Şimdi Ara

YAVAŞ YAVAŞ KABLO TV VE NETTEN SOGUMAYA BAŞLADIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 15 yıldan bu yana kablotv ve internet kullanıyorum.çok ta memnundum.ancak 2-3 ay,dan bu yana çok sıkıntı görmeye başladım. tv de donma ve akşamları net hız düşümü bir turlü gidderilemedi.ancak şunu da açıkça söylemeliyım. en hızlı arıza bakım servisi kablo nette.bir arızada % 90 oranında aynı gun içerinde teknik ekip eve geliyor.
    Nedenleri sayarsak,
    kablo tv ve net,in turkiye de bir modem şirketi ile anlaşıp müşterilere başka modem alma imkanı sağlamaması.
    Başka bir neden ise, Turksat Kablo nun
    2017 yılında akıl almaz bir şekilde oluşturulan internet paketlerini biz müşterilere dayatması.Ayrıca son bir iki yıl içinde kablo tv fiyatlarına neredeyse % 80 e kadar zam yapması,
    Başka bir neden ise, müşterilere kablo tv paketlerinde tuzak kurması.şöyle ki, 1-2 yıl öncesine kadar bir analog,bir temel paket var iken ,daha sonra,önce giriş paketi icat edildi, sonra , temel paketi 2 ye bölünerek, üst paket adı altında ayrı bir paket yaratmış ve ayrı bir ücretle sunmuştur.Bu paket oluşturma işlemleri maddi olarak tamamen müşterinin aleyhıne olmuştur.Yani yeni bir sistem değildir.sadece göz boyama ve müşteriyı yanıltmaktan başka bir şey dedğildir.
    En son olarak bazı belgesel paketleri , sessiz sedasız platformdan çıkararılmış yerine bir şey konulmamıştır.
    Son dedim ama, bir husus daha var, kablonetın müşterilere dayattığı net master kablo modemlerin wi fi güçsüzlüğü satıcı firma ve turksat tarafından bir turlü çözülememiştir.
    Hiç mi iyi tarafı yok bu kablo tv ve netın diye bir soru sorulursa , yukarıda teknık servis hızmetını bahsettim.ikinci iyi tarafı aylık faturada ne beklıyorsan faturada o geliyor. kıst dönem de olsa faturalarda her hangi bir sahtekarlık olmuyor, hiç yaşamadım.bu hakkını teslim etmekte fayda var.
    sonuç : kablo net ve tv abonelğimi sonlandırırsam ne yapabilirim.bulunduğum caddede her firma tv ve inter. hizmeti veriyor.1. seçenek ttnet.2 seçenek super online...3 seçenek yok zaten. turknet,şu net bu net hepsi palavra ...bunların hiç birisinin alt yapısı yok, hepsi ttnet,in kablo kıracısı.
    Bu arada kablo tv ve kablo tv ye hiç bir zaman taahhut vermedim.çünki haziran ayından ekim ayına kadar yazlığa gittiğimizden yazlıkta mecburen ttnet kullanıyoruz.yazlık hat falan.
    şimdilik bu kadar ,düşünüyorum,







  • kablo tv ve net,in turkiye de bir modem şirketi ile anlaşıp müşterilere başka modem alma imkanı sağlamaması.

    Başka firmaların modemlerinin olmamasının nedeni engellenmesi değil bence kaç tane kablo müşterisi var ki firmalar modem getirsin altyapı kaç yıldır ne kadar gelişti?
    Ama alanlara mac adresi kaydı seçeneği sunuyorlar diye biliyorum birde superonline görseniz
  • şunu da ilave edeyım, digiturk kullandım, d smart ı halen kullanıyorum.aynı zamanda yukarıda belirttiğim gibi kablo tv kullanmaya devam ediyorum.şunu açıkça belirteyım ki tv de en net görüntü kablo tv de.bunun aksını turkıye,de kımse söyleyemez.kablotv nın hakkını verelim. dogruya dogru diyelim..
  • Kablo tv kullandığın yerde bir de Türk Telekom doğru düzgün yatırım da yapmıyor. Kablo tv ağının bayağı geniş olduğu bir yerde oturuyorum. Santrale de yakınım. Ama vdsl portu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de taahhütün bitmesine 1 ay kaldı.AKNsiz paketleri tekrar düzenlerler mi diye hala bir umut içerisindeyim ama pek birşey değişmeyecek gibi.Vodafonenet almıştım 2 ay oluyor, yedekte duruyor ne olur ne olmaz diye, belki Türksat bu saçmalıktan vazgeçer diye ama maalesef olmayacak heralde.Vodafone'dan da memnunum açıkcası hız 60 Mbps altına düşmedi 60 Mbps aboneliğim olmasına rağmen.VDSL olduğundan arada bir kopar mı, yavaşlar mı, hat kesilir mi diye korkularım vardı ilk başta ama malesef 2 aydır hiçbir problem olmadı.Nazar değmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 21 Şubat 2018; 1:33:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charmlander

