Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (675. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.639
Cevap
745
Favori
784.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
55. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 673674675676677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • din ile yönetilen ülkede uzun vade yatırım yapılmaz örneğin Afganistan suriye gibi bi çılgınlık yaparlar 1 kuruş paranız kalmaz. hiç bişey olmasa 1 kararnameye bakar.ödediğimiz mtv yi bile tekrar ödetenler size para kazandırırmı?
    emeklilerin maaşını sıfırladılar hiçmi
    görmüyorsunuz.
    Sosyal medyada çocuğuna bes açanlara üzülüyorum bi gelecekmi bıraktında kırk yıllık hayal bırakıyorsun.
    illa bes yapıcaksan kendi besini kendin kur, kümese tavuk koyup anahtarı tilkiye veriyorsunuz.

seçimle kimsenin gitmeyeceğini kendide biliyor ama cevap yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 22 Ocak 2025; 9:35:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Türkiye din ile mi yönetiliyor pardon? Teokrasi geldi de haberimiz mi yok?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gözleri var görmezler kulakları var duymazlar neyse tartışmaya girmeyelim şu resimdekilerin ikiside aynı yere gelmiş daha düşermi varmı burada yatırımcısı🤔

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Burda moda olmuş kendi çalıp kendi oynamak , laf sokup gitmek marifet değil arkadaşlar icraat önemli, borsa konusunda borsa konuşalım boş yapmayalım
    Ülkeyi siz yonetmiyorsunuz, yönetenleri beğenmiyorsanız seçimle değiştirirsiniz olur biter bu karın ağrısı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tafesan T kullanıcısına yanıt

biz erken çıkış olursa ondan bahsediyoruz. yani tutki 6 sene para yatırdık ve 6 yıl sonra bedteki paraya ihtiyaç duyacağın bir şey oldu.

6 ıncı yılda çıkarsan devlet katkısı aslında sadece %10,5

nasıl %10 dersen şöyle 6. yılda çıkınca devlet katıkısının sadece %35 i ödeniyor ya.

100k para yatırdık 30 devlet katkısı 6.yıldan çıktığın içib 30bin tl nin %35 i 10500tl yapıyor.

6. yılda çıkış yapınca %15 stopaj kestiklerine göre devlet katkısından 1 kuruş daha faydalanamıyorsun hatta üzerine %5 daha fazla kesinti oluyor.

şuan BES için en mantıklı seçenek bence altın fonu almak.

neden çünkü hali hazırda altın fonunu tefas taki altın fonlarından birine yatırsan 6 yıl sonra satsan %10 stopaj ödeyeceksin.

beste fob satışlarında stopaj yok ama çıkışta %15 stopaj var. 6 yıl dolunca %10,5 devlet katkısı alındığında %10,5 lik devlet katkısı stopaja gider .

yani 6 yılda BES te altın yatırımı yaparsan %5 stopaj ödemiş gibi olursun.

şuan BES te en mantıksız seçenek ise hisse senedi fonu almak ,neden mi çünkü tefastaki her hangi bir hisse senedi yoğun fonu alınca ne zaman satarsan sat stopaj yok.

ama BES te 10 yıl boyunca tüm paran hisse senedi fonunda dursa bile 10 yıl çıkış yaparken %10 stopaj kesiliyor,10 yıldan erken çıkınca %15

• Dedıgım gıbı erken cıkmayı dusunmeyenler katılsın bes e ufak ufak bırıkım olur…

Para bırıktıremeyenler ıcın de guzel bır sıstem…

Ilerıde bu emeklı maaslarıyla ısımız zor cunku

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben elimdeki risk 7 li fonlarin bugün satisini verdim,ppk faizi düsürdürler gecen sene ne oldu borsa tavanmi yapti.

Suan sadece tek bir fona gözümü diktim,bakalim o fon yüzümü güldürecekmi eger endeks gene assa yönlü gidince.

aylardir 10200 ile 10 000 arasinda duruyor borsa endeksi,gene oyalama taktigine gectiler,ben 320 binlik satistan suanki karim 16 bin,fazla degil ama dedigim gibi agirligimi tek bir fona verecem,endeks düsüyor oda düsüyor ama endeks yükselince kepceyle veriyor kari..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 22 Ocak 2025; 11:58:56 >
  • ahmet9000 A kullanıcısına yanıt

senin icin ideal yasin 40 güzel bir sermayen olur 15 yil sonra,belki bir ev alirsin o parayla

• BES'i erken çıkış üzerinden eleştirmenin bir manası yok. 56 yaşa kadar dokunulmaması gereken bir birikim neticede. Erken çıkış ihtimaliniz varsa asla girmek gibi bir gaflete düşmeyin, 3 yıldan önce çıkarsanız çok feci tokatlanırsınız. Ben kendi adıma uzun vadeli bir yedek akçe mantığıyla sepette tutuyorum, bazı avantajları da yok değil.

