Şimdi Ara

Yavuz Sultan Selim'in neden sakalı yok? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çünkü Yavuz Sultan Selim yeniçerielerin desteğiyle tahta geçmiştir ve yeniçerilerin sakal bırakması yasaktı fakat bıyık bırakabiliyorlardı Yavuz Sultan Selim de yeniçerilere olan saygısını göstermek amacıyla sakal bırakmayıp bıyık bırakmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıSevdası

Sakal bırakmıştır belki nereden bileceksiniz bu porteler günlük olarak cizilmemis.ayrica bıyık birakmasi kendi tercihidir.Atatürk sakal bırakmişmi acaba

Konuda sakal bırakmadığı için Yavuz Sultan Selim'i aşağılayıcı bir söz mü var ki hemen savunmaya geçip Atatürk'e laf atıyorsan o süper aklınla?
  • tıraş olma denen bir mantık var tıraş olamazmı adam
  • quote:

Orijinalden alıntı: olmazolsun

quote:

Orijinalden alıntı: Yürüyen Ölü

Sultan Selim'in neden sakalı yok sadece bıyığı var, halbuki bütün Sultanların sakalı var nerdeyse.

Yavuz Sultan Selim'in neden sakalı yok?

hürrem sultan yağı kullanmıştır

konudaki en komik yorum

• Sakalını ele vermemek için kesiyormuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Response-

Dalga geçin yok alevi yok bilmemne siz cahilsiniz diyor 100 sene geride kaldık lan senin kendi kanından ecdadın çağ açıp kapasın yurt dışında insanlar didik didik araştırsın sen gel kendi milletini kötüle. Şakamısınız Atatürkede Tüm Padişahlarada ne düşünürseniz düşünün SAYGI DUYUN.

Şahsen benim o Türklük ile alakası olmayan padişahlarla bir kan bağım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktwitter

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    senin kimin torunu olduğunu bilemeyeceğim ama doğrudur osmanlı torunuyuz. sen ki bilgisizliğinle kendini küçük düşüren adamsın yalan yanlış bilgileri işkembenden sallayıp rahatsızlık duymazken çok da kaale almak istemiyorum. hiçbir şey başarmadan derken benden mi yoksa ecdadından mı bahsediyorsun bilemiyorum amacın sırf tahrik etmek bariz belli ama ciddi manada soluduğum havayı kirlettiğin için üzülüyorum israftan başka bir şey değil çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktwitter -- 11 Temmuz 2013; 22:26:39 >

• Köse :D
  • quote:

senin kimin torunu olduğunu bilemeyeceğim ama doğrudur osmanlı torunuyuz. sen ki bilgisizliğinle kendini küçük düşüren adamsın yalan yanlış bilgileri işkembenden sallayıp rahatsızlık duymazken çok da kaale almak istemiyorum. hiçbir şey başarmadan derken benden mi yoksa ecdadından mı bahsediyorsun bilemiyorum amacın sırf tahrik etmek bariz belli ama ciddi manada soluduğum havayı kirlettiğin için üzülüyorum israftan başka bir şey değil çünkü

bir şey başarmayan sensin. Bizim de atalarımız ama yatarak onlarla övünmüyoruz. Senin türk doğman genetik tesadüften başka bir şey değil. Övünecek bir şeyin yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: spider003

quote:

bir şey başarmayan sensin. Bizim de atalarımız ama yatarak onlarla övünmüyoruz. Senin türk doğman genetik tesadüften başka bir şey değil. Övünecek bir şeyin yok.

benim hakkımda en ufak bir bilgi sahibi olmadığın halde neye istinaden böyle bir hüküm verebiliyorsun? türkiye'nin sayılı liselerinden birini bitirip üniversite hayatıma devam ediyorum. emin ol kendimi yetiştirme bağlamında övünebilecek çok fazla şeye sahibim çok şükür. ve yaptığım işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.

sen bana yatmaktan bahsediyorsun ama kendinin ne işle meşgul olduğunu çok merak ediyorum acaba kime ne faydan var? tesadüfe inanmıyorum resmin geneline bakacak olursak evet Türk'üm ve tarihini bilmeyen bir milletin de yok olmaya mahkum olduğunu düşünüyorum.

sen hangi telden çalıyorsan aynen devam et ciddi manada vakit kaybı olarak görüyorum sana cevap vermeyi.

İmam Gazali "Cahillerle tartışmaya girmeyin, zira ben hiç kazanamadım" şeklinde bir söz sarf etmiş vakt-i zamanında, istemsiz olarak o geldi aklıma. uzatmayı manasız buluyorum. başta cevap vermek istedim rahatsızlık hissettiğim için ama o kadarı kafi çünkü söylesem tesiri yok.

sağdan soldan duyduklarını buradan birilerine zerk etmeye çalışmak yerine bol bol kitap okuman lazım o bilinçsizlik halinden kurtulmaktan istiyorsan şayet. çünkü mürekkebin akmadığı yerden kan akıyor. Allah akıl fikir versin, selametle.

•  Yavuz Sultan Selim'in neden sakalı yok?

yavuz sultan selim
  • hiçbiriniz osmanlı torunu değilsiniz, osmanlıya bok atınca çok cool oluyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Kâbe yi Türk toprağı yapmış mübarek adam.

Osmanlı toprağı yapmış desen daha doğru olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Force

quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

quote:

Orijinalden alıntı: Heimerdinger

çünkü öyle böylemiş diyorlar, süslü püslü giyinirmiş hatta bir gün babası demiş sen böyle giyiniyorsan annen nasıl giyinsin gibi de bir diyalog geçmiş aralarında. Öyle duymuştum ne kadar dogru bilmem

cevap vermesem sustum diyecegim kendime olmuyacak cevap versem sabika kaydim full dolu ama sunu diyiyim allah islah etsin insanlarin sevdigi sahislar hakkinda bu gibi laflari etmek senin gibi bi gecme yakismiyor oyle boyle deme yanlis bi konusma

sevmiyorsan bile saygi duy ben mustafakemali sevmesemde saygi duyarim seninde boyle seyleri ogrenmen uygulaman lazim oyle boyle nedir allah askina;?

Saygı da duyma, zira senin saygına ihtiyacı yok Mustafa Kemal'in başarılarla dolu hayatının.

Konuyla alakalı olarak da, portrelerin bir çoğu temsilidir fakat bir arkadaşın da bahsettiği kendini Yeniçeri olarak görme durumu yabancı gelmediği gibi mantıklı da.

Sanami soracagim saygi duyup duymamai hadi ikile

• 1-kendi, ni yeniçeri olarak görür
    2-yaveri hasan cana düşmana sakalına kaptırmamak için sakal bırakmadığımı söylemiştir
    3-takılar takan yavuz değil oğlu kanunidir
    takılar takarak süslü gezinen kanuniyi görünce sorar yavuz sultan selim bu ne bre süleyman bari sarayda valide ne de takıcak takı bıraktınmı

konudan ayrı olarak

1- bazı mallar var bu mallara göre yavuz veya benzeri türk değilmiş türk lüklede alakası yokmuş , yabancı uyruklu bi kadınla evlenmenin türklüğü bozduğu nu idda ediyo bu mal ve atatürkle kıyaslıyo hemen atatürk te normalin tam tersine sarı saçlı mavi gözlüdür hatırlatırım

sadace kendi milletim den olan liderleri sevicem diye bişey yoktur

tarihte en sevdiğim kişiler şunlardır : bu kişilerin sırası yoktur hepsi gönlümde 1.dir

III.aleksandros (buyuk iskender)
    erwin rommel
    george s. patton
    horatio nelson
    simon bolivar
    attila
    jül sezar
    mihail kutuzov
    yavuz sultan selim
    fatih sultan mehmet
    atatürk
    napolyon bonapart
    abraham lincoln

askeri dehası yuksek kişilerdir

ben atatürk ü severim , yabancı olmalarına rağmen bu kişileride

yavuz sultan selim gibi bi adama türklükle alakası yok diyen şahsiyet , dönüp bi kendi soyuna bak bakalım 7 ceddin kimmiş , var mıymş yok muymuş

soy babadan devam eder

ve osmanlı padişahları otoriteyi sarsmamak için uzak yerlerden seçilmiş kızlarla evlenirdi temelde gereksiz gibi durur ama kadim roma bundan dolayı yıkılmıştı , yavuzun tek eşli olmasının , şah ismail fotğrafının konulmasının sebebi , tüpe takmasının sebebi şudur :

şah ismaille , yavuz birbirlerine çok benzer kardeş bigidirler ikiside yanlızca bıyık bırakır , askeri dehaları çok iyidir , fiziki yapıları güçlü ve aynıdır , kaderin cilvesi nedeni ile bu 2 kişi birbirine rakip olan devletlere lider olmuştur , ve kaderin artık cilvesi değil kazığı nedeni ile bu 2 lider aynı kıza aşık olur , tek eşliliğinin sebebi budur AŞK, mısırdaki köleleri gördüğünde düşünür kölelerin kölelik sembolu olarak küpe taktığını ozamanm bende Allahın kulu ve kölesiyim der ve küpe takar , pek çok tarihçiye göre yavuz küpe takmasıyla örnek alınıcak bi padişah değil kulaklara küpe olucak şekilde yaptıklarıyla örnek alınacak bir padişah tır , liderdir 8 yılda 80 yıllık iş yapmıştır devlete en zengin zamanını yaşatmış dır hatta kanuniden bile , islam topraklarını osmanlının koruyuculuğuna geçirmiştir , ne kadar lakabı olan yavuz kelimesinin hakkını versede içinde sevecen biridir , halifeliği osmanlıya geçirmiştir , ilk osmanlı halifesidir , halifelik ünvanı olan hakimul harameyn ünvanın kabul etmemiştir nedeni şudur hakimul haremayn anlamı haremeyn in hakimidir , düşünür düşünür duygulanır yavuz der buranın hakimi belli iken bu ünvan bana mı düşer der ve halifelik ünvanını hadimul haremeyn olan haremeyn nin hizmetkarı olarak değiştirir

harameyn (mekke ve medine kısacası kutsal olan topraklar)

yavuz padişahların hayran olduğu bir padişahtır

ben yukarıda bahsettiğin türk yabancı liderlere ve nicelerine derin saygı beslerim
    bu nedenle bence sadace atatürkü övmenin bi anlamı yok yada osmanlıyı yada padişahşarı , onların hepsi benim gözümde buyuktur

ama sadece atatürk ü öven ve üstüne üstlük birde atatürk ü övüp osmanlıyı kötülüyen zihniyeti anlayamıyorum empati kuramıyorum

atalarını yok sayan saygızıslık yapan kişileri anlamayorum

bikere birinin atalarını yok sayması demek bunun türklükle alakası yok demek derin bir çelişkiyi ortaya koyuyor sen bu adamı atan saymıyorsan senin ataların kim daha doğrusu atan varmı dahada doğrusu atan BELLİMİ

atatürk ün kurduğu ülkede yaşıyoruz : ama atatürk çanakkalede tek başına savaşmadı
    nasıl yavuz sadece kendi değil sadrazam ve paşalarıyla birlikte safevi leri devirip memlukluleri tek başına değil paşalarıylla yıktıysa ataturkte tek başına yapmadı bu işleri

senin övunerek bitiremedeğin ataturk un 90 yıllık cumhuriyeti varsa o kotülediğin atalarının 600 yıllık bir imparatorluğu var ama bu impatorluk halkın zulm çektiği değik eşit şartlarda mutluluk içinde yaşadığı bir imparatorluk uygarlık

kısacası bunun türklükle alakası yok diyen soysuz (ben demiyorum kendi ima ediyo zaten) delaylı yoldan kendine soyu belli olmayan dedi sizde gördünüz , adam apaçık benim soyun belli değildir dedi...

dostum senin soyun sopun kalmasın emi , ar damarın çatlasın

kendine iyi bak şerefli , namuslu , onurlu , taklıdi yapmaya devam et

özellikle kendine dolaylı yoldan küfür etmeye devam et , çünkü bizim sana küfür etmemize gerek kalmıyo o zamna kendiliğinden kabulleniyosun , kebul lenmişsin zaten artık...

senin gibi şerefli , namuslu , onurlu , taklıdi yapanları BENİM ATALARIM kazığa oturttu

• quote:

Orijinalden alıntı: Hidroian

Sanane la? Adam bıyık istemiş, bıyık bırakmış. Sakal istememiş ki bırakmamış.

bunu yazacaktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

Yavuz Sultan Selim'in neden sakalı yok?

genç osmana yazık be, baksana kahvelerde oraya ait olmadığı belli olan oğlanlar gibi
  • o resimdeki şah isamil olabilir ama o da kesin değil. sultan selim de olabilr.kesin bişey yok.

alevi katliamı diyen ve sözcü gazetesi mağdurları...sözcü gazetesi ne derse doğru aferin size.alevi katliamı diyenler bu katliamlardan önce şah ismailin sunni katliamlarına baksın ve bunu osmanlı topraklarında da yapıyo.sultan selim öncelikle uyarır.bunun üzerine uyanık şah ismail dinlemiş gibi yapar ama sunni katliamlarına devam eder.kaldı ki bu bir iktidar savaşıdır kaç kere dicez. bunları kimsenin anlattığı yok.

eğer bu alevilerin sözde katliamlarından önceki şah ismailin sunni katliamlarını bilip sadece burda bilmeyen insan yakalayıp biraz dalga geçeyim mağdur edebiyatı yapayım diyen varsa ki eminim herkes biliyo adam değilsiniz.ban yemek istemiyorum. şah ismail tam bi katildi.istiyosanız bu konulara girelim aleviler.ne dersiniz cesaretiniz varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıSevdası

Sakal bırakmıştır belki nereden bileceksiniz bu porteler günlük olarak cizilmemis.ayrica bıyık birakmasi kendi tercihidir.Atatürk sakal bırakmişmi acaba

nerdenmi çaldıran savaşının minyatüründen orda yavuz selim han sakallıdır ama sakalı ne zaman kesiyor onu bilmiyorm
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.