Şimdi Ara

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34.720
Cevap
1.019
Favori
1.998.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
85 oy
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #4
Giriş
  • Fonları seçerken çok dikkatli olmak lazım. 3 ay bir performans göstergesi değil bazı aylarda bir ayda yüksek geliyor bazıları 1 ayda getirdiğini üç ayda getiriyor yıllık bazda uzun vade bakın. 3 ay duracaksan zaten mevduata geç para park etme süresi gibi birşey zaten. Fonları değiştirme yapma sık sık bence. Seçim için dolar salarlar diyenler ikiye ayrılıyor biri normal seyrinde gider biri de artar diyorlar ben kendimce salmazlar çünkü zaten asgari ücrete vs tek sefer zam olacak ve enfilasyon için doları baskiliylrlar ve emin olun parayı bıçak gibi kesecekler piyasadan. Bende de Dvt iih ipb mevcut ben 12 tane sepet yaptım. 1 yıl üzeri değerlendirmek gerekli ve fon seçerken fonun uzun vade geçmişine bakın örnek 3 yıl 5 yıl puanlama yaparak seçin kafaya göre seçmemek lazım. Benim fonlar mevduata karşı yüksek getirdi. Ve 1 yıl tutacağım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

ne kadar incelediniz bilmiyorum ama fintables farklı, hisseleri kart yapabiliyor veya fonları favoriye ekleyebiliyorsunuz ama böyle bir portföyüm, getiri vs kısmı yok. bu site çok kararında son derece sade ama yine de fon ve tarih girince fiyat adedi kendi buluyor, bu açılardan hataya müsade etmiyor. görselleştirmesi basit ve istediğim gibi sade. görünce aklıma geldi demek ki bir yerlerden gün gün fon fiyatlarını data olarak parse etme imkanımız var. buna göre ben de kendime otomatik bir excel yapar takip ederim.

Konf: AMD Ryzen 5 2600 || ASUS TUF B450 Plus Gaming || G-SKILL RipJawsV 2x8GB 3000mHz RAM || Nvidia GTX 1070 8GB || Cooler Master MB500 TUF Edition || FSP Hydro 80Plus Bronze 700W || Logitech G27, F710 || DELL SE2717H IPS 75hz || Steam: balcis || iRacing: balcis
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Var hocam olmaz mı ekran görüntüsü atayım
    iOS kullanıyorsan cüzdan işaretine tıkla oradan fonların girişi vs portföy ekle mis gibi senin site ekleme çalıştım afedersin yeni vasat daha

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)

Konf: AMD Ryzen 5 2600 || ASUS TUF B450 Plus Gaming || G-SKILL RipJawsV 2x8GB 3000mHz RAM || Nvidia GTX 1070 8GB || Cooler Master MB500 TUF Edition || FSP Hydro 80Plus Bronze 700W || Logitech G27, F710 || DELL SE2717H IPS 75hz || Steam: balcis || iRacing: balcis
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Tabi site şart bizler için yapan kişinin de emeğine sağlık.
    Ama Fintablesfonun içeriği artan azalan hisseler vs olsun portföy değeri ertesi günkü kazanç vs hepsi yansıyor uygulamada olan pc versiyonu da vardır fintablesin. Pahalı olmasa valla abone olurum okadar sevdim açıkçası. Bi deneyin hocam dediğim kısımdan

hocam konu bu site vs fintables değil. ben masaüstü kullanıyorum fintables'da sizin mobilde gösterdiğiniz cüzdan kısmını web'de tekrar baktım üyelik girişi yapmış olmama rağmen göremedim. varsa ekran görüntüsü atın bakayım. fintables çok daha gelişmiş ve odağı farklı.

• Hisar18 kullanıcısına yanıt
    Ben 3 senedir fonlara yatırım yapıyorum hocam 3 aydır değil :) dağılımları piyasaya göre aylık 3 aylık veya yıllık güncelliyorum sadece. Belli dönemler de akışı değiştirmek ciddi kar zarar getirebiliyor. Ben maalesef alıp senelerce unutamıyorum. Yoksa 3 yıl önce aldıklarıma dokunmasam şuan milyoner olmuştum zaten. Bkz yerli hisse fonları 3 ve 5 yıllık getirileri. Zaten en zor olan en basit olanı yapmak :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ah ah hocam bak kendi ağzınızla dediniz uzun süre beklemek mantığı bence fonların. Ben hani böyle 3 ay vs yada aylık tutacaksam fonlara girmem direk kendim alırım hisseleri. 1 yılda gördünüz hocam sepet yapılsa bile en az %125 oranında getirmiş yıllıkta mevduat ise hadi 50 diyelim altını doları vs tokatliyor sağlam fon şirketleri sizde daha iyi bilirsiniz ve söylüyorsunuz da. Ama aylık gireceksem ben mevduat yaparım bence siz sepetinize mevduat ta ekleyin ki riskleri dağıtın derim

Hocam ben kendimi ifade edememişte olabilirim. Çünkü bana aylık al sat yapıyorum gibi konuşuyorsunuz :)

Ben fonlardan çıkmıyorum. ABD tarafında getiri potansiyelini görürsem yerli hisseyi azaltıp abd tarafına kaydırıyorum. Yerli hissede getiri görürsem abd azaltıp yerliye kaydırmaya çalışıyorum. bu dönem 6 ayda olabilir 1 ay da 1 yılda. Nekadar başarılı olduğum tartışılır orası ayrı tabi.

