Şimdi Ara

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) (389. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34.720
Cevap
1.019
Favori
1.998.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
85 oy
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #4
Giriş

soruyu yanlış yerde sormuşsun.

Yatırım Fonu ve BES ile alakası yok.

Herhangi bir ekonomik ilişkiye taraf olan kişilerin asimetrik bilgiye sahip olmaları, bir başka deyişle bir tarafın bildiğini karşı tarafın bilmemesi ya da yeteri kadar bilmemesi, iki ayrı sonuca neden oluyor. Bunlardan biri, ters seçim diğeri ahlaki tehlikedir. Ters seçim, yatırımcıların yanlış bilgilenmeleriyle yanlış tercihlerin ortaya çıkması ve fiyatlamaların daha da bozulması. Ahlaki tehlike ise kısa vadeli kâr hırsıyla hareket edenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”.
    -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.Yanıldığı ve yanılttığı her şey insanın makûs kaderidir.
    - “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır.
    - Bir milletin kültür düzeyi üç safhada; devlet, düşünce ve ekonomideki çalışma ve başarılarının özüyle ölçülür. "Alimle görüş bulursun mertebe, cahille uğraşma dönersin merkebe." BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:17yıl/21 Ağu2008 "Salomina Kashish"
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

son 1 haftada öne geçmiş ama maç 90 dakka Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) 

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)
  • Vakıfbankın para piyasası fonu 6. Fon aldım. Aynı karegoride daha fazla veren fon var mı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ersin hocamın öngörüleri sayesinde 7 haziranda fonları sattım 1 haftadır hayata çok farklı bir açıdan bakıyorum Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) 

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam yaptığımız satışlar veya alımlar anlık olarak borsaya etki ediyor mu? Diyelimki bir fondan veya bir firmanın hisse senedinden yüklü bir alım yaptık o hemen etki eder.mi? Yoksa işlem gerçekleştiği gün mü etkisi görülüyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bir hisseyi yerinden oynatacak kadar paran varsa anında etki eder.

100milyon tl falan küçük sermayeli şirketler için yeterli olur sanırım.

• espial kullanıcısına yanıt

Evet yapıkredi portföy yöneticim ile iletişime geçtim, sonradan bir daha denedim ve oldu, herhalde sistemle ilgili bir durum.

Ha bugün ha yarın biraz daha düşer mi bekliyorum bakalım.

Ha olmaz buradan uzar, bu da ihtimaller dahilinde tabii. Benim ki sadece kendi beklentim. (YTD)

hassascim görüyorsun özbey icindeki nefreti bana kusmak icin rumuz aldi geldi sonunda beni donanimhabere bloklatti..

Yapay zekayi bilmiyorlardi ben söyleyince uzun yillar borsada olan adamlarin bu konu bilgisi yok,gülsemmi aglasammi bilemiyorum..

Borsa endeksini ortada birsey yokken indiren bist100 kime ait,Türkiye yatirim fonu,hisseleri devlette alabilir,aliyorda endeksi yabancilar gelsin diye sebebsiz düsürebiliyor, burasi Türkiye,türkiyede hersey olur :))..

Cogu seviniyor borsa tekrar cikmaya basladi,2023 de borsa endeksi kac kere 1000 ila 1400 puan assa cekmis,bi baksinlar,uzun yillardir borsada para kazanan düdükler,napsinlar arastirma geregi duymamislar..

Tekrar diyorum milyardere spormuslar sen nasil milyarder oldun,oda demiski kurusuna kadar hesapliyarak bende öyle yapiyorum,bunlarin akliyla gittik,fazla zarar etmeden kar payimdan eriterek sattim,IDH mesela sattigim günün fiyatina geri döndü,tam 12 gün sonra sattigim fiyatta suan,12 gün islik calmis olusuyorsun,bu sanirim bunlardaki kar etme anlayisi olsa gerek..

Erdem berksoy geri zekalisida beni merak etmis,aldigim maas herhalde beni kendisine yeterince tanitir,tanimadigi insanlara laf sokmayi birak,sürekli kisisellestiren sizsiniz,ben erdem berksoyun ne bok oldugu umrumda degil ilgilenmiyorumda..

