Şimdi Ara

Yazılım konusunda tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Az biraz c biliyorum şimdi ise c# öğrenmekteyim.
    C# üstüne .net ile mi devam etsem daha iyi olur yoksa javasctrip ile mi ?
    Web sitelerine ilgim var birde bu sektörlerden bana tavsiyesi olan var mı ?

İngilizcem temel seviye var onuda geliştirmeye çalışıyorum.
    İngilizce için en önemli okuma dinleme yazma konuşma şeklinde mi ?
    İşe alırken nasıl bi ingilizce testi yapıyorlar ?
    Kendimi biraz daha geliştirip ücretsiz bir yerde çalışmayı düşünüyorum iş deneyimi tecrübesi kazanmak için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Web geliştireceksen Javascript mutlaka öğren.

İngilizcede önem sırası okuma(anlama) > yazma > dinleme > konuşma

Sıra böyle gördüğüm kadarıyla ama bütün becerileri geliştirmen daha iyi.

İş yerine göre değişiyor kimi konuşarak devam ediyor kimi işe alım sürecinde problemi ingilizce dosya halinde veriyor vs.

Ücretsiz çalışma olayına sıcak bakmıyorum ben. Fakat elinde bir diploma veya deneyim yoksa ücretsiz çalışılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Web geliştireceksen Javascript mutlaka öğren.

İngilizcede önem sırası okuma(anlama) > yazma > dinleme > konuşma

Sıra böyle gördüğüm kadarıyla ama bütün becerileri geliştirmen daha iyi.

İş yerine göre değişiyor kimi konuşarak devam ediyor kimi işe alım sürecinde problemi ingilizce dosya halinde veriyor vs.

Ücretsiz çalışma olayına sıcak bakmıyorum ben. Fakat elinde bir diploma veya deneyim yoksa ücretsiz çalışılabilir.
    Hocam mezun olmadan part time bir kaç ay ücretsiz çalışabilirim en azından iş tecrübesi kazanırım deneyim olur diye düşünüyorum.

Peki front end iş alanı nasıl ? İlerisi nasıl olur bilginiz var mı ?

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Bana sormamissin ama cevap vereyim, front end isleri cok karisik, cunku trendler birkac senede bir degisiyor. Suan react angular gibi js frameworkleri populer ama birkac seneye ne olur hic bilemeyiz.

.NET gelecegi hakkinda cok fikrim yok ama suan baya cok ilanda temel gereksinimler arasinda, ogrenmekte fayda var.

Ayrica piyasa sirf frontendci aramiyor, fullstack ariyor, onu da soylemeden gecmeyeyim.

Frontend icin javascript bilip backend icin de bir dili iyi ogrenirsen sirtin kolay kolay yere gelmez, frameworkler degisken ama programlama bilgisi kalici. Ben javaciyim ve genelde backend yaziyorum mesela, ama python ve C# yazmakta zorlanmiyorum, dogal geliyor.

Onceliklerin ingilizceyi iyi derecede ogrenmek ve ne istedigine tam anlamiyla karar vermek olmali.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Bana sormamissin ama cevap vereyim, front end isleri cok karisik, cunku trendler birkac senede bir degisiyor. Suan react angular gibi js frameworkleri populer ama birkac seneye ne olur hic bilemeyiz.

.NET gelecegi hakkinda cok fikrim yok ama suan baya cok ilanda temel gereksinimler arasinda, ogrenmekte fayda var.

Ayrica piyasa sirf frontendci aramiyor, fullstack ariyor, onu da soylemeden gecmeyeyim.

Frontend icin javascript bilip backend icin de bir dili iyi ogrenirsen sirtin kolay kolay yere gelmez, frameworkler degisken ama programlama bilgisi kalici. Ben javaciyim ve genelde backend yaziyorum mesela, ama python ve C# yazmakta zorlanmiyorum, dogal geliyor.

Onceliklerin ingilizceyi iyi derecede ogrenmek ve ne istedigine tam anlamiyla karar vermek olmali.
    Backend için c# tercih edilir mi hocam ?

Java hiç görmedim şuana kadar derslerde c c++ c# gördük.

Birde 5 seneye yazılım geliştiricilere gerek kalmayacak yapay zeka ile otomatik yazılım yazacak programlar olacak diyenler var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 15 Kasım 2019; 22:53:15 >

• benim tavsiyem, o alanda diploman yoksa o işleri boşver.
    hiç diplomam yok diyorsan git halk eğitime berber sertifikası falan al. ne biliyim bul işte bişeyler.
    bence yazılım işi çok yıpratıcı ve diploman yoksa 3 kuruşa ayak işlerini yaptırırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 14 Kasım 2019; 13:12:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

Hocam mezun olmadan part time bir kaç ay ücretsiz çalışabilirim en azından iş tecrübesi kazanırım deneyim olur diye düşünüyorum.

Peki front end iş alanı nasıl ? İlerisi nasıl olur bilginiz var mı ?

