Şimdi Ara

YAYA GEÇİDİNDE YAYAYA YOL VERMEDEN HIZLA GEÇEN ARAÇLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
6.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devlette öğretmenim aynı zamanda direksiyon sınavı yürütme komisyonundayım.Yani adayın arka tarafında ya da ön koltukta oturan müfettişlerden... Sınav sırasında en çok dikkat ettiğim ve birçok adayı bıraktığım konudur,ehliyetini onayladığım kişilere de ısrarla bu kuralı hatırlatırım... Gerçeklere gelince ülke hiç de öyle değil,yaya geçidinde yayaya yol verin size teşekkür eder tabi ölmezse...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yemişler yayayi cok seviyorsalar alt gecit ust tecit yapsinlar. Benzini arabasi olan alsin vergiyi o versin , yolda yayaya saygi densin once o yolu parasiyla yaptiran vergisini veren araci alirken , kullanirken, ve her benzin koydugunda parasini odeyen arac sahibine saygi duysunlar laga luga yapan varda dagda patikalar var insanlae kullansin diye onlarala idare etsin asfalt yol araclar icindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herseyde kuralsizlik var bu ulkede ben trafik isiklarinin yayayi oldurmemek icin degil araclarin kaza yapmasini onlemek icin konuldugunu dusunuyorum yayalari umursayan yok araclar kaza yapip yolu tikamasin yeter kafasindalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de yayaya yol vermeyi bırak. Trafik kurallarını bilen şoför varsa elini operim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tastarakay kullanıcısına yanıt
    Bu video Türkiyenin özeti gibi.
    kimse kurallara uymuyor.uyarsan da başına bele alıyorsun.
    kuralsız keşmekeş hayata devam.
    hedef 2923 anca o zaman düzeliriz belki.
  • Tastarakay kullanıcısına yanıt
    istediğin kadar blokla. burası ortadoğu ülkesi. sen kendini norveçte japonyada yaşadığına falan inandırdın heralde. bu ülkede dürüst yaşanmıyor.videoda olduğu gibi yaya geçidinde durursan öyle vururlar işte.

    koca yolda tek bir insan için çok durup yol vermişliğim var. yaya bile şaşırıyor bana kızıyor geç diye. burası türkiye güzel kardeşim. kusura bakma caydırıcı ceza yoksa benim suçum yok. yol vermeyenin ehliyetini alacaksın 6 ay. atacaksın içeri devamında. bizim insanlarımız anca bu şekilde adam olur.eğitim falan yok. hadi sanada iyi forumlar umarım başına iş gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41635B9FE

    Bu mesaj silindi.
    Bunu ben de anlamıyorum. Haziran gibi bisiklet ile Yalova turu yapmıştık. Yalova'nın bisiklet yolu boydan boya kilometrelerce uzunlukta araç park yeri haline gelmiş. Devlet, belediye bu araç sahiplerinin araçlarını çekse, cezalar yazsa belediyenin kasasına deli gibi para girecek. İstanbul'da bu rakam 100x daha fazla.
  • Asayiş bunları engellemek istese engeller ve böyle şeylere gerek kalmaz. Düzgün kullananları da madur etmeye gerek yok. Ayrıca tehlikeleri de var.

    İngiltere'de aynı anda üç kuralı ihlal edenin ehliyetini alıyormış. Bize böyle bir şey lazım. Herkes hata yapabilir ama aynı anda çok hata yapıyorsan sistemi istismar eden bir asalaksın.

    Yaya geçidinde durmayanların hızı zaten doğru değil, şertileri ve tabelaları takip etmiyorlar, veya edemiyorlar. Aşırı hızları olmasa, mesafeleri doğru olsa çoğu zaman frene basmaya bile gerek olmadan yaya güvenle geçer.
  • levent_taka61 L kullanıcısına yanıt
    Burada böyle yazmak kolay da bu yaz bir video vardı, yaya çekti tabancasını vurdu şoförü.
  • Sen durursun arkadaki durmaz duramaz mesafe ve hızdan dolayı bütün iş senin üstüne kalır,hem yayalar ölür hem araç masrafları hemde can güvenliğin tehlikeye girer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laedri1907

    Devlette öğretmenim aynı zamanda direksiyon sınavı yürütme komisyonundayım.Yani adayın arka tarafında ya da ön koltukta oturan müfettişlerden... Sınav sırasında en çok dikkat ettiğim ve birçok adayı bıraktığım konudur,ehliyetini onayladığım kişilere de ısrarla bu kuralı hatırlatırım... Gerçeklere gelince ülke hiç de öyle değil,yaya geçidinde yayaya yol verin size teşekkür eder tabi ölmezse...