    Benim de taahhütün bitmesine 1 ay kaldı.AKNsiz paketleri tekrar düzenlerler mi diye hala bir umut içerisindeyim ama pek birşey değişmeyecek gibi.Vodafonenet almıştım 2 ay oluyor, yedekte duruyor ne olur ne olmaz diye, belki Türksat bu saçmalıktan vazgeçer diye ama maalesef olmayacak heralde.Vodafone'dan da memnunum açıkcası hız 60 Mbps altına düşmedi 50 Mbps aboneliğim olmasına rağmen.VDSL olduğundan arada bir kopar mı, yavaşlar mı, hat kesilir mi diye korkularım vardı ilk başta ama malesef 2 aydır hiçbir problem olmadı.Nazar değmesin.

    vadofonun turkiye de alt yapısı yok.muhtemelen telekomdan hat kiralıyorlar.nasıl oluyorda bu hızı verebiliyorlar.
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    VDSL'yi TT üzerinden veriyor zaten.Downstream limiti 74 Mbps gözüküyor zaten modemde de.Ara sıra hızın 70 Mbps'lere çıktığıda oluyor ama genel olarak 60-65 Mbps arası geziniyor.
    İlk başta dediğim gibi çok çekiniyordum VDSL'den ama korktuğum gibi olmadı şükür.
    Bu aradada fiber hat olarakta superonline kullanıyor vodafone.Benim anlaşmamda aslında fiber olaraktı ama nakil yaptırmıştım ve eski aboneliğim TT hattı üzerinden olduğundan eski taahhütümün bitmesi gerektiğini ondan sonra superonline fibere hattı geçireceklerini söylediler.Gerçi şu an memnunum VDSL'den ama bakalım bekleyip göreceğim fiber olunca ne değişecek.
  • kablo tv ye bişi diyemem kullanmıyorum.

    ama interneti kesinlikle bir numara.
    tabi binada superonline fiber vs yoksa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mega_north

    kablo tv ye bişi diyemem kullanmıyorum.

    ama interneti kesinlikle bir numara.
    tabi binada superonline fiber vs yoksa.

    nasıl kablo tv kullanmıyorsunuz,analog tv abonesi olmayanlara kablo internet bağlanmıyor kı...
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    ben 1 ay önce bağlattırdım analog kablotv çekmediler gerek yok az kanal var dedi eleman. ben de zaten televizyon izlemiyordum. aslında parasını veriyorum kurun desem kurardı tabii, ama hiç izlemiyorum yani. temel paket üst paket hd kutu olmadığı sürece genelde sadece internet bağlatıyor herhalde insanlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf1653

    ben 1 ay önce bağlattırdım analog kablotv çekmediler gerek yok az kanal var dedi eleman. ben de zaten televizyon izlemiyordum. aslında parasını veriyorum kurun desem kurardı tabii, ama hiç izlemiyorum yani. temel paket üst paket hd kutu olmadığı sürece genelde sadece internet bağlatıyor herhalde insanlar.

    YANLIŞLIK VAR, SİZDEN 21 TL ANOLOG YAYIN ÜCRETINI DE ALAAKLAR.YANİ ANAOLOG+İNTERNET.
    AYRICA ANOLOG TV İÇİN AYRICA KABLO ÇEKİLMEZ. TV+İNTERNET^+ TELEFON TEK HATTA VERİLİYOR.

    AMA BENIM BİLDİĞİMİN TERSİ İSE LUTEFEN BENİ BİLGİLENDİRİRMİSNİZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 23 Şubat 2018; 0:29:32 >
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    biliyorum tek hat, biz televizyona bölmeden doğrudan modeme çektik. analog ücretini de ödüyorum zaten. sadece kablonet de yok analog kablotv + kablonet tüm paketlerde beraber var. 24mpbs 50gb akn + analog kablotv + modem kiralama 49.99TL ödüyorum işte. sadece parasını verdiğim hizmeti almamayı seçtim o kadar. çünkü normal ulusal kanallar var özel bişey yok, belki National Geographic izlerdim ama o da üç ayda bir yani gereksiz :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf1653 -- 23 Şubat 2018; 10:36:43 >
  • neticede turk telekomun internette dayattıgı gibi kullan kullanma 18 tl telefon parası öduyorsak turksat kabloda kulan kullanma internet alırsan analog tv ücretini( 21 tl olmuş) ödedeme zorunlulugu getiriyor. iş kampanya ise fiya düşüyor tabi.
  • TÜRKSAT çok değişti 7-8 yıllık TÜRKSAT abonesi olarak söylüyorum taahhüt bitiyor modeminiz eski modeminiz değişmesi gerek deniyor 10mbps 75akn + üst paket tv var şuan nasıl hizmet alıyorum o zaman Yeni taahhüt paketlerde 10mbps internet yok sitesinde 16mbps ve üstü paketler için doc sis 3,0 modem zorunluğu var benim modem doc sis2.0 zorla modem satacak veya kiralayacak (kiralama aylık 6 tl satın almak istersen 300tl) fiyatları ucuz değil artık sınırız(aknsiz) 24mbps + anagoltv taahhütlü 85tl diyor türknet baktım bulunduğunuz yerde 35mbps sınırız(aknsiz) 59tl +30tl kurulum verirsiniz diyor Son altı aydaki internet performansını söylemiyorum yerlerde TÜRKSAT BİTMİŞ BENCE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE


    quote:

