları full remote calısacak yazılımcıları arttırıyorlar bu daha da artacak.

    Hindistana ve Cine göre bizim zaman dilimi avantajımız var. Full remote olsa bile aynı saatlerde online toplantı vs yapmak istiyorlar. Avrupa ile hindistan cin zaman dilimleri uyumlu değil.


    Ben üniversite son sınıftayken okulda eğitimi verilmemesine rağmen .net öğrenip masaüstü yazılım yapmıştım 2 tane. Kendi ihtiyacım için bir yazılımdı. Ayrıca subversion yeni cıkmıştı o aralar (git yoktu o zamanlar) kendi kendime öğrenmiştim.

    Mezun olur olmaz işe başlamıştım.


    Daha sonraki yıllarda iş yerinde ihtiyaç olmamasına rağmen Angular öğrenebilmek amacıyla aklımdaki bir web projesini angular ile yapmaya çalışmıştım. Sonra daha iyi maaşla full stack yazılımcı olarak iş değiştirmiştim.


    Şimdi Almanyada çalışıyorum. Ekstra zamanlarımda kendime ait spring boot + angular ile geliştirdiğim bi projem var. Bir statup projesi. Tek başıma zaman yeterli olmadığından turkiyeden destek verecek birini arıyorum.


    Saati 60-70 TL verebilirim. spring boot+angular bilen adam arıyorum.


    Sana tavsiyem: belli bir şeyi iyi seviyede öğren. o şeyle ilgili ilanlara başvur. Yazılım mühendisi arıyoruz diye ilan olmaz zaten. Java yazılımcı, .net yazılımcı, react developer ios developer falan olur.

    Sen de bir alana yönelip o alanda kişisel 1-2 proje dahi olsa çalıştım diyebilmelisin. Geleceği olan ama henüz piyasada çok yaygınlaşmamış bir alan olabilir.

    Mesela mobil yazılım (ios, react native, flutter ) dğer alanlara göre öğrenmesi daha kolay alanlar. Cünkü cok fazla parcası yok. Kendine bir mobil uygulama hayal et, onu yapmaya çalış. Mümkünse gerçekten işe yarayacak bişey olsun.


    Veya Angular seç, react sec, python sec... bi alanı sec o alanda bi yazılım yap bu yazılım işe yarar bişey olsun.

    Onu yaparken zaten tecrübe kazanacaksın, mulakatlarda seni tecrübeli sayacaklar.


    Onun üstüne Codility gibi sitelerden pratik de yap. Bazı firmalar genel zeka algoritma yeteneği ölçmek icin o tarz sitelerden sınavlar veriyor.


    Bu alanı düşünenlere önemli başka bir tavsiyem: ingilizce öğrenin. İngilizce anlamak maaşınızı %20-30 arttırır. Konuşabilmek %20-30 daha arttırır. Gelecekte avrupa firmalarında uzaktan çalışma ihtimaliniz artar. Avrupada yeni mezun bir yazılımcı 2500-3000 euro alır. Avrupa firmaları 2500euroya yeni mezun avrupalı istihdam edeceğimize 2000euro ya türkiyeden tecrübeli eleman istihdam edelim diyecekler. Cünkü zaten remote çalışıyor hepsi. Bu pastadan pay almak için en başta iniglizceniz iyi olmalı.

    Yazılım dünyasındaki yenilikleri takip etmeye çalışın. Yeni frameworkler libraryler takip edin. Bu yeniliklerle ilgili siteleri düzenli takip edin. Ara sıra boş zamanınızda kullanmaya uygulamaya çalışın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abars -- 30 Mayıs 2021; 12:47:50 >




  • Arkadaşlar trendler geçerli gelişmiş dünya ülkeleri için etkilidir.Sistem olmayan mozambikte falan arz talep dengesi ve ihtiyaca göre kontenjan falan saldım çayıra olduğundan ötürü bir bölüm parlar 5 yıl boyunca sonra mezunlar x2 sayısına ulaşınca işsiz ordusu.


    gana altyapıda mozambiği geçmiş ne yazılımı donanımı ya

    6 mbps internet kullanıyor koca koca mahalleler

    ne dijitali yazılımı zart zurt endüstri 4.0 big data falan

  • mtanhu kullanıcısına yanıt

    Ben basit programlar açısından değerlendirdim hocam. Siz beni tam olarak anlayamadınız.

