Şimdi Ara

Yavru muhabbet kuşlarını ayırma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 35 günlük 2 adet yavru kuşum var. Babaları geçen hafta öldü, sebebini bilmiyorum. Sadece anne ve 2 yavru kuşu var. Gelişimlerini tamamlamışlar ama henüz yavruluktan kafese geldiklerini göremedim. Sanırım hala yavrulukta anne besliyor. Yem kırmasını öğrensinler diye yavruluğa bugün daldarı koydum, kafesin tabanına da daldarı, kabuksuz ve kabuklu yem koydum. Acaba kuşları anneden bir süre daha ayırmasam herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Baba zaten yok, sadece anne ve 2 yavrusu olacak kafeste. Ya da, ayırmam gerekiyorsa ne zaman ayırmalıyım? Yavruluktan çıktıklarını mı beklemeliyim yoksa yavruluktan alıp yeni kafese koyup hemen ayırmalı mıyım? Bilen biri cevaplarsa çok sevinirim. Sanırım yavruların ikisi de erkek. İkisinin de ceneleri açık lila renginde



  • ıyıce yem yedıklerını dusundugunde ayırabılırsın. onun dışında sıkıntılı

  • Hocam dediğimi uygularsan 1-2 güne hayvanlar yem kırmaya başlarlar ayırabilirsin.
    1- Gagasında veya yemek yemesinde problem olmayan kuşlara kabuksuz yem verilmez. Kabuksuz yeme hayvanları alıştırmayın yem kırmazlar büyüdükçe. O yüzden kabuksuz yemi iptal edin.
    2- Gün içinde hayvanları yavruluktan kafesin tabanına alın veya başka kafese alın. Tabana dal darı ve kabuklu yem koyun. Onlar iç güdüleriyle veya annesinin gösterdiği şekilde yemleri kırarlar.
    3- Kafesin tabanında 2-3 saat kalabilirler hiç bir problem olmaz. İlk zamanda yem kırmazlar ama acıkdıkça kırmaya başladıklarını görüceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.