    Orijinalden alıntı: mega_north

    kablo tv ye bişi diyemem kullanmıyorum.

    ama interneti kesinlikle bir numara.
    tabi binada superonline fiber vs yoksa.

    nasıl kablo tv kullanmıyorsunuz,analog tv abonesi olmayanlara kablo internet bağlanmıyor kı...

    televizyonum yok hiç açıp bakmıyorum demek istedim, kalitesini vs.

    50 mbit 150akn 60 tl veriyorum.
    modem ve hd tv kutusu dahil bu fiyata, kutuyu da aldım işte nolur nolmaz zaten 1 tl fiyatı var diye :)

    ama üst kattaki komşum 40 tl ye aldı aynı paketi tv paketi almadı.
  • yeni bir şey daha fark ettim netmaster firması hariçten modem satışlarını kapatmış n11 hepsiburada ptt avm üstünden aynımodemleri daha ucuza satış yapmayı bırakmış. Görün bu firmaları 140tl sattığı modemi 300tl iteliyorlar ohh miss



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekno_gus -- 23 Şubat 2018; 12:31:42 >
  • bende 2010 yılından beri türksat ve kablonetteydim ama değiştirmek zorunda kaldım çünkü son 1 senedir akşamları sosyal medyada aşırı yavaşlılık yaşamaya başladım + docsis 3 modem almam gerekiyomuş kiralarsam 6 tl ücreti var cihaz fiyatlarını çok abarttılar bende net speede geçtim aylık 40 tl 16 mbps ödüyorum tv ise tivibu aldım süper paket 9 tl yani toplamda 49 tl ayrıca en az kablo tv kadar net ayrıca yanında sinema kanallarıda cabası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crazyboy2099

    bende 2010 yılından beri türksat ve kablonetteydim ama değiştirmek zorunda kaldım çünkü son 1 senedir akşamları sosyal medyada aşırı yavaşlılık yaşamaya başladım + docsis 3 modem almam gerekiyomuş kiralarsam 6 tl ücreti var cihaz fiyatlarını çok abarttılar bende net speede geçtim aylık 40 tl 16 mbps ödüyorum tv ise tivibu aldım süper paket 9 tl yani toplamda 49 tl ayrıca en az kablo tv kadar net ayrıca yanında sinema kanallarıda cabası

    sayın dostum ben de docsiz 3,0 modem var.akşamları hız çok düşüyor.hız düşmesin,inin modemle ilgisi yok gibi geliyor bana. sistemde geceler hız haylı düşük veriliyo diy düşünüyoru.

    valla ben telekomdan hat kirslayan ıss na geçmem. turk net,vodafon, baka diğer ne varsa.. net speede aynı. bu fırmalar bir arıza durumunda teknık dsetek veremiyorlar.topu turk telekom atıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE


    quote:

    Orijinalden alıntı: Crazyboy2099

    bende 2010 yılından beri türksat ve kablonetteydim ama değiştirmek zorunda kaldım çünkü son 1 senedir akşamları sosyal medyada aşırı yavaşlılık yaşamaya başladım + docsis 3 modem almam gerekiyomuş kiralarsam 6 tl ücreti var cihaz fiyatlarını çok abarttılar bende net speede geçtim aylık 40 tl 16 mbps ödüyorum tv ise tivibu aldım süper paket 9 tl yani toplamda 49 tl ayrıca en az kablo tv kadar net ayrıca yanında sinema kanallarıda cabası

    sayın dostum ben de docsiz 3,0 modem var.akşamları hız çok düşüyor.hız düşmesin,inin modemle ilgisi yok gibi geliyor bana. sistemde geceler hız haylı düşük veriliyo diy düşünüyoru.

    valla ben telekomdan hat kirslayan ıss na geçmem. turk net,vodafon, baka diğer ne varsa.. net speede aynı. bu fırmalar bir arıza durumunda teknık dsetek veremiyorlar.topu turk telekom atıyorlar.

    modemden olduğunu bende düşünmüyorum 16 mbps hız verebilmek için docsis 3.0 modem veriyorlar iş yerinde türk net evimde net speed kullanıyorum her ikisindende memnunuz şimdilik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.