    Şimdi linçleyenler olabilir ama ben 1$'a iki satır kod yazmam  

    Tabi bu projenin kapasitesi ile alakalı. Bu proje basit ama sürümden kazandıracak bir şeyse neden olmasın?

    Ben bunu yapar bir yere atarım lisans sistemli ve otomatik key teslimatlı bir şekilde takılsınlar bana da pasif gelir olur  


    Zaten basit şeyleri herkes yapıyor ama sağlam projeleri yapacak adam az  

    En basitinden web botlarına bakın herkes seleniumcu oldu  

    Adamlar daha get , post v.b. hiçbir şey bilmiyor.





  • Sınava gir başka bölüm oku. Tıp felan.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 yıldır mezunsun 2 aydır iş arıyorsun bir saçmalık var burda.
    mezun olmadan iş aramaya başlaman lazımdı.

    Hiç full stack proje yaptın mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 30 Mayıs 2021; 13:23:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Talk is cheap. Show me the code.”, Github hesabını atmanı bekliyoruz hocam.  

  • Yazılım sektöründe rastgele iş arayan değil de aradığı işin kapsamını bileni seçerler. Başvurduğun işe dair bilgin yoksa bu ne istediğini bilmiyor uğraşmayız deyip eliyorlardır. Spesifik alan berlileyip özellikle öyle iş ilanlarına şansını zorlaman ve kod geliştirip benim yaptıklarım bu demen lazım .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • abars kullanıcısına yanıt
    Çok teknik baya detaylı yol gösterici olmuş. Şuan bu yol haritasıyla ben bile uğraşmaya başlasam baya ilerlerim . Baya bilgilendirici eline sağlık .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • C ve C++ yetkinliğiniz ne düzeyde?


    Benim genelde gözlemlediğim TR'de yazılım mühendisiyim diyenlerin çoğunun yetkinliği Java, JS üzerine ve birazda Python; diğerlerinde afallayıp kalıyorlar. Kaldı ki çoğu zaman problem çözmekten anladıkları StackOverflow'dan copy paste yapmaktan ibaret. Ki böyle bir durum doğal olarak seçenekleri çok kısıtlıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi alandasınız hocam yazılımda?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yakup548 Y kullanıcısına yanıt
    Çok uzun yazmışsınız ama ilk cümleniz yeterli oldu zaten. Malesef binlerce bu şekilde üni açıldı ve mezunları iş bulmakta zorlanıyor. İtü odtü boun ytü mezunları neden işsiz değil onu düşününce zaten anlamlı bir sonuç çıkıyor ortaya. Yukarıda saydığım okullarda okuyanlar oraya girebilmek için 12 sene (ilk orta lise) okul hayatlarında hep başarılı olmuşlar, ama diğer okullarda okuyanlar 1 senede hazırlanıp ancak sizin okul gibi ve bazı vakıflar gibi ünilere girebilmiş. İş ararkende bu durum en iyi bilinen şeydir. İşverenlerde bu durumu bildikleri için iyi okul harici okulların mezunları hep 2-3-4-5. Plandadır hatta çoğunda plan dışıdır. Bu saydığım okullarda okuyanların ise %60-70 inin işi daha mezun olmadan hazırdır zaten, kalanıda kısa sürede iş bulmaktadır. Siz bu okullardan birinde okumadığınız için rahat iş bulmak istiyorsanız extra bir özelliğiniz olmalı , extra bir dil, extra bir proje vsvs gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 30 Mayıs 2021; 13:45:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Sizin okul hangisi ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • abars kullanıcısına yanıt
    Hocam son sınıf bilgisayar mühendisliği okuyorum bende. dotnet üzerine yoğunlaştım son sene. 1 hafta gibi bir sürede belirli bir sha256 hash dizisini bulan, tercihe göre single veya multi thread çalışan bi winform app yaptım(gerçi üniversitedeki bir hocanın verdiği ödevdi) . Gelecekte Türkiye de dotnet sektörü hakkında bi kaç bişey söyleyebilir misiniz? İş bulma kolaylığı veya sektörün durumu hakkında son olarakta maaşlar hakkında. Sektörde çalışmadığım ve tecrübem olmadığı için soruyorum bunu teşekkürler :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu arada bence şu boş zamanınızda Github ve Gitlab'da ilginizi çeken, skillsetinizi geliştirmeye zorlayacak, contribution yapabileceğiniz açık kaynak projelere bakın derim. Hem pas tutmamış olursunuz hem de kendinizi geliştirirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaand12@

