merhaba arakdaşlar, dün itibariyle beyaz, sadece sağ arka tarafında ve kuyrugunun uc kisminda siyahlik olan ( tam dişi kartal yani) sokak kedisini aldim evime. :D ilk etapta daha once kedi bakmis bir arkadasimin yardimiyla yikadik. malum yikarken pireleri gorduk (6-7 tane). kuruttuktan sonra tek tek ayikladik hepsini. ancak benim icim yine rahat etmedi. pire tasmasi siparisi verdim sizce uygun olur mu? bir de yavru ancak tam olarak ne kadarlik oldugunu bilemiyorum ilk once bunu ogrenmek istiyorum. size anlatayim: avcumdan biraz daha büyük. yürüyebiliyor. bi kaba biraz sütle mamayi karsitirarak verdim yedi. mamanin yerini suyun yerini ogrendi cani isteyince gidiyor hemen. ufak bi legene kedi kumu doldurmustum. ilk basta bi kac sefer ben onu icine koydum, sonra baktim ki kendi kendine tuvaletini yapti. sabaha karsi da ( kumun hisirtisina uyandim da :D) kakasini yapmis ustunude kapatmis. cok ufak olamaz degil mi bu anlattiklarima gore. ona gore su andan itibaren bana ne gibi sorumluluklar dusuyor anlatabilirseniz. hangi asilar vurulmasi lazim ( bileyim ki veterinerlerin tuzaklarina dusmeyelim malum gerekli gereksiz herseyi yapabiliyorlar
Hayvanların piresi insana geçmez fakat siz yinede tasma siparişi vererek iyi yapmışsınız. Yaşı konusunda pek bişey diyemem, en iyi veterinerler söyler. Tuvalet zaten kedilerin en kolay öğrendiği şeydir. Son olarak asla ve asla özel veterinere götürmeyin derim, bulunduğunuz çevrede devlet veterineri varsa oraya götürün, sokakta buldum deyin. Devlet veterinerleri sadece aşı parası alıyor.
devlet veterineri derken? belediyenin filan mi diyosunuz?
arkadaşım bende kedimi bu yaşlarındayken almıştım muhtemelen 2 aylık filandır... pire konusuna gelince sana bi zararı dokunmaz pirelerin bide bu tasma hayvanı bir süre sonra rahatsız eder illaki takıcam diyorsan kedinin boyun kısmını kaşımanı öneririm çünkü tasma olduğu için kaşınmakta zorlanır... Üstüne düşen sorumluluklar ise bu yavucağa süt ü fazla içirmemek zamanla midesinde rahatsızlık yapabilir ama hiçi içrme demiyorum ara sıra ver biraz su katarak ver bi sorun olmaz... he unutmadan veterinere götürerek aşılarını yaptır ve bir aşı kartı al isim koy
herbhangi bir sorunla karşılaşırsan özel mesaj at msnimi verebilirm kolay gele
quote:
Orijinalden alıntı: donmezozan
devlet veterineri derken? belediyenin filan mi diyosunuz?
Evet.
Aynı benim durumum, benim kedide arabamın motoruna kaçmıştı zar zor çıkardım, annesini bulamayınca 1-5 aylık flnken bakmaya başladım. İlk defa kedi hatta hayvan bakmama rağmen hiç zorlanmadım. Çok iyi yapmışsın o kediciği alarak, emin ol evinin enerjisi bir anda değişcek.. Pireden korkma dostum sana geçmez. Geçersede öldüren pire yok Aşılarını yaptır zamanında, özellikle senin sağlığın için çok önemli olan iç parazit aşısının zamanlarını iyi takip et. Süt yerine kaliteli kuru mama verirsen tüm kalsiyumu ve gerekli besinleri ondan alır ve tüyleri de çok parlak olur ve az dökülür.
Kesinlikle git bir veterinere aşılarını yaptır ve aşı takvimini al hem kendine hem ona zararın dokunmasın.
Bizim burdada Bir kedi yavrulamıştı 2 ay önce falan şimdi dışarda görüyöruz acayip tatlı olmuş sıpalar. En sevdiğim hayvandır kedi yavruları özellikle yeni gördükleri şeye olan ilgileri beni öldürüyor.
Arkadaş pire tasması alma faydasını çok görmezsin,bi veterinere götür,o sana pire damlası önerir,önemli olan aşılarını yaptır,orta halli bi mama al besle
Pireler için kesin çözüm pire damlasıdır. Zaman kaybetmeden bir veterinere götürün, frontline türü bir damla verecektir zaten bu pireleri yok ediyor. Aşı olayı da kuduz, karma ve iç parazit olmak üzere 3 adet... Kuduz 6 ayda bir, karma ve iç parazit 3 ayda bir olmalı... Zaten vet. size aşı krnesi ve takvimi verecektir. Muayene 30-40 TL, aşılar 20-30 TL gibidir... Çok masraflı değil yani...
Bir de kediş çok büyümeden patilerini okşayarak tırnaklarını sevin, ileride işinize yaracak. Tırnaklarını kesmek istediğinizde size karşı koymaz, tırnaklarını vet.e de kestirebilirsiniz...
Sütü su katarak verin, premium mama kullanın, market mamalarının içeriiğinde %75 dolgu maddesi vardır, yani dışkı olarak geri çıkar. Oysa premium mamalar belki 2-3 kat pahalıdır ama daha az vereceğiniz için üç aşağı beş yukarı aynı hesaba gelir... Örneğin kitten(yavru kedi için) vey adult(yetiişkin kedi için) mamalarda hill's, iam's, purina, pro plan, royal canin kaliteli markalardır. Kediniz bir yaşına gelene kadar yavru kedi maması vermelisiniz, pahalıdır ama kedinin ihtyacı olan taurin vs gibi maddeleri extra içerir... Beslenme dengesi için arada sırada whiskas yaş mama (marketlerdekinden) ve evdeki yemeklerden bir miktar verebilirsiniz, hep kuru mama yemesin yavrucak :)
Bizimkinin bir kaç tane tırmalama çubuğu var, bunlar da pahalı değil 25-30 tl gibi alınabilir. Stres atması için bu çubuklar çok etkili, gidip onları tırmalıyor :)
Bi de ihtiyacı olan bol bol sevgi, siz zahmet etmeyin o kendi ihtiyacı olduğunda kucağınıza çıkıp kendini sevdirir zaten...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme