Şimdi Ara

Yavuz Sultan Selim'in neden sakalı yok? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: conquête

quote:

Orijinalden alıntı: Kanién

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: raver

http://sozcu.com.tr/2012/gunun-icinden/hicbirinin-annesi-turk-degil.html

sözcümü

Osmanlı armasını imzaya koyarak adam olunmuyor canım benim, biraz oku sarayı, haremi öğren sonra yandaş kendine göre yorumla, hemen "muahaha sözcü mü yandaş değil bu ya kesin savunacaklar" moduna girme.

ilk önce adam gibi konuşmayı öğren diyeceğim ama anlamayacaksın zaten bilsen adamlığı böyle bi üslup ile mesaj yazmazdın... istediğim şekilde istediğim gibi girerim sana yazık olmasın canım benim oku öğren hadi evlat

Hı hı tabi anlıyorum hocam. Sen adam gibi post atana kadar ben böyle yazarım. Ha ayrıca cümlenin ilk harfi büyük olur bir de sonuna nokta konur. Cahillik zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eeTavus

quote:

Orijinalden alıntı: Heimerdinger

çünkü öyle böylemiş diyorlar, süslü püslü giyinirmiş hatta bir gün babası demiş sen böyle giyiniyorsan annen nasıl giyinsin gibi de bir diyalog geçmiş aralarında. Öyle duymuştum ne kadar dogru bilmem

o yavuzla oğlu arasında. Öyle böylelikle de alakası yok. Yavuz sultan selim çok nadir yeni kıyafet alırmış, eskileriyle idare edermiş. Hatta bir çok olay var bunun hakkında.

Ne tabi , adam zamanenin en büyük devletinin padişahı giyecek almıyor ama .
    Eminim giydiği donu almaya bile bizim gucumuz yetmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

quote:

Orijinalden alıntı: ıAmPassenger

quote:

Orijinalden alıntı: Emre'^

Alevi katletmekten ne uğraşıcak sakalla

Beklenen cevap geldi konu kilit.

Sen ne diyorsun lan değişik. Hani delil nerde hani toplu mezarları nerede o zaman? Adam katletmişmiş. Osmanlı zaten feht ettiği yerlerde katliam yapsaydı. Balkanlar ve orta doğuda insan bırakmazdı.
    Bu arada Yavuz 8 yıllık padişahlık döneminde de feth ettiği topraklar ile sınırlarını 2 katın üzerine çıkarmış. Müslümanları tek çatı altında toplamıştır. Topladığı ganimetler ile boş devlet kasasını Osmanlı dönemindeki en yüksek seviyeye çıkarmıştır. Ve ardında böyle bir zenginlik ile tahtı oğlu Süleyman'a bırakmıştır(Ölümü ile). Kanuni de böyle uygun şarlarda fetihler yapmıştır. Eğer hastalık sonucu eğer ölmesydi belki de Kanuni'ye göre daha fazla toprak kazandırabilecekti(tabi bu kişiden kişye değişir ama tarihçilerin bu yönde söylemleri var).

Kendi adadığı şeyhülislamı olan idrisi bitlisi 40.000 aleviyi katlettiğini yazmaktadır.
    Müslümanları tek çatıya toplamış , bakıl açısına bak :) 8 yıl boyunca sadece Müslüman Türk kanı akıtmıştır.
    Osmanlı yeniçeriler dışında Türk , şah ismailin ordusu kızılbaş turkmen , memlukler ordusu ve yöneticileri Türk hatta devletlerinin adı "devleti etrak" yani Türklerin devleti :)
    Alın sevdiğiniz yavuz , ha bu arada yavuz sözcüğünün gerçek anlamına bakın ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sözcümü

Osmanlı armasını imzaya koyarak adam olunmuyor canım benim, biraz oku sarayı, haremi öğren sonra yandaş kendine göre yorumla, hemen "muahaha sözcü mü yandaş değil bu ya kesin savunacaklar" moduna girme.

ilk önce adam gibi konuşmayı öğren diyeceğim ama anlamayacaksın zaten bilsen adamlığı böyle bi üslup ile mesaj yazmazdın... istediğim şekilde istediğim gibi girerim sana yazık olmasın canım benim oku öğren hadi evlat

Hı hı tabi anlıyorum hocam. Sen adam gibi post atana kadar ben böyle yazarım. Ha ayrıca cümlenin ilk harfi büyük olur bir de sonuna nokta konur. Cahillik zor.