    Hocam son sınıf bilgisayar mühendisliği okuyorum bende. dotnet üzerine yoğunlaştım son sene. 1 hafta gibi bir sürede belirli bir sha256 hash dizisini bulan, tercihe göre single veya multi thread çalışan bi winform app yaptım(gerçi üniversitedeki bir hocanın verdiği ödevdi) . Gelecekte Türkiye de dotnet sektörü hakkında bi kaç bişey söyleyebilir misiniz? İş bulma kolaylığı veya sektörün durumu hakkında son olarakta maaşlar hakkında. Sektörde çalışmadığım ve tecrübem olmadığı için soruyorum bunu teşekkürler :)

    .Net eskiden üvey evlattı, .net core sonrası büyük çaplı projelerde daha çok kullanılır oldu.

    Yalnız windows forms un pek piyasası yok, bence geleceği de yok. projelerin cogu web tabanlı browser icinde calışan uygulamalar.

    Kurumsal ölçekte yazılım dünyası Backend ve Frontend olarak ikiye ayrılır. Backend tarafta çoğunlukla java veya .net kullanılır.

    Frontend tarafta react vue.js angular vs var.

    İki tarafta da algoritma kuruyorsun classlar methodlar falan var, iki taraf da yazılım geliştirme olarak geçer yani iki taraf da developer olarak geçer.

    Eskiden C# yazılımcısı asp.net ile hem backend i hem frontend i yapardı. aynı mantık java icin de gecerliydi.

    Şidmi iki taraf net şekilde ayrıldı. Backend tarafı iş mantığını yazıyor. Frontend tarafı api ile üzeirnden backend ile iletişim kuruyor.


    Uzun zamandr .net ci değilim neresine odaklanman lazım cok bilemem ama winforms tavsiye etmem. iş imkanı cok olmaz.

    linkedin e veya kariyer.net gir .net ilanlarına bak, hangi teknolojiler falan piyasada aranıyor fikir edin. onlarda geliştir kendini





  • abars kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Çok faydalı oldu gerçekten. :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Pamukkale, şuan Ege'de bilg. muh. okuyorum :/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meola147of

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    okulu bitirip yabancı dil de olunca iş bitiyor mu?

    adam mesajında yazmış yaza yaza öğreneceğim gibisinden birşeyler

    devlete kapağı at yan gel yat oğlum osman dememi beklemiyorsundur umarım

    insanlara duymak istediklerini söylemek yerine yapmaları gereken şeyi söyleyince böyle eleştirilere maruz kalıyoruz neticede

  • iki ay şu dönem çok kısa bir süre ki bundan on sene kadar önce ilk mezun olduğumda aylarca işe alınmak için çaba göstermiştim, o zaman ülkede işler de tıkırındaydı.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.