    Hocam ehliyet alali 8 yil oldu. Yaya gecidinde yayalara ancak arkamda arac yoksa veriyorum.

    Arkadan arac geliyorsa vermem veremem.

    Ayrica insan kalitesi ile cok alakasi var. Ben usenmeden herkese yolda veririm. Sorun yok ancak yayada arkadan korna calanda ayni kalitede olunca bir sure sonra aman bosver vermiyorum deyip geciyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • İtalyada yayayı gördükleri an duruyorlar, gerçekten saygı gösteriyorlar, yaya geçidine doğru karşıya geçer gibi yapıp trollediğim de oldu, bağışlasınlar beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bariyeri çok sevdim bunun aynısı gelmeli ülkeye yiyorsa kırmızı yanınca bassın bakalım gaza o bariyer barken
  • yaya icin isik varsa once isiga uyulur sonra yaya gecidi.sana kirmizi yaniyorsa yaya gecidi olsada gecemzsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yayalarımız da bi garip çoğu zaman. Durup yol veriyorsun, geçmiyor, bi de bön bön yüzüne bakıyorlar.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Ezip gecseymis ya bi aktrollden de kurtulmus olurduk eheheh

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Some guy

    Ezip gecseymis ya bi aktrollden de kurtulmus olurduk eheheh
    Buna gülmemiz mi gerekiyor ?
  • Geçen gün yaya geçidinden geçerken biraz ağırdan alarak geçtim çünkü öncelik benim, belki farkederler de birilerine ders veririm diye. Bir tanesi de hızla geliyordu geçtikten sonra indi el kol yaptı. Yaya geçidini gösterince ses çıkartamadı. Herkese ehliyet veriyorlar ama kurallara kimse uymuyor. Artık kırmızı ışığı bile takan yok. Minibüsçüler vızır vızır geçiyor... Muz Cumhuriyeti olduğumuzun kanıtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O metal bariyer olayı sakat ama diğer yandan mantıklıymış aslında.



    Ehliyet kursunda yayanın yasal olarak öncelikli olduğunu öğrendiğimde inanılmaz şaşırmıştım. Lafta da olsa varmış böyle bir şey.



    Ama iş uygulamaya gelince öyle olmuyor.



    İlk başta eğitimlerde sürüş hocalarının bile bunu takmadığını gördüm.



    Ehliyeti aldığımda yayaya yol vermeyi denediğimde ya da en azından yaya geçidi gördüğüm zaman hız düşürdüğümde pederden yarım saat azar işittim.



    Bunun dışında yayaya yol verilmesine de alışık değil yayamız. Olayı anlamayıp bekleyen veya geç geç diye atar gider yapan da var. Ayrıca yayaların diğer sorunu yine benzer bir bilgisizlik. 100 metre içinde yaya geçidi varsa yayayım diye yola atlayamazsın. Atlarsan ve araba çarparsa da sen kusurlu oluyorsun. Bakıyorum millet 10 metre ötedeki yaya geçidine yürümeyi angarya görüyor.



    Kısacası ben yayayken bana yol veren veya adam gibi sinyal kullanan birini gördüğümde, arabadayken yayaların da kurala tabiş olduğunu bilen birini gördüğümde yemin ederim gözlerim yaşarıyor. Bu insanları arabadan indirip/inip tebrik etmek istiyorum. Oysa ki bunlar günlük rutinin bir parçası olmalıydı.



    Bunları yapmayan öküz sürücülerin de sinyal kollarını söküp daha münasip bir bölgeye takmak istiyorum veya öküz yayayı görünce tam gaz gitmek istiyorum ama o kadar çoklar ki sövmekten yoruldum.



    Kısacası yasalar uygulansa yeter bir yere kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.