Yani farazi konuşuyorum rakamları nasdaq da %30 getiri görüyorsam fonları o tarafa kaydırıyorum. Düşüş bekliyorsam da diğer tarafa. Türkiyede önümüzde bir seçim gerçeği olduğu için al unut zamanı değil benim için. Seçimden önce pozisyon almaya çalışıyorum.

Ama dip toplamda aynı şeyi savunuyor ve düşünüyoruz. Yap sepeti bekle %100 ortalama getiri oluyor. Yerli hisse den oluşan sabit fonlarda %180 ler mümkün. Ben yerimde duramıyorum işte o da benim sorunum ne diyelim :)

not: Eklemeyi unutmuşum burası TÜRKİYE 3 ay türkiye gibi bir ülke için çok uzun bir vade..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CFB2806D -- 18 Şubat 2024; 23:15:27 >

• Bereketli olsun hocam çok güzel taktik bence karlarinizi dinamizme ediyorsunuz gibi geliyor. Açıkçası suan ABD faiz indiriminde S&P 500 girmeyi dört gözle bekliyorum bende Dvt fonunu artıracağım içeriğini. Zaten yabancı şirketlere yatırım yapılıyorsa dolar bazlı alınan hisseler dolar çiksada otomatikmen eşitleniyor.yerli hisseli şirketlerde dolar ciksada büyük şirketler onlar da dolar bazlı anında ürünlerine hizmetine zam yapıyor. Bilmiyorum ama Şenol Babuşcu takip ediyor musun geçenki bir videosunda bist 14000 seviyeleri görür dedi daha nekadar doğru birde şuanki sistemde yabancılar daha girmedi diyen tarafta çok. Ben uzun zamandır mevduat tarafında idim fonları içine girince ben nekadar büyük hata ettiğimin farkına anca vardım kendi ellerime parayı hiç etmişim

Ben bizim ülkemiz de hiç bir şeyi ön göremiyorum hele şu seçim sonrası için hiç tahmin edemiyorum açıkçası. 14 bin de olur 10.000 de tıkanır da. Politikalar böyle giderse işler iyiye gidebilir ama malum anayasa olayları varken yabancı gelir mi orası da ayrı bir olay kısacası dediğim gibi ben ne olacağını tahmin edemiyorum resmen zar atıyoruz birazda. Herkese bol kazanç dilerim iyi geceler.
    Yatırım tavsiyesi değildir. Kendi düşüncelerimdir.

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yani abi 1 ay önce 2 kişi ortak bir cüzdan oluşturalım dedik ben tte ekledim onda da bu varmış ..

süreyya hanımın muhteşem değişimi gibi bir portföyümüz varYatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) tedirgin olsak mı bilemiyoruz bu gidişata..

küçük alımlar için eurobond fonu almak direkt eurobond almaktan iyi midir ? vergi işleri ile uğraşmamak için

basin sagolsun,bacagim kirildiginda bilirim ne kadar zor yatakta isemek felan filan, evet bende 11 yasimda Hollandaya gittigimde,12 yasimda magazalarda ozamanin bilgisayarlari ile oyun oynardik,atari nin disinda bir kac marka daha vardi hatirlamadigim,sonra 1994 i486 almistim benimde bilgisayar maceram öyle baslamisti.

Isin garib yani daha önce yasamadigimiz olaylardan yaralanma,sakatlanmalar olunca,sürekli birseyin arayisina yada üretimini yapariz,arkadasin baya yetenekli imis.

Yapay zeka konusunda bir yatirim sirketi var,o medikal gibi bir kac yapay zeka üretimi yapan yabanci sirketlere yatirim yapiyor,halka arz ne zaman baslatir bilmiyorum ama zamani geldiginde burda iletirim..

Aselsan in zaten suan icinde yapay zeka ürünleri mevcud...

Gecen arkadasin biri dedi,dvt ile ijz ve zmy yurtdisindaki firmalara yatirim yapiyor birbirnin aynisi neden onlari aldinki dedi,ozaman ilk fon yatirimlarimdi.

Iceriklerine bakinca cogu nvdia,google,amd,vs vs amerikan bazli sirketlere yatirim yapiyor yani baska ülkelerdeki hisselere yapmiyorlar,halbusiki avrupada bir takim portföy firmalari var,onlarin sepetinde,karisik bütün yabanci ülkelerin hisse senet alimlari varken,dvt,ijz ve zmy sadece amerikaya yapiyor,karar verdim dvt ve ijz yi satmaya,ben daha cok türkiyedeki hisse senetlerine yönelmek,en cok sermaye onlara lazim olacagi icin talebin cogalacagi düsüncesindeyim..

6 fondan simdilik 4 fona inme karari aldim,zaten cogu portföyün icendeki hisse senetleri hemen hemen ayni..

4 fondan zmy nin yatirimlari yurtdisi amerikan sirketleri.

ICZ ile TTE bire bir ayni aldiklari paket,o yüzden TTE almanin anlami olmaz..

Gecen hafta yapi kredinin fonunu aldim YHZ,oda icz le ayni gibi ama gene farklilar,biri sepetini coklu sirketlerle doldurmus digeride fazla doldurmamis,zaten TTE ile ICZ ayni ama TTE agirlikli olarak aselsandan cok hisse almis,icz ise güzel bir dagilim yapmis,sepetindeki hisselerden..

Supriz fonumda hic biri yok o baska sirketlere yönelmis..

CPU ye gelince daha kundakta biraz daha beklemek istiyorum onu..

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.