Şimdi Ara

Yazılım Mühendisi ne iş yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazılım müh. 1. sınıf öğrencisiym. İlk dönem c gördük şimdi de c++ görüyoruz.Sorum şu ki gördüğümüz şeyler işte toplama çıkarma toplam sembolündeki aritmetik şeyleri bulma falan. Neymiş kullanıcı 7 haneli bişey gircekmiş biz son 3 hanesini hesaba alacakmışız. Şimdi ne işime yarıyacak bunlar bize. Bu biraz havuz problemleri günlük hayatta ne işimize yarıyacak hocam gibi oldu ama cidden mesleğe geçince biz ne yapcaz. Bir çok application fikrim var ama ben hesap makinesi yapıyoruz sadece. Ona da kim para vercek ki alacak hesap makinesi. Bilen arkadaşlar aydınlatırlarsa beni çok iyi olur. tamamen hevesimi kaybetmek üzereyim

Orijinalden alıntı: Elrond09

Arkadaşlar yazılım müh. 1. sınıf öğrencisiym. İlk dönem c gördük şimdi de c++ görüyoruz.Sorum şu ki gördüğümüz şeyler işte toplama çıkarma toplam sembolündeki aritmetik şeyleri bulma falan. Neymiş kullanıcı 7 haneli bişey gircekmiş biz son 3 hanesini hesaba alacakmışız. Şimdi ne işime yarıyacak bunlar bize. Bu biraz havuz problemleri günlük hayatta ne işimize yarıyacak hocam gibi oldu ama cidden mesleğe geçince biz ne yapcaz. Bir çok application fikrim var ama ben hesap makinesi yapıyoruz sadece. Ona da kim para vercek ki alacak hesap makinesi. Bilen arkadaşlar aydınlatırlarsa beni çok iyi olur. tamamen hevesimi kaybetmek üzereyim

sakin ol dostum hocalarına kızma dünyanın heryerinde böyle öğretiliyor bu iş C öğretmelerinin sebebi yapısal programlama algoritma kabiliyeti kazandırmak

• bu işler böyle başlıyor. hesap makinası vb. işin temeli.

Orijinalden alıntı: Elrond09

Arkadaşlar yazılım müh. 1. sınıf öğrencisiym. İlk dönem c gördük şimdi de c++ görüyoruz.Sorum şu ki gördüğümüz şeyler işte toplama çıkarma toplam sembolündeki aritmetik şeyleri bulma falan. Neymiş kullanıcı 7 haneli bişey gircekmiş biz son 3 hanesini hesaba alacakmışız. Şimdi ne işime yarıyacak bunlar bize. Bu biraz havuz problemleri günlük hayatta ne işimize yarıyacak hocam gibi oldu ama cidden mesleğe geçince biz ne yapcaz. Bir çok application fikrim var ama ben hesap makinesi yapıyoruz sadece. Ona da kim para vercek ki alacak hesap makinesi. Bilen arkadaşlar aydınlatırlarsa beni çok iyi olur. tamamen hevesimi kaybetmek üzereyim

ilkokul 1 de de türev integral almak istiyorum trigonometri ne zaman çözeceğiz diyor muydun?

• ben lise3 web tasarım okuyorumda bizede geçen sene pascal gösterdiler bazılarına asp göstermişler biz pascal da algoritma geliştirdik tabi sonra anladık bunları şuanda asp görüyoruz ve görmıyenlere göre programı kullanırken kolaylık saglıyor.Sizdede aynıdır bence ordaki örnege bakarsın nasıl bir yol izlemiş ne kullanmıs sonrası yaratıcılık sende eve git degiştir başka programlar yap.

is sende bitiyor. madem okulda ogrendigin hosuna gitmiyor ac interneti daha fazla sey ogren.

okulda temeli aliyorsun. o begenmedigin hesap makinasindan ne tecrubeler elde ediyorsun haberin yok. ileride anlarsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 11 Mart 2013; 15:23:53 >
  • Çok erken pes etme.Sana bir tavsiye düşündüğün bir proje varsa,onu nasıl yapacağını düşünmeye çalış.Nelere ihtiyacın var?Birinci sınıfta aldığın C yeterli olur.(daha ilerisini tahmin edebilmen için.
    Biraz uğraş daha sonra tıkandığını fark edeceksin.Orta seviye program yazabilmen veya planlayabilmek için hem programlşama temlleri,algoritma, dil yetekneleri,o kontrol,obje,syntax !la nasıl gerçekleştireceğini biilmen lazım.
    Ayrıca o seviyede de çok zor problemler var(algoritması) bence bunlar seni çok geliştirir ve heves duayarsın.(Deitel kitaplarını al, ve soruları çöz:))
  • yaptığın her örnek çözdüğün her soru senin mantıklı düşünmene +1 point katıyor sen farkında olmasan da.birde çok dar açıdan bakıyorsun tabiki okulda işin mantığını temelini öğretcekler kendini geliştirmek sana kalmış :).

yaptığınız örnekler çok saçma geliyorsa biraz matematiğini (zekanı) konuşturabilirsin en basitinden aşşağıdaki örneği çözerek?

https://projecteuler.net/problem=25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeMasterinCpp -- 11 Mart 2013; 19:51:31 >
  • hesap makinesi yapmak gibi basit şeyleri öğrenerek başlanır kod yazmaya herkes ilk günden işletim sistemi yazsaydı işin içinden çıkılmazdı. Üniversitede hocalarınız önce do-while,for,if-else,switch-case gibi yapıları tam manasıyla kavrayabilmeniz için bu tarz basit örneklerle anlatmaya çalışıyor. Sen daha sonraki yıllarda öğreneceğin dillerde de - c# olsun java olsun vs.. - bu yapıları kullanacaksın. Hesap makinesi deyip geçme sen her seferinde farklı şekillerde yapmayı dene ilk önce fonksiyonları kullanarak yapmayı dene sonra class kullanarak dene Nesneye yönelik programlama öyle zart dedin mi öğrenilmez.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.