Şimdi Ara

Yazılım Dillerine Hangisinden ve Nereden Başlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bu yaz (18 Temmuz 2019) itibariyle üniversite sınav sonuçları açıklanacak ve ardından tercih dönemi başlayacak. Tüm tercihlerime de bilgisayar müh. ya da yazılım müh.(devlette yazılım müh. yok ) yazıcam. Üniversitede ki hazırlık sürecinden dolayı yazılım öğrenmeyi beklemek istemiyorum.

Benim sorum da şu oluyor: İlk hangi yazılım dilinden başlamalıyım ?

Forumda biraz inceleme yapınca ''Yazılıma nasıl ve nereden başlamalıyım? '' başlıklı konu da aslında benimle aynı soruya cevap arıyor ama o arkadaş/abi üniversiteden mezun olmuş ve direkt olarak yazılım dili sormuş. Bense üniversitede de bana yardımcı olmasını istiyorum.

İkinci sorum da: Bilgisayar mühendisliklerinde ilk hangi dilden başlanıyor?

Üçüncü de seçtiğim dile nasıl çalışmalıyım ?

Şimdiden teşekkürler.

• Unilerde şu dilden ogretilmeye başlanıyor desem yalan olur. Hemen hemen bütün diller birbirlerine benziyor. Veya ufak değişiklikler var. Öğrenmeye başlamak için öncelikle algoritma mantığını geliştirmeye çalış daha sonra C dilinden Dev C++ programından ufak konsol projeleri yaparak başla. Youtube'da bir sürü içerik bulabilirsin bununla ilgili. Python dilinede bakmanı tavsiye ederim. Programlamanın mantığını kavradiktan sonra hangi alana yonelecegine karar ve o alana ait yazılım diline framework lerde kendini geliştir derim.
    Github'da kullanıcı adım ibrahimdoqn yaptığım projeleri inceleyebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DELL G15 5515 Ryzen Edition
    AMD RYZEN 5 5600H - RTX 3050 4 GB - 24 GB 3200 MHz RAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

Unilerde şu dilden ogretilmeye başlanıyor desem yalan olur. Hemen hemen bütün diller birbirlerine benziyor. Veya ufak değişiklikler var. Öğrenmeye başlamak için öncelikle algoritma mantığını geliştirmeye çalış daha sonra C dilinden Dev C++ programından ufak konsol projeleri yaparak başla. Youtube'da bir sürü içerik bulabilirsin bununla ilgili. Python dilinede bakmanı tavsiye ederim. Programlamanın mantığını kavradiktan sonra hangi alana yonelecegine karar ve o alana ait yazılım diline framework lerde kendini geliştir derim.
    Github'da kullanıcı adım ibrahimdoqn yaptığım projeleri inceleyebilirsiniz
    Çok teşekkür ederim önerinizi de inceleyeceğim
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.