Mesela bir kredi kartıyla sigorta ödemelerinde peşine taksit sayesinde her ay 15.000 TL'yi faizsiz 6'ya bölebiliyorsun. Normal yatırım hesabında %0 faizle fon alabiliyor musun? Hayır. Ama ben geçen seneden beri her ay 15k'lık yatırım fonunu peşine taksitle BES'te alabildim. Her ne kadar 12 ile sınırlı olsa da stopajsız fon al-sat yapabilmek ve ağırlıklarla oynayabilmek de büyük avantaj.

6 Şubat sonrası kararlardan beri devlet katkısı da fena yönetilmiyor, bu yüzden devlet katkısını da yabana atamayız artık. Önümüzdeki yıllarda olur da ülkede enflasyon uzunca bir süre düşük seyreder, bir de borsa iyi giderse, devlet katkısı bile tek başına ciddi getiri sağlar. O zaman da neden 10-15 yıl önce girmedim diye pişman olunur. İşte bu ihtimal bile tek başına sepette bulunması için yeterli.

Şu olursa bu olursa diye senaryo yazmanın manası yok. Bu mantıkla konut bile almamak lazım, malum yarın bir gün gelip devlet baba gelip burayı rezerv alan yaptım dağılın diyebilir Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] 

• ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Hıcbır hıkaye olmamasına ragmen 10400-10800u gosterıp oyle cakarlar gıbıme gelıyor… faiz ind gununu kullanırlar gıbıme gelıyor cok mu komplpcuyuz😂

• Son 17 aylık ppf getirisi 92-(10 stopj )82
    Altın 84

ben de bu hafta en azından 10200 üzerine çıkar diye bekliyordum hatta 10500 olur mu diyordum ama 10 binin üzerinde bile kalamıyor, olumlu haberler gelse etki etmiyor, faiz inse bile etki etmiyor tabi bu arada olumsuz gelişmeler de oluyor çıkacağı varsa da çıkamıyor, elimdeki fonlara cumaya kadar şans tanıyıp en azından yarılarını satacağım artık, bekle bekle nereye kadar fonların bazıları zararda bazıları çok az kârda ama bu arada 6 aylık faizden de oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cozali -- 22 Ocak 2025; 15:29:20 >
  • Arkadaşlar, bu fonlarımızı günlük olarak takip edebileceğimiz excel veya program mevcuttu . Aylık performansını gözlemleyebileceğimiz..

Teşekkür ederim

• cori3535 C kullanıcısına yanıt

Dcukran çok iyi tablolar hazırlayıp paylaşıyordu. Gerçi son aylarda formatı değiştirdi. Aşağıda:

https://x.com/dcukran

• yoksa sizin hala yapay zeka etf iniz yok mu?

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]dünya gazetesi
    Trump, Stargate projesini duyurdu... ABD'den tarihi yapay zeka yatırımı: 500 milyar dolar yolda!
    https://www.dunya.com/ekonomi/trump-stargate-projesini-duyurdu-abdden-tarihi-yapay-zeka-yatirimi-500-milyar-dolar-yolda-haberi-761417
  • Bugün biraz njr ekledim bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herifler endeksi istediği gibi ayarlıyor, ne güzel borsa :)

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Var mı önerebileceğiniz etf?

aradan 5.5 ay gecmis halen 10 binlerde takildi kaldi borsa.bir fona yüklenecem,o verirken yüklü kazandiriyor,10400 e gelirmi gecen 10256 dan döndü :)))

• ARroWCoLT kullanıcısına yanıt

endeks bundan 5.5 ay önce 11172 deydi,halen cikacak bakalim,nerden gene indirecekler,ben elimdeki riskli fonlari sattim,iclerinde bir tanesi iyi kazandiriyor,o 4 kati kazandiriyor,artik agirligimi o fona verdim

• 
Sayfa: önceki 673674675676677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.