Bak sana aylik maasimida gösteriyorum,beni birak bugune kadar sen ne oldun,kendinden bahsed..

Bu özbeyin kendi alintisi,adam bile yillardan berli borsada kendi bile nicin böyle oluyor diye kendini yiyib durmus..

Ben kimseyi sizin gibi yanlis fonlara yönlendirmiyorumki,para fonu sonucta kazandiran fon,siz nerde abuk subuk saadet zinciri zihniyetinde fonlara yönlendiriyorsunuz.

MGH diyorum borsa düssede ciksada kar getiriyor,böyle bir fon olurmu,herkes diger hisseleri satar bu fona yönelir..

Madem bu kadar bilgilisiniz neden risk 7 li fonlarda durmuyorsunuz,hani al unuttu sizdeki..

Bak burdan tekrar söylüyorum,kisisellestirmeyin,varsa bilginiz cikin anlatin,cogunuz gittiniz altina,altin olmadi gümüse,caresizsiniz,dokundugunuz her fon sizi zarara götürüyor,bir fonda zarar ederken,caresizlikten baska fonlara yöneliyorsunuz,piskolojiniz dahada bozuluyor..

Mehmet simsek ne dedi gri listeden cikinca yabanci gelecek demekki ortada yabanci yok varsada öyle yüklü alis yapmiyorlar..

Suanki borsa endeksine ayar ceken devletin kendisi,bir sürü hisse almis,cani tak ederse satar hepinizi tüysüz tavuk gibi ugundurur,devletlerde hisse alabilir,devlet hisse alamaz diye bir kanun yok..

Borsa endeksi dahada düsecek,1000 puan ile 1400 puan arasinda.

Nerdeyse 1.5 ay oldu cogu hisseler yerinde saydiriyor,31 mayisda IDH yi sattigimde %14 dü kar marj, simdi %4 de düsmüs,demekki 12 gündür birsey kazandirdigi yok..

MGH dersen nisan ayinda 7900 TL kazandiriyor ve mayis ayinda 6300 TL kar getirmis,1000 TL kaybetmis,hani mutlak getiri sagliyordu bu fon..

Halen arbitraj diyor bazilari, hayir arbitraj degil,yani bist100 de aldigini baska borsada veya piyasada satmiyor,bist100 endeksinde 0 stopajdan yararlanmak istiyorsan hissenin %80 ni bist100 olacak öyle diyor tefas,yani nasdaq da veya aex gibi yabanci borsalarda islem görmüyor bu fon,yogun hisse senedi fonu,yeni oldugu icin digerlerine göre suan avantajli,arbitraj fonu altinda gecenler ise,bunun verdigini vermiyor,dedim onlar cokmu salakta o kari vermiyor :)))...

MGH ya ben uzak duruyorum yarin oda HDA gibi olursa sasmamak gerek,firtinadan kacayim derken doluya yakalanmiyalim..

Özbey bir daha sakin baska rumuzla gelib laf sokma,delikanli olsan bu oyunu oynamazsin,senin oldugunu nerden anladim dersen,yazilarin ele veriyor..

Konuyu kisilestirmeyin,siz sürekli bunu yapiyorsunuz,siz kisilestirincede benim elim armut topluyacak hali yok,umrumda degil donanimhaber benibloklamis veya bloklamamis,gogobabayada söyledim istersem 1000 rumuzla girer,donanimhaber bile ilgilenmez,isiniz gücünüz kisisel saldirma,birakin kisisel saldirmayi,kimse benim aklimla hareket etmiyor,siz yanlis fonlara yönlendiriyorsunuz diye kendinizi benimle bir tutmayin..

IPB 2 aydir özbey alin diyib durdu,iki aydir para fonlariyla ayni kazanci veriyor,o IPB al dedi ben gittim IDH aldim..