anlıyorsan sıkıntı yok senin adına sevindim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sözcümü

Ben anlıyorum da sen hala aynı hataları devam ettiriyorsun. Konuşmakla olmuyor işte bazılarına

• çıkışların sebebi tektir yavuz sultan selime karşı olan öfke sadece tarihte yaşanmış olarak varsayılan alevi katliyamıdır alevileri anlarımda şu 256 mb bellekli liseli doslarımızın illede ateistlik yapmalarına anlama vermiyorum olum çıkın dışarda gezin biraz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sözcümü

Ben anlıyorum da sen hala aynı hataları devam ettiriyorsun. Konuşmakla olmuyor işte bazılarına

madem öyle konuşma

• Bu padişahların alayı cehennemlik. Hele bu yavuz ve tokmakçı oğlu sülo.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sözcümü

madem öyle konuşma

Çook coolsun kardeşim o smiley nokta koymaman felan nasıl senin gibi olabilirim ?

• Çünkü kölelerin sakalı olmaz. Bence bu yüzden. Yavuz sultan selim ayrıca küpe takıyordu köleler küpe taktığı için kendisininde Allah ın kölesi olduğunu düşünüyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: de_dust2

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

çünkü kaybettiği bir savaşta düşmana siz benim sakalımı kestiniz bense kazandığım savaşta sizin kolunuzu demiştir ogünden sonra böyledir

Çok güzel salladin kardeşim tebrikler.Lisede tarih derslerinde uyudun mu ?

ben okulda iken (mektebi sultani) daha tarih yazılmamıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bi50likdaha

quote:

Orijinalden alıntı: eeTavus

quote:

Orijinalden alıntı: Heimerdinger

çünkü öyle böylemiş diyorlar, süslü püslü giyinirmiş hatta bir gün babası demiş sen böyle giyiniyorsan annen nasıl giyinsin gibi de bir diyalog geçmiş aralarında. Öyle duymuştum ne kadar dogru bilmem

o yavuzla oğlu arasında. Öyle böylelikle de alakası yok. Yavuz sultan selim çok nadir yeni kıyafet alırmış, eskileriyle idare edermiş. Hatta bir çok olay var bunun hakkında.

Ne tabi , adam zamanenin en büyük devletinin padişahı giyecek almıyor ama .
    Eminim giydiği donu almaya bile bizim gucumuz yetmez.

Cidden, giydiği bir şeyi uzun süre giyermiş, vezir, sadrazam felan değiştirelim dediğinde onlara zor izin verirmiş, kendisi yine de giyinmezmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: olmazolsun

quote:

Orijinalden alıntı: Yürüyen Ölü

Sultan Selim'in neden sakalı yok sadece bıyığı var, halbuki bütün Sultanların sakalı var nerdeyse.

hürrem sultan yağı kullanmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara.

Eşeğin

zükünden dolayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codecer -- 11 Temmuz 2013; 17:51:29 >
  • Herkes tarihçi olmuş arkadaş
  • Açmaz olaydım konuyu. Birkaç Atatürk düşmanı, birkaç Osmanlı düşmanı gelmiş yorum yapmış, adam diyor Atatürk'ün sakalı var mıydı?, yok Yavuz Alevi katletti sakal bırakamadı, biri gelmiş ne alakaysa anlamadığım hiçbir padişahın annesi Türk değildi demiş.Biri teknolojide onlar yüzünden gelişemedik demiş.Yazık. Birkaç cevap aldım doğru düzgün. Teşekkürler.
  • Dalga geçin yok alevi yok bilmemne siz cahilsiniz diyor 100 sene geride kaldık lan senin kendi kanından ecdadın çağ açıp kapasın yurt dışında insanlar didik didik araştırsın sen gel kendi milletini kötüle. Şakamısınız Atatürkede Tüm Padişahlarada ne düşünürseniz düşünün SAYGI DUYUN.
  • belki sakalı çıkmıyordur
  • Permatik o zamanlar yeni çikmişti ve çok modaydi

• Alevi katliami İranlıların lekeleme çalışmasıdır. Okuduğum - yorumlarını duyduğum tarihçilere göre böyle bir katliam yok.
    Yavuz sonuçta devletin geleceği için siyasi gelişmeşlere göre doğu seferlerini düzenledi. O devirde tehlike batıda değil doğudaydı. Günümüzde de doğu komşularımız müslüman fakat bizi bir kaşık suda boğmak istiyorlar. Sonuçta bir tehtid söz konusuysa ortadan kaldıracaksın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.