< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

Popüler Konular listesinde
|
ne kadar incelediniz bilmiyorum ama fintables farklı, hisseleri kart yapabiliyor veya fonları favoriye ekleyebiliyorsunuz ama böyle bir portföyüm, getiri vs kısmı yok. bu site çok kararında son derece sade ama yine de fon ve tarih girince fiyat adedi kendi buluyor, bu açılardan hataya müsade etmiyor. görselleştirmesi basit ve istediğim gibi sade. görünce aklıma geldi demek ki bir yerlerden gün gün fon fiyatlarını data olarak parse etme imkanımız var. buna göre ben de kendime otomatik bir excel yapar takip ederim. |
|
Konf: AMD Ryzen 5 2600 || ASUS TUF B450 Plus Gaming || G-SKILL RipJawsV 2x8GB 3000mHz RAM || Nvidia GTX 1070 8GB || Cooler Master MB500 TUF Edition || FSP Hydro 80Plus Bronze 700W || Logitech G27, F710 || DELL SE2717H IPS 75hz || Steam: balcis || iRacing: balcis
|
|
Konf: AMD Ryzen 5 2600 || ASUS TUF B450 Plus Gaming || G-SKILL RipJawsV 2x8GB 3000mHz RAM || Nvidia GTX 1070 8GB || Cooler Master MB500 TUF Edition || FSP Hydro 80Plus Bronze 700W || Logitech G27, F710 || DELL SE2717H IPS 75hz || Steam: balcis || iRacing: balcis
|
|
hocam konu bu site vs fintables değil. ben masaüstü kullanıyorum fintables'da sizin mobilde gösterdiğiniz cüzdan kısmını web'de tekrar baktım üyelik girişi yapmış olmama rağmen göremedim. varsa ekran görüntüsü atın bakayım. fintables çok daha gelişmiş ve odağı farklı. |
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Hocam ben kendimi ifade edememişte olabilirim. Çünkü bana aylık al sat yapıyorum gibi konuşuyorsunuz :) Ben fonlardan çıkmıyorum. ABD tarafında getiri potansiyelini görürsem yerli hisseyi azaltıp abd tarafına kaydırıyorum. Yerli hissede getiri görürsem abd azaltıp yerliye kaydırmaya çalışıyorum. bu dönem 6 ayda olabilir 1 ay da 1 yılda. Nekadar başarılı olduğum tartışılır orası ayrı tabi. Yani farazi konuşuyorum rakamları nasdaq da %30 getiri görüyorsam fonları o tarafa kaydırıyorum. Düşüş bekliyorsam da diğer tarafa. Türkiyede önümüzde bir seçim gerçeği olduğu için al unut zamanı değil benim için. Seçimden önce pozisyon almaya çalışıyorum. Ama dip toplamda aynı şeyi savunuyor ve düşünüyoruz. Yap sepeti bekle %100 ortalama getiri oluyor. Yerli hisse den oluşan sabit fonlarda %180 ler mümkün. Ben yerimde duramıyorum işte o da benim sorunum ne diyelim :) not: Eklemeyi unutmuşum burası TÜRKİYE 3 ay türkiye gibi bir ülke için çok uzun bir vade.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CFB2806D -- 18 Şubat 2024; 23:15:27 > |
|
|
eurobond fonları 9 tane olup 2 tanesi b tipi dolar ile alınıyor ve tefas ta yer almıyormuş. bunlar hangileri bilgisi olan var mı ? küçük alımlar için eurobond fonu almak direkt eurobond almaktan iyi midir ? vergi işleri ile uğraşmamak için |
| _____________________________ |
|
basin sagolsun,bacagim kirildiginda bilirim ne kadar zor yatakta isemek felan filan, evet bende 11 yasimda Hollandaya gittigimde,12 yasimda magazalarda ozamanin bilgisayarlari ile oyun oynardik,atari nin disinda bir kac marka daha vardi hatirlamadigim,sonra 1994 i486 almistim benimde bilgisayar maceram öyle baslamisti. Isin garib yani daha önce yasamadigimiz olaylardan yaralanma,sakatlanmalar olunca,sürekli birseyin arayisina yada üretimini yapariz,arkadasin baya yetenekli imis. Yapay zeka konusunda bir yatirim sirketi var,o medikal gibi bir kac yapay zeka üretimi yapan yabanci sirketlere yatirim yapiyor,halka arz ne zaman baslatir bilmiyorum ama zamani geldiginde burda iletirim.. Aselsan in zaten suan icinde yapay zeka ürünleri mevcud... Gecen arkadasin biri dedi,dvt ile ijz ve zmy yurtdisindaki firmalara yatirim yapiyor birbirnin aynisi neden onlari aldinki dedi,ozaman ilk fon yatirimlarimdi. Iceriklerine bakinca cogu nvdia,google,amd,vs vs amerikan bazli sirketlere yatirim yapiyor yani baska ülkelerdeki hisselere yapmiyorlar,halbusiki avrupada bir takim portföy firmalari var,onlarin sepetinde,karisik bütün yabanci ülkelerin hisse senet alimlari varken,dvt,ijz ve zmy sadece amerikaya yapiyor,karar verdim dvt ve ijz yi satmaya,ben daha cok türkiyedeki hisse senetlerine yönelmek,en cok sermaye onlara lazim olacagi icin talebin cogalacagi düsüncesindeyim.. 6 fondan simdilik 4 fona inme karari aldim,zaten cogu portföyün icendeki hisse senetleri hemen hemen ayni.. 4 fondan zmy nin yatirimlari yurtdisi amerikan sirketleri. ICZ ile TTE bire bir ayni aldiklari paket,o yüzden TTE almanin anlami olmaz.. Gecen hafta yapi kredinin fonunu aldim YHZ,oda icz le ayni gibi ama gene farklilar,biri sepetini coklu sirketlerle doldurmus digeride fazla doldurmamis,zaten TTE ile ICZ ayni ama TTE agirlikli olarak aselsandan cok hisse almis,icz ise güzel bir dagilim yapmis,sepetindeki hisselerden.. Supriz fonumda hic biri yok o baska sirketlere yönelmis.. CPU ye gelince daha kundakta biraz daha beklemek istiyorum onu.. |
|