Bokunu iyice cikardiniz,benim yaptigim analiz,borsa endeksinin gecen yil nasil revize ettigini gördüm,öyle 300 veya 400 puanla degil 1000 puan ve 1400 puanla revize etmis,halbusiki ozaman endeks okadar fazla yukarida degil,simdi endeks 11 bine dayandi ordan indi,11 binin üzerine cikarsa,ilerde yabanci gelirse girmez,salakmida tepelerde duran endekse yabanci girib sizlerin ekmegine yag sürsün..

Madem bu kadar akillisiniz yüksek kar getiren risk 6 veya risk 7 söyleyinde hepimiz o fonlara girelim,nerde düsük fon var oraya yönlendiriyorsunuz veya daha yenui acilmis fonlara yönlendiriyorsunuz,ucuzdan aldiniz bizde essek enayi,sizin ucuzdan aldiginiz fondan alalim kari siz elde edin zarari biz elde edelim yok ya,anlimizda keriz enayimi yaziyor..

• hassas seninde mizah anlayisina bayiliyorum,sen IDH fonunu benden önce 20 bin tl karla sattin,bense bu enayilerin aklina inanarak 3bin TL karimdan eriyerek sattim,satmasaydim sanirim 12 gün salak gibi bekliyecektim :)))

• erdem veya özbey simdi gidin beni yine bloklatin ama sunu unutmayin o fonlar benim tapulu malim degil,kaybederseniz aglamayi zirlamayi birakin,kendiniz diyordunuz aglayib zirlama,bak ben aglamiyorum zirlamiyorum,piskolojimde yerinde sermayemde yerinde,paramida kazaniyorum,az olsun iyi olsun,firsatlar herzaman cikacak..

Sizin gibi caresiz bir sekilde bir daldan diger dala atlamiyorum..caresiz insanlar ne yapacaklarina karar veremez,caresizlige kapildikca dahada cok hatalar yaparlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapayzeka555 -- 12 Haziran 2024; 22:2:8 >

kardeş çok biliyorsan git kendine ayrı bir forum başlığı aç , orada o süper fikirlerini anlat veyahut çok uzun yazmayı seviyorsun ya madem git kendine blog sitesi veya twitter hesabı aç oradan istediğin kadar yaz. hem para da kazanmış olursun ,daha çok kitleye ulaşmış olursun burada yazdıklarını 100 kişi okuyorsa oralarda 10bin-100bin kişi okur zamanla

• yapayzeka555 Y kullanıcısına yanıt

bak bu sana 1. kapak

sen çok biliyorsun biz az biliyoruz ya.

bu arada turizm sezonu nasıl gidiyor? turizm sektöründe iyi hisseler neler var?

gerçi tuzm benim ilgi alanıma girmiyor ama belki ilgi duyanlar vardır diye soruyorum.

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)KARAVANDA BORSAyoutube
    https://app.getmidas.com/gmih/dajjlagm Midas ile yatırım hesabınızdan ABD borsaları, Borsa İstanbul ve TEFAS fonlarına hiçbir ek masraf olmadan avantajlı komisyonlarla yatırım yapabilirsiniz. Midas'ta her şey çok hızlı! Dakikalar içerisinde kayıt olarak yatırım hesabınızı açabilir, anlaşmalı tüm bankalardan TL veya USD olarak para transferini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama içerisinden dolar alım-satımı yaparak ABD borsalarına, Borsa İstanbul'a ve TEFAS fonlarına yatırım yapabilirsiniz. ABD borsaları, Borsa İstanbul ve TEFAS fonu yatırımlarınızı herkese açık, şeffaf ve avantajlı komisyon oranları ile yapabilirsiniz. Komisyon dışında ekstra masraf veya sürpriz ödeme ile karşılaşmazsınız. Yatırım hizmet ve faaliyetleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilen lisanslı Midas Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla sunulmaktadır. Döviz işlemleri, Midas Menkul Değerler A.Ş. tarafından yatırım hizmetleri ve faaliyetleri ile sınırlı olmak üzere sunulmaktadır. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değil, genel niteliktedir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=KPuLBkART1Q&t=3s
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.