Şimdi Ara

Yaygın Anksiyete Bozukluğu - Majör Depresyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1.5 senedir yoğun bir kaygı ve nedensiz korku hali içerisindeyim ve ağır bir depresyon yaşıyorum. Teşhisim bir psikiyatrist tarafından kondu. Buraya konu açma gereği duydum çünkü: Böyle bir sorunla yıllarca uğraşıp, kendini düzeltmeyi başarabilmiş arkadaşlarımız var mı çok merak ediyorum. Özsaygımı, özsevgimi ve kendime verdiğim değeri kaybetmiş durumdayım. Kendimi sevemiyor, kendimi zerre değerli bulmuyorum; değerli olduğumu bilmeme rağmen bunu hissedemiyorum. Hayatımın kontrolünü kaybetmiş durumdayım ve her gün mücadele etmeme rağmen kontrolü ve dengeyi içsel olarak sağlayabilmiş değilim. Yaklaşık 1.5 senedir üzgün bir ruh halindeyim, üzgün deyince aklınıza "geçer dert etme" tarzından bir üzüntü gelmesin, ne yaparsam yapayım dindiremediğim bir üzüntüden bahsediyorum. Psikolojiye hakim, daha önce böyle bir sorunla mücadele edip galip gelmeyi başarabilmiş bilgi sahibi arkadaşlarım varsa eğer, değerli yorumlarını takip ediyor olacağım.

• Ben de geçen sene bunun için psikiyatri ve psikoterapi desteği aldım . İlk başta psikiyatrinin verdiği ilaçları zamanında kullan mesela ilk ilacı sabah aldıysan sürekli aynı zamanda al
    -
    ilaçlar ilk başta aşırı yan etki yapabiliyor ama zamanla geçiyor

- psikolog desteği mutlaka al ki zaten psikiyatri seni yönlendirir
    - seni kötü hissetirecek her türlü ortamdan uzak dur
    - diğer insanları gözlemle onlarla beraber hareket etmeye çalış aktivitelere katil her ne kadar başta zor gelse de iyi gelir
    - ilaçlar genelde 2-4 hafta içinde etki gösteriyor ki ben baya faydasını gördüm
    - sürekli olumlu hayaller kur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • antidepresanlar ektisini göstermeye başladığında zaten kendini mutsuz hissedemeyeceksin ama tabi yapay mutluluk nereye kadar. onun için kafanda bitirmen gerekiyor herşeyi yoksa antidepresanlar ile hayatını sürdüremezsin

• ahmet481i A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tavsiyelerin için teşekkür ederim. Psikiyatrist bana ilaç kullanmamı tavsiye etti ama ben reddettim. Kendi kafamın içinde halletmeyi daha uygun bulduğum için ilaca karşı çıktım. Verdiğin tavsiyelerin çoğunu 1.5 sene içerisinde birçok kez denedim ama bana mısın demiyor, üzüntü halimden kurtulamıyorum ve çok yoğun endişeli bir ruh hali içerisindeyim. Denemediğim yöntem kalmadı diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beduva -- 6 Ocak 2020; 0:20:19 >
  • antidepresanımın 8. ayındayım ve 2 haftadır da psikolog desteği almaya başladım. antidepresan güzel etki göstermesine rağmen ağır şeyler yaşayınca kontrolü kaybettim yine ve çareyi psikologda buldum. daha iyiyim daha umutlu ve mutluyum.
  • Beduva B kullanıcısına yanıt
    eğer işin icinden çıkamıyorsan mutlaka ilaçları kullan. sen bakma sürekli ilaçları kötüleyenlere tamam belki insanı ruhsuz yapıyorlar ama emin ol tedavinin %70ini ilaçlar sırtlıyor. sana tavsiyem ilaçları al çünkü bahsettiğimiz olay zaten tamamem beynin kimyasal işleyişinden kaynaklı ve bunun en etkili çözümü de antidepresanlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağır Depresyon...
    3 yıl önce açıldı
    anksiyete bozukluğu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.