Alıntıları Göster
    Frontend güzel eğlenceli bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

benim tavsiyem, o alanda diploman yoksa o işleri boşver.
    hiç diplomam yok diyorsan git halk eğitime berber sertifikası falan al. ne biliyim bul işte bişeyler.
    bence yazılım işi çok yıpratıcı ve diploman yoksa 3 kuruşa ayak işlerini yaptırırlar.
    Yönetim bilişim sistemleri okuyorum yazılım dersleri alıyorum aynı zamanda

Hangi üniversite hocam bende aynı bölümü okuyorum kaçıncı sınıfsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: xxRazorSharp

Hangi üniversite hocam bende aynı bölümü okuyorum kaçıncı sınıfsınız
    Pau 2.sınıf hocam siz

Ben 1.sınıfım henüz(ingilizce)...aslında sizinle iletişimde kalsak iyi olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxRazorSharp -- 14 Kasım 2019; 15:1:44 >
  • İngilizce bizim sektörde farklı bir önemi var. En basitinden herhangi bir sorunu gugıllarken bile o sorunu İngilizce arattığınızda 50 kat fazla sonuç çıkıyor. Bu sorun ne kadar ayrıntı bir sorunsa o sorunu Türkçe aratıp çözmeniz da o kadar zor olacak. O yüzden diliniz çok iyi değilse geliştirmeye bakın.

Web Programlama hakkında ben de bildiklerimi yazayım:

Arkadaşlar benim gördüğüm kadarıyla programlama dillerinden ziyade bunların üzerine kurulmuş frameworklerden de en az 1 tane de bilmemiz isteniyor artık. Ben de 1 ay kadar önce mezun oldum piyasayı araştırıyorum, iş arıyorum.

Back-end frameworklerinden bazıları:
    • PHP: frameworklerinden: Symfony, Laravel
    • Node.js: Express, Koa
    • Python: Django

Front-end frameworklerinden bazıları:
    • React.js
    • Vue
    • Angular
    • Backbone.js

Bunlar gözünüzü korkutmasın.

Giriş seviyesinde Back-end frameworku kullanmak için bilmeniz gerekenler çok fazla değil. Hangi dosya nerede onu bilseniz, Routing ve GET/POST requestlere dönüt verebilseniz, yapılacak işlemleri farklı dosyalara bölüp tek bir dosyayı çok fazla şişirmemeyi öğrenmeniz yeterli. Back-end frameworklerinden hemen hemen hepsini arayana denk geldim iş ilanlarında en çok arananı hangisi bilmiyorum.

Front-end frameworklerinden iş ilanlarında en çok rastladığım Angular ve React.js. Ben Vue öğrendim, o denk geldi öğrenmeye çalışırken. Diğerleri bana daha zor gibi geldi. Ama kolay olanı mı, çok arananı mı öğrenmek mantıklı yoksa birden fazla mı öğrenmek mantıklı, ona siz karar verin.

Ek olarak:
    • Mutlaka profesyonel bir CV hazırlayın.
    • CV içerisinde Github ya da benzeri profilinize bir link olsun.
    • Her hiç iş tecrübeniz yoksa kendi çapınızda projeler yapın, bırakın 15 gün-1ayınız gitsin ama bir işe alınma ihtimaliniz artsın. Bu projelerinizden CV'nizde bahsedin.

Ben de bu alanda bir şeyler yapmak isteyen ama daha hiçbir halt yapmamış birisiyim. Böyle konuşunda çok biliyormuş havası oluşuyor onu kırmak istedim. Varsa yanlış, eksik siz de paylaşın hep beraber bir şeyler öğrenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 14 Kasım 2019; 15:25:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxRazorSharp

Ben 1.sınıfım henüz(ingilizce)...aslında sizinle iletişimde kalsak iyi olur :)
    Hangi üni hocam

• Başka tavsiyesi olan

.NET ogrenebilirsin, ama C# olaylari genelde Windows için oluyor, cross-platform olaylari pek iyi degil, Java ise JVM de calistigi icin her turlu isletim sisteminde calisiyor, o yuzden serverda java kullanmak daha populer.

C# ayni sekilde microsofta fazla bagli diye dusunuyorum, biz artik kullanmayacagiz bu dili ve supportu birakiyoruz deseler kimse bir sey diyemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

.NET ogrenebilirsin, ama C# olaylari genelde Windows için oluyor, cross-platform olaylari pek iyi degil, Java ise JVM de calistigi icin her turlu isletim sisteminde calisiyor, o yuzden serverda java kullanmak daha populer.

C# ayni sekilde microsofta fazla bagli diye dusunuyorum, biz artik kullanmayacagiz bu dili ve supportu birakiyoruz deseler kimse bir sey diyemez.
    Yani Java daha uzun ömürlü desek doğru olur mu hocam ?
    C# öğrenen birisi Javayı çabuk öğrenir sanırım çok fazla zorlamaz diye düşünüyorum

İo mu no mu kimsin merak ettim

• +Assembly üsdatıyım sorulari alayim

O dediğini kim dediyse güzel havalara sıkmış. Yapay zeka dediğin narrow AI seviyesinde çözümler sunabiliyor. Yani tek bir basit probleme çözüm. Bu basit problem ne olabilir? Satranç oynama, Go oynama, image processing gibi. O dediğini yapabilecek yapay zeka Artificial General Intelligence oluyor ki onun bile kod yazabileceği tartışılır bence. AGI konusunda ise insanlık 5000 yıl önce hangi aşamadaysa hala o aşamada. Yani demek istediğim “böyle bir şey olsa şahane olurdu” temennisinin üstüne herhangi bir şey yapılabilmiş durumda değil. Şuan bu tarz şeylere 5-10 yıl demek çok komik. Belki 1000 yıl sonra bile olmayabilir. Bilgisayarlar ancak geribildirim sistemi varsa yaptığı işin az çok farkında olabiliyor da 3-5 değişkenini optimize ediyor ama kullandığı fonksiyon gene aynı. Durup dururken kendi imkanlarıyla fonksiyonel değişiklik diye bir şey söz konusu dahi olamaz. Yani demek istediğim AGI konusunda insanlığın önü karanlık. Mümkün olup olmayacağı konusunu tartışmak bile bilim kurgu kalıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Python

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.