Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
649
Cevap
18
Favori
57.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
312 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: straptezlo

Benim berberim bile Londraya gitti son ankara anlaşması ile, artık o da yok londra ab üyeliğinden çıktığı için.

Şimdi londrada lockdown başlamış o yüzden tr geri döndü 3-4 aylığına.

Bakıyorsun ayakkabı skechers, kaban under armour elinde ip12pro

Burada 10 yıl berberlik yaptım ne ileri gittim ne de geri dedi bana. Adam da dümdüz berber bu arada küçümsediğim için demiyorum güzel bir berber kendisi ama mühendis değil doktor değil onu söylemeye çalışıyorum. Aylık kazancı 3500-4000 sterlin arası. Yani adam 1 ayda 40.000 türk lirası kazanıyor.

İşte sana dram. Türkiyede asgari ücret 2800x12 = 33.600

Londrada bir berberin 1 aylık maaşı türkiyede 1 yıl çalışan asgari ücretlinin 1 yıllık maaşından da fazlası.

Durum benlik değil. Kendim için de konuşmuyorum

Londra'da berber kalmadı sanki

yarım yamalak ingilizcesi olan adamı alsınlar oraya

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

kardeşim yurtdışına giden pek çok mühendis arkadaşlarımız var. yapılan teklifler belli, senin abin birikmiş bir tecrübesi ve referansı olmasa 20k doların yanından geçemez. hadi alıyor diyelim, dubai zaten başlı başlına pahalı bir şehir. maaşının 4'de 1'i yine giderlerine gider. zaten dubai de hayat pahalı. zaten bak ne demişim, birikmiş bir tecrüben ve referansın yoksa, 2-3k aldığına şükret. biraz daha yavaş at.

• gs190505 G kullanıcısına yanıt

yaw aga hangi hayatında işe girip çalıştın mı internette gezen maaşların %90 ı yalan yada eski maaşlar

3k maaşa mühendis mi çalışır awk 6-7 den başlıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktor maasi aliyormus hic bir yere yetisemedigi icin depresyona girmis arkadas . Zayzopreksayi soysoprexa ilaclarini getirin arkadaslar . Hayir duyan da is yogunlugundan kafayi yemek uzereyim gibi bir derdi olan bir insan olarak algilar . Kurgu konu da olabilir eglencesine acilmis .. Birincisi ulkeye sovdugun kadar senin emeginle seni somurup sirtindan onbinlerce dolar kazanan patronuna yakin sen . 2 si burasi abd degil aldigin maasin yarisini 1 sene biriktrip 2. El audi alacaksin . Bahsettigin arabayi alabilmek icin 8 sene senin maasindan dusuk bir tutarla emek verip kamu mudurlugu yapan ve basta accent blue alip yeni yeni eski model mercedes e terfi eden insanlar tanidim ben ki adamin aldigi maas 8000 bile degil . 30 senelik emegi olup su an 8000 e mudurluk yapanlar var kamuda ki bu epey yuksek bir rakam ulke ekonomisine gore . Begenmiyorsan dilini gelistir git ne diyelim . Aslinda orda da senin sirtindan milyon dolarlar kazanacak kalantorlar var ama en azindan ordaki refah ve euro biriktrip burda 2. Evini alma olasiligin daha fazla .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 17 Ocak 2021; 16:49:58 >

• ya görün işte insanlar buna itiraz etmedikçe daha azını almaya mahkumlar sadece

• babajoe99 kullanıcısına yanıt

Senin çalışmadığın belli 99 mu arkadaş ıssız çok diye işverenler vurdukça vuruyor kircabi ee gecim derdi çalışmada hiç para alamayacak

• Geçen sene işe başlayan biri olarak 9k maaş almanız çok güzelmiş. Başka mühendis kişilere de 3k veriyorlar. Kabul ediyorum arabalar, evler pahalı ama mevcut düzende çok iyi para. 3k teklif edilen mühendisler ne yapsın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Aç bak kariyer.net sitesini java yaz, yeni mezun seç karşına çıkan sonuç şu olacak :

Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım

500k+ başvuru var. Artık yazılım dahi kurtarmıyor. Tecrüben olmadıktan sonra bom boş biri olarak kabul ediliyorsun.

edit: link yüklendi. https://www.hizliresim.com/GM8gX7

edit 2: Java dünyada ve Türkiye'de en çok aranan yazılım dili. Artık siz düşünün piyasanın halini. Ayrıca güzel sanatlar fakültesinden sonra en yüksek işsizlik yazılım alanında olduğunu duymuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 17 Ocak 2021; 17:10:40 >

• işte çoğu yazılımcı dediğin yıllarını vermiş sektöründe kendini iyi geliştirmiş insanlar. babangil iyi üniye gönderse bile, şirketler her zaman tecrübeye dayalı hareket eder. önce dener ve düşük pozisyonlarda başlatır. sonra daha yüksek pozisyonlarda. kısaca senin babanın ya ortak şirketidir, veya yıllarca çalıştığı emeğin karşılığıdır. hiç bir yazılımcı veya kişi üniden çıkar çıkmaz ilk başladığında 20k dolar ile başlamaz. babangil dahil buna. muhakkak dayandığı bir emeği veya maddi durumu veya çevresi vardır. Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım 

• hocam arkadaşı ciddiye almayın sıkıntıları var onun birazcık

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

ha tamam brom Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım 

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

bizim gibilerden tabii tabii . bana burdan abuk subuk yorumlarla laga luga yapma derdin saçma sapan şeylerle tartışma konusu yaratmaksa git atlı karıncada vakit geçir daha eğlenirsin. daha kamudan bir habersin hangi astsubay 12 bin tl alıyor getir bordrosunu bakalım. bana bahsettiği sosyal medyadan fikir üretiyoruz derken kendisi sosyal medya nemalanıcısı dedikoducusu olmuş .. illa saçma asılsız hayali şeyleri dayanak göstererek çamur kıvamında tartışmaya girmek isteyen tipler . bizim yüzümüzdenmiş size bu maaşı reva görenlerden hesap soracak kafanız yok gelmiş bizlere şikayet ediyor . klasik işsiz güçsüz muhabbeti .

şuanda türkiye geneline göre ortalama maaş veren bir kamu kurumunda en aşşağı 15 sene hizmeti olan bir şube müdürü en fazla 8000 alır . sosyal medyaymış git sen kendini eğlendir sosyal medyayla . ben bu işin içindeyim anladınmı beni .. ve anlatmak istediğimi anlamadıysan sana burdan geniş özetini açıklayım da ne dediğini bil .. bana burdan garip garip ithamlarla garip garip muhabbetler yapma . kamuda şube müdürü de olsan 2 3 senelik belli bir birikimin yoksa 300 350 bin tl lik bir arabayı şak diye alamazsın burası abd değil ayda 2000 dolar biriktrip 1 sene sonunda 2. el iyi bir araba alıcan .. şu anki banka faizleriyle senin 48 aylık 100 bin civarı bir kredi ödemen aylık 3000 3500 tl den başlar . ki maaşının yarısı bu . bir ev dediğini de yurtdışı da olsa burada da olsa kolay kazanamazsın . yurtdışı çoğu adam gibi ev 100.000 dolardan başlar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 17 Ocak 2021; 17:14:44 >

• Belakral61 B kullanıcısına yanıt

katılıyorum ama 10 - 15 bin tl açlık sınırı değil

• Senin şanssızlığın 1 sene geç kalmak olmuş. Geçen sene ekim ayında i20 aldım 75k'ya. Şuan 160k. Ben aldıktan 2-3 ay sonra bütün arabaların fiyatları uçmaya başladı. Ben de almasam bi daha zor alırdım.

Ben de yazılım mühendisiyim bu arada.

• Kendi işini kur ya da google vb gir.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.